Hugo de Jonge dient weer een shot Hopium toe

Aan wie verkocht Hugo zijn ziel?

Het is voor iedereen met werkend brein eenvoudig om de leugens van Hugo de Jonge gisteren op de persconferentie door te prikken.

 Hugo beweerde dat je een 31 maal hogere risicofactor zou zijn als ‘ongevaccineerde’, en dat de spuit zetten met experimentele gentherapie dus een ‘solidaire’ keuze is, omdat jij anders zou bijdragen bij het vol raken van ziekenhuizen. 

Met deze kunstig opgetuigde PR-boodschap biedt Hugo de burgers van Nederland een shot Hopium, een ontsnappingsgat in de fuik van totalitaire technocratie die het demissionaire Rutte-regime zette. Zonder hoop zouden mensen in opstand komen.

De suggestie die hij zo wekt: even de arm ontbloten en het land kan weer ‘open’… Een bullshitdectector stelt echter de vraag: ‘maar, is het ook waar?’

Journalisten, een meelijwekkend volk

Oude media slecht voor je gezondheid
We zien hier een kunstig opgemaakt propaganda-truukje van Hugo met zijn Outbreak Management Team (OMT) en de ‘Corona Gedragsunit’, de propaganda-eenheid die het RIVM instelde op maart 2020 met ‘angst als machtig wapen’. Voor ik uit ergernis over zulke geraffineerde leugenachtigheid Hugo uitzette, moet je bekennen: we zijn onder de indruk van de rustige wijze waarop Hugo zonder blikken of blozen kan liegen.

Daarmee blijft zijn sociale prestige in stand, zodat mensen de leugen hoger blijven achten dan de waarheid. In een fragment van 10 seconden zie je welke marketingtruuks gebezigd worden, en je weet dat het gros van de mensen dat niet herkent. We beperken ons vandaag tot het getal 31.

Als je zegt ’31’ klinkt dat heel exact, alsof er een wetenschappelijke grondslag voor bestaat. Maar: waar haalt Hugo die wijsheid vandaan? Je hoeft nog niet eens inzicht te hebben in de getallen van het RIVM, om tenminste de vraag te stellen als journalist: is het ook waar wat Hugo zegt?

Kijk naar Israel, het meest geprikte land waar ook de beste medische gegevens vandaan komen.

Wetenschapsblad Science meldde in augustus nog dat juist 60% van nieuwe ziekenhuisopnames uit dubbel geprikten bestaat. In dat geval zouden 3 op de 5 nieuwe opnames een spuit hebben gehad. En dus kan Hugo’s voorgeschreven verhaal, de ‘epidemie van de ongevaccineerden’ domweg niet waar zijn.

Hugo kwam met twee getallen, een ‘factor 10’ en die factor 31 ten nadele van niet geinjecteerden. Heel imposant maar je voelt dus al aan je water: dat moet een vorm van creatieve waarheidspresentatie zijn.

Bron: Science 15 augustus, 60% nieuwe ziekenhuisopnames zijn tweemaal geinjecteerd

Maar injectie-Utopia Israel toont dus al, dat de verwachting die Hugo wekt niet op metingen kan rusten. Ook als je de prikdichtheid zou ophogen tot Israelisch niveau (87%), dan zouden drie op de vijf ziekenhuisopnames dus op het conto van dubbel geinjecteerden komen.

Terwijl de boodschap van Hugo suggereert: wanneer iedereen snel de spuit zet, dan zijn we 31 maal effectiever en kan de maatschappij weer van ons zelf opgelegde slot af. Zo dient Hugo nog een shotje Hopium toe. Want als mensen geen (valse) hoop op oud normaal meer zouden koesteren, zouden ze in opstand komen.

Valse hoop doet vals beleid voortleven. Nu moeten mensen denken ‘nou nog even dan, en dan zijn we er af’…

‘Journalist’ NOS, de NPO is verantwoordelijk voor tienduizenden doden, via injectieschade en door cost induced fatalities

Het opzichtige falen van de oude media
Als het verhaal luidt ‘we moeten in lockdown om overbelasting van ziekenhuizen tegen te gaan’: dan dien je open te zijn over het aandeel ‘corona’ op de totale IC-opnames. Dat schommelde afgelopen maand nog rond de 1%, zo meldde De Andere Krant.

Ondertussen is er een onverklaarbare oversterfte van meer dan 5000 mensen in afgelopen jaar in Nederland, waar bijwerkingen door injecties de meest logische kandidaat zijn.

Terwijl de redenering van Hugo is: als iedereen de spuit zet zijn we beter beschermd. Weegt ‘de spuit’ haar nogal matig beschermende werking dus wel op tegen de nadelen voor het gros van de maatschappij? Immers, de kans om te overlijden aan de tot ‘corona’ omgedoopte griep is 0,15%. (de mondiale IFR)

Nadelen worden steeds duidelijker: je kunt er trombose van krijgen (bloedpropjes) en hartspierontsteking, dus herseninfarcten, longembolie. Een journalistiek medium zou dus direct kijken: is het wel waar wat Hugo beweert, en op welke getallen baseert hij zich? Kloppen die cijfers wel, als goed geinformeerden als Maurice de Hond al aangeven dat er met cijfers gerotzooid wordt.

Ook de rekenmeesters en ingenieurs van de Groene Rekenkamer verzoeken het Lareb van Agnes Kant om meer openheid over de hoeveelheid negatieve werkingen van de injecties en potentiele onderschatting van vaccinatiedoden.

Zo neemt de Groene Rekenkamer de rol in, die vroeger door de journalistiek werd in genomen. Die rekenkamer op sociale autoriteit aanvallen, verandert niets aan dat feit. Waarom zou je de Groene Rekenkamer willen ondergraven maar NRC Damesblad of de NPO niet?

…iedereen heeft het recht zelf op onderzoek uit te gaan. Journalistiek is geen beschermd beroep.

Geen hopium maar wel hoop
Hier kwijt De Andere Krant van dit weekend zich van ook van een schone taak: wat is volgens ziekenhuispersoneel nu veel hinderlijker? Zij laten twee medewerkers van de IC in een Limburgs ziekenhuis aan het woord:

“Alleen al dit jaar zijn 27.000 collega’s gestopt. Dáárom staan er bedden leeg. Dát is de echte reden van de huidige capaciteitscrisis”.

De overheid rechtvaardigt het beleid met de slogan “we doen het voor de zorg”. Maar zo ervaren de intensivisten het niet. “Het steekt ons enorm dat er een ongekende hoeveelheid geld wordt geïnvesteerd in het optuigen van een testmaatschappij en een medisch zinloze controle-app.”

De QR-pas levert “absoluut geen gezondheidswinst, alleen maar meer verdeeldheid, stress en schijnveiligheid.”

Nog meer zorgmedewerkers zullen vertrekken, vrezen ze, “omdat dwang nooit werkt. Dwang en discriminatie mogen absoluut geen plaats hebben binnen de gezondheidszorg.”

Dus, Hugo zegt ’t voor de zorg te doen. Maar die leugen prik je ook eenvoudig door, wanneer je op zoek gaat naar een weerwoord op de werkvloer van mensen uit de praktijk.

Hugo ‘The Killer’, aanbeden door ‘het volk’ dat nog gelooft in de NPO, RTL en de voorgeschreven werkelijkheid

Dankzij vrije (media)marktwerking weten steeds meer mensen dat ‘de journalistiek’ een leugenfabriek is, maar dat er een levend alternatief opbloeit: de enige journalistieke weekkrant van Nederland, De Andere Krant die nu al zo succesvol is dat abonnees al een groot deel van de kosten dragen.

Dus ook zonder Hopium toegediend te krijgen van de overheid, is er toch nog hoop: er staan altijd creatieve en goede mensen op, die een werkend alternatief bieden voor de oude media. Abonneer je dus op De Andere Krant.

Die oude media zijn letterlijk slecht voor je mentale gezondheid. De NPO brengt mensen in massapsychose, net als andere mediabedrijven houden ze een leugen in stand, die mondiaal miljoenen slachtoffers zaait dankzij de economische schade door coronamaatregelen.

Denk aan de horeca-ondernemer die zijn levenswerk de vernieling in ziet gaan, wat dat met je doet.

Nieuwslezer Lenin van de Nationale Propaganda Organisatie (NPO)

Dat heet ‘cost induced fatalities’, per 10 miljoen euro schade door maatregelen valt 1 dode, een bekend getal uit de risicoliteratuur. En dan tellen we alle vroegtijdig overledenen dankzij injecties nog niet eens mee. Daarom zijn De Telegraaf, Algemeen Dagblad, NRC, Het Parool en al die andere oud papieren leugenfabrieken in handen van twee schatrijke Belgen moreel in gebreke, en kun je het beste die oude kranten opzeggen.

Maar we dienen altijd kritisch op onszelf te blijven. De fout die zij maken, die kunnen wij ook maken.

5 Replies to “Hugo de Jonge dient weer een shot Hopium toe”

 1. Rekensom voor Hugo
  Getallen zijn geen exacte getallen.
  RIVM geeft aan 20.000 Corona doden
  Inmiddels is komen vast te staan dat Corona gem. een IFR heeft van 0.15
  Vraag: hoeveel Corona gevallen heb je met een IFR van 0.15 nodig om 20.000 doden te krijgen.
  Antwoord: ruim 13 miljoen ofwel zou ongeveer 80% van Nederland Corona gehad moeten hebben. Als dat zo was, hadden wij gelijk groepsimmuniteit gehad. Gelooft u het, ik niet.
  Maar wat dan wel. Neem een percentage van 25% Corona met een IFR van 0.15 dan kom je op 6000 doden, en dat komt aardig overeen met de al jaren aantallen griep doden.
  RIVM zegt 20.000, feiten wijzen uit dat 6000 dichter bij de waarheid ligt.
  Maar Hugo waar komen dan 20.000 – 6000 = 12.000 geregistreerde Corona doden dan vandaan?
  Weet u het, ik wel, deze zijn, schrik niet, op de IC omgebracht.

 2. Ik heb weinig hoop meer voor onze ‘vrije’ Westerse landen. Het is tijd de komende dictatuur en slachting te ontvluchten zoals Oost-Friese/Duitse Christenen/Mennonieten ook net op tijd uit de Oekraïne konden ontkomen en zich in Brazilië vestigden. Daar de gehele linkse kliek altijd kritiek heeft op Bolsenaro’s politieke koers ook vanwege een ‘Fuck You’ Corona-beleid denk ik dat we maar beter kunnen verkassen richting Colônia Witmarsum: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Witmarsum_(Brazili%C3%AB)

 3. Dat vaccin lijkt niet zo goed te werken als gehoopt, zeker voor ouderen lijkt dat uitgewerkt als ik de nabeschouwing van de persconferentie bij BLCKBX goed begrijp. Nog steeds komen vooral ouderen op de IC, een ‘boostershot’ zou wel helpen. Als dat klopt is de weg uit de crisis duidelijk. Coronavaccinatie opnemen in hetzelfde programma als de griepvaccinatie. Misschien heb je ook meer IC capaciteit nodig omdat er naast een traditionele grieppiek ook een piek uit Coronavirussen komt. Een app lijkt me totaal onzinnig.

  Meer IC-plekken is een trendbreuk met de huidige bestuurovertuiging dat gansch het land bestuurd zal worden als een beursgenoteerde multinational die louter 1 kwartaal vooruitkijkt en bij het minste zuchtje tegenwind omvalt.

  Maar zo’n Corona-app past natuurlijk goed bij de volgende EU-richtlijn: https://arnowellens.eu/article/56772/itsme-van-ing-al-je-persoonlijke-bancaire-en-medische-gegevens-sinds-vandaag-ongevraagd-in-een-app

  Want wat wordt er allemaal nog meer geregeld en geritseld terwijl iedereen naar dit Corona verhaal kijkt?

 4. https://stefannoordhoek.medium.com/hoe-akelig-zelf-censuur-eruit-ziet-f1b78b35e24c
  Soms denk je dat je droomt. Kon iemand mij maar wakker knijpen.
  WOIII is waar nu mu nog maar net mee begonnen zijn. En als je oud marinier Ingo Piepers die daar al wat voorspelling over heeft gedaan op basis van zn studie van oorlogen en dus crisis en hervormingen, dan zal deze hervorming nog wel zn 15 jaar duren.
  En zoals Rypke omschreef voelde je je soms al als een vreemdeling tussen de gewone mensen. Maar nu nog meer. En omgekeerd voel je je dan ook nog ineens weer thuis tussen de wakkere. Nee als je wakker bent val je slecht in weer slaap, letterlijk. Schreef Kurt Cobain daar niet al eens een nummer over. Pennyroyal thea ?Werk en gezin wat je afkan leiden van de wat als vragen houden de mens aan de gang.
  Ergens hoop je in het goede van de mensen. En ik weet ook dat dat er is, ook in een dorpje zoals hier. Maar tja regels he. Tot in het kleinste haarvaatje van de kindervreugde van jong en oud moet men met G3 regelsjes komen om het feest in je eigen dorpshuis met je kroost te mogen bijwonen te besmetten met de regeldrang van herr hugo en kameraad rutte . We zullen zien hoe het gaat, vorig jaar met de verplichte mondkapjes kwam je gelukkig als ouder ook nog gewoon binnen.
  Vandaag de oudste maar eens uitgelegd hoe het geheim van het sinterklaas feest met de zwarte pieten in elkaar steekt. En wat ben ik blij dat je daar met de kennis van Arnold Jan Scheer daar dan sinds een jaar ook ineens veel meer van snapt en over kan vertellen aan z’n leergierig mannetje.
  Vandaag ons jongste spruit en beppe een paar mooie narcissen geplant. We kijken uit naar het nieuw leven wat we bikkenkort weer mogen verwelkomen. En net zoals in net sinterklaas verhaal, vieren we nu de dagen korter worden het nieuwe leven het licht, of mooie narsiccen 😉 wat weer mag ontstaat uit de donkere aarde

  Heb een goede zondag avond Rypke,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *