Eis tot rectificatie vanwege smaad aan Paul Jansen (Telegraaf)

Wat leek het mij geweldig om zo vrijmoedig te mogen schrijven voor een krant, zonder enige bewijsvoering of wederhoor, bijna cabaret

Geachte Paul Jansen (hoofdredacteur De Telegraaf): Via een kennis ontving ik de zieleroerselen van uw ‘redacteur terrorisme’ Silvan Schoonhoven die uw Telegraaf ventileert in het artikel ‘barsten in front complotdenkers’ in de zaterdag-editie (20 november) Op straat werd ik met mijn vrouw door dorpsgenoten al ‘slechte mensen’ genoemd, dankzij de publicatie in uw krant.

Wij begrepen daar niets van, tot de bron van laster zich vandaag openbaarde: uw krant.

Het is allereerst vermakelijk te lezen, hoezeer u de eigen redacteuren de ruimte geeft de eigen fantasie te botvieren zonder enig wederhoor, na op verschillende websites wat uitspraken te winkelen die in het gewenste ‘frame’ passen.

Wij gunnen uw krant verder haar stellige geloofsovertuigingen over de juistheid van het overheidsbeleid, hoewel ieder empirisch bewijs daarvoor ontbreekt.

Als die moddergooierij uw opvatting is over wat ‘journalistiek’ betekent, dien ik dat te respecteren. Mogelijk bent U daarom door uw Belgische broodheer Thomas Leysen in die functie neergezet.

Echter bij de vermelding van mijn persoon als ‘bijlzwaaiende activist’, in de context van een foto met schimmige activisten met dodenmaskers, passeert U een juridische grens, namelijk die van smaad.

Ondergetekende is al 20 jaar professioneel (wetenschaps)journalist en fotograaf voor alle landelijke kranten van NRC en Parool tot Elsevier Weekblad, en mijn journalistieke onderzoek is ook in 2012 op de voorpagina van de Telegraaf beland

‘Bijlzwaaiende Friese activist’

Mij als ‘bijlzwaaiende activist’ wegzetten en het berichten van feitelijke onjuistheden, zonder mij om wederhoor te vragen is pure laster van de kant van uw krant, die in het verleden nog trekken van journalistieke vaardigheden vertoonde

Gaarne zou ik
– binnen 24 uur van U een rectificatie tegemoet zien in uw krant
– uw schriftelijke excuses voor deze laster tegemoet zien

Voor ik U beticht van valse intenties: Het kan zijn dat u slechts ‘onbewust onbekwaam’ bent, zoals dat in de managementliteratuur heet, een ‘ezel’ in de volksmond. De meeste ‘journalisten’, ook hoofdredacteuren hebben zelden meer dan een pretpakketje in huis, en kiezen daarom als waarheidscriterium niet logica en bewijs maar ‘sociale autoriteit’.

Dus ik ben vooral ook benieuwd naar de rationele achtergrond bij de stellige geloofsovertuigingen die U ventileert

In afwachting van uw antwoord verblijf ik,

4 Replies to “Eis tot rectificatie vanwege smaad aan Paul Jansen (Telegraaf)”

  1. Ik heb het Telegraaf artikel niet kunnen lezen maar de kwalificatie van jou als ‘bijlzwaaiende activist’ is een overdrijving op een grap. Daar wordt de Telegraaf lezer ook niet wijzer van lijkt me. Dit is inderdaad ook lasterlijk. Alsof het allemaal niet ingewikkeld genoeg is zonder dit soort grappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *