Dink Binnendijk (RTV Drenthe): We hebben het toch niet

Subsidie voor vervlechting tot ‘1 stem voor Het Kartel’

Nadat hoofdredacteur Dink Binnendijk van RTV Drenthe zijn communicatiemedewerker gisteren liet beweren dat zij in bezit zijn van het persconferentie-materiaal met de gewraakte uitspraak ‘we hebben ze’ van CDA-burgermeester Seton, laat hij via zijn communicatiemedewerker nu plots weten dat ze het niet hebben. Dat zou betekenen dat Binnendijk dus heeft gelogen.

Eerder liet Binnendijk zijn communicatiemedewerker drie ongevraagde links sturen, twee van een radio-uitzending die dag en 1 van de actualiteitenrubriek om 17:00. Dat is wat online staat: maar het ging natuurlijk om live-materiaal dat ze volgens ‘Windmolenterrorist’ Jan Nieboer vlot na uitzending op 19 juni 2019 verwijderd hadden van het web, en dat dus niet online stond maar in het archief stond.

Als dat bestaat kunnen ze dat bijvoorbeeld via een link doen inzien, of anderszins opsturen als videobestand of weer online zetten

Zo antwoorden ze dus ‘voor de vorm’, en dat lijkt alsof ze iets te verbergen hebben. Zo kunnen ze voor de vorm iets beweren als ‘wij stuurden hem links en wilden graag helpen maar dat vond meneer niet goed genoeg’, mocht hier een journalistiek schandaal uit voortkomen. Dan dekken ze zichzelf in met hun vriendjes bij de gesubsidieerde Kartelmedia.

Ik heb aldus geantwoord

Meneer Binnendijk

Dus in tegenstelling tot wat U beweerde, bestaat het door mij toch nauwkeurig omschreven materiaal met de uitspraak van Seton ‘we hebben ze’- U weet best wat ik bedoel- niet meer?

Laatste maal: WILT U mij het materiaal sturen dat ik vroeg, ja/nee, zodat ik kan kijken of het nog bestaat of dat jullie dat gewist hebben

Zo niet, dan moet ik helaas schrijven dat jullie tegen mij liegen, en dus mogelijk het materiaal hebben gedoofpot. Dat zou wel humor zijn, bij een ‘journalistieke’ organisatie die bovendien publiek is gefinancierd

Hebben we hier een journalistiek schandaal bij de kop? Lol, een ‘journalistieke’ overheidsorganisatie die politiek gevoelig materiaal verduistert, danwel achterhoudt. Welkom in Noord Korea aan de Noordzee.

Men zegt wel eens ‘vliegen vang je met stroop’, maar strontvliegen vang je met stront. Dus is ‘de toon’ van hoe ik iets zeg hier een legitieme uitvlucht? We gaan het zien.

2 Replies to “Dink Binnendijk (RTV Drenthe): We hebben het toch niet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *