Antwoord RTV Drenthe: wij hebben beeldmateriaal in bezit

Wiens brood men eet? Jaarverslag 2020

De hoofdredacteur van RTV Drenthe, Dink Binnendijk laat zojuist via zijn ‘communicatiemedewerker’ Inge Schreur weten, dat zij wel degelijk in bezit zijn van het beeldmateriaal van de persconferentie van 19 juni 2019 in Assen. Dit beeldmateriaal met politiek gevoelige uitspraken van burgemeester Jan Seton hebben ze dan dus niet in de doofpot gestopt, en dat kunnen ze mij dus toesturen. Zo nee, dan hebben ze iets te verbergen.

De beroemde NEE-poster

Volgens Jan Nieboer had hij namelijk van RTV Drenthe te horen gekregen dat een heel blok van 12-14:00 van die dag verdwenen zou zijn. Het materiaal was bovendien vlot van de website verwijderd, en niet terug te vinden op ‘uitzending gemist’. Wanneer dat in hun bezit is, dan kunnen ze dat mij dus vandaag nog toesturen ter controle.

Beste Dink Binnendijk en Inge Schreur

Wanneer dat beeldmateriaal van de persconferentie van 19 juni 2019 volgens u niet is verdwenen of verwijderd:

Dan kunt u dus dat materiaal per ommegaande aan mij toezenden voor journalistieke check: dus van de persconferentie van 19 juni 2019, archiefmateriaal tussen 12.00 en 14.00, bv een link met daarin de passages van Seton ‘we hebben ze’ en zijn collega van Stadskanaal ‘je zal maar bij die man in de klas gezeten hebben

Wilt u dat vandaag en ivm deadline zsm nog aub toesturen? Alvast dank voor uw collegiale medewerking.

90 procent subsidies, voornamelijk van OCW: ‘journalisten’ van RTV Drenthe zijn ambtenaren in dienst van het Ministerie van Informatie (OCW)

Nadat Jan Nieboer als ‘windmolenterrorist’ door tien gewapende mannen was opgepakt vanaf zijn accountantskantoor en zes weken zonder officiele aanklacht in de cel werd gegooid, riep burgemeester van Borger-Odoorn Jan Seton (CDA) triomfantelijk ‘we hebben ze’, op een in Assen belegde persconferentie.  De burgemeester van Stadskanaal stelde toen ‘nu hebben de boosdoeners een gezicht’ en ‘je zal maar bij die man in de klas gezeten hebben.’

Die fragmenten waren volgens Jan Nieboer tien minuten op de website van RTV Drenthe zichtbaar, maar er toen plots afgehaald. In zijn komende boek beschrijft hij vervolgens zijn pogingen om met Dink Binnendijk in contact te komen,  en om het beeldmateriaal te krijgen dat Binnendijk hem toezegde bij overleg tussen Nieboer, Nico Broekema en Binnendijk.

Op schoot bij de lokale bestuurders, RTV Drenthe

Nieboer schrijft mij over zijn overleg met Binnendijk en Ineke Kemper:

Ons verhaal over de verdwenen uitzending, ondanks mijn uitleg dat het hoofd van het media-archief mij eerst had verwittigd van het feit dat er nooit, maar dan ook echt nooit een radio of TV uitzending kon missen, maar later schoorvoetend moest toegeven dat er tot haar grote verbazing op die dag van 12:00 tot 14:00 een compleet uitzendblok miste, werd door hen met nadruk naar het Rijk der Fabelen verwezen.

Het was voor Ineke Kemper dan ook geen vraag of ze het verdwenen interview aan kon leveren. ‘Nee, dat was er gewoon’ zei ze en ze zou dat, nadat ze mij drie keer opnieuw vroeg of het echt de uitzending was die op 19 juni tussen 12:30 en 13:00 was uitgezonden, wat evenzo vaak aan haar bevestigde, zelfs vanmiddag nog wel zou doorsturen.

De megamolens in het landschap

Nieboer heeft nooit meer iets gehoord of gekregen, ondanks herhaaldelijk navragen en beloften van Dink Binnendijk. Ik geef RTV Drenthe de kans vandaag alsnog aan dat verzoek te voldoen.

UPDATE:

In antwoord stuurt RTV Drenthe nu drie links waarin het opgevraagde materiaal- de live persconferentie- niet te vinden is:

De nieuwsuitzending van Drenthe Nu kunt u via onderstaande link terugkijken:

https://www.rtvdrenthe.nl/tv/programma/10/Drenthe-Nu/aflevering/44887

Hieronder de link van de uitzending op radio tussen 12.00 – 13.00 uur

https://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/131/Met-Judith-door-de-middag/aflevering/44851

Hieronder de link van de uitzending op radio tussen 13.00 – 14.00 uur

https://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/131/Met-Judith-door-de-middag/aflevering/44849

In antwoord heb ik het volgende gestuurd:

Geachte Inge Schreur

U heeft – mogelijk per abuis- niet de door mij gevraagde live-persconferentie gestuurd die met oa SBS6 samen werd uitgezonden op tv

Zou U deze mij alsnog kunnen doen toekomen, ik heb niet gevraagd om de radio-uitzendingen maar om het materiaal van de live-persconferentie vanuit Assen, dat volgens Nieboer binnen 10 minuten van uw website was verwijderd

Alvast dank voor uw collegiale medewerking

Het kan dus niet anders zijn, RTV Drenthe zal het materiaal verstrekken. Als het niet bestaat, zou de mogelijkheid bestaan dat Nieboer er naast zit. Dan vraag ik dat hem weer. Niemand is objectief, maar waarheid bestaat wel en je kunt daar met onderzoek dichter bij komen dan een ander.

2 Replies to “Antwoord RTV Drenthe: wij hebben beeldmateriaal in bezit”

  1. Alle ambtenaren zijn ruggengraatloze lozers.
    Frans Kafka wis dat al 100 jaar geleden.
    Als ze zo lopen te liegen en bedriegen, vrouw of man, in d’r gezicht spugen en een paar rotklappen verkopen.
    Ntb betaald door de borgers ook nog eens.
    Laf volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *