Wopke het UBO-trekpopke

Wopke, het UBO-trekpopke

Op papier heet Nederland een ‘parlementaire democratie’ waar gekozen politici de macht hebben en een ‘rechtstaat’, waar objectieve magistraten de bevolking beschermen tegen criminaliteit, of dit nu particulieren zijn of overheden die hun boekje te buiten gaan. Maar stemt dit met name bij D66’ers populaire zelfbeeld van ‘Nederland als vrij land’ overeen met de praktijk?

Wopke het Trekpopke

De realiteit – na jaren WOB-procedures en onderzoek- onthult Nederland als ‘Koninklijke Oligarchie BV’, waar niet de politici in de Tweede Kamer de macht controleren en regeren. Maar waar de zogenaamde Ultimate Beneficiary Owners (UBO’s), de grootaandeelhouders (eventueel verhuld via fiscale kerstboom-structuren van eigenaarschap) van het grootbedrijf de grote lijnen uitzetten.

Die zijn onderling internationaal weer verbonden via platforms als Bilderberg-conferentie, de Trilateral Commission en World Economic Forum, het Zwitserse platform voor ‘publiek private samenwerking’ (privaat gewin multinationals op publieke kosten, wat ook wel ‘duurzaamheid’ heet)

Dan spreken we over ‘het oude geld’ rond de opper-UBO van de BV Nederland, de multimiljardairs-familie Van Oranje, die ook de baas zijn van het hoogste rechtsorgaan, de Raad van State. In onze ‘Kerstboom van de Macht’ zitten zij in de piek. Hoe groter de kerstballen, hoe belangrijker de corpsballen van bijvoorbeeld Minerva en Vindicat die er in passen.

De UBO-families zijn de klinkende namen als De Fentener-Van Vlissingen-familie (rijk geworden met steenkolenhandel SHV), Brenninkmeijer (van C&A), Van der Vorm (eigenaar baggerbedrijf Boskalis en Financieel Dagblad, rijk geworden met de Holland Amerika-lijn) de Van Oord-familie, de Familie Schimmelpenninck (waarvan een telg de lijnen uitzet bij De Nederlandse Bank).

Het bootje van Bea van O. De Groene Draek

Daarbij sluit zich ook een deel van ‘het nieuwe geld’ aan, grootgeld-jongens en dames die doorstoten naar de top. Denk aan mensen als Joop van den Ende met hun media-imperium Endemol (met miljardair John de Mol), die weer vrienden worden met de opperste macht.

Het grootbedrijf en de banken hebben een eigen loket van de Belastingdienst, ‘Groot Zakelijk’ waarmee zij ook deals kunnen sluiten. Denk aan de door de belastingbetaler geredde ING-bank, die even een deal kon sluiten met de FIOD vanwege witwaspraktijken. Via De Nederlandse Bank bepalen ze ook wie op het geld mag zitten, want de ‘bankraden’ worden ook politiek benoemd door de Kroon. Voor hen gelden andere regels dan voor U en mij.

Mijn verhaal deze week voor De Andere Krant,

Denk aan eigenaar van het Mediapark in Hilversum en vastgoedboer Bernhard van O. (zoontje van de ‘groene’ Pieter van Vollenhoven) die ook eigenaar werd van het circuit in Zandvoort. Als boeren bij Natura 2000-gebied hun koeien buiten laten, dan worden ze van een stikstofcrisis beschuldigd. Maar Van Oranje kan in Natura 2000 gebied, de prachtige duinen bij Zandvoort het circuit oppimpen tot Formule-1-status. Hoezo ‘stikstof’?

De magistratuur en overheden meten met twee (kli)maten: een maat voor de UBO’s, en een strafmaat voor wie ‘De Belangen’ in de weg zit. Of voor wie bij ‘De Belangen’ op het menu staan, omdat ze niet aan hun Klimaattafels zaten. Bijvoorbeeld U en ik, het stemvee en belastingvee dat hun CO2-rekening van honderden miljarden euro’s mag betalen. Of de boeren, wiens grond prooi is voor Clemens Brenninkmeijer en zijn plannen voor Tristate City, Nederland als Singapore aan de Noordzee. Met goedkeuring van Maxima van O.

Tristate City, Nederland volbouwen voor de winsten van miljardairs en hun retejongens

De VNO-NCW is hun lobbyvehikel om economisch beleid overeen te stemmen met De Belangen, die van hun multinationals die zij via de Crisiswet (2010) tot ‘nationaal belang’ hebben verheven. De Sociaal Economische Raad (SER) met door ‘De Kroon’ benoemde ‘kroonleden’ het belangrijkste politiek adviesorgaan. Een bekend kroonlid is Ed ‘Klimaatwet’ Nijpels, de multi-commissaris en oud-minister van VROM (nu ministerie van Infrastructuur en Milieu), die het fameuze ‘Poldermodel’ bewaakt.

Dit overlegmodel houdt in, dat je lobbyclubs die bij ‘de macht’ in de tas zitten de spreekbuis maakt van ‘het volk’. Denk aan landbouworganisatie LTO of vakbond FNV. Daarvan kon vroegere voorzitter Wim Kok wegens zijn trouwe dienst aan het kartel uitgroeien tot premier en Shell-commissaris. Even je ‘ideologische veren afschudden’, en cashen maar.

Of Wopke het UBO-trekpopke ook wil meedoen met de Great Reset van de corporatisten van het WEF (publiek-private ‘samenwerking’ = privaat gewin op publieke kosten)

De Tweede Kamer kun je zien als sollicitatieplatform voor ‘De Macht’, terwijl de Eerste Kamer meer openlijk een club van bedrijfslobbyisten is. Wie zich als Kamerlid gedienstig toont aan ‘De Belangen’ van Het Kartel, krijgt na 4 jaar, desnoods 8 jaar cashen van dik zevenduizend euro per maand een prachtig baantje, commissariaatje.

Denk aan bijvoorbeeld VWS-minster Edith Schippers die bij ‘coronagezant’ en De Nederlandse Bank ‘bankraad’ Feike Sijbesma’s DSM aan de slag mocht als baas van de Nederlandse divisie.

Velen gingen haar voor. Wat dacht je van Hans Wijers, die als D66-politicus eerder Minister van Economische Zaken was. Die werd vervolgens ook commissaris bij de ING Bank en bij Shell. Laetitia Griffith (VVD) sjeesde als Kamerlid volledig, maar kon wel bij KMPG aan de slag en bestuurder worden bij… de Postcode Loterij.

Hans Wijers (666), Trilateral voor Wallstreet-lobby en oud- voorzitter Natuurmonumenten

Deze miljarden-geldsluis van Boudewijn Poelmann en zijn bedrijf Novamedia (opgericht met mediamagnaat Derek Sauer) kon groot groeien dankzij het amusementsimperium van Joop van den Ende met de Postcode Loterijshow. En dankzij een loterijvergunning van de overheid, die plots concurrentie duldde naast haar eigen staatsgokkasten, Holland Casino en de Staatsloterij.

Het doneert jaarlijks tientallen miljoenen euro’s aan op papier ‘linkse’ clubs die nu de zelfde CO2-agenda voorstaan als de VNO-NCW. De Postcode Loterij bevat in haar bestuur (van Novamedia en het aandeelhouders-bedrijf) vooral ‘rechtse’ mensen, danwel oud-politici gedienstig aan het Kartel. Zo vinden wij er de baas van ASR Vermogensbeheer, Kick van der Poll, maar ook Laetitia Griffith (VVD) en Cees Veerman (CDA) naast oud VROM-staatssecretaris Pieter van Geel (CDA) en Ben Knapen (CDA).

Een ‘rechts’ clubje dus om het verdienmodel ‘links lullen, rechts vullen’ tot doorslaand internationaal succes te maken.

Veerman is bestuurder bij groot-financier anti-visserijclubs. Redt Veerman de visserij? 🙂

De oude systeemmedia krijgen jaarlijks van het Ministerie van VWS een slordige 1,1 miljard euro subsidie, om U en mij te vertellen dat ‘Het Kartel’ gelijk heeft. Daarnaast vinden we de Bertelsmann Stiftung, het Duitse media-imperium dat de eigenaar is van RTL. Daar was tot recent oud CDA-politicus Aart Jan de Geus ‘CEO’, naast zijn bestuursfunctie voor de Triodosbank.

Twee Belgische miljardairs, Christian van Thillo en Thomas Leysen bezitten dankzij Belgische mediasubsidies de andere grote kranten,. Die media vertellen U dagelijks dat U een CO2-uitstotende corona-besmettingshaard bent, die ingesnoerd moet worden door Het Kartel.

Hoernalisten interviewen Wopke UBO-trekpopke Hoekstra, het retejong van miljardairs

Nederland, een Maffiacratie & Failed State
En geheel los van die Kerstboom van de Macht en haar oude systeemmedia vind je sinds 2021: De Andere Krant, de misschien wel enige journalistieke krant van Nederland waar dit artikel deze week hoofdartikel van is op het web. Als het goed is worden er nu 300 duizend extra nummers verspreid over Nederland.

Daarnaast kun je hem kopen in de Ako en de Bruna. Dus wie klaagde over een vermeend gebrekkig bereik van Interessante Tijden. Dat valt reuze mee. Naast de dagelijkse 4000 vaste lezers vinden mijn verhalen en onderzoeken vanzelf hun weg. Zo niet nu, dan jaren later wanneer de geesten er (eindelijk) rijp voor zijn. De blauwdruk voor dit verhaal stamde uit 2019, toen ik bij de Raad van State mijn vertrouwen opzegde in de rechtstaat-facade na 3 jaar vergeefse Wob-procedures.

Malietoren VNO-NCW met de ICC van Paul Polman

Het land van Koning Bilderberg is misschien wel 1 van de meest corrupte landen van de EU, waar bestuurders enkel de belangen van Mr Global dienen en hun 2030 Agenda. Het woonhuis van Mr Global (World Economic Forum haar mondiale coordinatie-secretariaat) haar plan om voedselvoorziening om te gooien, wordt niet voor niets in deze maffiacratie gevestigd (Wageningen UR, met Edith Schippers van DSM als voorzitter van Food Valley), met subsidie van de Nederlandse Rijksoverheid.

Een instituut voor GMO-rotzooi en gedragsbeinvloeding bij voedsel

Voor miljardairs, UBO’s van banken en multinationals die uit naam van ‘de’ wetenschap ‘de wereld’ gaan verbeteren. Voor wie? Voor de Rabobank, DSM, Unilever.

9 Replies to “Wopke het UBO-trekpopke”

 1. En dit alles voor hun eigen genoegens. Het zijn inderdaad zichzelf en elkaar masturberende organisaties. Geen volksgemeenschap te bekennen.

 2. Beste Rypke,
  Goed dat je mijn commentaar hebt weggehaald.
  Het was te impulsief en ondoordacht.
  Ik had een soort van vrees, dat vandaag of morgen al jouw goed onderbouwde artikelen van het internet zouden kunnen verdwijnen.
  En wat dan? Ik heb geen printer, Bibliotheken zijn soms ineens gesloten.
  Is er een alternatief?
  Ik wil ze graag bewaren zoals ik het met De Andere Krant kan doen.
  Ook voor het nageslacht, studenten etc.

  1. Per artikel: Ctrl-A, Ctrl-C en dan Ctrl-V in Word of Writer (Libre-Office free software) of andere tekstverwerker. Heb je alle tekst inclusief plaatjes en commentaren.

   1. dank je Aart.
    Maar dan staat het op mijn computer en zou ik dat ook in Pages kunnen doen.
    Ik heb het allemaal liever tastbaar op papier.
    Mijn computer is een Mac book pro van 2012.Een geweldig ding maar kan het ook begeven.
    Of zie ik het verkeerd?
    sorry.

    1. Beste Mathilde,
     Alles zelf printen, of opslaan op DVD/usb, of ‘in the cloud’.
     Maar, alles is vergankelijk. Een fikse brand in je huis en alle hardcopy’s zijn pleite. In the cloud of een eigen server ( niet bij je thuis) geven meer zekerheid.

 3. Ik ga het wel oplossen.
  En voor allen ,een gezond jaar 2020 toegewenst met veel prettige en vooral veel leuke gebeurtenissen. Moeilijk, maar ik blijf positief.
  Dank je Rypke voor al jouw inzet, en ook dat van geliefde.

 4. Ik ga het wel oplossen.

  En voor ALLEN ,een gezond jaar 2020 toegewenst met veel prettige en vooral veel leuke gebeurtenissen. Moeilijk, maar ik blijf positief.
  Dank je Rypke voor al jouw inzet, en ook dat van geliefde.

 5. Hoy Rijpke
  Als eerste wens ik je een Code Groen jaar een jaar met drie keer een twee van dualisme erin dat belooft wat. Alsof er een twee voor elke peiler van de Trias politica gereserveerd is.
  Dit artikel is krachtig omdat het de structuur kenbaar maakt en je de vertakkingen inzichtelijk weergeeft. Als je vijf Nederlandse families die heel veel land aangekocht hadden voor nieuwe kolonisten in Amerika wilt weten download dan het Boekje The Holland Purchase op archive org. Nederland en Amerika zijn historisch gezien heel innig verweven. Ook met geld lenen bij de Amsterdamse banken voor de Revolutie. Deze vijf families hebben nog steeds een grote invloed in Nederland hoewel ze niet teveel in de schijnwerpers maar wel in de schaduw werkzaam zijn. Ik boek het onder de invloedrijke dynastieën. Dit zie ik zonder waarde oordeel, dingen gaan zoals ze gaan we zullen nooit iets perfects krijgen hooguit ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *