Voortbestaan duizenden boeren bedreigd…

Boerenprotest Achterhoek

De toekomst van meer dan drieduizend boerenbedrijven staat op de tocht. Nalatigheid van het ministerie van LNV bij het opstellen van sluitende wetgeving rond stikstof stelt de juridische milieuactiegroep Mobilisation for the Environment (MOB) samen met juridisch kantoor Wösten Advies in staat om de milieuvergunningen van 3300 merendeels kleinere veehouders aan te vechten.

Carola-spotprent, door boeren op spandoeken uitvergroot

Die rechtszaken gaan vanaf april van start. Wösten Advies werkte in het verleden in soortgelijke acties samen met de Vereniging Milieu-Offensief van Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn. MOB dwingt provincies via de rechter om de geldigheid van honderden milieuvergunningen van boerenbedrijven te toetsen.

Boeren die voor de rechter verschijnen zien vervolgens mogelijk het eind van hun bedrijf tegemoet. In april moeten in Friesland de eerste vijftig boeren – gedwongen door die actiegroep en hun jurist Wösten Advies- voor de rechter verschijnen. In andere provincies als Utrecht, Brabant en Overijssel gaat het om tientallen rechtszaken. Dat meldt John Spithoven van Stichting Stikstofclaim. Die stichting verenigt gedupeerde boeren om zich juridisch te verdedigen.

En de boer hij ploeterde voort

Lees het verhaal verder in De Andere Krant

5 Replies to “Voortbestaan duizenden boeren bedreigd…”

 1. En dit alles speelt zich af achter rookgordijnen en waarbij ondertussen de Noordzee in een groot industrieterrein veranderd. en nog vertoeven volksstammen in de veronderstelling dat we in een net aangeharkt land wonen en er geen sprake is van rechtongelijkheid.

 2. Ik vond nog een leuk liedje met daarin een boodschap van een Joodse meneer geheten Joe Slovo, actief in de communistische Zuid-Afrikaanse politiek: https://www.youtube.com/watch?v=a6NJitdq8Bk

  Hollanders zijn altijd zeer actief geweest in de vernietiging van het zogeheten apartheidsregime. Gewoon een indeling van het land waarbij ieder volkje met een eigen cultuur ook een eigen stukje grond kreeg. De Hollander kan daar slecht tegen en wil alles vermengen, vernietigen en vervangen.

  Zo willen zij ook in Friesland, dat eigenlijk een soort ‘thuisland’ is voor de oorspronkelijke bevolking van dit land, de natives als het ware, opheffen, vernietigen, vermengen. En dat doe je door het volk te ver-Hollandiseren via buitenlandse import met taalverplichting richting het zogeheten ‘nederlands’ (= Hollands/Barge-Dútsk).

  Friesland is hét ‘thuisland’ met de meest specifieke eigenschappen van ‘anders zijn’ en dat moet worden gesmoord, gedood, onteigend, vernietigd. Dezelfde krachten die zingen ‘Kill the Boer’ zingen hier ‘Onteigen de Boer’. Het is een daadwerkelijke ‘ont-eigening’, ze kunnen zichzelf niet meer zijn. Mijn familieleden zijn decennia geleden al vertrokken naar Frankrijk, Amerika en Canada om daar te gaan Boeren.

  Ik stel voor dat wij 30.000 échte Fryske Friezen verzamelen en onze levensstijl voort gaan zetten in het gebied rond Russisch Karelia of ergens in Siberië. Zijn daar door Putin’s Rusland ook niet al duizenden Zuid-Afrikaanse Boeren opgevangen die hun bedrijvigheid daar voortzetten? Onze Fryske Boeren kunnen bij hun landbouwgronden en grazige weiden aansluiten

  Ik woon lieven in Rusand naast een Afrikaander Boer, dan in een ver-Hollandst Friesland naast Fryske volksverraders met ‘hollandse’ kinderen of Holladers die de Randstad/Westbank ontvlucht zijn vanwege hun eigen perfide stemgedrag.'”Vluchten kan niet meer….”, maar misschien moesten we het toch maar proberen, anders rest ons niets anders dan tegengeweld. En daar zijn de meeste Friezen te laf voor. En dat is weer het gevolg van die ver-Hollandering/Verloedering.

 3. Dank voor dit artikel Rypke al zit mijn bloedruk zit weer op 150% van het gezonde pijl. Vooral die miljoenen subsidie voor extremistische activisten die een hele sector mogen kapot treiteren is mij een doorn in het oog.
  En dan is de kans ook nog aanwezig dat men in Den Haag dit heel erg graag wil. In het verleden niet gok ik, anders zouden ze via de PAS geen uitweg voor boerenbedrijven hebben bedacht. Maar de politici die dit wel willen worden krijgen steeds meer stemmen (D66, GroenLinks en de meest progressieve, eurofiele, losgezongen partij die slechts tot functie heeft het baantje van onze premier veilig te stellen: De VVD)

  En het gaat vooral om dierlijke producten schrijf je maar reken er maar niet op dat, mocht een veeboer of boer met gemengd bedrijf over willen stappen naar akkerbouw, dit lukt. Want die akkers moeten immers bemest worden en er zou dan toch maar eens wat stikstof opwaaien en in zo’n heilig Natura 2000 gebied terecht komen! Dan kan echt niet Rypke! Denk aan dat laagveen! Denk aan die heide! Daar heb je toch zo € 25.000.000.000 van een ander (de belastingbetaler) voor over?

  Toch goed dat je er aandacht voor blijft vragen want de veeboer is nu de sjaak maar straks de akkerbouwer en dan de rest. Want na de kredietcrisis, de PFAS crisis, de vluchtelingencrisis, de klimaatcrisis, de coronacrisis en de stikstofcrisis verzinnen ze in rond het binnenhof wel weer een crisis om te doen wat ze altijd al willen doen en waar niemand in dit land op zit te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *