Op zoek naar Zebulon komen we Saint Michael tegen

Tintagel Castle is gebouwd van leisteen-tegels

In dit zaterdagverhaal een aantal foto’s van de spectaculaire kust van Cornwall, met haar landschappen waar nog elfjes, zogenaamde Pixies (dat zijn de lokale varianten) zich verstoppen kunnen. Afke heeft ze gezien. 

Met ‘The Geology and Landscape of South West England’ van geoloog-fotograaf Robert Westwood in de hand, kun je bij een volgend bezoek ook meer zien dan enkel ‘rotsen’… Je weet dan welk gesteente uit welk tijdvak je ziet, en welke natuurlijke processen die formaties vormden.

Een prachtig decor bij een apocalyptische tijdgeest, waarin we dankzij Sint Michael het kwaad zullen overwinnen. Hier in Zebulon zouden we veilig zijn voor de zware periode van beproeving die ons wacht.

De hangbrug naar ruines van Tintagel Castle. Er was ooit een natuurlijke landbrug die instortte dankzij de eroderende kracht van de zee

Geologie geboorteland
Een mooi voorbeeld is Tintagel Castle, het mogelijke Camelot uit de Koning Arthur-legendes waar deze Britse held uit de donkere Middeleeuwen zou zijn verwekt. Dat kasteel op een rots in de zee is gebouwd van leisteen, dat hier in de buurt overal is gevormd. Leisteen is een vorm van versteende klei, die dus in een zeemilieu is neergeslagen als sediment, en vervolgens samengeperst.

Je krijgt dan van die mooie rechte laagjes, zodat mensen er tegels van kunnen maken. Zoals voor op het dak. De Engelse kust is nog steeds letterlijk in beweging. Op de locaties met kalksteenrotsen zoals langs de Jurassic Coast in Dorset kunnen de kliffen met wel een halve meter per jaar afslijten. Dat komt doordat kalksteen kan oplossen in zeewater, of beter gezegd, in suspensie kan gaan (het verdwijnt niet, maar drijft in kleine CaCO3-korrels).

Dat gebeurt met zulke grote hoeveelheden dat het zeewater er blank van kleuren kan.

Af en toe leidt dat tot instortingen van kliffen, waarna ook alle ingesloten fossielen vrij komen. Geen wonder dus dat Engeland het geboorteland is van de geologie, wanneer je zulke kusten en rotsformaties in huis hebt, vol met allerlei soorten (mariene) fossielen.

De baai van Boscastle, met mooi roodharig meisje op afstand

Om echt goede foto’s te maken moet je weten wat je ziet, en wat je wilt laten zien. Daarvoor kun je- met interesse voor geologie- dus terecht bij Robert Westwood. Zijn ‘illustrated guide to the processes that shaped this beautifull region’ zet een standaard neer, waar je als buitenstaander met matig getraind geologisch oog eerst bovenuit moet zien te komen.

Voordat je iets gaat toevoegen, dat meer is dan ‘een kiekje’… Als het op Natural History-fotografie aankomt zijn de Britten heer en meester. Mijn foto’s hier zijn slechts schetsjes, die je maakt voor het echte werk begint.

Het Coastal Path bij Port St Isaac (je ziet een ‘fulmar’, een Noordse Stormvogel)

Bij Bol.com is hij niet leverbaar, dus je moet het boekje zelf zien te vinden als je Engeland bezoekt.

Wij troffen het aan in het Arthurian Centre bij Slaughterbridge, ook The Vale of Avalon (vallei van Avalon) genoemd. Dat is de locatie waar in 537 de eindstrijd tussen Arthur en Mordred zou hebben plaatsgevonden. Hier werd Arthur dodelijk gewond in de Battle of Camlann, en er is een gedenksteen uit 540 gevonden met een opschrift in oud kerklatijn: Latini ic iacit fili Macari = Latinus son of Macarus lies here.

Die heb ik hier gefotografeerd na een stukje door de Camel te waden:

Gedenksteen Battle of Camlann: Latini [h]ic iacit fili Macari = Latinus son of Macarus lies here

Zebulon
Zonder Arthur ook niet mijn fotoboek over de natuur van de Friezen. Een grote inspiratiebron was ‘Arthur’ van Pieter Paul Koster en magisch realist Hubert Lampo. Zij wisten het Zuid Engelse landschap haar sfeer consequent te vangen, en doken in de historische mogelijkheid van Arthur’s bestaan.

Hij zou niet enkel legende zijn, maar mogelijk een veldheer zijn geweest die zijn militaire training bij de Romeinen had gekregen. Artorius zou hij hebben geheten in het Latijn.

My Lady of the Lake (Dozmary Pool, Bodmin Moor)

Afke heeft zich als artiest bovendien verdiept in de pre-Rafaelieten, de Britse magisch realisten uit de negentiende eeuw, die ook The Lady of the Lake portretteerden. Wij bezochten weer samen het meer, Dozmary Pool, waar zij in de diepte verzonken zou liggen met het zwaard van Koning Arthur, Excalibur.

Dan kom je bij het heidense wereldbeeld, waarin ‘ziel’ en ‘zee’ (‘Seele’ in het Duits) met elkaar verwant zijn. De zielen van doden zouden in de zee terugkeren, of een meer dus.

Haar vader, wijlen Evert Smit jr. verdiepte zich bovendien in de machtsconcentratie van de globalisten/bankiers, al vijftig jaar voordat ik daar mee bezig was. Dankzij zijn werk verdiepte mijn kennis, en we kwamen in aanraking met de Zebulon-theorie, geformuleerd op basis van een Bijbel-interpretatie, historische mogelijkheden en een visie op de apocalypse.

Gebruikte Bijbel met citaten die de Zebulon-theorie ondersteunen

Zij poseert vervolgens weer als Ophelia voorop het eigen Meisterwerk. Dat werd zo ons artistieke kindje, in de zoektocht naar Zebulon: de veilige plek waar je zijn kunt in de Apocalypse, die mogelijk in Nederland (dus eigenlijk Frisia, het gehele kustgebied was vroeger Fries) en/of Engeland kon liggen.

In het Arthurian Centre vonden we deze kaart van de heftige volksverhuizingsperiode, toen Arthur tegen invallende Angelen en Saksen streed. Bij die migratiekaart staan ook ‘The Frisians’ als invallende stam ingetekend. Oftewel, er is een sterke overlap tussen Frisia en de Angelsaksen, die dus beide nazaten van Zebulon kunnen zijn.

Arthur’s Britain werd door Angelen, Saksen EN FRIEZEN overvallen…

Onze kust en de Engelse kust kan de wijkplaats zijn geweest van 1 van de tien verloren stammen van Israel, Zebulon aan zee. Bij Marazion waar Saint Michaels Mount ligt, kom je alvast bij zo’n Zebulon-punt, Zion aan Zee.

In het nabijgelegen Mousehole trof ik een andere profi-fotograaf (en surfer) Mike Newman. Die exposeerde zijn werk over de zee en haar (storm)golven die op de kust van Cornwall in beuken. Bij een storm op de Atlantische oceaan kunnen de gevormde golven zestig meter hoog uiteen spatten. Hij maakte er als surfer vanuit zee foto’s van, en je kunt zijn professionele werk hier bestellen.

Die had ik eigenlijk ook nog moeten aanschaffen, zie bij Mike Newman

Newman maakte ook (in opdracht) een fantastisch fotoboek van Saint Michaels Mount, de Britse versie van Mont Saint Michel voor de kust van Cornwall. Daarvan maakte ondergetekende helaas geen goede foto’s. We troffen enkel wat Chineesjes die de bij eb drooggevallen zeebodem afzochten naar eetbare zeevruchten.

Om goede foto’s te maken, moet je weten wat je wilt laten zien, en dan er op het goede moment zijn. Zoals ik dat in mijn Meisterwerk over de natuur van de Friezen deed, Liever dood dan Slaaf. Zie je ‘het’ en weet je het, dan is het een kwestie van inkoppen:

Het boek met schutbladen van historisch Frisia

Op de 1 of andere manier kruist de beschermheilige van de Friezen, Sint Michael steeds ons pad. De Glastonbury Tor heeft ook een Sint Michael-toren boven op de heuvel (Tor in het Brits). Die heuvel is ook geologisch interessant, omdat het geen heuvel is die is opgestuwd.

De Sint Michael’s Tower, waar ik mijn lief tegen haar hoogtevrees in naar toe sleepte

Maar de omringende aardlagen zijn domweg rond die heuvel uitgesleten, zodat hij er eenzaam zonder vrienden bleef staan, een beetje als de Kemmelberg in Vlaanderen (die door winderosie geisoleerd werd). Sint Michael is de strijdende engel, die ons in de Apocalypse – die nu het Westen treft- beschermt tegen de boze. De Friezenkerk in Rome is ook gewijd aan Sint Michael.

Glastonbury Tor, Saint Michael’s Tower, de poort naar Avalon

Tijdvak van Sint Michael
Mijn lief was (en is) groot fan van Michael Jackson, zijn ‘Heal the World’ als tegenhanger van ‘control the world’… De King of Pop was volgens haar niet voor niets naar Sint Michael vernoemd.

In het boek ‘The Occult Battle of Britain’ schrijft historicus Paul Weston over de spiritistische stroming van de Avalonians, die – met Dion Fortune- de cultus rond Glastonbury en de heilige graal weer nieuw leven inbliezen, zo eind negentiende eeuw. We zouden sinds 1882 in het tijdvak van Sint Michael leven.

Zo bloeide rond Glastonbury een bijzondere mix van paganisme, natuurverering, en christendom. In de eindstrijd zou uiteindelijk volgens Sint Augustinus ‘De Stad van God’ gevestigd worden, het nieuwe Jeruzalem. Je zal maar in de hemel terecht komen in die Civitatus Deum, en dan mensen van de Gristenunie als buren krijgen. De Grustenunie, spreek uit met zuinig getuite lippen en geforceerde grimlach omdat je van God altijd aardig zou moeten zijn, Grustenunie.

Hoe erg moet de hel dan wel zijn?

Wanneer je liever op het platteland leeft in de natuur, in plaats van opgepropt tussen de mensen: mag het ook de pagus van God zijn, Nieuw Zebulon? Na de Apocalypse betrekken we dan een mooie vrijstaande Engelse cottage, met Engelse tuin en een dikke muur er omheen, onze eigen Abdij.

De Wewelsburg, met licht weerspiegeld in het riviertje de Alme

Uiteindelijk zouden de Avalonians als erfgenamen van King Arthur tegenover de Teutoonse ridders (SS’ers)van de nazi’s komen te staan. Zo werd Himmler’s SS-kasteel de Wewelsburg de spirituele tegenhanger van Glastonbury Tor.

De Crypte van Himmler met ontaarde kosmopolietenkunst er in gezet, zijn eigen Teutoonse versie van de Ronde Tafel

Er heerst ook nu nog een sterke apocalyptische tijdgeest, denk alleen aan alle opgeklopte verhalen over klimaatverandering, jeugd die stelt dat zij ‘de laatste generatie’ zijn, de normalisatie van leugens, oplichting, diefstal, corruptie en valsheid van het Rutte-regime en haar Christenunie.

Glastonbury tor op Isle of Avalon: ‘Good will conquer Evil’

Dat er een partij in je regering van leugenaars en dieven zit, die zich Christenunie noemt, die een satanische ideologie dient, waarin de mens ‘kanker voor de planeet’ heet.

De Britten zijn overigens ook na de Brexit niet beter af dan ons. Verdubbelde energieprijzen, torenhoge belastingen, en niet 1 geloofwaardige politicus die je met vertrouwen het landsbestuur zou toevertrouwen nu Boris Johnson weg is. Ja, Nigel Farage was een verademing, maar die schijnt politiek niet meer zo actief te zijn.

Mijn lief voor de Glastonbury Tor

Roger Scuton, de filosoof van de liefde voor het eigene (Oikofilie) is ook al dood. Bij de Amerikanen leeft een gelijk gevoel van spiritueel en moreel verval. Zij hebben nu een 1776 Restauration Movement, die de morele beginselen van de Amerikaanse Grondwet moeten afstoffen.

We leven kortom in Interessante Tijden. Laten we boven alles het zicht op het Goede, Ware en Schone niet verliezen, en na op te laden in dit prachtige Engeland- ja er is nog schoonheid in de wereld- er weer vol tegenaan gaan. Met Sint Michael als onze beschermengel.

Valse ‘spiritualiteit’, New Age rotzooi waar je helemaal niets aan hebt,

Gouden tip van de week: heb je zo’n Intratuin- Boeddhabeeld in je huis staan of je tuin. Sla het stuk, gooi het bij het vuilnis. Wij hebben onze eigen heiligen, die voor ons strijden in plaats van navelstaren tot ze in het Nirvana/grote niets oplossen.

4 Replies to “Op zoek naar Zebulon komen we Saint Michael tegen”

 1. Ik heb genoten van de prachtige foto’s
  En interessante verhalen.
  Ik was ontroerd van de oude bijbel
  Volgeschreven door Evert Smit.
  Ik hoop intens dat onze bevolking
  Eindelijk doorheeft hoe slecht en
  Ondemocratisch deze regering is.

 2. Wel ja roep ook nog even op voor een nieuwe Beeldenstorm. Heeft niets met religieus fanatisme te maken toch? Gewoon normaal om alles aan te vallen wat niet in je straatje past. Boeddha had trouwens Nirvana afgeslagen je doet aan desinformatie.
  Ik zat lekker te lezen omdat ik in 1990 ook ongeveer dezelfde trip had gemaakt. Ik dacht “valt mee deze week geen stoot onder de gordel”. Onderaan gekomen zag ik je oproep voor een Beeldenstorm en dacht ik “hij kon het niet laten om weer even een trap na te geven.” Heel jammer.

  PS. pas op! Dione Fortune was ook van de New Age beweging in eind achtienhonderd begin negentienhonderd ze hield zich met praktisch occultisme/magie bezig en heeft een paar interessante boeken geschreven. Ze heeft het ook over reïncarnatie als ik me het goed herinner. Zit te wachten wanneer je haar gaat neer sabelen.

 3. Interessant verhaal. Nou je het toch over Zion hebt, kijk dan ook ff op het telegram kanaal t.me/TrumpetToSion. Hier wordt als geloofsgetuigenis het nodige uit de doeken gedaan mbt de eindtijd en de stammen en ook Friesland, kustlanden als veilig oord. Zo is er b.v. ook een groep gevormd hieromtrent genaamd Gosen-groep, gericht op de crisistijd die voor de deur staat. Overigens trokken in Israël Zebulon en Issachar ook al samen op, nu weer. Samen met Juda waren ze aan de oostkant van de tabernakel gelegerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *