Van de Amerikanen kunnen wij aan het (schalie)gas…

Delivering Death since 1948

Als vazalstaten van Wallstreet, dat West Europa sinds 1945 bezet houdt, is het mogelijk dat De Lage Landen (inclusief Vlaanderen) en Duitsland geslachtofferd worden voor Amerikaanse energiepolitiek.

Met hoge energierekeningen en import van schaliegas-LNG uit de VS van Exxon Mobil (een Rockefeller/Standard Oil-afsplitsing) zouden wij hun economie uit het slop helpen trekken. Als die theorie klopt, dan heeft Milieudefensie dus indirect Exxon Mobil en de Amerikanen aan een afzetmarkt geholpen.

Het Amerikaans Militair Industrieel Complex regeert ons

‘Schaliegas, een ware gamechanger’
Dat stelt een anonieme lezer die dit verhaal naar mij toestuurde dat de moeite van onderzoeken waard is. Zoals de Verenigde Staten in Oekraine al jaren hun oorlog met de Russen voorbereidden, ondermeer via regime change, zo zijn ze ook al jaren bezig om een netto gas-uitvoerend land te worden via schaliegas.

De transitie van gas naar ‘renewable energy’ zou niet zonder consequenties blijven en de ‘profetie’ van ExxonMobil kwam uit (-> zie de presentatie! – ‘Schaliegas, een ware Gamechanger’) . Mark Rutte was daarvan al op de hoogte sinds het Congres wetenschappen, waarvan de presentatie is gemaakt te Diepenbeek, 16 november 2013 door Remko Kruithof, Directeur Public Affairs & Communicatie, ExxonMobil Benelux

In die presentatie- waarvan ik niet kan verifieren of die direct van Exxon Mobile zelf komt- staat een artikel uit De Tijd aangehaald uit 2013:

Bij de Amerikaanse olie- en gasgigant ExxonMobil kregen Vlaams minister president Kris Peeters en zijn Nederlandse collega Mark Rutte een overzicht over de impact van schaliegas en -olie op de Noord-Amerikaanse economie. De massale ontginning ervan zorgt in de VS voor goedkope energieprijzen, meer investeringen en dus groei van de economie.

Volgens ExxonMobil worden de VS tegen 2040 een netto-uitvoerder van gas en dat zal een grote invloed hebben op de petrochemie wereldwijd en de petrochemische cluster in Rotterdam en Antwerpen in het bijzonder. ExxonMobil, dat in beide havens sterk aanwezig is, gaf aan Rutte en Peeters mee dat ze daar best rekening mee houden.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de grootste sponsor van Milieudefensie

Milieudefensie/Ministerie van Buitenlandse Zaken blokkeert betaalbare energie in Nederland
We weten dat in Nederland het onderzoek naar de schaliegaswinning (Noord Oost Polder, Boxtel) vroegtijdig is geblokkeerd door de staats-gesubsidieerde milieumaffia van Milieudefensie. Die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken financieel op de been gehouden vijanden van het Nederlandse volk, adverteren triomfantelijk met hun staats-gesubsidieerde zege, ‘een mijlpaal’ tegen een vluchtroute voor betaalbare energie.

Bijvoorbeeld, wanneer Slochteren (waarvan Exxon Mobile 25% aandeelhouder is via Gasterra, en 50% aandeelhouder van de NAM) haar winning moet worden afgeremd/stilgezet.

Een einde aan schaliegas in Nederland
Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat besluit in juli 2019 dat de winning van schaliegas in Boxtel niet wordt toegestaan. Hiermee komt er een einde aan bijna 10 jaar ophef over schaliegas in Nederland. In al die tijd is er nooit een boor de grond in gegaan.

en

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat besluit in februari 2018 dat de winning van schaliegas niet wordt toegestaan. Dat besluit wordt in beleidsstukken, zoals de Nationale Omgevingsvisie (NOVI), vastgelegd.

Op 14 maart 2018 krijgt Cuadrilla, dat het niet eens is met het verbod van minister Wiebes, van de rechter gelijk. De minister moet daarom een nieuw besluit nemen over de verlenging van de vergunning. Dat doet de minister op basis van de inmiddels gewijzigde Mijnbouwwet. Daarin is het risico op milieuschade opgenomen als een reden om een vergunning te weigeren.

presentatie Exxon Mobil uit 2013

In Amerika weg vrij voor schaliegas
Terwijl er in 2009 nog vergunningen voor proefboringen werden uitgegeven. Maar meteen maakte de door de overheid en Postcode Loterij op de been gehouden milieumaffia kabaal in media, zodat investeerders zich geintimideerd voelden. De Anonieme lezer schrijft vervolgens:

Door ExxonMobile gekoppeld aan de bevolkingsgroei in 2040 (pag. 18), benodigde complementerende energrie (‘Complimenting Renewables’, pag. 22) en men voorzag al een enorme toename van LNG voor de toekomst (let op, dit is een document van meer dan 10! jaar geleden), een groot potentieel in Europa zelf (‘Potentially Large Resource’, pag. 39) maar men zag ook de belemmeringen al en mogelijke aanvliegroutes (‘Different “launching point” than US’, pag. 40) en daarmee ook het weghalen van tegenargumenten ten aanzien van ‘fracking’.

IN de presentatie toont Exxon ook dat (schalie)gas ten opzichte van steenkool een halvering van CO2-emissie bewerkt. De Anonieme lezer combineert die gegevens vervolgens met het door de Amerikanen/NATO opblazen van Nordstream:

Het is dan ook een koud kunstje om dit gegeven, met deze berichtgeving over Nordstream te combineren.

Nederland/EU gaan nu ‘smerig’ schaliegas invoeren ten kosten van ons, de Groningers (met schoon gas) en zijn gedwongen dit gas van de VS af te nemen. Ondertussen doen wij alsof wij een ‘groene maatschappij’ opbouwen, terwijl het gas uit de VS (vergeet ook Canada niet! → zie handelsverdrag) hun economie uit het slob trekt.

Dat er geen alternatieven zijn voor Amerikaans schaliegas komt de belanghebbenden wel heel goed van pas. De VS; in Vlaamse media (VRT) geporttetteerd als ‘onze redder’ in ‘nood’ , maar hoe zit het met de enorme schaliegas-velden voor de kusten van Groot Brittanië, Denemarken en Nederland?

Nu had ik met Tom Zwitser aan de bar al over dit onderwerp gefilosofeerd. Tom is fervent tegenstander van het openhouden van de Groninger gaskraan.

Zijn boerderij is bijvoorbeeld in de fundering gescheurd door de bodemdaling en aardbevingen.  We zijn weer terug, hebben uren op niveau en met humor gedaan waarom we bekend werden als duo. Onze conclusie is ook dat wij koste wat kost vazalstaat moeten blijven van Wallstreet en afhankelijk van Amerikaans gas. Dit onder de vlag van ‘het klimaat’ en ‘de boze russen’…

Immers, op ‘renewables’ kun je geen economie draaien, nu niet, nooit niet. De ‘Energietransitie’ en Green Deal is ordinaire energiesabotage. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken- de uitvoerder van de 2030 Agenda in Nederland- blijft met Milieudefensie en de Milieumaffia echter campagne voeren tegen betaalbare betrouwbare energie voor Nederlanders.

De groene spreekbuis van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘Schone’ energie is intrinsieke onzin, net als een ‘schoon klimaat’…

Zie ook het campagneblaadje van dat Ministerie, Oneworld (2020), dat gevestigd zit in het SDG House in het Tropenmuseum in Amsterdam. Die liepen tegen Shell aan te trappen op kosten van belastingbetalers. Nu verft Shell zichzelf ‘groen’ met waterstof, zoals ik in De Andere Krant morgen beschrijf. En zoals ik al bij BLCKBX liet zien. Die wachten mogelijk de tijd af, dat nood klimaatwetten breekt, en cashen tussentijds innovatiesubsidies voor hun R&D-afdeling.

5 Replies to “Van de Amerikanen kunnen wij aan het (schalie)gas…”

 1. De nieuwe energierekening heeft mij doen besluiten de gaskraan van Vattenfall dicht te draaien. Maar ja, dat is nou precies wat ze willen. Van 128 euro in de maand naar 266 euro in de maand is van een klein uitkerinkje natuurlijk niet te doen. Dan maar weer turf graven.

  Laten we hopen dat de ‘combined forces’ of Russia and China die ‘5 eyes’ binnenkort of buitenlang zullen dichtslaan. Ik heb het helemaal gehad met dat Anglo-Saxische imperialistische drekvolk. Niet dat ik zo pro-Russisch ben maar Chinezen mag ik wel graag. Vooral bij mijn Chinese vriendin lig ik graag ‘mei de bek in ’t hier’, nr. 69 op de kaart van haar vaders afhalerij.

  Nee, ik ben de laatste jaren steeds meer anti-NATO geworden. Al die oorlogsmisdaden in landen waar we niets te maken hebben. Ik zou er ook geen enkel probleem mee hebben wanneer alle NATO-legers in de Oekraïne compleet in elkaar getrapt zouden worden door de Russen. Ik zou er geen traan om laten.

  Maar dan eerst wel even de dienstplicht invoeren voor alle jongedames tussen de 18 en de 35. Nu is het hun beurt om als sterke onafhankelijke jonge feministische vrouwen eens ‘de democratie te verdedigen’. Samen met Oekraïense nazi’s en dienstplichtige grootvaders van rond de 70 die de afkoopsom van 10.000 Dollar niet konden ophoesten. Deze Derde Wereldoorlog in wording laten we de mannen thuis bij bier en voetbal. In mijn geval sherry en Sibelius. Step up to the plate ladies, step up!

 2. Het gaat helemaal niet om ‘de’ gaskraan. Het gaat slechts om gedragsverandering. Ons bewustzijn van angst en hebzucht.

  Het gaat nu al om het voorsorteren op ‘de’ CO2-belasting. Immers, wie wil de aankomende Eur 190,- in november in december nou NIET ontvangen?
  Bedenk echter dat dit geld geen korting op de rekening is, maar een afdoening van schade. Je wordt namelijk gecompenseerd voor iets, waarvan de schade en de gevolgen veel groter kunnen zijn.
  Wanneer je dit geld onvoorwaardelijk accepteert, dan ga je automatisch akkoord met afkoop van die toekomstig veel hogere schade. (=contractrecht)

  Het energieplafond is de eerste stap naar CO2-belasting. Zoals een goed plafond betaamd, komt deze vroeg of laat naar beneden. De combinatie CO2-verbruik en CBDC gaat ervoor zorgen dat je gaat betalen voor jouw ecologische voetafdruk. De mens is daarmee het enige wezen wat twee keer gaat betalen voor zijn aanwezigheid op aarde. Zie hiervoor naar House Jount Resolution-192:
  http://www.educationcenter2000.com/legal/HJR_192_73rdCongress.html

  Het verdiend de moeite om schriftelijk (en aangetekend) te reageren op het handelsaanbod van jouw energieleverancier, dat je actief aangeeft, geen genoegen te nemen met ‘de’ aanbetaling van twee maal Eur 190,- ter compensatie, maar dat je het geld aanneemt en de volledige schade achteraf zal gaan verhalen.
  Daarmee behoud je alle rechten voor jezelf…

 3. @Rypke
  Hoe kijk je inmiddels terug op dit artikel ?
  Had Mark Rutte 10 jaar geleden de voorkennis ?
  Hadden de Amerikanen een ‘vooruitziende blik’ ?

  1. De titel is logisch. Het saboteren van de Nordstream 2 leiding is er nogmaals getuigenis van. Dat Amerikaanse gas houdt ons tegelijk politiek aan ze verbonden.

   Anders zou Duitsland meer naar Rusland opschuiven, zoals met Gerhard Schroder die zelfs in het bestuur van Gazprom kwam

   Het zijn de valse streken van een supermacht in verval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *