De Bijbel blijkt weer razend populair

Mijn ge-erfde Statenbijbel uit 1912, te zien bij BLCKBX

Voor het snelst groeiende nieuwe mediakanaal van Nl, BLCKBX nam ik een column op over de actualiteit van de Bijbel voor de moderne tijd. Ik wil ook nog een hele uitzending wijden aan de Openbaring van Johannes, omdat die het moderne tijdsgevoel (implosie Westerse Beschaving) voor velen lijkt te vatten. Een duizenden jaren oud boek kan verrassend actueel zijn, en aan de reacties op de column te zien is die opvatting bij duizenden mensen gemeengoed.

Dat is een goede zaak. De wekelijkse lezers van de zondagslezingen zien mijn worstelingen. Mijn geestelijk mentor raadde aan nooit Bijbel te lezen voor eerst te bidden. Omdat de meerdere lagen van betekenis je anders ontgaan en je komt dan tot overhaaste onterechte conclusies.

De column is in anderhalve dag tienduizenden malen bekeken, zowel via Youtube als Rumble, met enkel op youtube al vierhonderd uitsluitend positieve reacties. Het Godsverlangen, een soort roepstem die antwoord vraagt is wat mensen allemaal delen. Maar we kunnen van inzicht verschillen hoe je dat invult.

4 Replies to “De Bijbel blijkt weer razend populair”

  1. Ik was blij met je column voor BLCKBX, Rypke. De Bijbel staat vol wijsheden en belangrijke leefregels. Ik hoop dat je veel mensen hebt weten te prikkelen om de Bijbel te gaan lezen en zelf te mogen ontdekken dat de schepper van hemel en aarde, een liefdevolle God is, een Vader voor alle mensenkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *