Klimaatveraangenaming

Los Realojos, het uitzicht vanuit ons huisje vlakbij de oceaan, foto Rypke Zeilmaker

We landden gisteren op de zuidelijke luchthaven van Tenerife. Daar heb je een warmer en droger klimaat, dan wanneer je de westkant van het eiland rondrijdt. Daar was het een aangename 22 graden met een droog zonnetje. Hier aan de westkant en noordwestkant vangen de bergen met de bijna 3800 meter hoge El Teide naderende oceaandepressies op. Dan krijg je Rypkiaanse landschappen, met Schotland-achtige taferelen. 

El Teide met op de voorgrond uitgebreide dennenbossen

Dat zie je terug in de vegetatie, met zelfs uitgebreide dennenbossen, tussen ruige berglanden die in de mist en regensluiers hangen. We logeren in Los Realojos, dat op het koelere en vochtige deel van het eiland ligt. En dit, de bovenste foto is nu het uitzicht vanuit ons huisje. Oceaandepressies blijven overwaaien, prachtige vistas. Zelfs de merel zingt hier anders, op z’n Tenerifiaans.

Ik begon de dag met een duik in het (nog koude) zwembad, even ademhalen en wakker worden. Daarna bubbelden we gezamenlijk in de jaccuzzi, een warm bubbelbad. De zon begint nu bij schrijven door te breken.

Bergterrassen Los Realojos

We hadden gezeik op de luchthaven met het afhalen van de via Rentalcars.com geboekte huurauto. ING Cards had beloofd dat het saldo op de 20ste zou worden vereffend. Dat bleek niet het geval toen we aankwamen, zodat ze geen voldoende borg af konden schrijven. Dus zijn we nu nog 225 euro extra kwijt voor een aanvullende verzekering, om met een lage borg alsnog weg te rijden in een Volkswagen SUV.

Afke had een auto met een lichte motor geboekt op mijn creditcard, een 1,2 liter maar daarmee kun je met geen goed fatsoen hier rijden, in dat bergland. Dus hebben we dat aangepast naar een 1.6. Je moet wel kunnen optrekken en rijden, al ben je dan 150 euri extra kwijt. Het is wel je koets voor de komende 10 dagen, en dan wil je niet in een droptrommel gevangen zitten.

 

4 Replies to “Klimaatveraangenaming”

 1. “een 1,2 liter maar daarmee kun je met geen goed fatsoen hier rijden, in dat bergland.”

  Ik weet niet wie jullie heeft voorgelicht over de auto. Wij hadden een VW Polo 1.2 TSI en die kon de onmogelijkste hellingen makkelijk aan.
  Maar goed, daar is het nu toch te laat voor. Have fun!

 2. ING en beloftes… andere betaal’service’-instanties zijn ook niet veel beter.
  Nog even en we betalen elkaar in goud gedekte Roebels, zoals vroeger westerse vakantiegangers in de Oostblok betaalden in Dollars.
  Hoe zijn de prijzen van boodschappen daar? Worden we alleen in Nederland in het pak genaaid of in alle lichaamsopeningen?

 3. Ik zie wat wolken maar je hebt meer blauwe lucht gezien dan is zeker van de foto’s!

  “Klimaatveraangenaming” XD Mooie vondst weer. “Dankzij het groeikasgas CO2 veraangenaamd het klimaat.”

  En het is nog letterlijk waar ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *