Peregrine Paradise (Tenerife)

Een rotspad onder het dorp door, de kliffen zijn groen en vol leven

Vanochtend vroeg even aan Afke ontsnapt met de camera, en zo stuitte ik op het rotspad langs de kust onder Los Realojos. Het is hier Peregrine Paradise, rotsduiven schieten als kogels naar beneden en hun predator, de slechtvalk (Falco peregrinus, pelgrimsvalk) is er ook. Die groene rotskusten vol vogelleven, van Europese kanaries en patrijzen tot rotsduiven moeten tafeltjedekje voor die Ferrari’s van de vogelwereld zijn.

Het pad onder Los Realojos door

Rotsduif

Gistermiddag bij het lopen zagen we twee slechtvalken boven ons hoofd een gevangen duif aan elkaar overdragen, onder veel onderling kabaal.

Kliffen onder Los Realojos

De duif leefde nog, zo kon je zien. Maar het is dus een hele kunst om zo’n rotsduif te vangen, ze zijn ongeveer net zo snel als de valk. Omdat het vakantie is houden we het bloggen kort. We gaan nu even een bakkie scoren.

3 Replies to “Peregrine Paradise (Tenerife)”

  1. De foto aan de kop heeft een Escher effect.
    Ik bekeek het vrij klein op een slimme telefoon. Het leek net of die cactussen een stukje groene rots waren met erboven witte kale krijtrotsen. Je kan ook het wit tussen de cactussen als een soort waterval die tussen grote groenen rotspunten naar beneden dumpt zien. Ik denk dat als je deze klein zou houden je het het beste kan waarnemen.

  2. Ja toch blijft het vreemd dat de eene vogel de andere vogel moet hebben voor diner. En de eene viervoeter de andere viervoeter moet killen om zelf te overleven. En de tweevoeter mens doet zich voeden in de supermarkt, waar is de pijl en boog gebleven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *