Ramblar de Castro, ’s wereld’s mooiste wandelpaadje…

Ramblar de Castro, met uitzicht op het huis van de familie Castro, met Afke’s Iphone genomen

Voor we terug vliegen naar regen, kou, verplichting en ellende/Nederland, pakken we 1 van de mooiste wandelpaadjes van de wereld, vlak naast onze deur in Los Realejos: Ramblar de Castro. Ontdekt, toen ondergetekende de eerste ochtend hier even aan Afke ontsnapte met de camera, met ‘Peregrine Paradise’ als voorlopig tussenresultaat. Het loopt hier onder langs, en het heeft 1 van de weinige overgebleven stukjes met de oorspronkelijke wilde vegetatie, een ongekapt Palmenbos met Canarische dadelpalmen.

Een groene vallei die aan de zaag van cultivering (bv voor bananenplantage) ontsnapte door steilheid

Die palmen groeien en bloeien hier ook rond huis, met hele bossen nu gele vruchten waar de bijen nu op afkomen. Gisteren liepen we het stukje naar Mirador San Pedro, waarbij je in een soort botanische tuin lijkt terecht te komen. De naamgever aan dit paadje is de Castro-familie van Fidel Castro, die hier dat donkergele huis met vruchtbaar land bezaten.

Volgens Alexander von Humboldt, de Duitse naturalist was dit ook 1 van de mooiste plekkies op aarde

Canarische dadelpalm

Er schijnen eerder tienduizenden hectares van deze groene vallei te zijn geweest, nu nog maar duizend

Kijk die boomwortels, welke soort het is, daarvoor zou ik een Canarische plantengids nodig hebben…

Afke durfde er vanwege haar hoogtevrees eerst niet naar toe te lopen, maar eenmaal met de stoute sportschoenen aan ging ze als de brandweer. Zodat ze ’s avonds voor onze laatste zonsondergang op Tenerife zelfs spontaan zittend op de reling van de afgrond ging zitten, alsof dat de normaalste zaak van de wereld is.

Een waardig afscheid van dit prachteiland

Zolang de zee maar in de afgrond klotst, en de schoonheid op de voorgrond voor het grijpen is. Wat een waardig afscheid van 1 van de mooiste plekken op aarde. We willen hier nog een keer terug komen, want er is hier nog zoveel te zien…Wel leuk dus dat 1 van de mooiste plekjes dus onder ons eigen geboekte huisje lag…

4 Replies to “Ramblar de Castro, ’s wereld’s mooiste wandelpaadje…”

  1. Dat oude gebouw op de onderste foto is El Gordo. Daarin stond 100 jaar geleden de oudste stoommachine van het eiland, die vers drinkwater omhoog pompte. Helaas niet meer bereikbaar wegens een groot hek.

  2. Dank jullie wel voor deze heerlijk en super mooi repo van jullie bezoek aan Tenerife, behorende tot de eilanden van het eeuwige voorjaar. Laatste foto met die waar Afke naar de zonsondergang kijkt is Stunning en zegt alles over jullie gevoel bij dit afscheid. wel thuis voor straks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *