Alle revoluties/’transities’ komen van boven….

De literatuur voor vandaag

Anthony Sutton toont in ‘Wallstreet and the Bolshevik Revolution’ (1974) met uitgebreide documentatie uit na 50 jaar vrijgegeven geheime archieven aan, hoe kapitalisten in New York de communistische Revolutie (1917) in Rusland hielpen slagen met hun financiële steun.

Geld kent geen vlag of kleur. Zijn onderzoek vond al vijftig jaar terug plaats, en is nog even actueel in deze tijd waarin het WEF de wereld overneemt met multinationals en international finance. (Blackrock enz) 

Rockefeller financier van divestment-campagnes

De Bolsjewiekenbankier
Het was de aan Broadway 120 in New York gevestigde Guaranty Trust Company van JP Morgan en de Rockefeller-dynastie die de Russische Transitie (1917) financierde met miljoenen en goudtransacties. En daarnaast de in november 1917 gevormde American International Corporation van JP Morgan en Rockefeller, en de financieringshuizen Kuhn Loeb & Co en Guggenheim.

Dat gebeurde  via hun agent Olof Aschberg (1877-1960)), bekend als ‘De Bolsjewiekenbankier’. Die Zweeds-Joodse bankier en zijn Nya Banken (1912 Stockholm) was ook de bankier/agent, via welke de Duitse regering Lenin aan goud hielp om de Russen uit hun oostfront van de oorlog te halen.  Via de Rode revolutie tegen het tsaristische bewind, zouden hun eigen troepen dan ontlast raken.

Die bank belandde bij de geallieerden nog op de zwarte lijst in 1918, omdat Aschberg dus ook zaken deed met de Duitse regering, hun militaire tegenstander. Daarop veranderde Aschberg de naam van de bank in Svensk Ekonomiebolaget.

Aschberg werd ook de eerste directeur van de Ruskombank in 1922, van het door Lenin en Trotsky op de rails gezette Sovjet-regime. Max May, vicevoorzitter van de Guaranty Trust Company werd daar van 1922-1925 mededirecteur, als vertegenwoordiger van dit fonds van JP Morgan in Rusland.

CIA/Rockefeller Foundation bepleit broekriempolitiek voor de massa

Amerikaanse steun aan Leon Trotsky
Al even opmerkelijk was de rol van de agent William Boyd Thompson, een directeur van de Federal Reserve Bank of New York. Die leidde een Rode Kruis-missie naar Rusland van juli tot november 1917, die overduidelijk om politiek-financiële redenen zou zijn uitgevoerd, niet om medische redenen.

Er zaten bij die missie maar een handvol dokters en medisch personeel. Het gros van de delegatie bestond uit juristen en bankiers die contact zochten met het revolutionair regime in wording.

Sterker nog, William B. Thompson zou zelf een miljoen dollar hebben bijgedragen aan propaganda-campagnes van de Bolsjewieken in Duitsland en Oostenrijk. Dat meldde de Washington Post nog op 2 februari 1918.

De leider van Bolsjewistische propaganda was Leon Trotsky met zijn volkscommissariaat voor buitenlandse zaken. Leon Trotsky leefde in 1917 als balling in New York, en vertrok juni 1917 met een oprotpremie van 10 duizend dollar naar Sint Petersburg. Als Amerikaans staatsburger met een Amerikaans paspoort dat hem door Woodrow Wilson was verstrekt.

Affiches voor Wilson’s verkiezing 1915. ‘Who keeps us out of war’

Dit gebeurde in de fase, toen de Amerikanen de Eerste Wereldoorlog in getrokken werden.

Een persbureau werd opgericht onder leiding van Karl Radek, en het Bureau voor Internationale Revolutionaire Propaganda onder leiding van Boris Reinstein. Zij zouden ook onder Duitse troepen hun communistische agitprop verspreiden.

Dit gebeurde tegen de zin van die nationale regeringen, die zo vreesden voor muiterij van hun troepen. In Duitsland zou dat na de wapenstilstand in november 1918 ook daadwerkelijk gebeuren, dankzij de revolutionaire activiteiten van ondermeer Rosa Luxemburg. Diverse rode opstanden- ook in Beieren- vonden plaats die tijdelijk een eigen Rood Regime op poten zetten.

Zo kreeg je de merkwaardige paradox dat internationale kapitalisten het communisme financierden. Alle operaties, inclusief steun aan de Sovjet-agent Ludwig Martens in 1918 (toen de Sovjets diplomatieke erkenning in het buitenland zochten), vonden plaats vanaf 120 Broadway in New York. Daar zat ook de Federal Reserve Bank of New York gevestigd, waarvoor William Boyd Thompson een directeur was.

Otto Kahn was directeur van de op 120 Broadway gevestigde American International Corporation en van Kuhn Loeb & Co. Hij zou later in 1924 voor de League of Industrial Democracy zijn steun aan deze socialisten verklaren.

Rothschild en Citigroup, commissarissen van de klimaatbezorgde Rockefeller Foundation in oude bestuurlijke bezetting

Moraalloos en machtsgedreven
Wat international finance en communisten (internationaal socialisme) verbindt is – net als nu- het internationalisme. Of je nu monopolist wilt zijn in een schijnbaar kapitalistisch land, of je krijgt in een buitenlands staatsmonopolie het alleenrecht van zaken doen. Dat maakt weinig uit, zolang je maar de controle en invloed hebt.

Zo luidt de verklaring in de conclusie van Sutton.

De financiers waren machtsgedreven, en steunden daarom ieder politiek vehikel dat ze een intree in de macht zou geven: Trotsky, Lenin, de Tsaar, Denikin, iedereen ontving financiele steun. Iedereen, behalve de groepen die een meer individualistische maatschappij nastreefden.

Zo zou Thomas Lamont van Guaranty Trust Company in 1926 ook nog een lening van 100 miljoen dollar helpen verstrekken aan Mussolini. Zo infiltreerde het financieringshuis JP Morgan niet alleen het linkse actiewezen in de Verenigde Staten, maar ook het internationaal revolutionaire wezen. Dat zien we nu nog steeds bij de financiering van de klimaatbeweging.

Dat is een vehikel van Rockefeller-belangen, en de objectieven van de klimazi’s zijn eender: Globalisme, het opheffen van het nationale belang.

We want the earth in our hands…. Rockefeller Foundation

Terwijl de Guaranty Trust kritieke steun bood aan het nieuwe Sovjet-regime in wording, hielpen ze tegelijk de tegenpartij van dat regime in Siberië: Admiraal Aleksandr Kolchak. Die was de militaire vijand van het Sovjet-regime, en kreeg niettemin een lening van 10 miljoen dollar voor wapens. Dit leek op een vorm van hedgen, wedden op twee paarden.

Is het nog geen uitgemaakte zaak wie definitief wint, dan houd je bij beiden een voet tussen de deur.

Al even opmerkelijk. De zelfde financiers die de eerste ‘ambassadeur’ van het Sovjetregime, Ludwig Martens aan fondsen hielpen, die financierden ook een anti-communistische ngo in Amerika: Americans United. Die actiegroep maakte de Amerikanen bang voor ‘het Rode Gevaar’, terwijl die zelfde financiers dus ondertussen hun voet tussen de deur kregen binnen het Sovjetregime.

Over de lobby-invloed van David Rockefeller zijn Trilateral Commission, die ook presidenten afleverde als Jimmy Carter

John D. Rockefeller schreef nog een boek ‘The Second American Revolution’, met vijfpuntige ster op de titelpagina, aldus Sutton.

Het boek is een naakt pleidooi voor humanisme, wat hier betekent, een pleidooi dat onze eerste prioriteit is om voor anderen te werken. In andere woorden een pleidooi voor collectivisme.

En Sutton citeert Frederik C. Howe in zijn ‘The Confessions of a monopolist’:

Twee principes van een succesvolle monopolist zijn, “Allereerst, laat de maatschappij voor jouw werken, en de tweede, maak van politiek een zakelijk bedrijf.

Met mijn artikel gisteren over het duoschap van lobbybedrijf Publyon en D66, lijkt die partij Frederik Howe’s motto op het lijf geschreven. Andere aanraders van Sutton zijn het boek over de Wallstreet-financiers van het nazi-regime en zijn werk over de Trilateral Commission van de Rockefeller-dynastie samen met econoom Patrick Wood.

Wood trok het denken van Sutton door naar de moderne tijd, en is met zijn analyses over moderne Technocratie een ogenopener. Hun werk helpt je voorbij valse tegenstellingen zien, zoals ‘links’ versus ‘rechts’… Macht werkt linksom én rechtsom, via these, antithese en synthese.

3 Replies to “Alle revoluties/’transities’ komen van boven….”

 1. Hoi Rypke
  De link hieronder is een documentaire over de eerste wereldoorlog. Daarin komt het aspect van muiterij bij de verschillende fronten naar boven.
  By the way Fokker bouwde zowel in de eerste als de tweede wereldoorlog vliegtuigen voor wat als de vijand bestempeld werd,

  Docu eerste wereldoorlog

  https://m.youtube.com/watch?v=G1p6rlDCxq0

  Even wat anders wat aansluit bij een eerdere artikel van jou over psychedelica welk artikel ik niet meer kan terugvinden op jouw site. De filosoof Alan Watts heeft er een kernachtige zin over. Op het moment dat je de message snapt (via psychedelica) gooi dan de telefoonhoorn erop, (ofwel stop er dan mee)

  Hieronder een link van een audio opname van hem over drugs inclusief alcohol. Ik heb veel affiniteit met deze man en herken veel van waar ik mee resoneer en zelf uitgeknobbeld heb terug bij hem. Vooral de relativerende humor.
  Heb hem regelmatig op de achtergrond op mijn mobieltje als ik aan het koken ben of bijvoorbeeld zelf zuurkool aan het maken ben.

  Alan Watts
  https://m.youtube.com/watch?v=4LuBibGYPk8

 2. “Macht werkt linksom én rechtsom, via these, antithese en synthese.”
  En zo werkt monopolisme met “currencies between banks”, de stromen (current to sea) die tussen oevers (banks) naar zee stromen. Door terugslagkleppen (of diodes) is een gelijkrichting van stroom te construeren. Elke wisselende financiële stroming in een economie, wordt omgezet naar een stroom in een enkele richting van de monopolist. Vergelijk de BTW, maar dan nog erger…
  Zoals bekend met het Monopoly spel, eindigt het met een enkele winnaar die alles heeft en de rest heeft helemaal niets meer. Dan klapt het bord dicht om vervolgens weer van voren af aan op te starten.
  Zo ging het al bij de Romeinen en met de grote oorlogen.
  De Tsaren familie werd uitgemoord als afrekening in het criminele circuit door de Rothschild ‘dynastie’, omdat Tsaar Nicolaas II indertijd George Washington aan een goedkopere oorlogsfinanciering had geholpen en daarmee de loef had afgestoken van Rothschild bank die tot 24% rente vroeg. Rothschild zwoer wraak en executeerde. Pas veel later lukte het Rothschild om de FED in Amerika te infiltreren.

  De genoemde cast uit deze blog zijn overigens ook betrokken geweest bij het arrangeren van de Holodomor, waarbij 7 miljoen mensen de hongerdood stierven.
  Om te voorkomen dat dit soort onmensen ‘doodleuk’ verdergaat met hun ‘family business as usual’, moeten wij mensen zo snel mogelijk overstappen op gebruik van echt geld met intrinsieke waarde of fiat geld in eigen beheer. Anders is het binnenkort met ons en volgende generaties afgelopen.

  Wees eerlijk tegen jezelf; zou dit gewetenloze tuig werkelijk macht hebben als zij niet valuta konden maken uit niets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *