Tweehonderd jaar samen

Hoog bezoek op de Zaanse Schans. Zeilmaker en Smit Inc.

Wij ontmoetten elkaar op 15 mei in een Abdij, en de rest is historie. De afgelopen jaren leken wel twee eeuwen zo bewogen als ze waren, zoveel we met elkaar zagen en ondernamen. Twee oude zielen in ballingschap die wel voor de wereld zijn maar niet van de wereld, die elkaar herkenden en onder de Mistletoe direct een zoen gaven.

Bij Benijo, op de noodpunt van Tenerife

We vliegen over anderhalve dag naar bloemeneiland Madeira, wat mogelijk is dankzij de boekenverkoop van ons Meisterwerk ‘Liever dood dan Slaaf.’

Dat was mijn poging in twee kilo fotografie en tekst iets van Friesland te maken dat inspireren kan, een landstreek als metafoor voor Het Leven. Dat werd de historie van Friese Vrijheid als baken voor deze tijd, en de natuurlijke historie.

Bij de Gulpener Brouwerij

Die terpeilandjes met de machtige zadeldakjes als forten van God.

Om wat van het leven te maken, ook in Friesland, moet je het met (beeld)verhalen, verbeelding en legendes mooier maken dan ‘de realiteit’…Van wat je hier werkelijk in Friesland aan mensen en cultuur-restanten treft, dat hoeft je niet beslist hoopvol te stemmen. Daarom moet je ‘de realiteit’ ook niet te zeer als uitgangspunt nemen, maar je verbeelding laten spreken.

Je kunt me ook boeken voor inspirerende lezingen, boekingen via email en/of de directrice

Plots kun dan in 4D reizen door ruimte en tijd, denken voorbij (provincie)grenzen om binnen je fysieke beperkingen bevrijding te vinden, de kloof tussen droom en werkelijkheid met twee slagen overbruggen.

Het boek met schutbladen van historisch Frisia

We zijn hier op aarde om luchtkastelen te bouwen, dromen waarin je wonen wilt. Daarvan, ons eigen gedroomde paradijs zijn wij de tuinarchitecten.

8 Replies to “Tweehonderd jaar samen”

 1. Heb een fijn verblijf daar samen.
  Hopelijk worden er foto’s gedeeld met een ‘Ryp’ commentaar.
  Die van Afkes I-phone blijken van bijzondere kwaliteit te zijn.

 2. Veel levensvreugde toegewenst op Madeira en daar buiten. Het is jullie als “zuivere” mensen meer dan gegund!

  1. Nou, of wij zo ‘zuiver’ zijn. Ik niet, eigenlijk ben ik heel primitief, ik hou van bier en tieten, net als iedere doorsnee man

   Alleen brei ik daar dan een heel ingewikkeld en filosofisch verhaal omheen over de zin van het bestaan. Maar wat is dat, kort samengevat, na jaren te mediteren onder de Boddhiboom en de paasdienst te volgen in het klooster van Rochefort?

   Bier en Tieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *