Interessante Reizen: Paradijs…

Om hier wat van te maken moet je wel heeeel handig zijn…

Het Bureau voor Statistiek van de regering van Madeira meldt, dat ze een nieuw overnachtingsrecord boekten: In maart tikten ze 856 duizend overnachtingen aan, en ze zouden voor het eerst in de Madeireese geschiedenis 2 miljoen overnachtingen hebben geboekt in het eerste kwartaal. Het toerisme is ‘booming’, met name van Portugezen, Fransen, Duitsers en Engelsen.

Hoe maak je er dit van…. Foto Afke Smit

Er zijn ook toeristen, die nog een stap verder denken: “Als ik het hier op dit Bloemeneiland mooi vind, dan wil ik grond en een vakantiehuis kopen.” Je eigen paradijsje maken, een tweede thuis dat nog betaalbaar is. Dan moet je zelf wel handig zijn. In het drogere zuiden van het eiland behoud je alleen die groene bloementuin als je irrigeert. Anders krijg je een dorre vlakte.

Zoals onze taxichauffeur vertelde, moet je hier als immigrant een ton of vier meenemen wil je een huis kopen. Hoe dat precies in elkaar steekt, qua regels zoek ik nog even uit. Wel zie je overal huizen en stukken grond te koop staan, van verschillende kwaliteit. Het kan om een stuk dorre en verlaten grond gaan, 4000 vierkante meter met een krot er op. Waar zelfs het ‘te koop’-bord al in staat van verval is.

Of een soort spookhuis in koloniale stijl. Je ziet in het centrum van Funchal ook sloophuizen te koop, die je dan mogelijk tegen de vlakte moet gooien om er iets bewoonbaars neer te zetten.

2 Replies to “Interessante Reizen: Paradijs…”

 1. Als vakantiebestemming is Madeira prachtig om te beleven. Maar om 4 ton neer te tellen voor permanente bewoning, zijn er nog wel andere plaatsen te bedenken.

  Alleen al de gemeenschappelijke handicap van mensen op een eiland met gemiddeld 20 km actieradius.
  Zelfs Ronaldo heeft zich moeten ontplooien in ‘een functie elders’. Misschien dat ‘ie een stuk of 10 panden verhuurd, maar voetballen doet ‘ie op het continent.

  Misschien dat Martien er een SBS-6 avontuur aan wil wagen om een tweede ‘Chateau Meiland’ aan te richten.

  En anders is er nog een stukje niemandsland te scoren tussen de percelen van WA van Amsberg en Putin in Griekenland. Ja, ze drinken allebei niet alleen Heineken, maar zijn ook echt buren.
  Het is daar heel erg rustig en voor 4 ton heb je in ieder geval een stukje steiger voor de speedboot.

 2. *EU citizens are not immigrants.
  Er is geen minimum bij het kopen van een huis.

  Geniet van ieder moment op het eiland 💃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *