Subsidies WNF-NL exploderen voor klimaatagitatie

Het WNF is de groenwasserette voor miljardairs, en geldsluis voor Trojaanse ngo-paarden van het Ministerie van BuZa

Lag de subsidie voor de schatrijke Nederlandse tak van het Wereld Natuur Fonds (jaaromzet 65,8 miljoen in 21/22) tijdens mijn ‘Wereld Bestuur Fonds’-onderzoek in 2012  nog op enkele miljoenen. Nu is vooral het Ministerie van Buitenlandse Zaken gul, bijna 20 miljoen euro van het budget van dit schatrijke fondsenwervende bedrijf komt nu uit publieke potjes.

De Europese Commissie blijft nog steeds de huur van het Europese lobbykantoor betalen met een LIFE+. operating grant, zodat vijftien WWF-EU-lobbyisten het Europees parlement kunnen bestoken voor de EU-Naturerestoration Law.

Voices for just climate action, een voet tussen de deur voor D66’ers in ontwikkelingslanden

Daartoe krijgen ze ook geld van de European Climate Foundation, het klimaatagitatie-vehikel van de miljardairsfamilie Brenninkmeijer (Porticus en Laudes) en natuurlijk van de MAVA Foundation van André Hoffmann, de oud president van WWF-international en baas van farmagigant Roche, de chemieboer die de mensheid vergiftigt, groot geworden via Valium.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken financiert twee buitenlandse propaganda-initiatieven voor klimaatagitatie, bedoeld om mensen in derde wereldlanden dom, afhankelijk van ngo’s/consultingindustrie en arm te houden (ontwikkelingshulp) of aan schulden te helpen en ngo’s aan geld: Mobilising More 4 Climate samen met IUCN en campagnewebsite Voices for Just Climate Action, waar bijna 9 miljoen subsidie naar toe ging in boekjaar 2021-2022.

De financiele verantwoording is al een stuk meer gedetailleerd geworden

Zo houden D66’ers bij Buitenlandse Zaken een koevoet tussen de deur bij landen als Tunesië. Het fondsenwervende miljoenenbedrijf WNF besteedt in Nederland van haar eigen geld slechts zeven ton euro uit, aangevuld met een subsidie van dik 1 miljoen euro. Lijntjes met Wageningen UR zijn er ook weer, want WNF-directrice Kirsten Schuit zit weer in de Raad van Toezicht van Wageningen UR.

Om het peil van wetenschappelijke integriteit op het door WWF gewenste niveau te houden ( beschamend), bestieren Louise Vet en Han Olff deze afdeling. Er valt nog veel meer te vertellen over deze groene geldsluis, maar het onderzoek naar de Groene Hydra is voor deze week wel even mooi geweest.

15 lobbyisten op publieke kosten bestoken het Europees Parlement om met Rewilding akkoord te gaan

Je kunt alsnog via de Groene Rekenkamer het nog immer actuele ‘Wereld Bestuur Fonds’ deel 1(geld) en deel 2(heeft het effect) lezen.

Er is nog niets veranderd, maar het moet wel gezegd: Sinds ik WNF met Kirsten als communicatiedirecteur een mediakatertje kado gaf via Radio 3, De Telegraaf, RTL Nieuws, 1 Vandaag enzovoort, is de financiële verantwoording wel een stuk uitgebreider geworden. Maar de aard van het WNF als fondsenwervend verlengstuk van miljardairs en hun overheden is niet veranderd.

Of ze ook natuur beschermen, je kunt nergens het effect meten. Wat je wel kunt constateren: het is een geldsluis voor de ngo- en politieke agitatie-industrie in verre landen, waar 50 miljoen euro van de inkomsten naar toe gaat. En daartoe was WNF-NL ook ooit opgericht, als fondsenvehikel voor projecten van de IUCN in Westerse koloniën.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *