Op bezoek bij Rijnzalm-kweker Hasper Talsperre

Uw razende reporter op bezoek bij Lachszentrum Hasper Talsperre, foto Afke Smit

Onder aan de op 1 na oudste stuwdam van Duitsland – de Hasper Talsperre bij Hagen- vind je het Lachszentrum van Rainer Hagemeyer en viskweker Dietmar Firzlaff (met bedrijf Aquafuture).  Zij kweken hier 60 duizend zalmpjes voor uitzet in zijrivieren van de Rijn en je kunt daar later op Interessante Tijden meer over leren en zien in fotografie. 

Vanavond eerst bij BLCKBX een item over het tot nu toe mislukken van de herintroductie van de zalm in de Rijn, ondanks 35 jaar inspanningen en de uitzet van miljoenen zalmpjes. In de Visserijnieuws maak ik er nog een reportage over en voor Indepen schrijf ik nog een verhaal over dit belangwekkende project. Er blijken mensen te zijn die belang hebben bij  instandhouding van het probleem, altijd maar meer onderzoek….en een handjevol mensen dat probeert oplossingen te vinden.

One Reply to “Op bezoek bij Rijnzalm-kweker Hasper Talsperre”

  1. Ja Rypke dat kan je nu allemaal wel schrijven, heb je al gedacht over meer onderzoek door een promovendus, das pas goed idee? Of 2 promovendussen en meer onderzoek:-) Groet Alex

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *