Nog een Amerikaanse Rewildingclub in NL; Mighty Earth

Natuur en ‘het klimaat’ (een menselijke statistische constructie) beschermen

Ondertussen stuitte ondergetekende op NOG een ngo die aan Rewilding doet in Europa, nooit van gehoord: Mighty Earth. Alweer een ‘global’ fonds dat geld van de Rockefellers krijgt, maar ook van de Noorse overheid hun ontwikkelingshulp-ministerie:

Mighty Earth is a global advocacy organization working to defend a living planet. Our goal is to protect half of Earth for Nature and secure a stable climate that allows life to flourish.

Het Nature Needs Half van de WILD Foundation en ‘Half Earth Project’ van de EO Wilson foundation, zusterclub van het Rewilding institute hebben er dus NOG een nichtje bij. En ze vestigen net als de IFAW meteen een zusterclub in Nederland, Mighty Earth Nederland met Jurjen de Waal als directeur.  Die is weer afkomstig van Milieudefensie, de club die werd vernoemd naar het Amerikaanse Environmental Defense Fund.

Nóg een ngo die rewilding in Europa promoot

Daar werkte hij als campagheleider voor ‘klimaatrechtvaardig voedsel’, en de Plastic Soup Foundation, maar PvdA’er De Waal werkte ook voor de Gemeente Amsterdam als communicatie-adviseur en voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten. (VNG) Meteen krijgen ze subsidies en dikke donaties.

Ondergetekende is nu op pad in Duitsland voor reportages. Morgen kun je me weer bij BLCKBX zien. Het is minder erg dat er kwaad is in de wereld. Wat je werkelijk boos kan maken, is dat er zoveel mensen zijn die kwaad aanrichten onder de vlag van ‘het goede’… Die trekken ook meteen subsidies en miljoenen aan van miljardair-‘filantropen’/belastingontduikers.

2 Replies to “Nog een Amerikaanse Rewildingclub in NL; Mighty Earth”

 1. Good = Bad
  Had Orwell dat ook al geformuleerd?

  Je kan -onderbouwd- schrijven wat je wil, maar er wordt NIETS mee gedaan.
  De ambtenaren in Den Haag voeren de agenda uit.
  Dagtaak om het in wetten vast te leggen.
  De tweede slaapkamer en de incompetente ministers interesseert het geen biet.

  Nog zo’n effectloos onderzoek:
  De stikstoffuik
  Politici in de ban van de ecolobby
  auteur: Arnout Jaspers
  Wekenlang op één van de boekenverkoop

  Vandaag, teletekst 104: Stikstofnormen worden strenger

  Surrrealistisch

  Auteur: Arnout Jaspers

 2. Ook goed nieuws voor de Nederlandse boeren en huizenbouwers. De stikstofnormen worden weer aangescherpt en zullen ook in de toekomst nog verder worden aangescherpt.

  Hopelijk komt de build back better partij van kerolain in de regering om dit tegen te houden samen met New Social Contract van WEF aanhanger Omtzicht. dan kan dit tegengehouden worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *