De ‘1 miljoen soorten’ van Extinction Rebellion verklaard

Saving a million species

De door miljardair Chris Hohn en zijn Childrens Investment Fund gefinancierde actiegroep Extonction Rebellion zet de Rabobank voor het blok. Want zij helpen met ‘de industriële landbouw’ de natuur naar de gallemiezen zodat ‘1 miljoen soorten’ uitsterven.

Voor de Science Summit op 1 juli in Amsterdam van Voorwaarheid leg ik al uit – via DEZE LINK– waar die ‘1 miljoen soorten’ vandaan komen, het IPBES (IPCC voor biodiversiteit) en op welke lage waarheidsstandaarden dat getal van ecologen is gebaseerd.

Die presentatie is nu online te zien. Luister en lach mee op deze online cursus Bullshitdetectie op het podium in Amsterdam…

Essentiele literatuur om het verschil tussen ‘liegen’ en ‘bullshit’ te duiden

Biodiversiteit = Bullshit
Een andere claim is dat soorten ‘duizend maal sneller’ uitsterven dan ‘normaal’ en dat we opstomen naar een ‘zesde massa-uitsterven’…Die behandelde ik al met Marcel Crok in ons E-book ‘Biodiversiteitscrisis, massa-uitsterven of massahysterie’ voor de Stichting MW&B in Delft (2015). Het is een beetje technisch verhaal. Maar prik je door de modellen heen dan heeft de biodiversikeizer geen kleren aan.

Waartoe dient ‘biodiversiteit’ dus in het politiek-mediacomplex waartoe activistgroepen behoren. Zijn mensen even klimaatmoe gemaakt, dan is er altijd nog ‘biodiversiteit’ als het hysterische tweelingzusje van de zelfde Verenigde Naties haar Agenda 21.

Al deze claims zijn te herleiden tot een klein clubje academici rond mr Biodiversity EO Wilson, Michael Soule en hun mentor Paul Ehrlich met hun Center for Conservation Biology aan Stanford University. Zij trokken al in de jaren ’80 het karrenspoor waarlangs de toegestane discussie vervolgens moest plaatsvinden in het politiek-mediacomplex.

De echte activisten staan dus niet op de A12, maar zitten warmpjes ter academie met een vorstelijk ambtenarensalaris, krijgen prestigieuze academische prijzen. Daar stoken ze vuurtjes over ‘biodiversiteit’ met rekenmodellen, vergelijkbaar met het stikstofmodel Aerius. Zo is een handvol ecologen en ‘deskundigen’ in staat het hele land op slot te zetten, ja zelfs de gehele westerse wereld kunnen ze richting de afgrond duwen met hun klimaatmodellen.

Download ‘Biodiversiteitscrisis’: Massa-uitsterven of Massahysterie’ bij Stichting Milieu Wetenschap en Beleid.

Omdat ze vriendjes zijn met delen van het ambtenarenapparaat op nationaal en internationaal niveau kunnen hun oordelen vervolgens dwingende regulering worden. Politiek, media en activisten kunnen geen enkele vuist maken zonder de munitie die deze activist-academici hen leveren, gefinancierd door de ambtenarij die met deze activist-academici haar eigen macht verspreidt.

Denk ook aan instituties als het Planbureau voor de Leefomgeving, Wageningen UR en RIVM, hoe oordelen van deze ambtenaren vervolgens wet worden voor ieder.

‘Global Average Temperature’ and virtual species in Species Area Relationships advance academic careers

Niettemin focust de media zich vooral op dat sluitstuk, het politiek proces dat zich door de media laat opstoken.

Je ziet dat Caroline van der Plas ook eigenlijk geen weerwoord heeft, behalve ‘we zijn al goed bezig volgens jullie probleemstelling, maar minder dan jullie willen/eigenlijk nodig is.’ Arguing to Zero in het door de tegenpartij getrokken karrenspoor. Dus stem vooral Van der Plas en alles blijft zoals het was.

Bruin gespoten met Roundup (?)

En nee die strakgetrokken agro-industrieterreinen waar zelfs de paardenbloem zeldzaam werd, die ze bruin spuiten met herbiciden om vervolgens een soort turbo-raaigras in te zaaien…Dat is ook niet mijn ding, als Fries die opgroeide met weilanden vol grutto’s, leeuweriken en tureluurs. In de veel mest- en veestapelrijkere jaren ’80. Milieubeleid is desastreus gebleken voor de natuurrijkdom van het platteland via al die lastenverzwaringen voor boeren.

En dan bouwen ze nu weidevogelgebieden uit mijn jeugd helemaal vol met klimaatindustrieterreinen:

DIT noem ik Potverdomme ‘landschapspijn’, subsidie-velden waar het wemelde van de grutto’s in mijn jeugd

Maar wist je dat die ‘1 miljoen soorten’ dus plant- en diersoorten zijn die misschien wel niet bestaan, behalve in de computer van een academicus? Ja serieus. En dat die 1 miljoen soorten in 2004 al werden gebruikt door Chris Thomas en Lee Hannah om aandacht te genereren voor het uitsterven van soorten in hun computermodel (committed to extinction), omdat ze op de vlucht zouden slaan voor klimaatveraangenaming.

Tot ze van hun stukje computerland afkieperen de afgrond in aaaaahhhhh…(Species Area Relationship met Z-waarde van 0,25, voor de technici onder u: Ik ben de enige in NL die snapt wat ze doen, ja misschien Arnout Jaspers ook nog, dat is samen met Marcel Crok de enige goede wetenschapsjournalist in NL).

En dat het IPBES precies dat zelfde getal weer hergebruikte in 2019, maar dit nu op een andere manier berekent? Wist je dat bij veel van hun rekenmodellen ‘verandering’ van soortensamenstelling het zelfde is als ‘schade’?

Dus als je een discussie wilt voeren, probeer dan precies te zijn wanneer je claimt ‘de feiten’ te bespreken. Alles draait daar om. Bij meer precisie in probleemstelling, definitie en datagebruik, vallen de verhaaltjes van ecologen vaak in duigen. Daarom bepleit ik ook de afschaffing van het vakgebied ‘ecologie’, en de overgang naar het ouderwetse Natuurlijke Historie, zoals in mijn hoofdwerk ‘liever dood dan slaaf’, dat je HIER kunt bestellen.

  • Je kunt beter de Cursus Bullshitdetectie bij mij boeken, en de truukjes leren ontmaskeren waarmee die academici uit naam van wetenschap hun politiek bedrijven. Stuur even een email of bel ’s ochtends 0513750270 en vraag naar de voorwaarden. Vele enthousiaste gezelschappen zijn je al voorgegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *