Naamgrapje Hadrianus voedt al 75 jaar VN-bureaucratie

Saeb Erekat, rechterhand van Arafat op Westbank in 2007

Hollanders gingen zich na economische hegemonie over de Friezen identificeren met de ‘Batavieren’, een door de Romeinen als militairen gebruikt volk uit de Betuwe. En niet met hun echte voorouders, de Friezen.

Op gelijke wijze ging een club arabieren zich identificeren met de aartsvijand van Juda in de Bijbel, de Filistijnen, een Foenisisch zeevaardersvolk. Ook dankzij een Romein, Keizer Hadrianus.

Zijn naamgrapje uit het jaar 135 houdt nu al 75 jaar een VN-bureaucratie met 30 duizend medewerkers in stand: United National Relief and Works Agency for Palestine Refugees. Volgens het Nederlands Palestina Komitee  zouden hier ‘zes miljoen vluchtelingen’ in het verleden blijven hangen.

In het Noord Friese dialect, Sleeswijk holstein

Free Frisia!! Een provincietje als Fries Gaza
Mensen doen tegen ondergetekende wat lacherig, wanneer ik deze oude wond van Frisia openrijt. Once Were Warriors, ja ooit waren de Friezen een veel groter volk met een veel groter territorium. Terwijl we nu in onze eigen Gazastrook zitten opgesloten, terend op ontwikkelingshulp en subsidie uit Den Haag: Provincie Friesland.

Maar laten we eerlijk zijn, wat is ‘Holland’ nu?

Een kunstmatige creatie die pas in 1101 voor het eerst op schrift verscheen. De naam Frisia bestond echter al sinds de Romeinse tijd, en wat nu Holland heet was eerder West Frisia. Historisch feit. Onze invloedssfeer reikte van Denemarken tot Zeeland, en dus vind je nog steeds ‘Noord Friese’ eilanden in Denemarken, zoals Rømø.

Lees ook Michael Pye in How the North Sea made us what we are: In onze glorietijd werd de Noordzee zelfs Mare Frisicum genoemd, Dorestad was een Friese handelsplaats. In het jaar 800 of zoiets, voor de vikingen er de fik in zetten.

Protest tegen The Great Reset/Build Back Better die Trudeau en Rutte uitvoeren

Wanneer die Hollanders weer een grote bek krijgen, gaan we vlaggenzwaaiend de straten op. Maar op een gegeven moment, zul je toch een knieval moeten maken naar de loop der geschiedenis sinds het jaar 1347. Sinds de Friese Diaspora in de 19de eeuw vertrokken en vertrekken alle ondernemende mensen naar elders naar werkgelegenheid of voor studie.

Denk aan Peter RRRR de Vries.

En wat hier achterbleef, kijkt personeel met een woordenschat groter dan een koe achterdochtig aan; Grut Praet hij siltjir wol euven fertelje.. Als ik verklap dat de meest succesvolle ‘Friese’ onderneming al is overnomen door een Beiers landbouwbedrijf: Groen Leven. Een zonnepaneler die kon groeien dankzij de miljardensubsidies van de Rutte-politiek.

Gelukkig is er nu mijn Meisterwerk, Liever dood dan Slaaf een Pelgrimstocht door de Friese Natuur op zoek naar Vrijheid’. En dan kun je als verstokt romanticus weer door ruimte en tijd rijzen, je verbeelding prikkelen en mijmeren hoe het ooit misschien was of zou kunnen zijn, als proto-vikingen van de Zuidelijke Noordzee.

In de 15de eeuwse geschiedschrijving van Suffrides Petrus, worden de Friezen zelfs beschreven als nakomelingen van Sem, de zoon van Noach, Semieten dus…

Iemand die hier de entiteit ‘Groningen’ ziet?

De Vloek van Hadrianus
Keizer Hadrianus- bouwer van Hadrians Wall bij Schotland- is de naamgever aan Palestina, toen hij opstandige joden beu was. Ze kwamen voor de tweede keer in opstand tegen het Romeins garnizoen, nu onder aanvoering van Simon Bar Kohba in 132-135.

Die opstand sloegen de Romeinse bezetters opnieuw neer. En zo veranderde Judea van naam, expres vernoemd naar hun oud-testamentische vijanden: Filistijnen, Syria-Palestina. Lekker Puh! Op zijn Romeins geschreven VWXII YOU!!

Lees bijbelboeken Koningen en Kronieken, dit zeevarende handelsvolk, de Phoeniciërs, ze hadden constant mot met Saul, David, het Huis van Juda. Ze hebben echter niets met arabieren als nakomelingen van Ismaël te maken. Zij waren een mediterraan handelsvolk, en ook concurrenten van de Romeinen, tot deze hun handelspost Carthago verwoesten in wat nu Tunesië zal zijn.

De Phoeniciërs waren economisch succesvol, en ook militair: Denk aan Hannibal met zijn olifanten, die de Romeinen op eigen grondgebied inmaakte met een ‘Cannae’: een beroemde militaire strategie, vernoemd naar de slachtplaats van de legioenen.

Terwijl Arabieren overal nomadische zandbakkers bleven, die enkel rijk zijn omdat ze op een berg met olie en gas zijn geboren. En een beetje rondjes draaien rond een zwarte kubus in een woestijn.

Naast olie, is hun bekendste exportproduct de bomgordel en de Burqua: Dat is een VN-vluchtelingentent voor vrouwen die moeten schuilen voor geilheid van andere mannen dan die van henzelf.

De Limes liep van Katwijk via de Rijn naar Keulen/Frankfurt en vervolgens overdwars naar de Donau

Het Palestijnse ‘volk’ als politieke strategie
Als protestants gehersenspoeld jongetje, kregen we op de basisschool dagelijks die bijbelverhalen te horen. Als de palestijnen in Israël weer eens een aanslag pleegden of een vliegtuig kaapten, dan dachten we: ‘Aah, daar zijn de filistijnen weer’, net als in de Bijbel: Vijanden van God’s volk.

Je vergeleek ze met elkaar. Maar qua etniciteit hebben Arabieren en Phoeniciërs historisch dus geen enkel verband.

Dat arabieren zich als ‘Palestijns Volk’ profileren en zich laten vernoemen naar de Filistijnen is een strategische keus. Dat kun je lezen in blad Soemoed, lijfblad van het in 1969 opgerichte Nederlandse Palestina Komitee.

In een interview van Carl Stellweg met Awad Abdel Fattah van de partij ‘Balad’ stelt deze dat nadruk op individuele rechten ze niets oplevert omdat ze deze op papier al hebben.

Soemoed, het lijfblad van Nederlandse palestinagekkies

Het interview werd in 2017 gehouden, een eeuw na de Balfour Declaration en is te vinden op de ‘niet veilige’ website Palestina100jaar.Joden zijn in Israël een etnische meerderheid geworden sinds 1948. Dus is de uitgangspositie voor Palestijnen anders dan tegenover de blanken in Zuid Afrika, zo stelt Abdel Fattah vast:

Streven naar individuele rechten ‘sec’ in Israel heeft geen zin, omdat we die individuele rechten nominaal al hebben. Alleen betekenen die rechten weinig, omdat het Israelische bestel uiteindelijk is afgestemd op joden als nationale groep en de joden geen minderheid maar een meerderheid zijn.

Wat wij dus moeten doen, is ons ook als nationale groep profileren, onze rechten als nationale groep op vreedzame wijze opeisen, en tegelijkertijd duidelijk maken dat wij bereid zijn met die andere nationale groep, de joden, samen te leven in één werkelijk democratische staat op basis van volledige gelijkheid en gelijkberechtiging.

En als we dan de deksel op de neus krijgen, dan zeggen we: wacht even, Israel is toch een democratie waarin iedereen gelijke rechten heeft?

Ook in dit klimaat van intimidatie en verrechtsing moeten wij een beroep blijven doen op het beweerde democratische karakter van Israel, in plaats van te doen wat zij veel liever zouden willen dat we deden: geweld gebruiken.’

Het moet gezegd, Arabische gastvrijheid kan veel warmer zijn dan de afstandelijkheid die ik ervoer bij veel Israëli’s. Maar wanneer ik als Friese boer met slechts een kort rondje internet hun strategie al doorprik, hoe slim zijn ze dan? Hebben ze tot overmaat van ramp ook enkel Gretta Duisenberg en Dries Vanagt als bondgenoot hier.

Meer dan wat opstootjes veroorzaken, hier en daar een uitgebrande auto zal er voor een ‘palestijnse’ zaak in Nederland nooit inzitten.

Hoe hou je al 75 jaar een werkbare oplossing tegen; UNWRA

Gematigde Rebellen
Wat Fatta Abdul ben Jihad – of hoe hij ook maar heet- wel goed doorhad: Hamas doet niets goeds voor een eventuele Palestijnse zaak. De beweging heeft trekken van al die andere jihadistische (lees apocalyptische) bewegingen die overal in de Arabische wereld destabiliserend werken, van Isis tot de Taliban.

Vaak met steun van militair opportunisten uit het NATO-kamp, die zo een vijand een hak willen zetten.

Denk aan de steun van Zbigniew Brzinski aan de ‘gematigde rebellen’ in Afghanistan eind jaren ’70, als proxy-oorlog tegen de Russen. Deze Amerikaans ‘veiligheidsadviseur’ van Poolse komaf, was met David Rockefeller oprichter van de Trilateral Commission (1973) en schrijver van twee belangrijke hoofdwerken in de complotliteratuur;

 • The Grand Chessboard (over het grote schaakspel van machten op aarde) en een boek over de digitalisering van de maatschappij. Waarvan mij de naam even ontschoot, iets over America in the Technotronic Age.

Het eerste Palestijnse vogelfestival

Overal worden volkeren met hun eigen belangen gebruikt in een groter schaakspel. Denk aan de ‘gematigde rebellen’ in Syrië die Aleppo en het land heel gematigd aan gort schoten. Die jihadisten, waar staatsomroep NOS met zoveel sympathie over sprak. Een wonderlijke taalvondst, ‘gematigde’ rebellen. Schieten die gematigde kogels af, en gematigde granaten?

Kun je op gematigde wijze afgemaakt worden? De term ‘rebel’ klinkt bijna sympathiek, er hangt een James Dean-achtig sausje over, en lijkt regelrecht te komen uit de afdeling Psyops BV van een Nato-denktank.

Het is intuitief gezien ongeloofwaardig, dat een land als Israël dat jaarlijks 38 miljard dollar aan militaire steun van Amerika krijgt, zich door een bende doorgesnoven zandnegers laat verrassen op een feestdag in het jaar 75 van haar natiestaat.

75 jaar lang een etnische snelkookpan in stand houden

Een VN-bureaucratie leeft voort op het naamgrapje van Hadrianus
Ook daarom is het zo misplaatst om in Nederland met die Arabische Opstand vlaggen (Palestijnse) vlaggen te zwaaien, alsof je steun betuigt aan Hamas-pogroms op joodse burgers. Vind een Palestina Komitee het dan gek, dat hun bestaan en acties op 1 hoop worden geveegd met jodenhaat en Arabisch fanatisme.

Dat Palestina Komitee (1969) werd opgericht in de Kabouter Provotijd, toen het modieus was om een C met een K te schrijven, toen je ook krities kon zijn. De tijd dat ze tegen een functionerende regering met werkzame economie in Zuid Afrika gingen demonstreren, voor communisme in Vietnam en Earth Day gingen vieren.

Oftewel door decadente babyboomers met zeeën van ‘vrije tijd’ die tegen hun eigen welvaart demonstreerden. Ze hebben nog steeds ANBI-status. En ze kunnen al dik vijftig jaar lang hun best doen om het naamgrapje van Keizer Hadrianus te doen voortleven.

Maar.. zoals bij ALLE ngo’s, dat kunnen ze niet succesvol protesteren blijven, zonder dat er ook een Verenigde Naties-bureaucratie aan hangt, liefst ondersteund door allerlei ‘wetenschappers en deskundigen’ die publiceren over De Zaak. In dit geval is dat de in 1949 opgerichte UNWRA:United National Relief and Works Agency for Palestine Refugees.

Zes Miljoen….

Met liefst dertigduizend medewerkers….Het Palestina Komitee claimt het volgende over die UNWRA:

Door natuurlijke aanwas is het aantal Palestijnse vluchtelingen in de achterliggende driekwart eeuw toegenomen tot rond 6 miljoen personen (…) – de helft van het totaal aantal Palestijnen.

Die UNWRA bestaat dus voor mensen die zich na 75 jaar nog steeds ‘vluchteling’ noemen, vluchteling voor de nieuwe realiteit. En wie houden deze onhoudbare situatie OOK al weer 75 jaar in stand met hun donaties: Westerse regeringen, Amerika voorop, het zelfde land dat Israël jaarlijks met 38 miljard dollar aan wapentuig sponsort.

De wereld zit altijd weer gekker in elkaar dan je dacht. Als je al dacht.

De topdonoren van etnische snelkookpan Gaza

 • Steun de strijd voor Friese onafhankelijkheid tegen de Hollands-Duitse Entiteit, voor een tweestatenoplossing. Wij hebben hier 1347 nog lang niet vergeten en wat jullie Grutte Pier aan hebben gedaan:

5 Replies to “Naamgrapje Hadrianus voedt al 75 jaar VN-bureaucratie”

 1. Bedankt weer voor deze bijdrage Rypke. Was het trouwens niet zo dat de Friese invloedssfeer nog verder zuidwaarts reikte, tot Vlaanderen of misschien wel Frans-Vlaanderen, dus omgeving Duinkerken?

 2. Beste Rypke,
  Ik ben elke keer weer verbaasd van jou
  Wetenschappelijk inzicht, plus een beetje humor, maar vooral de enorme geschiedenis die jij ons even voorschotelt.
  Dank je wel

 3. Even aangenomen dat het klopt met de afstamming van Sem. En het herbevolken van de aarde via de Kaukasus kwam.

  Dan is wat nog open staat. Hoe zijn die afstammelingen dan op de huidige locatie gekomen? Als men via water gegaan is met zeevaart schepen en navigatie als de Phoeniciërs (Poen ie zee-ers) dan komt de volgende vraag. Waar ze het eerste aan land gegaan zijn en met hoeveel? Als het via het water gegaan is dan is het heel aannemelijk dat men in het Zuiden laten we even ons huidige Zeeuwsvlaanderen als startpunt pakken begonnen is. Vervolgens naarmate de stam uitbreidde tot aan het Noordelijke punt waar nu de Kern overgebleven is en daar voorbij wat nu Duitsland is en de Ost-Friesen genoemd worden. Een andere vraag is dan. Waren er toen ook oorspronkelijke bewoners die overwonnen /uitgemoord zijn?
  Of is de tocht per voet gegaan en waren ze bij de eerste golf en onderweg niemand om te overwinnen tegenkwamen. Zijn ze dan net zolang doorgelopen naar de Noordster totdat ze op water stuitte en toen links en rechtsaf verder gingen? Dus in het huidige Friesland gestart zijn en daarna uitgewaaierd? Of stammen de Friesen ook van Germaanse stammen af?
  Via de Zee en te voet zijn er opties open dan ze zich gesetteld hebben zonder geweld en niemand de Fries dingen kwalijk neemt die de huidige Fries nu doet naar anderen toe? De Zee optie heeft meer logica omdat te voet dan een prachtige gematigde klimaatzone met vruchtbare grond voorbij gekluned zijn.

  De Zee optie kan de stamlijn naar de Phoeniciërs terugvoeren puur op logica gebaseerd. Die ene vernoeming naar Sem is nog geen bewijs. Ik voel intuïtief daf de huidige wetenschap via DNA veel discussies plat kan slaan maar waarschijnlijk niet geaccepteerd en onderdrukt zal worden omdat het gewoon niet in het emotionele nostalgische plaatje van de past niet alleen in dit geval naar wereldwijd

  Heb je enig overzicht op deze vestigingsplaats/en geschiedenis achtergrond?

  Betuwe betekende “goede grond” Veluwe “schrale grond” De Batavieren werden door hun dapperheid zelfs de lijfwachten van de Keizer.

  Ter overpeinzing.
  Waar start welke cultuur zijn er momenteel nog wel mono culturen. Staat een mono cultuur niet gelijk aan degeneratie door inteelt en dwingt de natuur ons dan niet tot samensmelting , wie neemt wat kwalijk en tot hoever wil men teruggaan om zelf in een comfortabele zone te blijven?

  1. Friezen zijn al meer dan 2500 jaar aanwezig in Fryslãn en worden nu ‘uitge-smoord’ via het onderwijssysteem, door opstandelingen, rebellen. Een échte, oprjochte Frysk minsk, kan daar niet aan mee doen. Die geest van rebellie die nog steeds uitbundig in ‘de Hollander’ aanwezig is, moet worden ‘uitgedreven’. Wij zijn een vredelievend volk, enigszins goedgeloving/naïf en véél te gastvrij (als dank voor de opvang in de hongerwinter, worden onze kinderen nu ‘ont-friest’, omdat die rebellen nu óók hier alles willen innemen) geweest. Het heeft ons dan nu uiteindelijk de kop gekost. Het onderlijf (Noord- en Zuid-Holland) waren we al kwijt. Gestolen door volksverraders en genocideplegers (nu wéér).

   Hier* iets meer info over wie hier toentertijd aanwezig waren. Naar mijn idee net zo leeg als Zuid-Afrika toen landgenoten daar naar toe vertrokken. Hier waren slecht kleine nederzettingen met wat verdwaalde of vanwege wangedrag uitgezette Saxers, die gewoon opgenomen zijn in de nieuwkomers. Volgens mij riepen wij niet, zoals de rebellen uit de Hollanden nu doen ‘Dit is ONS land, dat zijn ONZE kinderen (spreek toch gewoon Nederland=verboden je eigen taal,het Fries, te spreken, want wij verstaan dat niet) of dat is ONS gas. Snel die Friezen uitmoorden, dan kunnen WIJ kustvolkje spelen, want wij weten véél beter wat we hier aan die kust moeten doen. Wij moeten boten bouwen, want een paar duizend mijl verderop ligt ONS Indië en daar moeten we snel naar toe want anders kom het niet goed met die mensen daar die onze leiding niet hebben.

   *Iets meer info: https://www.haagsma.org/fryslan-en-friezen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *