I’m dreaming of a Wet… Christmas (goede kerst!)

Kerstboom Wierum

De bossen zijn ontaard tot een bende blubber, door weken en weken regen, waarna mountainbikers de bospaden kapot raggen. Dus viel het liedje binnen dat de titel is van deze rustdag: ‘I’m Dreaming of a Wet Christmas, just like it always used to be‘ in dit zeeklimaat.

Zompie

Alle ge*** over ‘extreem weer’ bij ieder vlaagje wind, of iedere regenbui met storm ‘code oranje’ noemen wat vroeger gewoon ‘herfst’ heette. Wat ben je nutteloos op deze aarde wanneer je op die wijze je geld hoopt te verdienen. Get a life.

God’s zegen, volgers van Interessante Tijden op Youtube en deze site, ook alvast voor het nieuwe jaar in deze Interessante Tijden. Blijf met je voeten in de klei staan, het smalle pad van evenwicht bewandelen tussen hoofd, hart en handen.

We vierden Kerstavond met mijn twee vrouwen en mijn lieve ouders, het was perfect. Zo dadelijk rijden we naar de schoonfamilie, en dan ’s avonds lekker met eigen vrouw chillen. Een beter leven dan dat van mij kun je (bijna) niet hebben. Dus mensen die nu ongelukkig zijn of alleen: Een balletje kan raar rollen, zo bedacht ik me…

God Provideth…

Toevoeging van Gagel, een pioniersplant, struik in de moeraszone met laurier-achtige bladeren

De eerste recensie van een ontvanger van ons in twee dagen (bijna) uitverkochte StrijdT-bier kwam ook binnen, van Ferdinand:

Mijn broer Bouke (MSc B&N, WUR) en ik zijn de StrijdT aangegaan en wij proeven zeker de strijd tegen het water en het heeft een uniek karakter waarin een aangename eikenhouten zurige smaak de boventoon voert en het tripel percentage van 8,5 procent doet vervagen. Terplekke werd ons ingegeven dat er een nieuwe variant aan gaat komen in de vorm van een Oera Linda Blond

Een broer met Friese naam die in Wageningen ook Bos en Natuurbeheer deed, maar dan zonder te sjezen. Bij hem las ik een gnostieke interpretatie van Jezus als Licht in de wereld, die ik met jullie deel:

“Ik ben het Licht voor de wereld,” zei Jezus (Joh. 8:12). Het licht van de wereld is de zon. Maar Christus is oneindig veel meer dan de zon.
Voorbij het zichtbare licht van de fysieke zon bestaat een ander Licht dat het ware Licht is van de zon, de geest van de zon.
Juist over dat Licht sprak Jezus en daarmee vereenzelvigde hij zich.

En precies zoals het materiële licht ons in staat stelt voorwerpen te zien op het fysieke vlak met onze fysieke ogen, geeft het innerlijke Licht, het Licht van Christus, ons toegang tot het zien van de Goddelijke wereld.

Laten we proberen dichter bij dit Licht te komen, om te leren wat het is, ermee en erin te leven, elke dag eraan te werken haar minuscule deeltjes te vangen en ze in ons te condenseren… Totdat we in staat zullen zijn ze als stralen op de wezens en de voorwerpen van de onzichtbare wereld te projecteren, die dan in hun sublieme werkelijkheid aan ons zullen verschijnen.

Omraam Mikhaël Aïvanhov

De Musala, hoogste berg van Bulgarije is vernoemd naar ‘De Wind van Allah’

Nee maar, de Universele Witte Broederschap. Dat is een sekte in Bulgarije die jaarlijks de hoogste berg van de Balkan op wandelt, de Musala (‘wind van god’). Ben ik nog in 2007 geweest op kosten van het Wereld Natuur Fonds/Panparcs; Deze grote wereld kan zo klein zijn.

Ik wens alle mensen die nu dwalen met Ayahuasca en (pseudo-)Sjamanen en allerlei vluchten naar elders dan hier toe, dat ze hier in dit leven mogen aarden, en met Jezus als voorbeeld licht in de wereld willen zijn. Met vallen en opstaan.

One Reply to “I’m dreaming of a Wet… Christmas (goede kerst!)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *