Rain Enhancement Science experiment valt in het water…

geo-engineering, een goed idee?

Mijn bericht gisteren over Herman Russchenberg die met windmolens wolken wil maken is al 571 keer gedeeld op FB. Tegelijk komt dan in de MSM als Het Parool het bericht, dat een experiment met geo-engineering boven Dubai op een weerramp uitloopt.

 CBS News berichtte in 2021 al over de nieuwe experimenten die de regering daar uitvoerde met een nieuwe elektrische manier om regen te maken. En The Economist al in augustus 2022. De Universiteit van Reading ontkent, dat hun experimenten deze slagregen veroorzaakte.

Na zonneschijn komt altijd regen in Nederland

Experimenten tegen hittegolven
Toen gebruikte Dubai niet de klassieke wijze van cloud seeding, dat je met zilverjodide-deeltjes condensatiekernen maakt voor waterdamp. Er was toen een nieuwe techniek ontwikkelt- aldus CBS News- met drones die elektrische ladingen op wolken loslaten. Dat zou in de hete zomers moeten plaatsvinden:

Annually, the United Arab Emirates receives about 4 inches of rain per year. The government is hoping that regularly zapping clouds to generate rain will help to alleviate some of the arid nation’s annual heat waves.

According to research from the University of Reading in the U.K., scientists created the storms using drones, which hit clouds with electricity, creating large raindrops. The larger raindrops are essential in the hot country, where smaller droplets often evaporate before ever hitting the ground.

Misschien veiliger om dat eerst boven de Sahara te doen, waar de concentratie duur vastgoed en Ferrari’s wat lager ligt?

Negev Woestijn, ook hier vind je borden die waarschuwen voor vloedgolven (…)

Milieuvriendelijke weersverandering
De Universiteit van Reading kreeg in 2017 liefst vijf miljoen dollar van de Arabische Emiraten om proeven te doen met elektrische cloud seeding, een onderzoeksprogramma voor Rain Enhancement Science van Giles Harrison, professor in atmosferische fysica. Dat zie je in een persbericht van die Universiteit.

Currently, the UAE’s National Center of Meteorology and Seismology employ ‘cloud seeding’ technology, where light aircraft are flown close to a cloud to shower it with salt particles that cause droplets to grow quickly until they are large enough to fall as raindrops.

The electric charge method operates by making the droplets stick to each other, again helping the growth rate. This will also be administered by using aircraft, but small remote-controlled aircraft which are battery powered and therefore environmentally friendly.

Daar komt nu het verband vandaan, dat de MSM leggen met de huidige regenramp. In The Telegraph ontkent de Universiteit van Reading nu, dat hun weerexperimenten verband kunnen houden met deze regenramp. Daarbij viel anderhalf jaar neerslag op 1 dag, wat sinds 1949 niet was voorgekomen.

Aansprakelijkheid ontkennen, dat zou ik ook doen als atmosferische wetenschapper, terwijl de Ferrari’s wegspoelen.

Overigens komt het vaker in woestijngebieden voor, dat complete slagregens vallen. Je kunt dat ook zien als je in Israël in de Negev woestijn rijdt, en je vindt waarschuwingsborden tegen vloedgolven. Droge wadi’s kunnen dan plots woeste rivieren worden.

Steun Interessante Tijden, en dank voor alle gulle donateurs die mijn dagelijkse werk mogelijk maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *