‘Transitieversnellers’ = drammers met machtshonger

Computernerds willen ook al transitie versnellen

Vandaag beginnen we met het Groenspraak-woordenboek, om in deze Interessante Tijden van ‘transitie’ (groen-bolsjewistische revolutie) de medemens met het klimaatvuur in de ogen te kunnen verstaan. Uw medewerking bij dit initiatief wordt zeer op prijs gesteld, door woorden op te sturen en woordcombinaties uit ambtelijke stukken, transitieplannen en ‘versnellingsagenda’s’…

Dan vertalen we deze- net als de SDG’s- vanuit papieren intenties naar praktische consequenties. Zodat we tenminste begrijpen waarover ze nu werkelijk praten, voor ze je met staatsgeweld aanvallen, en je met een bijtgrage Bull Mastiff het tegenoffensief inzet. Vandaag de combinatie ‘versnellers’ en ‘transitie.’ Een transitieversneller is een ambtenaar met haast en machtshonger, een dramtenaar.

Nog harder windmolens doordrammen en dan TNO begeleidende onderzoeksbaantjes geven = transitie versnellen

Wereldvrede, veiliger, groener schoner, lekkerder
Tik ‘versnellers’ en ‘transitie’ op je zoekmachine in, en je komt op een vloedgolf aan initiatieven die een ‘transitie versnellen.’Computernerds in een AI-coalitie storten zich onder het mom van transitie versnellen al op de CO2-leugen. Maar ook het ooit betrouwbare onderzoeksinstituut TNO wil transitie versnellen, en  Stichting Doen van Postcode Loterij-miljardair Boudewijn Poelmann.

DOEN zet in op het versnellen van vier grote systeemtransities. Deze transities zijn leidend in de keuzes die DOEN maakt.

Bij een plaatje van drie oude negerinnen met uitkering, die een groentetuintje onderhouden, schrijven ze:

DOEN streeft naar een sociale en inclusieve wereld, waarin iedereen zich thuis voelt en waarin diversiteit als een verrijking wordt gezien. Een samenleving waarin solidariteit vanzelfsprekend is, die mensen verbindt en alle burgers écht gelijke kansen biedt, inclusief toegang tot duurzaam leven en waardevol werk.

Welke neger in Nederland heeft er nu een moestuin? Meldt het ons. Habtamu misschien? Of is die foto in Afrika genomen voor de donateursbrochure van de NOVIB? Wat is transitie versnellen hier? Een wollige en betuttelende hel op aarde realiseren, met de signatuur van Boudewijn Poelmann.

Heel Nederland lelijk maken, zo snel mogelijk = transitie versnellen

Iets met windmolens overal neer zetten
Er is een website die ‘transitieversnellers heet, van  communicatiemeiskes en metromannetjes die in deeltijd voor vol aangezien willen worden. Die willen wereldvrede, schoner en gezonder, wolliger ook, met als achtergrond de haag van windmolens bij het Noord Hollandse Middenmeer.

Iedere keer op weg naar schoonfamilie in Warmetuut, dan krijg je onbestemde gevoelens van zinloosheid, door dat deprimerende landschap met al die zwaaipalen. Dat is wat zij dus met hun versnelde transitie willen bewerken, dat ik er een einde aan maak.

Forest Windfarming, dit is wat je op de achtergrond bij transitieversnellers dan weer niet ziet

Hun domeinnaam eindigt op ‘nu’, dus het moet nu wel eens gebeuren. Maar WAT moet dan gebeuren, behalve het landschap verbouwen tot windustriegebied? Er is Gronings bedrijf Airo Group dat iets doet met ‘plantbased transities versnellen’. Met subsidie van de EU en de provincie Groningen.

Alweer die Rockefeller Foundation

Het kan blijkbaar niet uit zonder van productieve sectoren geroofd geld met staatsgeweld. Dat klinkt dan wel weer heel erg ‘duurzaam’, die eeuwige afhankelijkheid van het geld van anderen. Uiteraard is het woord ‘transitie versnellen’ geleend van globalistische denktanks.

Ook de Rockefeller Foundation dramt door met een Energy Transition Accellerator: Een investeringsfonds waar overheden de risico’s dragen voor private geldjongens, die met windmolens willen binnenlopen. In die hoek moet je dus de oorsprong zien van transitieversnellerij. Met Amerikaans vazalstaatje Nederland als ijverig navolger van alles dat Amerikaanse miljardairs samen met Jef Besos Earth Fund en het Biden-regime voor ons verzinnen.

Versnellen met champignons in Frederiksoord

Champignons en zonnepanelen versnellen
Je hebt de website ‘Circulaire Versnellers’, en dan zie je een ambtenaar/gedeputeerde in blauwe colbert bij een holistische baardman van Groen Links met een bak champignons. Wat kun je versnellen met champignons?

Ook is er een Vereniging Delta Metropool, van de gemeente Delft en nog wat Zuid Hollande gemeentes. Die zien ‘ontwerpend onderzoek’ als ‘versneller transities.’

Er werd met wat subsidie gesmeten naar ontwerpers die ook niet begrepen wat de overheid met transitie versnellen bedoelt. Dat staat er letterlijk als resultaat van het project:

Diep ingaan op de voor de hand liggende vraag: ‘wat verstaan jullie eigenlijk onder ontwerpend onderzoek?’ kunnen ze helaas niet. Hoewel dit zeker een relevante vraag is, heeft dit meer tijd en aandacht nodig gezien de korte duur waarin eraan gewerkt is.

Een project bij de overhead is geslaagd als alle geld is uitgegeven, met als conclusie ‘meer onderzoek nodig’.

Geef ons sneller subsidie voor meer zonnepanelen bouwen

Uw geld of Uw leven = transitie versnellen
Dan is er een zonnepanelenboer, Solarfields, die als NOVAR verder ging en in het Financieel Dagblad adverteerde over transitie versnellen. Die schijnen plots van alles over het klimaat in het jaar 2100 te weten, en dus is er haast geboden bij het investeren in hun winkelnering:

Met Alliantie Zon staan we klaar om de transitie te versnellen. Laten we focussen op wat kan. Directeur Jelmer Pijlman legt uit waarom het zo noodzakelijk is nú om samen aan de slag te gaan:

“Het nieuwe, zeer alarmerende rapport van het IPCC, extreem hoge temperaturen op Antarctica en de ongewenste energie-afhankelijkheid van dictatoriale regimes, laten zien dat er veel meer snelheid gemaakt moet worden met de transitie van onze energievoorziening. Natuurlijk moet dit in goed overleg met alle belanghebbenden. Maar, de tijd dringt.

‘Uw geld of Uw Leven’ als verdienmodel van de Alliantie Zon. Dan is een straatovervaller die een oud vrouwtje bij de pinautomaat berooft dus ook een transitieversneller. Na ‘in goed overleg’ je portemonnee weg te grissen. Net als de Gristenunie, de politieke club die vernoemd is naar het werkwoord ‘grissen’, versneld wegnemen.

Drambtenaren willen macht overnemen van gekozen bestuurders

Wij van de overhead willen meer overhead
We vinden een consultingclubje met hun overheid als klant, Transform4c, dat ook weet hoe je transities versnelt met ambtenarij. Die ambtenarij begon haar eigen programma ‘Duurzaam Door‘ dat ook transities kan versnellen. Die openen aldus:

Ruim 800 Amsterdamse ambtenaren ondertekenden begin november een oproep aan hun college van B&W om de klimaattransitie te versnellen. Het is een van de voorbeelden waarin ambtenaren aangeven dat het beleid op orde mag zijn, de technische oplossingen klaar mogen liggen, maar dat het nu aankomt op meer tempo in bestuur en besluitvorming.

Transitie versnellen is bij ‘duurzaam door’ dus ‘drammende ambtenarij.  Die wil dat zij, ngo’s en consultants de macht overnemen, en zonder tegenspraak of toetsing van rentabiliteit kunnen opereren. Dat heet ‘lef’ en ‘daadkracht’:

De urgentie van de transitieopgaven vraagt om een snellere transformatie van de huidige overheid, om een andere manier van werken en organiseren. Het goede nieuws: de groep ambtenaren die hier met daadkracht en lef aan werkt groeit gestaag en het is steeds duidelijker wat nodig is om tot versnelling in transitie te komen.

Sindsdien kun je Amsterdam met je auto bijna niet meer in, of mag je maximaal in je eerste versnelling rijden over een 30 km weg. En ondernemers worden er weggepest uit ‘emissievrije zones’ in 2025, volgens het programma Op Weg naar Zes…Dat de klusjesman niet meer het centrum in komt zonder nieuw aangeschafte elektrische bus met actieradius van 200 kilometer.

Zoemende warmtepompen hangen aan monumentale gebouwen die je moet strippen voor duurzaamheid. Die ambtenaren krijgen toch wel doorbetaald, terwijl ze de ene na andere mkb’er tot wanhoop drijven. Nederland versneld verbouwen tot Failed State, laat dat maar over aan procesmanagers met het klimaatvuur in de ogen.

Er is geen heldere definitie voor ‘transitie’ maar niettemin hebben we haast

‘Geen eenduidige definitie’ als definitie voor transitie
Vrijwel niemand wil- misschien begrijpelijk- concreet maken wat een ‘versneller’ nu doet, wanneer dat gaat om een mens van vlees en bloed. Neem bijvoorbeeld dit artikel in Binnenlands Bestuur, het lijfblad voor belastinggeld verdampende procesmanagers werkzaam bij de Overhead.

We krijgen bijna mystiek taalgebruik op gediend, alsof het gaat om de inzichten van New Age held Ekhart Tolle na ontmoetingen met een Indiase goeroe die beseft dat het Zijn in zichzelf het nondualiteit existerende overstijgt in het Ene:

Transities gaan over complexe maatschappelijke vraagstukken. Er is veelal geen eenduidige definitie van een bepaalde transitie, de terminologie is niet vastgelegd of wordt niet consistent gebruikt. Waar de één bijvoorbeeld energietransitie gebruikt, duidt de ander dit aan met verduurzaming.

Tot een gedeelde definitie komen, kost veel tijd en afstemming.

Hier staat: Begrijpen waar je het met z’n allen over heeft lukt niet. Niettemin is er haast bij, hoewel niemand echt weet wat en waarom er een ‘transitie’ nodig is van een werkend systeem naar iets inefficiënts dat alleen met subsidie uit kan:

Er is echter geen tijd te verliezen met de aanpak van transities. Toch komen sommige transities, zoals op het gebied van human capital of circulariteit, nog beperkt van de grond. Aan de slag dus. Met in het achterhoofd dat oplossingen alleen werken als er voldoende draagvlak is.

Uitkomst onderzoek: wij snappen niet wat transities versnellen is

Flexibiliteit met waarheid en lef om te liegen
Aah ja, daar is het ‘draagvlak’ weer, er zijn nog meer communicatiemanagers nodig om een groene drol tot lekkernij te verpakken, en een nadeel als voordeel. Transities zijn vormen van slap geouwehoer, waar ieder zijn eigen stokpaardje aan hangt. Meestal komt het zoals bij alle ‘duurzaamheid’ neer op CO2-geklets dat alleen uitkan met sloten subsidie of door mensen op kosten te jagen met staatsgeweld.

Wanneer we als Bullshitdetector even Google Translate aanzetten voor Greenspeak.

Want het blijkt dat het vage van ‘transitie’ ook het doel in zichzelf herbergt, iedereen in verwarring laten terwijl je de staatskas en de portemonnee van anderen leegrooft met een combinatie van wensdenken en pure leugens, aldus Binnenlands Bestuur:

Zodra er overeenstemming is over een definitie, is deze waarschijnlijk al weer achterhaald. Het vraagt om flexibiliteit en lef om met deze dynamiek om te kunnen gaan. Wachten op stabiliteit is geen optie, die gaat er de komende jaren niet komen.

Je moet heel lenig met waarheid om kunnen gaan, zo veel is dus zeker. En je moet schaamteloos kunnen liegen, dan heb je lef. Als transitieversneller.

Meer werk voor communicatiemanagers, dat ‘versnellen’…al dat benodigde draagvlak dat er bij eerlijke uitleg niet zou zijn.

Wat doet dus iemand die een ‘transitie helpt versnellen’?
We komen tot de volgende vertaling van papier naar realiteit. Met transitieversnellers wordt ‘drammende ambtenarij’ bedoeld- een drambtenaar dus- procesmanagers en programmamanagers die je energierekening door het plafond helpen jagen en je bedrijf failliet maken voor 0,00000x graden klimaatwinst in het jaar pruimentijd.

Wat we ook lezen is dat er steeds een ‘integrale aanpak’ nodig is, voor ‘maatschappelijke opgaven’ (machtswens kleine minderheid) en ‘circulariteit’. (fysisch onmogelijk wensdenken voor subsidie) En natuurlijk is er ‘draagvlak’ nodig, dat ‘gebouwd moet worden’:

 • Ze bedoelen dat ze je net zo lang met propaganda bestoken en het hoe dan ook door je strot duwen.

Je was gelukkig, het leven lachte jou en je dierbaren toe, je rekeningen waren netjes afbetaald, je kon lekker op vakantie, spareribs barbecuen en bijna uitgestorven tonijn smikkelen…….en toen kwamen er klimaatambtenaren…Dat werk. Je wordt met staatsgeweld gedwongen om kostbare levenstijd en geld te besteden aan zaken, waar je bij eigen keuze nooit één seconde of ook maar 1 euro aan zou uitgeven.

Schaf dus toch vast die bijtrage Bull Mastiff aan, mocht dat klimaattuig met binnentredingsrecht aan je deur verschijnen. En steun Interessante Tijden om dit leugenachtige inhalige tuig te beschrijven voor wat het is: Leugenachtig, inhalig tuig.

2 Replies to “‘Transitieversnellers’ = drammers met machtshonger”

 1. Maarten Hoorn, lezer van Interessante Tijden verzekert ons dat er wel degelijk negers in NL zijn die een moestuin hebben:

  “Welke neger in Nederland heeft er nu een moestuin?”
  Niet zoveel, maar in ieder geval hebben enkele tientallen Surinamers een volkstuintje op het terrein De 5 slagen, tegenover het AMC, aan de Tafelbergweg. Er zijn nog enkele andere volkstuincomplexen in Amsterdam Z.O., maar daar ben ik nooit geweest.
  Groet, Maarten van Hoorn

 2. Wat een prachtig stuk weer, qua taalvernieuwing op het niveau va Van Kooten en De Bie.
  Ik hoorde vandaag tijdens het werk dat een bedrijf Nieuwe Weme, een paar jaar geleden overgenomen door serieel ondernemer en multimiljonair Kees Kolen, failliet is verklaard. Zo gaan die ondernemer-roofridders te werk. Ik zie het maar zo: als er niks meer te stelen is dan trekken ze verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *