Forse Deblokkeer-Friezen gezocht die onze Hoodies passen

Draag het liever dood dan slaaf-wapenschild: Leaver dea as Slaef

Vanavond in Hotel Duhoux in Wirdum geef ik voor een gezelschap Friezen een Cursus Bullshitdetectie, SDG’s en een stukje Fries bewustzijn, aarden in Fryske Grûn in deze Interessante Tijden. Dat brengt me tegelijk op het idee, dat we Deblokkeer-Friezen nodig hebben, die dat klimaattuig van de snelweg helpen ruimen zodat werkende mensen weer kunnen reizen naar bestemming.

Het boek met schutbladen van historisch Frisia

Wanneer de overheid nalaat om klimaatklevers op te ruimen die de samenleving ondermijnen en die maar ongestraft snelwegen blijven blokkeren. Dan heb je grote Friezen nodig, die dat klusje zo kunnen klaren. Even wat gesubsidieerde activisten en uitkeringtrekkers van de snelweg vegen, eventueel voorzien van SUV met Cowbar.

Moet je zien, hoe snel hun Openbaar Ministerie en hun politie er dan bij is… Bij de blokkeer-Friezen zou er door hun actie ‘groot gevaar’ dreigen. Maar die D66’ers van het OM sympathiseren met die klimaatklevers, ‘rebellen’ die voor regeringsbeleid met Klimaatwet demonstreren: Dus gebeurt er niks.

Daarom dus het idee: Deblokkeer-Friezen, en daar hebben we forse kerels voor nodig.

We lieten op verzoek van onze achterban al Lieverdooddanslaaf-hoodies maken, in het Nederlands want we willen Baldrs Draumar’s truien niet na-apen met Leaver dea as Slaef er op. En omdat dit motto alle vrijheidsgezinde Nederlanders aanspreekt, die sympatiseren met de Friezen en hun vrijheidsgeschiedenis zoals opgetekend in mijn gelijknamige Meisterwerk.

Een echte Blokkeer-Fries die er ook bij was

De eerste lichting Hoodies was ge-ent op mensen van mijn postuur, dus ‘gemiddelde Nederlandse man’, 183cm en 85 kilo. Maar een beetje Viking-Fries, waaronder ook mijn buurman begint boven de 1 meter 90 en kan daarnaast ook aanmerkelijk forser zijn.

Daar hebben we nu wat op gevonden. De nieuwe Liever dood dan Slaaf-hoodies met het wapenschild voor vrijheidsgezinden, die zijn ECHT groot, voor reusachtige kerels, Strijders. Via deze link kun je een bestelling plaatsen. We hebben er nog acht.

Kom zaterdag proeve in De Bierwinkel van Sint Nyk, grooste bierwinkel van het Noorden

  • Op zaterdag 4 mei om 13:00 kun je in De Bierwinkel in Sint Nicolaasga ook ons bier komen proeven, StrijdT, de Friezentripel, via deze link te bestellen. Een Tripel met Gagel en Eikenhout, de oeraroma’s van Fryske Grûn die fris wegtankt als pils, maar pas op...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *