Klimaatnoodfonds voor klimaatklevers met oliegeld gesmeerd

In 2014 opgericht door miljonairs, waaronder Trevor Neilson van de Bill Gates Foudation

Nu er liefst drie dode dikkopschildpadden zijn aangespoeld in Friesland, moet het toch wel duidelijk zijn dat de Klimaatnoodtoestand heerst. Daarom verrijkt sinds 2014 de term ‘klimaatnoodfonds’ al het woordenboek, Climate Emergency Fund, bij deze opgenomen in onze Greenspeak-Lexicon.

Dat fonds financiert de klimaatklevers van Extinction Rebellion en ‘Just Stop Oil’, de schilderijbekladders. De ironie wil dat dit geld afkomstig is van de nalatenschap van een oliemiljardair: Paul Getty. Andermaal blijkt hoezeer de klimaatlobby is gesmeerd met oliegeld, zoals ik 2016 al voor Elsevier Weekblad beschreef over Rockefeller Foundation en Rockefeller Brothers Fund. (Standard Oil)

Doneer om ons de weg te laten blokkeren, wat ons mooie mediamomentjes geeft

Protesteren voor eigen slavernij: Klimaatklevers
Verwar Klimaatnoodfonds niet met het Klimaatfonds, een investeringsvehikel in zonnepanelen van geldjongensWillem le Conge Kleyn en Floris Leuftink, met Global Cleantech Capital. Dat zijn gewoon hockeyballen die veel geld zien in de ‘crisis’. Maar in feite doen ze het zelfde, als de oprichters van het Climate Emergency Fund, ook miljardairskinderen en miljonairs.

De Commune van Parijs (1871/2015)

Dat Climate Emergency Fund bestaat sinds 2014, tegelijk met Climate Mobilisation, de actiegroep die een militaire klimaatdictatuur beijvert Die club financiert ook weer acties van een ander vehikel, het A22 Network. Dat is een netwerk van beroepsactivisten die overal snelwegen blokkeren, ook in Nederland. Die werven op hun beurt ook weer fondsen:

We are an international network racing to save humanity. We have a recipe for effective civil resistance. Support us. Join us. You are needed.

‘De Ogen van de Beschaafde Naties zijn op Parijs gericht’ (1871), de oude wereld moet ten einde komen….

En een melodramatische persverklaring, met een duidelijk Bolsjewistische insteek (de oude wereld moet sterven), exact gelijk aan de verklaring van de Commune van Parijs in 1871, The old world must come to an end, en ‘de maatschappij die van onderop moet worden herbouwd’:

We are the Last Generation of the old world. We are here today to say we will create a new world – where humanity embraces itself, forgives itself, loves itself and commits to continue our great adventure.

As the Last Generation, we will do whatever it takes to protect our generation and all future generations. As is our inalienable right.

The old world is dying. We are in the last hour, the darkest hour.

Klimaatklevers ondermijnen legitimiteit van protest ondernemers die door overheid worden bestolen

De beste manier om je agenda op te dringen is met acties, die media-aandacht genereren. Tegelijk werp je zo met een kluit uitkeringtrekkers, ambtenaren (academici) en gesubsidieerde beroepsactivisten een smet op legitiem protest. Zoals van mensen die opkomen voor hun eigen bedrijf dat door de overheid bestolen wordt. Denk aan de boeren en de vissers

Het vissersprotest vond voor HAL plaats, van Martijn van der Vorm (eigenaar Koninklijke Boskalis)

‘Laatste generatie’
Je hebt een Duitse en Nederlandse aftakking Letzte Generation.org, die aan dat A22-Netwerk verwant is. Die worden ook uit dat Klimaatnoodfonds  betaald. Ze profileren zichzelf als ‘protest tegen de regering’ en publieke ongehoorzaamheid. Maar stel jezelf wat vragen

  • Waarom werden de Blokkeer-Friezen direct met grof politiegeweld aangepakt, en met zware straffen door het Openbaar Ministerie voor Klimaatjustitie berecht?
  • Waarom repte de Persofficier bij RTL toen over de ‘gevaarlijke situatie op de A7’, om 33 blokkeer-Friezen strafrechtelijk te vervolgen.
  • Waarom vond die OM-officier het vreselijk dat ‘het demonstratierecht’ van die Bijlmerboys werd ingeperkt door onze Friezen, maar zetten ze de tanden van politiehonden in vrijheidsdemonstranten tijdens ‘Corona’?
  • Toen werden waterkanonnen gericht ingezet, in plaats van als natsproeier tegen de hitte.

En waarom kunnen die klimaatklevers met gesubsidieerde beroepsactivisten als Joost Thus nu al meer dan dertig keer snelwegen blokkeren zonder dat er maar 1 keer sprake is van serieuze strafrechtelijke vervolging? Die klimaatklevers, en ‘rebellen’ protesteren VOOR het beleid van de regering op nationaal, Europees en VN-niveau: Net Zero in 2050.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft jaarlijks 11 miljoen euro aan Milieudefensie, en hun Peer de Rijk organiseert die klimaatprotesten. Je ziet dus voor het eerst in een halve eeuw, dat er ‘rebellen’ opstaan die voor hun eigen slavernij demonstreren, voor elitebeleid.

De D66’er van het OM tegen de Blokkeer-Friezen, omdat die een ‘gevaarlijke situatie’ veroorzaken

Kunstgras-Grassroots: Astroturfing
Al duizend keer legde ik uit, dat klimaatprotest een vorm van Astroturfing is: ‘Revolutie’ gefinancierd van boven, in de gedaante van civiel protest.

De term ‘klimaatnoodfonds’ duikt inmiddels in velerlei gedaantes op, bij een waaier aan organisaties, zoals in het verkiezingsprogramma van de communisten van Volt in 2023. In maart openden ook de Quakers hun Klimaatnoodfonds, met exact het zelfde proza over ‘extreem weer’ als begeleiding. Maar ook de Universiteit van British Columbia, en zelfs ‘L Oreal heeft sinds 15 maart een klimaatnoodfonds van 15 miljoen euro.

Toevallig op de zelfde datum dat de Verenigde Naties ook oproept tot klimaatnoodfonds, ze hebben 20 miljard dollar per jaar extra nodig voor klimaatrampen.

Alle succesvolle revoluties worden van bovenaf georganiseerd en gefinancierd, zoals de Bolsjwistische revolutie in Rusland. Zo ook die klimaatprotesten. Broeders in het goede van mijn oude webhuis Climategate.nl publiceerden al in 2020 een verhaal over de miljardairs achter Gretha Tunberg, van Ansgar Neuhof.

En dat fonds krijgt weer geld uit oliedollars van het Getty-nalatenschap

Daarin wezen ze al op het feit dat het Climate Emergency Fund tot stand kwam met een gift van Aileen Getty, kleindochter van oliemiljardair Jean Paul Getty.Je kunt dat ook bevestigd zien op de informatieve encyclopedie van ‘filantropie’, influencewatch.org:

Paul Getty richtte voor overlijden een fonds op, en dat heeft liefst 11 miljard dollar in zijn nalatenschap zitten. Daaruit put nu ook Aileen de fondsen voor haar activisme, met een eigen filantropiestichting. Als gezichten van de oprichting van dat Climate Emergency Fund fungeren de ‘klimaatpsycholoog’ Margaret Klein Salamon en de PR-goeroe Ezra Silk.

Ook de Quakers begonnen 15 maart hun klimaatnoodfonds

Links met Bill Gates, World Economic Forum en Prins Charles
Maar een andere mede-oprichter en bestuurder van dat Klimaatnoodfonds is een rijke zakenman, Trevor Neilson. Die is directeur van de Global Business Coalition, die ontstond met steun van Bill Gates en Ted Turner (CNN-oprichter, heeft zijn eigen UN Foundation)

Neilson was ook de PR-directeur was van de mede door hem opgerichte Bill & Melinda Gates Foundation. Op Philantropyforum.org kun je zijn CV zien:

Named by the World Economic Forum as a Young Global Leader, Neilson served in the White House during the Clinton administration and served on the Business and Human Rights Resource Centre International Advisory Network. He served as a Term Member of the Council on Foreign Relations and is a member of the World Affairs Council.

Neilson serves as a Co-founder and Chair of the Advisory Board of Sustainable Future, an initiative of i(x) investments and The Prince’s Foundation that engages the world’s leading families to identify and make investments that help address the climate emergency and other global sustainability issues.

Sustainable Future was created in response to His Royal Highness The Prince of Wales’ call to action for private investment into sustainable solutions. He also serves as Co-founder and Chairman of the Climate Emergency Fund

En L’oreal doet ook mee

Klimaatnoodfonds als virus over het web
Fridays for the Future, Resources for the Future, Extinction Rebellion, klimaatjeugd, klimaatnoodtoestand, klimaatnoodfonds: Het valt uiteindelijk steeds tot een zelfde netwerk te herleiden rond de Club van Rome, een kluit miljardairs en een academische bureaucratie rond de Verenigde Naties.

Zoals de term ‘climate emergency’ net als ‘planetary emergency’ ook uit die zelfde koker komt. Dat er een ‘planetary emergency’ zou worden uitgeroepen, dat schreef Paul Raskin al in The Great Transition (2003), een scenariostudie waar ook Rob Swart van RIVM aan meewerkte. En na al dat PR-geweld met pseudo-rebellengefinancierd door miljardairs komt de Club van Rome dan in 2019 met….

  • Een Planetary Emergency Plan

Als je het eenmaal weet is het zo doorzichtig. Je kunt daar allemaal zelf met slechts een paar muisklikken achter komen. Het is dus opmerkelijk dat niet 1 mainstream medium naar waarheid bericht over de financiering en doeleinden van klimaatprotest. Nee, de MSM sympathiseren met de beleden intenties van die klimaatclubs.

Club van Rome in 2019 ziet ‘de pandemie’ alvast aankomen..

En dus kunnen ze er niet naar waarheid over berichten.

The New York Times kwam in 2019 zelfs met een heel artikel dat opkwam voor ‘het idealisme’ van Trevor Neilson, ‘meet the millionaires HELPING pay for climate protest‘. Zie de nadruk op ‘helpen’ in de titel, over positive framing gesproken.

Zijn villa in Californië was door bosbranden getroffen, ach gossie, dus is zijn klimaatprotest uit slachtofferschap ontstaan. En niet omdat hij een handeltje heeft in biobrandstoffen, als CEO van Wastefuel.

Dat is toevallig een tak van brandstoffen waar Shell nu ook mee adverteert, ‘schone’ brandstoffen uit een nieuwe biobrandstoffabriek. Je moet kortom onderhand wel oer- en oerstom zijn om nog 1 letter van die klimaatgekkies serieus te nemen, hun overheid en hun media.

  • Steun Interessante Tijden en help mijn uitzoekwerk mogelijk maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *