Oerbron van ‘Voedseltransitie’: Het Grondstoffenakkoord

Carola Schouten was als LNV-minister de zetbazin van de vegalobby

Zowel Wakker Dier als de Gezondheidsraad zijn het tegenwoordig met elkaar eens. Zij bepleiten een verlaging van dierlijke eiwitconcumptie van 60 procent naar 40 procent. Daarnaast zou de eiwitconsumptie per persoon liefst 15 procent omlaag moeten.

Dat doel werd februari 2018 verzonnen door het ‘Transitieteam Biomassa en Voedsel’, met RVO ambtenaar  Edith Engelen als secretaris en Emmo Meijer als voorzitter. Via de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur haar ‘Duurzaam en Gezond’-voedseladvies (2018) kwam dat doel vervolgens op het bordje van de politiek terecht.

Overal waar ik kijk, IETS doet me aan Carola Schouten denken

We lezen in het rapport van dat Transitieteam (blz 37):

De verhouding tussen dierlijk- en plantaardig eiwit in ons dieet, is in 2050 ten opzichte van nu omgedraaid van 60% dierlijk, 40% plantaardig naar 40% dierlijk en 60% plantaardig. De totale eiwitconsumptie per persoon is in 2050 met 10-15% gedaald.

Dat is een doel dus voor 2050, en Net Zero dieet met een dis met vlees noch vis. Of het ook gezond is om zo weinig eiwit te eten lijkt minder van belang. De Planeet vraagt het (ze verwijzen naar het Planetaire Grenzen-concept van Rockstrom)

Nationale eiwitinitiatieven zijn onder meer: de Green Protein Alliance (verschuiving eiwitconsumptie van minder dierlijk, naar meer plantaardig), de Green Deal Nederlandse Soja (lokale teelt van soja), Verduurzaming Grondstoffen van de Nevedi , Dutch cuisine, de New Food Challenge (SBIR, productinnovatie), het STW-programma Eiwitinnovatie en onderzoek naar vleesvervangers in de Topsector Agri & Food.

De deelnemerslijst

Maar al een jaar eerder op 24 januari 2017 blijkt dat idee voor een Transitieteam Biomassa en Voedsel voorbereid, namelijk bij een ‘Grondstoffenakkoord’. Daar werd de ‘Transitie Agenda Circulaire Economie’ met een serie private en publieke partijen beklonken. Wie waren de betrokken partijen?

De opstellende partners van dit akkoord, te weten:
• VNO-NCW en MKB-Nederland
• FNV, Federatie Nederlandse Vakbeweging
• VCP, Vakcentrale voor Professionals
• Stichting Natuur & Milieu
• VNG, Vereniging Nederlandse Gemeenten
• IPO, Interprovinciaal Overleg
• Unie van Waterschappen
• de Staatssecretaris van Infrastructuur & Milieu en de Minister van Economische Zaken, mede namens
de Minister voor Wonen en Rijksdienst en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelings- samenwerking (hierna gezamenlijk ‘Rijksoverheid’);

Corona Schouten

Netwerkorganisaties als de VNG en de IPO zorgen dat de Gemeentes en Provincies in de pas zullen lopen. Hier zie je ook dat de Unie van Waterschappen wordt betrokken. Die krijgen vervolgens RVO-ambtenaar Meindert Smallenbroek als directeur. Die helpt bij het verwateren van de kerntaak van die oeroude bestuursorganen.

Smallenbroek maakt van die Waterschappen een voertuig van ’transitie’-politiek.

Marjolein Demmers van Stichting Natuur & Milieu hielp vervolgens weer het RLI-advies ‘Duurzaam en Gezond’ opstellen. Zo zie je dus hoe de klimaatmaffia een belangrijke speler voor hun overheid is. Los van de vraag wie zij nu werkelijk vertegenwoordigen. Immers, Natuur & Milieu heeft minder dan tienduizend leden. Hun belangrijkste betalende lid is de R(ijks)overheid.

De regenboog van de Utopie 2030

Het is overduidelijk dat de 2030 Agenda van de Verenigde Naties voor hun Grondstoffenakkoord en ‘Transitieteams’ de leidraad vormt. Het rapport opent met de volgende intentieverklaring:

In 2050 zijn er naar verwachting ruim negen miljard mensen die voldoende voedsel en schoon water nodig hebben en gezond, veilig en in welvaart willen leven binnen de grenzen die de planeet ons stelt (‘sustainable development goals’, de SDG’s). Om dat mogelijk te maken, moeten en kunnen we in actie komen. Het is tijd voor de circulaire economie.

Wie is De Planeet, dat deze een nationale overheid dicteert welke richting te gaan met het land en haar inwoners? De Planeet stelt geen grenzen. Het zijn mensen die deze grenzen stellen. Alleen zijn dat dus mensen met een andere loyaliteit dan nationaliteit.

Volgens ‘echte kwaliteitsjournalisten’ als Weird Duck is dit allemaal niet relevant, ja komploteuoriee. Maar door die onwetendheid met onbekende fenomenen mist zijn krant De Telegraaf dus volledig de kern van de hele zaak. ‘Links’ =  ‘De VN’/internationale verdragen.

Dat komt door dat zjoernalisten niet ‘waarheid’ als autoriteit nemen maar ‘sociale respectabiliteit’.

Privatisering publiek bestuur voor ‘de doelen’/transitie = 2030 Agenda

Henk Vermeer, oprichter van de BBB stemt vóór dit SDG-beleid. Ik vroeg:

Beste Henk Vermeer, goedemorgen. We spraken elkaar eerder over de SDG’s, en je hoorde van Eddie van Marum al mijn vraag: Waarom stemt BBB tegen de FvD-motie om gezonde afstand te bewaren tot die SDG’s en globalistische politiek, waar PVV en SGP deze steunden.

Ik maak voor Agrio een inventarisatie van de plantbased-lobby tegen veehouderij (vanuit oa Food Valley/Unilever/DRIFT enz), en deze drijft uitsluitend op VN-politiek. Is dat A. omdat jullie niet tegen lopend regeringsbeleid in gaan, een tactische stem om tot de ‘mainstream’ gerekend te worden… B. Omdat BBB er voor de agro-industriele multinationals is en niet noodzakelijk voor veehouders, en dus meegaat met die politiek, C. een andere optie. Hartelijke groet Rypke Zeilmaker

Carola-spotprent, door boeren op spandoeken uitvergroot

Meneer van Dale wacht nu al een week op antwoord. Goed: Vanuit dat Grondstoffenakkoord werden dus publiek-private transitieteams opgezet met een RVO-ambtenaar die het secretariaat zou bestieren. De actieagenda moest ook afgestemd worden op de Klimaatagenda van de Verenigde Naties:

samenhang met andere maatschappelijke doelen en de internationale context (zoals klimaat-
doelstellingen en SDG’s);

Vervolgens zou dat ‘Transitieteam’ op 1 maart worden samengesteld. Zo worden ingrijpende besluiten voor geheel Nederland even in een achterkamer afgekaart, via een ‘akkoord’ tussen niet gekozen organisaties, ambtenarij en corporate bv, de UBO’s:

De vijf transitieagenda’s worden elk opgesteld door een transitieteam onder leiding van een onafhan-
kelijke, gezaghebbende voorzitter en ondersteund door een professioneel secretariaat dat de beschikking heeft over een onderzoeksbudget. De Rijksoverheid faciliteert de transitieteams door de bekostiging van secretariaten en onderzoeksbudgetten.

Vleesreclames extra belasten en de retail haar aanbod in vlees laten krimpen, volgens LNV

Die ‘gezaghebbende voorzitter werd Emmo Meijer, die tot op heden de voorzitter is van de ‘Topsector Chemie’. Er is andermaal geen zicht op waar overheid begint en privaat ophoudt, en omgekeerd. Net als in een fascistische staat. Wie bepaalt vervolgens wie in dat ‘kernteam van partners’ zit, dat ingrijpende doelen voor Nederland formuleert:

Een kernteam van partners zorgt voor 1 maart 2017 voor de samenstelling van transitieteams (inclusief voorzitterschap) op de 5 prioritaire thema’s. Dit team krijgt ook de opdracht om in de periode daarna het proces te begeleiden en toe te zien op een zo pragmatisch mogelijke aanpak met goede samenwerking tussen transitieteams.

De RVO secretaris van het Transitieteam Biomassa en Voedsel werd Edith Engelen.

Een mogelijke reden dat dit Kartel/kernteam van partners op 10 oktober Carola Schouten, telg van Schouten Family Company, burgemeester van Rotterdam maakte, is de ‘groene’ ambitie van het Havenbedrijf in ‘biobased’… Terwijl een economie gebaseerd op biomassa al bestaat sinds de oertijd. De jager-verzamelaars leefden al biobased en de Middeleeuwen draaiden op biomassa (turf en hout)

De claim van het RIVM

Biobased is een verhullende term voor ’terug naar de middeleeuwen maar dan hipper’… Wanneer Nederlanders Engelse termen gaan gebruiken voor een fenomeen is het meestal een lege huls, een aangeklede drol. Andermaal zie je hier dus weer, Nederland is rechtstaat noch democratie. Het is een oligarchie. Die ’transitieteams’ koken net als eerder bij het SER Energieakkoord het beleid voor, en politici wordt geacht daar hun krul bij te zetten.

Willen ze hogerop komen als Carola, Edith Schippers (Staatssecretaris VWS bij opstellen Voedselagenda) en Sharon Dijksma (Staatssecretaris EZ bij opstellen Voedselagenda). Vervolgens buigen de instituties zich ook naar die transitieagenda. Het Voedingscentrum past de Schijf van Vijf aan naar meer plantaardig. Het RIVM roept plots dat je meer planten moet eten. En ook de Gezondheidsraad roept plots dat het gezonder is om meer planten te eten.

En er kwam vervolgens een World Economic Forum Food Hub op de Campus van Wageningen UR, met subsidies van Carola haar LNV-ministerie. Door een deal tussen Mario Beens van het LNV-ministerie en Serpil Tascioglu van het WEF en Unilever.

Steun Interessante Tijden om ze verder achter de broek aan te zitten. 

One Reply to “Oerbron van ‘Voedseltransitie’: Het Grondstoffenakkoord”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *