De Ziekte der Zee…

Je mening kan hier gestolen worden....

Onder leiding van de schipper van de UK37 Grietje Bos kreeg een cameraploeg van de Duitse televisie ZDF en CNN haar zee-doop, voor een visbeurtje van 12 mijl uit de kust.

Ze maakten kennis met De Ziekte der Zee dankzij de golven van de windkracht 7-8 wind van die ochtend, die ’s middags nog naijlden. Ook ik moest de portie kabeljauw-kibbeling zwemmend in een plasje Heineken uit het IJmuider visserij-cafe weer in vloeibare vorm teruggeven aan de Noordzee. Zij gaf en nam, met mijn klotsende maag als medium. Zelfs er aan terugdenken maakt je alweer beroerd.

Zo ziet dat er aan dek ongeveer uit

Alsof je veel te veel bent gaan zuipen, en dan denk je immers ook: ik ga nooit weer zo tekeer.

We vaarden buiten het dik 30 duizend vierkante kilometer grote zeereservaat de Scholbox van de 12-mijlszone- waar de grote kotters niet mogen vissen- om de netten uit te werpen over een levendig zeetje. Daar komen de kleinere schepen in de wasmachine, maar ook die 2000PK-kotter van ons kreeg het te verduren. Dit is de Noordzee zoals zij echt is, zonder dat er Stichting voor staat.

Vertrek uit IJmuiden

Heerlijk, je begint met een glimlach, die wordt langzaam een grimlach tot je hondsberoerd bent...

Heerlijk, je begint met een glimlach, die wordt langzaam een grimlach, je houdt de moed er in tot je hondsberoerd bent…En dan heb je zelfs geen zin meer om te fotograferen

Zo leer je pas werkelijk respecteren wat de Jagers van de Zee doorstaan moeten, zoals De Schrijvende Visser al beschreef. Ook al ben ik meerdere malen op de Noordzee mee geweest te vissen, dat was altijd bij recreatieve omstandigheden met een lieftallig zonnetje in de zomer. Of op de Waddenzee.

Het enige dat in de buurt komt, is als de handkokkelaars met je nootjes in Waddenzeewater staan van 5 graden, en dan ‘achteruit neuken’. Maar dan ben je tenminste nog niet zo beroerd.

Kots op de reling van onbekende afzender. Ook mijn portie kibbeling ging vloeibaar terug de Noordzee in..
De Ziekte der Zee bij CNN-journalist

Arme Michel....ik was er niet veel beter aan toe hoor...

Ook de schipper heeft 4 jaar lang last gehad van de zeeziekte, en je moet daar maar gewoon doorheen. En dan moet je op een dansend dek je gevaarlijke werk maar doen.

Niet zeuren en gewoon je werk doen

Niets aan de hand...

Netten uitwerpen

Spoelbak klaar maken

Zo, dus jij hebt een hele belangrijke mening en vind jezelf heel belangrijk? Eerst maar eens de netten uitwerpen

RZ17.Visserijpartij (22)

De Zoutproef
Zo lijkt het dek van een viskotter wel 1 van de laatste plaatsen op Europees territorium waarop de maatschappij-verwijving geen vat kreeg, met haar gezeur over bijzaken en deskundige meningen/ heersende karikaturen van de werkelijkheid in je groeps-cocon.

De Noordzee heeft aan je mening geen boodschap, wat je doet spreekt voor zich en waar je tegen kunt is wat je bent. En als je die zoutproef kan doorstaan, kun je genieten van de vrijheid van de zee die geeft en neemt.

Een plaats zonder mening, zoals de natuur ook geen mening heeft. Misschien is dat wel de grootste waarde van natuur.

Net als de spoorrails die bij Once upon a time 'de beschaving' brengen komen hier de windturbines van Agenda 21 Het vliegtuig van de zee

Once upon a Time in the North Sea
Net als bij Once upon a Time in The West zie je vervolgens ook hoe met de komst van de spoorrails de ‘beschaving’ oprukt. Bij de vissers op de Noordzee zijn dat de Marine Protected Areas van Agenda 21 (Sustainable Development Goal 14), de windfarms (Renewable Energy Directive 2009, voortkomend uit Agenda 21).

De jager en zijn prooi, in dit geval een 'in de Noordzee uitgestorven' stekelrog

En pogingen van de overheid/Niet Gekozen Organisaties (NGO’s) om de laatste echte kerels te domesticeren tot groen verwijfde huismus die dagelijks afstemt op De Wereld Graait Door. Waar de overwinning van het Salonsocialisme op de natuur wordt verkondigd. Mensen met een mening die je moet respecteren op hun morele hoogzit. Wat ben JIJ lekker belangrijk.


'discards'/voedsel voor de Jan van Gent

RZ17.Visserijpartij (32)

Visser met een 'discard'/levende ondermaatse tong die aan wal vernietigd moet van Christien Absil en haar NGO's met een mening

Ach, laten we ons verre van politiek houden en gewoon De Visserijpartij stemmen. De Noordzee dwong aanwezigen om uit de cocon te kruipen van het eigen gelijk van de sociale omgeving. Daar heb je bij een levendige zee toch niets aan.

De enige van ons die geen mietje was, de cameraman van de Duitse TV

De enige van ons die geen mietje was, dat bleek de Duitse cameraman in zijn rode windjack. Hij wilde vroeger al visserman worden, had nergens last van en klom gewoon de mast in om shots te maken.

Geniale dieren, de vliegtuigen van de zee die door de discardban van NGO's als Stichting de Noordzee een voedselbron verliezen

'discards'/voedsel voor andere zeedieren als de Jan van Gent

RZ17.Visserijpartij (26)

Na nog eens 2 keer flink kokhalzen, kwam het zonnetje er bij en had ik als Fisherman’s Friend ook weer lol op het dansende dek. De Jan van Genten vlogen rond de kotter als vrienden van die andere jagers van de zee. Ze wachtten tevergeefs op de ‘discards’ die nu mee aan land moeten van Brussel, maar die eerder gewoon voedsel voor de zee waren.RZ17.Visserijpartij (46)

Al snel hielden ze het voor gezien, in de richting vliegend van Q7 waar ze kans lopen een tik van de molen te krijgen zoals hier aan wal de norm lijkt bij ecologisch beleid.RZ17.Visserijpartij (14)RZ17.Visserijpartij (35)RZ17.Visserijpartij (34)

...eenmaal aangemeerd zijn we allemaal weer helden ..Wees eens dankbaar dat er mensen bestaan die het er voor je uit willen halen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *