Derde Wereld Oorlog, dat is pas slecht voor het milieu…

Elsevier slaat vandaag bij monde van de Londense minister van Buitenlandse Zaken met Donald Trump-kapsel Boris Johnson oorlogstaal uit tegen een kernmacht, de Russen die op ‘de pijnbank’ moeten vanwege steun aan ‘het moorddadige en bloeddorstige regime van Assad‘.

Zo dwingt men je met massamedia in een kamp, tot je verdacht bent als je nog het hoe en waarom durft te bekritiseren. Terwijl er buiten TV-beelden van een beperkt aantal massamedia verrassend weinig feiten bekend zijn van een oorlog op duizenden kilometers afstand.

Het eerste dat bij oorlog sneuvelt en de gedwongen keus tot een groeps-loyaliteit- ook bij de ‘strijd tegen klimaatverandering’- is de waarheid. Iedereen tuint steeds opnieuw in de reeds 100 jaar beproefde propaganda-technieken (Bernays en Lippmann), waarin studie van de menselijke groeps-psyche werd toegepast om je de gewenste richting in te manipuleren. 

Wie werkelijk gelooft dat de Amerikanen op morele gronden oorlog voeren…..Dat mensen het voor zichzelf gebruiken als rechtvaardiging en voor het zelfbeeld, dat is ook al zo oud als oorlogspropaganda.

…drie keer is scheepsrecht, op naar de wereldoorlog!

We leven hier weer in een wereld die volgens de regels der oorlogs-propaganda overzichtelijk is, van vrede-wensende goeierds versus moorddadige dictators, en sadistische slechteriken. Al sinds de uit New York vertrokken Lusitania (1915) die volgepakt met munitie (voor de Engelse en Franse strijdkrachten) door de Duitsers tot zinken werd gebracht voor de Ierse kust.

Een uitgelokte ramp om Amerikanen de oorlog in te trekken…6 april 1917 trokken ze ten strijde

Het gezonken schip werd als propaganda-evenement uitgebuit om exact 100 jaar geleden de Amerikanen rijp te maken voor deelname aan de Eerste Wereld Oorlog, die in april 1917 daadwerkelijk plaatsvond.

To take up the sword of justice and to avenge the devil’s work’

Een eeuw geleden werkte het ook al, met die onschuldige vrouwen en kinderen enzo

Onschuldige vrouwen en kinderen vermoord! En zie de posters, hoe Duitsers als ‘Mad Brute’ werden afgebeeld, moordzuchtig en onmenselijk.

De Hun/De Rus/De Boze Dictator Assad. 1917-2017

Creel Commission
De Creel Commission- een propagandateam met professionele marketeers als Edward Bernays (neef Sigmund Freud) en Walter Lippmann- slaagde er toen in korte tijd in om via media-manipulatie het pacifistische Amerikaanse volk op te hitsen tegen de Duitsers. Waar Woodrow Wilson was gekozen door het Amerikaanse volk op zijn belofte NIET aan Europese oorlogen deel te nemen.

Hoe won Trump ook maar weer verkiezingen?

De Creel Commission slaagde er in 1917 in via posters en kranten om het sociale momentum om te keren. Was je eerder gek wanneer je oorlog wilde, na de propaganda-oorlog was je een mietje wanneer je GEEN oorlog wilde. Iets vergelijkbaars zie je nu ook voor je ogen weer gebeuren, nu vooral via manipulatie op TV.

Een vrede en democratie brengende F16 bommenwerper, prachtig wapentuig waar je als ventje gefascineerd naar keek en nog stiekem kijkt

Weapons of mass destruction
Het is alsof de nooit gevonden ‘weapons of mass destruction‘ in Irak uit het geheugen zijn gewist. En de genocide van de Amerikanen op 100 duizend tot 600 duizend Irakezen. Mainstream media papegaaien opnieuw zonder enig logisch nadenken of vragen om bewijs, gretig de Pentagon-versie van de realiteit. Waarin de Amerikanen de Moral Higher Ground innemen versus boze dictators die ‘gifgasaanvallen plegen op de eigen bevolking’.

Bedenk dat Neocon Newt Gingrich bij verdediging van de genocidale Irak-oorlog exact die zelfde verhaallijn tegen Saddam Hoessein gebruikte, tegen mensen die kritische vragen stelden over het waarom van die oorlog.

Het was Lyndon Johnson die de oorlog in Vietnam verkocht aan het publiek als

‘to bring peace and democracy to the people of South Vietnam and the ability to govern themselves’.

Klinkt bekend?

…oorlog, een wespennest

Algemeen wordt nu aangenomen dat het Golf van Tomkin-incident in 1964 nep was. Die zogenaamd ‘ongeprovoceerde’ aanval op Amerikaanse fregatten werd toen als publieke rechtvaardiging en stemmingmakerij gebruikt om de Amerikanen deze bloedzuigende en uitzichtloze oorlog in te trekken. Waarbij 2 miljoen Vietnamezen sneuvelden in vuurzee van Napalm, bommentapijten van de B52.

Genocide voor vrede en democratie… 🙂

Wachttoren Amerikaanse kernwapen-basis bij Steenwijkerwold

Massief gebruik chemische wapens door Amerikanen
In die oorlog gebruikten de Amerikanen op massieve schaal chemische wapens. Bijvoorbeeld 40 miljoen gallons (Amerikaanse soldaten werden er ook aan blootgesteld) Agent Orange waarmee ze het halve land vergiftigden. Nog steeds komen dankzij dit persistente middel baby’s met geboorte-defecten op aarde, die nu nog in tehuizen  leven. Zie deze fotoreportage in de Daily Mail in 2013 . Het herbicide werd eufemistisch ‘ontbladeringsmiddel’ genoemd, maar gebruik werd gestopt nadat in 1970 in labtests bij proefdieren geboorte-defecten verschenen.

Een bestanddeel van Agent Orange -2,4,5-trichlorophenoxyacetic acid (2,4,5-T)-valt nu onder de Rotterdam-Conventie voor verboden herbiciden. Als lab-resultaten vermelden ze bij het vaak in dit middel aanwezige dioxine TCDD:

With a Maternally Effective Dose (MED) of 0,001 mg/kg/day, 2,3,7,8- TCDD has a very high potential for teratogenicity. With respect to reproductive effects, 2,4,5-T has been shown to be highly foetotoxic and teratogenic in all animal species tested. Effects were found at doses as low as 35 mg/kg (<0.05 ppm TCDD) in mice; 4.6 mg/kg (approximately 30 ppm TCDD) in rats; and 20 mg/kg (0.05 ppm TCDD) in hamsters.

En

Humans exposed to TCDD at levels of 6 ppm and possibly lower develop chloracne, a severe form of dermatitis. Porphyria cutanea tarda, a defect in hepatic metabolism of porphyrins, is also associated with TCDD exposure.

Vrede en democratie brengende anti-tank A10 ‘Groundhog’. Als massamoord hightech oogt, dan lijkt het minder barbaars dan wanneer iemand zichzelf opblaast met bomgordel. Het resultaat is gelijk..

Drie miljoen Amerikanen moesten in die oorlog dienen, velen werden tot 1970 aan Agent Orange blootgesteld. Velen meldden- net als na de Golfoorlog- gezondheidsklachten. Cancer.org meldt:

A large class-action lawsuit was filed in 1979 against the herbicide manufacturers, and was settled out of court in 1984. It resulted in the Agent Orange Settlement Fund, which distributed nearly $200 million to veterans between 1988 and 1996.Although there is now quite a bit of evidence about the health effects of Agent Orange, many questions have not yet been answered.

Dus laten we het dan voortschrijdend inzicht noemen bij de Amerikanen.


Psycholoog Jerry Kroth geeft 4 standaardregels voor propaganda, waarbij hij ook refereert aan de Irak-oorlog van 2003. Regel 4 is ‘het overdreven de nadruk leggen op bijzaken’, zodat je de olifant in de kamer niet ziet.

De minimaal 100 duizend Irakezen die door toedoen van de Amerikanen zijn gedood, een compleet Superbowl-stadion vol: die hebben allemaal rouwende familieleden. Zijn bommen die democratie brengen niet erg? Of wanneer je uiteengerukte kinderen die je niet direct op TV te zien krijgt gewoon ‘collateral damage’ noemt?

Nee, als iets nu slecht is voor ‘het klimaat’ en ‘het milieu’, dan zou het wel een Derde Wereld Oorlog zijn…

4 Replies to “Derde Wereld Oorlog, dat is pas slecht voor het milieu…”

 1. Binnen de ecologische hoofdstructuur vallen er vandaag twee dingen op. Er is een walvis van twintig meter uit de buurt van Groenland gesignaleerd voor de Zeeuwse kust…en de Panda’s zijn onder weg naar een dierenpark ergens op de Veluwe. Bakkers, ijscohandelaren en lagere scholen doen hun best. Pandabroodjes, panda-ijs alles voor de Panda. Die Panda’s trouwens trekken zich er niks van aan. Al knagend op hun bamboe laten ze zich rustig inschepen in een Boeing op weg naar de Veluwe. Als er maar wat ‘te knagen valt’, het lijken wel mensen. Wordt vervolgd.

  Even naar het onderwerp.

  Lao Tzu described by saying that “tactics without strategy is the noise before defeat.”

  Lijkt wel een beetje op Trump die ‘opeens’ vijftig kruisraketten op een vliegveld waarbij iedereen bovendien van te voren gewaarschuwd is.

  Misschien als aanvulling op je blog deze link.
  http://cassandralegacy.blogspot.fr/2017/04/crimea-from-world-war-0-to-world-war-iii.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Ca

  Wereldoorlog 0 een interessant verhaal over de Krimoorlog, die wij vooral kennen door Florence Nigthingale.
  Zo gaan die zaken. Dezelfde ingrediënten met dezelfde uitkomsten. Altijd en overal. Uiteindelijk heb je het meest aan Shakespeare om te begrijpen waarom de ‘geschiedenis gaat zoals zij gaat’.
  We gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *