..de Hitler-kaart voor rechtvaardiging Amerikaans imperialisme?

De Amerikaanse Zeearend, symbool van Amerikaans Imperialisme

Net als bij rechtvaardiging voor de Amerikaanse aanval op Saddam Hoessein- en de opvolgende genocide op 100 duizend of meer Irakezen door Amerikaans toedoen- kwam gisteren ook al de Hitler-kaart weer uit de pers-trukendoos van het Amerikaanse Pentagon. Demoniseren als voorpost van elimineren:

‘Zelfs iemand zo verachtelijk als Hitler gebruikte geen chemische wapens’.

Oorlog is natuurlijk
Er is niets zo ‘natuurlijk’ als oorlog, of dat nu met of zonder biologische wapens is: al sinds de jager-verzamelaarstijd slaan specimen van Homo sapiens elkaar de hersens in.

Vrede op aarde zou onnatuurlijk zijn, en dus aanbevelenswaardig. Maar wat je ‘onnatuurlijk’ of juist kenmerkend voor de menselijke natuur zou kunnen noemen, dat is de retorica waarmee men er steun voor wil genereren. Of om een goed beeld van jezelf te houden bij gruweldaden. Was Hitler daar anders in dan Hillary Clinton, Obama en nu Trump?

Ik maak je af, maar bedoel het goed…..

Of zoals Hillary Clinton bij Ghadhaffi stelde, de man die Libie opbouwde voor zij het tot Failed State liet bombarderen: We Came, Saw, and He Died.

Of je nu door een vuistbijl, een knuppel sneuvelt, Sarin-gas of via een high-tech laser geleide bom uit elkaar gescheurd, met welk moreel excuus buiten directe zelfverdediging ook: dood is dood.

Getuigt het van meer beschaving waneer je iemand elimineert met meer bling bling en volgens de laatste snufjes? Wat is er moreel anders wanneer je Joden als demonen portretteert of iedere andere bevolkingsgroep, die je met een morele rechtvaardiging over de kling wilt jagen?

Amerikaans kerkhof Vierville sur Mer: Amerikaanse doden vinden we erger dan de 600 duizend Irakese doden die niet op tv te zien zijn…Het aantal doden gedeeld door de mentale afstand bepaalt de amusement/nieuwswaarde

Het is- ter voorkoming van een Derde Wereld Oorlog misschien dus van belang wat meer duiding te zoeken, buiten de oorlogspropaganda van door de Amerikanen gecontroleerde persbureaus en Pentagon-propaganda.

Zichtbaarheid op TV lijkt doorslaggevend bij het morele oordeel dat kijkbuis-Westerlingen hebben over moderne oorlogen: wat ze niet te zien krijgen, dat is ook niet erg.

Bij Charles Wright Mills (1956) heeft de roze top alle zeggenschap, boven gekozen politici.

The Power Elite
Hoe waarschijnlijk is het dat men 1 bal geeft om de democratische autoriteit van Bashar al Assad in Syrie? Of dat de ene vorm van dodelijk geweld erger zou zijn dan de andere dodelijke vorm van geweld? Dat is uiterst onwaarschijnlijk bij realpolitik, die Amerikanen voeren met de Wolfowitz-doctrine: hun wil om de enige supermacht te zijn, en iedereen vloeren die deze macht uitdaagt.

Het voor genocide niet terugschrikkende regime van de Verenigde Staten installeerde afgelopen eeuw zelf overal dictators. Het sponsorde militante moslimgroepen en criminele bendes om landen te destabiliseren. En het orkestreerde coups om democratisch gekozen presidenten te verwijderen die de belangen van Anglo-Saksische multinationals bedreigden, zo illustreren we hier.

Zie deze lezing van Debra Marshall over ‘The Power Elite’ van socioloog Charles Wright Mills (1956).  Die socioloog beschreef al 60 jaar terug de wereld van Amerikaanse militaire en industriele macht, waarvoor President Eisenhower in de jaren ’60 al waarschuwde. Een analyse die nog steeds of juist meer dan ooit actueel is, om het meest oorlogszuchtige en machtige regime ooit te verklaren dat overal naar eigen goeddunken regimes onttroont en landen in puin bombardeert.

Imperial Eagle totemdier van de Nazi’s

De Adelaar als todemdier voor oorlogvoering
Zowel de nationaal-socialisten onder Adolf Hitler als de Amerikaanse imperialisten hebben een arend als totemdier, om onder ten strijde te trekken. Bij de Nazi’s was het de steenarend/keizerarend met wat Romeinse SPOR-trekken. Bij de Amerikanen is het de Amerikaanse zeearend.

Hitler gooide echter geen atoombommen op burgerdoelen zoals de Amerikanen deden. Hitler was gemeten in bodycount minder erg dan Stalin, de Rode Duivel waarmee de geallieerden een pakt sloten om Hitler te verslaan. En waarmee direct daarna de Koude Oorlog uitbrak, waarbij de Amerikanen ongegeneerd waterstofbommen detoneerden op de Bikini-eilanden.

De Bikini is naar dit feestelijke evenement vernoemd- om bij het vernietigen van tropische eilandjes goede PR te genereren. Dus dat je bij waterstofbommen aan dansende tieten denkt en de zomer. Voor PR hadden zowel de Amerikanen als Josef Goebbels de zelfde (Joodse) marketeers als inspiratiebron: Edward Bernays en Walter Lippmann.

Net zo dood gemaakte Duitser van 23 met rouwend gezin en familie

Amerikanen inspireerden Nazi’s voor rassenleer
De Nazi’s ontleenden hun rassentheorie ook aan een Amerikaan: Madison Grant, (Zie Johanthan Spiro 2009) close friend van Teddy Roosevelt, oprichter van wat nu de Wildlife Conservation Society heet. Tot ver in de jaren ’60 mocht je als neger-Untermensch nog niet eten in blanke restaurants in Amerikaanse staten, zo ondervond ook Mohammed Ali NADAT hij de olympische bokstitel had gewonnen.

‘We don’t serve blacks’. Prompt veranderde Cassius Clay zijn naam in Muhammed Ali en werd Moslim.

Heeft de Power Elite van de Verenigde Staten dus morele autoriteit?

De V2-raket van Werner von Braun werd model voor het Amerikaanse Apollo-programma: hier Peenemunde-museum

Er zijn meer overeenkomsten tussen Amerikaans Imperialisme en Duits imperialisme, buiten de totemdieren waaronder ze oorlog voeren en het racisme van de elite. Het Amerikaans militair industrieel complex werd gebouwd met Duits Nazi-talent.

Via Operation Paperclip kaapten de Amerikanen in 1945 en daarna ook meer dan 1000 vooraanstaande Duitse wetenschappers. De raketgeleerde Werner von Braun – die eerder voor Hitler de V2-raket ontwikkelde- die hielp vervolgens het Apollo-ruimteprogramma opzetten. Ik bezocht voor De Standaard nog zijn V2-Raketbasis in Peenemunde.

Nazi-Adelaar Eichhorst op Wisent-monument Herman Goering met eikenblad, Germaans symbool voor overwinning

The Devil’s Chessboard
Het post WO2-regime van de VS werkte ook samen met SS-officieren als Gehlen bij het optuigen van de CIA aan het einde van de Tweede Wereld Oorlog. En ook SS’ers die verdacht werden van de massamoord op Joden en communisten via de Einsatzgruppen bij Operatie Barbarossa in Wit Rusland. Gehlen met zijn donkere brillenglazen lijkt voor Stanley Kubrick’s Doctor Strangelove te hebben gefigureerd.

Dat kun je lezen in ‘The Devil’s Chessboard’ van David Talbott.

De journalist Talbott keek in ‘declassified’ archieven naar de optuiging van de CIA door de gebroeders Allen Dulles en John Foster Dulles, die respectievelijk CIA-topman waren en Secretary of State onder president Eisenhower.Het voor genocide niet terugschrikkende regime van de Verenigde Staten installeerde afgelopen eeuw zelf overal dictators. En het orkestreerde coups om democratisch gekozen presidenten te verwijderen die de belangen van Anglo-Saksische multinationals bedreigden.

Een berucht voorbeeld is de democratisch gekozen en Westers gezinde Mohammed Mossadegh (check website biografie), de president van Iran van 1952 tot 1954. Omdat hij de oliebelangen van Anglo-Iranian Petrol, het latere BP dreigde te nationaliseren orkestreerde de CIA met de Secret Intelligence Service van de Britten een coup.

Met de kleinzoon van Teddy Roosevelt als uitvoerder. Die kocht met een zak dollars rebellen om, als hulptroepen om het land te destabiliseren.

  • Klinkt verrassend actueel, die tactiek?

De Zeearend (juveniel, nog zonder de witte kop), symbool van de Imperialistische Amerikanen, die het Empire van de Britten overnamen (en ‘ons’ Indie)….

Nadat de Amerikanen met de CIA de Shah van Perzie weer installeerden als marionet van oliebelangen, overvoerden de Amerikanen de Shah met Amerikaans wapentuig (de Iranezen vliegen nog in F14 Tomcats).

Een ander berucht voorbeeld is de verwijdering door de CIA van de democratisch gekozen president Jacobo Arbenz van Guatemala, die de belangen bedreigde van de United Fruit Company. Zij installeerden daar toen een dictator die later wel een kwart miljoen mensen koud maakte. (in een land met 4 miljoen inwoners)

Dankzij PR-strateeg Edward Bernays werd die operatie toen aan de pers verkocht als een democratische verbetering, en de verwijderde president – later geliquideerd in Mexico Stad in een hotel in een bad- die kreeg de associatie met allerlei Marxistische lectuur opgeprikt. Alsof hij eigenlijk een bruggenhoofd van de Sovjet Unie was.

Botsende Beschavingen
De geschiedenis van het Amerikaans Imperialisme is met bloed gekleurd, wanneer ik Samuel Huntington’s ‘Botsende Beschavingen/The Clash of Civilisations’ even mag parafraseren (hij noemt echter ‘de grenzen van de Islam zijn met bloed gekleurd’). Huntington schreef dat in het huisblad van de Council on Foreign Relations (CFR) en later als zelfstandig boek.

De CFR is een hardcore Militair Industrieel Complex-denktank.Vice Voorzitter van de VVD Robert Reibestein is er ook lid van.

Die bloederigheid van Amerikaans imperialisme in afgelopen eeuw, dat kun je ook bij John Perkins lezen in Confessions of an Economic Hitman. De econoom werkte zelf als economische agent van de Wereldbank van Indonesie tot Latijns Amerika. Zo beschreef Perkins de strategie:

  1. Eerst proberen ze een regime te verleiden tot schulden bij de Wereldbank via mega-investeringen waar grote firma’s als Bechtel van profiteren. Dat was Perkins zijn taak als Wereldbank-econoom, groeiprognoses fabriceren voor wereldleiders, om ze tot schulden te verleiden. De zelfde firma’s zijn hier betrokken, die overigens ook altijd een commissaris-functie hebben bij grote milieuclubs als Wereld Natuur Fonds en Nature Conservancy
  2. Als dat niet lukt proberen ze het regime om te kopen.
  3. Lukt dat niet, dan proberen ze het regime te verwijderen.

Verwijdering proberen ze eerst via liquidaties. Zo probeerden ze Saddam Hoessein ook aan te pakken. Bedenk dat ze Saddam steunden tegen Iran in een acht jaar durende oorlog van 1980 tot 1988.

En dat de democratische warhawk Zbigniew Brzezinski de Mujahedeen (als veiligheidsadviseur onder Jimmy Carter) sponsorde met wapens in Afghanistan, als proxy-oorlog tegen de Russen. Brzezinski was met industrieel/bankier David Rockefeller (met mediatycoon Luce 1 van de 4 families die ook Talbott noemt als ‘Power Elite’) oprichter van de Trilateral Commission in 1972.

Lukt dat liquideren van lastige regeringsleiders niet: dan gaan ze met 1 of ander humanitair excuus ‘ten oorlog’. Hetzij dus via sponsoring van andere rivaliserende partijen (zoals nu in Syrië). Of ze plannen een invasie.

Wereldbank-presidenten ook Amerikaanse Defensie-staf
Niet voor niets zijn (ex-) presidenten van de Wereldbank als Paul Wolfowitz (en Robert McNamara)ook altijd neocon-warhawks die het beleid bij Amerikaanse het Offensie-ministerie bepaalden. (De-fensie kun je het niet noemen) Eigenlijk nam de Verenigde Staten de rol van de Britten over als koloniale grootmacht.

Met een Tiers Monde (= Derde Wereld, in 1948 uitgevonden als naam voor alle koloniale wingewesten) als wingewest voor grondstoffen, waar je regimes verzwakt zodat ze niet op het illustere idee komen dat het hun eigen land en grondstoffen zijn. Alsof China Nederland zou binnenvallen en Mark Rutte zou verwijderen, om een China-gezinde Maoist van de SP te installeren die al onze ingenieurskennis soldaat maakt.

En waarbij ze alle aanhanger van het Forum voor Democratie liquideren en Thierry Baudet ook in Ballingschap door de Chinese geheime dienst geachtervolgd wordt…

Het 1 dollar biljet sinds de jaren ’30 vorige eeuw. Het oog staat voor waakzaamheid. Tirannie ligt altijd op de loer, wanneer de top zich losweekt, zo wisten de Founding Fathers eind 18de eeuw al…

Geen gebroken geweertje…
Nu zal ik mijn eigen welvaart niet beklagen, die mede dankzij die Amerikanen tot stand kwam en verdedigd wordt. Of ‘teugen Ameurika’ zijn: het is een fantastisch land om rond te reizen met vele prima mensen waarmee je veel gemeenschappelijk hebt. Ik zou er zo zelf kunnen wonen. We zijn hier ook niet van het gebroken geweertje: als wij niet de baas zouden zijn, dan zouden anderen ONS domineren.

Sinds ‘The Power Elite’ verscheen in 1956 hebben we het in Nederland uitsluitend goed gehad. Maar beweren dat het Westen de Moral Higher Ground heeft ten opzichte van de Russen of Assad, wanneer je iets verder kijkt dan de Pentagon-propaganda: dat gaat een beetje ver.

Ja, we leven in Interessante Tijden.

Onmisbare literatuur

  • David Talbott (2015): ‘The Devil’s Chessboard’, Allen Dulles, the CIA and the Rise of America’s Secret Government
  • John Perkins (2004/2016): (The New) Confessions of an Economic Hitman
  • C Wright Mills (1956) The Power Elite, de socioloog schetste de machtstructuur als Pyramide-model, een smalle top die de besluiten dicteert met 1 globalistisch georienteerde ideologie versus een meer pluralistische opvattting over macht. Denk dus niet dat je vandaag iets ‘nieuws’ leest…
  • Jane Mayer: Dark Money, om te illustreren hoe een relatief klein clubje met effectieve lobby buitensporige invloed op Amerikaans en dus internationaal monetair en economisch beleid krijgt
  • Mijn eerdere post over ‘het Klimaat als Rechtse Hobby‘ met Pieter Winsemius als (David) Rockefeller-marionet.

Amerikaanse begraafplaats bij Vierville sur Mer bij Omaha Beach…net zo erge doden.. De Amerikanen ontlenen hun morele autoriteit bij ons vooral aan de bevrijding van de Nazi’s. Amerikaanse soldaten die hier werden geofferd.

De Amerikanen lijken net als in George Orwell’s 1984 ook die permanente oorlogstoestand op aarde na te streven, alsof hun economie en identiteit niet zonder kan. Handelen ze dan nog wel in ons belang? Of dat van de mensheid als geheel….Is er geen andere optie op tafel?

Moeten de Amerikanen Duitsland nog bezet houden met militaire bases?

Voor WIE moesten die arme Amerikaanse soldaten dood?

One Reply to “..de Hitler-kaart voor rechtvaardiging Amerikaans imperialisme?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *