…en U dacht dat de Duvel niet bestond?

Dat je niet op de hoogte bent van het bestaan, is geen bewijs dat het niet bestaat, laat staan voor de grootte van invloed. Tot vorige week, wist ik bijvoorbeeld niet dat de Bank for International Settlements (BIS) in Basel bestond.

De Toren van Basel.

Hij bestaat al sinds 1930, is diplomatiek onschendbaar net als het Vaticaan, ontplooit commerciele activiteiten met een winst van meer dan 1 miljlard euro per jaar en dicteert het beleid van centrale banken.

Dat lees je in Adam Lebor’s The Tower of Basel- the Shadowy History of the Bank that Rules the World- dat hij al 4 jaar terug schreef. Zoals The New York Times schrijft in recensie

Even now, the B.I.S. operates with less disclosure than the 18 central banks that make up its executive committee. Its assets are protected against seizure. Its process of establishing capital requirements for banks remains opaque and, many critics say, too mild in its prescriptions.

Yet the B.I.S. lives on as enduring proof that while it’s often easy to create international institutions, it’s very hard to get rid of them. “The B.I.S. progresses through the 21st century with ever more confidence,”

LeBor concludes, “even though there is no need for it to exist.”

En U dacht dat de Duvel niet bestond? 

Dit is toch van Dan Brown-achtige proporties?

De conclusie van Le Bor leest bijna als de door Maurice Strong in 1972 opgerichte UNEP, de milieutak van de Verenigde Naties. Er is geen enkele noodzaak voor het bestaan van die honderden miljoenen publieke dollars per jaar verslindende groene bureaucratie: hoofdkantoor in Nairobi (Kenia), bankierend bij JP Morgan Chase in New York.

Maar eenmaal in het zadel kom je er ook niet meer van af. En nu bepalen ze verregaand het nationale beleid (klimaat, genderneutraal) buiten de nationaal-democratische orde om. 

 Plots nadat je het bestaan wel kent en de invloed kent, zie je ook dat al vele andere mensen je voorgingen in je verbazing: hee, dat dit zomaar bestaat en dat niemand dat weet en er alarm over slaat….

CO2, er is eigenlijk niks mis mee, het is zelfs een zegen voor de biosfeer….er zijn vele andere ecologische zaken waar je voor minder geld meer effect hebt

Maar het feit dat die velen voor jou ook nauwelijks gehoord werden, geeft al aan: dat het onwaarschijnlijk is dat je eigen ontdekking dus door substantieel meer mensen gedeeld zal worden.

Pas met een flinke bak marketing-miljarden achter je komt de boodschap bij de massa tussen de oren, los van het waarheids-gehalte.

Ik had Elaine Dewar’s ‘A Cloak of Green’ (1995) 5 jaar geleden niet gelezen, terwijl ik al jaren de insteek deelde: dat ‘groene’ organisaties wel verlengstuk lijken van Corporate BV en overheden.

Dewar’s boek gaat over precies dat, maar dan al bijna 20 jaar eerder, en het is verbazend dat niet iedereen dat op zijn nachtkastje heeft staan.

Hoofdpersonage is daar de belangerijke architect achter de mondiale groene agenda van de Verenigde Naties die Rutte 3 nu tot staatsplicht maakt, Maurice Strong.

…maar als jij Boeh roept…

Dewar toont hoe deze in arme omstandigheden geboren Canadees via connecties in de Canadese energie-wereld tot de mondiale diplomatieke top rees. Onder protectie van oliebaronnen, die zijn intelligentie herkenden en hem tot een discipel maakten.

Strong zat ook in het zakennetwerk van SS-prins Bernhard (de 1001 Club)

Vrijwel niemand weet, dat Strong niet alleen de Aarde-top in Rio (1992) voorzat als Secretaris-Generaal, en de milieutak van de Verenigde Naties oprichtte (UNEP, 1972).

Maar dat hij in 1976 nog president was van Canada’s Teerzand-winnings-bedrijf Petro-Canada, een baantje hem kado gedaan door President Trudeau. Dus; Mr Global Warming was ook de president van Canada’s Teerzandwinning.

Je verzint het niet…

…terwijl de rest Beeh roept…

Sommige inzichten- hoe zeer ook op bewijs gebaseerd- zijn gedoemd… Meer dan bewijs bepaalt sociale besmetting wat mensen – en vooral de allerergste kuddedieren, de journalisten- voor ‘waar’ aannemen.

Wie dus de kunst van propaganda beheerst, (Goebbels, Bernays, de Milieubeweging), die is spekkoper. 

5 Replies to “…en U dacht dat de Duvel niet bestond?”

 1. Ik heb je in een eerder commentaar verteld over BIS. Dus je had er al eerder van kunnen weten. De bank was opgericht om de herstelbetalingen van Duitsland aan Frankrijk en het VK te kunnen vergemakkelijken. Later werd het gebruikt om Hitler te financieren (met instemming van het VK). BIS was de bedenker van de Euro. Zeer bedenkelijke zaak dus, die Euro.

  Over banken gesproken…

  BIS is opgericht door dezelfde mensen die de Federal Reserve hebben opgericht en is eigendom van diezelfde mensen.

  In dit filmpje https://youtu.be/SIM8x5wLtR4 kun je horen hoe de Federal Reserve 9 biljoen dollar had zoek gemaakt en niemand in de VS kon er wat aan doen.
  Het geld was geleend aan de Amerikaanse banken in nood.

  Lees: Trading With the Enemy door Charles Higham, of WALL STREET AND THE RISE OF HITLER
  door Antony C. Sutton

 2. Off-topic, maar wel gemeend: Ik mis je naam in de auteurslijst en je inbreng op climategate.nl, met je schrijfhistorie van duizenden zinvolle kritische blog artikelen. Hoe bevalt je huidige aandacht van ?? lezers op interessante tijden? Qua reacties is het angstig stil!

  1. @Scheffer: ik ben ontzettend blij bij climategate weg te zijn, heb mijn eigen naam uit de auteurslijst verwijderd en kijk er ook vrijwel nooit meer op…

   Qua reacties is het hier weldadig stil, als mensen iets zinvols willen opmerken komen ze wel, en in andermans ‘mening’ was ik toch al nooit geïnteresseerd. Wat men ‘vindt’ brengt men maar bij ‘Gevonden Voorwerpen’

   Interessante Tijden is niet voor de massa, wel zou ik meer aan promotie kunnen doen maar eigenlijk heb ik daar gewoon domweg geen enkele zin in.

 3. Ohm namo narai !

  * Nog even over social/political enginering .

  Een richting binnen de sociologie/psychologie voor hele rijke mensen .
  Een dure opleiding ontoegankelijk voor velen , speciaal voor [Koninklijke] families die hun landelijke populatie als hun privé bezit beschouwen .
  Of nog erger ; voor families die de wereld populatie als hun privé bezit beschouwen, zoals de familie Rothschild bijvoorbeeld .

  Hoe halen zij nu het meeste rendement uit hun eigen landelijke en/of wereld populatie en trekken uiteindelijk de meeste politieke , militaire en dus economische machten naar zich toe . . . .

  Bijvoorbeeld :

  Een tot nog toe strikt verzwegen publiek geheim zoals die van de bende van Nijvel .
  Een bende die voornamelijk uit [mogelijk door Gladio geselecteerde] oud rijkswachters bestond is nu eindelijk officieel bekend gemaakt .
  In reactie op dit soort gewelddadigheden is het voor de hand liggend dat juiste die zelfde Rijkswacht er meer mogelijkheden bij krijgt .
  De tendens is dat de mensen dan uit het ontstane gevoel van onveiligheid meer op de rechts-populistische partijen zullen gaan stemmen .
  Die ook weer voor een gedeelte uit weer diezelfde rijkswachters bestaan .
  Zo weten de socialengineers dit soort gebeurtenissen dan weer in politieke macht om te zetten .

  Er worden tegenwoordig bijna dagelijks aanslagen gepleegd en telkens zit men weer met dode daders op het bureau .
  Behalve hier in Nederland is het in het buitenland overal raak tegenwoordig .
  Internationaal een slechte ontwikkeling lijkt mij zo .
  Men begint het normaal te vinden dat de Politie telkens weer met dode daders op het bureau zit !
  Misschien zijn er wel meer bendes van Nijvel en wordt dat wat handiger gereguleerd tegenwoordig .

  Social/Political enginering .
  Een richting binnen de duivelse ‘wetenschap psychologie’ .
  Een fatsoenlijke rechtszaak zat er voor velen niet in.

  Zo ook niet voor Osama bin laden .
  Hij was beperkt door een nierdialyse apparaat .
  Omdat hij geen niertransplantatie wilde .
  We weten inmiddels wel waarom , ze lagen daar in Pakistan en India voor het oprapen .
  Maarrr…
  Hij had binnen zijn geloof natuurlijk ook zijn beperkingen ….

  * Zomer 2015 Noordlaren .. Onder het motto : Proost !

  1] Moge mijn vrienden naar de HEMEL gaan en mijn vijanden naar de hel ! !
  2] Ik pleur ze een donderbui op hun kop vooraf en een aardbeving op hun kop achterna …..
  Tot slot nog een paar verificaties van eerdere aardbevings en donder en bliksem in en uitslagen..

  * 13 november donderbui N.L. 2 jaar geleden , geverifieerd 1 jaar na dato aardbeving Christchurch Nieuw Zeeland
  [ 13 november Vorig jaar ]..

  * 23 juni vorig jaar donderbui N.L. / 23 december Zuidlaren [ wat kost dat ?] , geverifieerd dit jaar met die aardbeving in Kos stad !
  * 23 Augustus bij Rome vorig jaar , 2 maanden later , geverifieerd dit jaar ,1 jaar na dato , van wie ? ? [arb.] ….

  * Nu 23 december dit jaar nog en dan eind 2020 ! ..
  Ik houd jullie op de hoogte

  Bedankt !
  De Groetnn

  Sri sri Magnitude
  AardbevingsGroninger/ Donder en bliksem predikant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *