Nazi’s, Klimazi’s, Technazi’s willen ‘Nieuwe Mens’

De Technazi’s willen een nieuwe mens. Voor 300 euro mag je naar binnen

Opnieuw valt een uitnodiging binnen van een project waarbij een zelfverklaarde elite ‘De Nieuwe Mens’ wil maken, gesteund door Leiden Universiteit op 2 en 3 november. De naam van het evenement Brave New World is al even weinig verhullend, voor wie nog enig onderwijs genoot.

Werd de Nieuwe Mens bij drugs-popularisator (The Doors of Perception) Aldous Huxley (Schrijver Brave New World 1933) gemaakt via Eugenetica en drugs.

Nu willen ze ook via Artificial Intelligence jouw ‘gebreken’ verbeteren, gewoon: ‘om je nog beter van dienst te zijn/voor je Veiligheid’ en De Duurzaamheid.

…de cyborg bestaat al…

Human Enhancement, Tech-Gnosis
Ze maken- ook met het hypen van boeken als Homo Deus van Harari- met een kritisch sausje de geesten rijp voor tech-implantaten.

De boodschap van Harari’s Techno-Topia: je zult wel mee moeten, want je hebt toch niets in te brengen, het is al gaande, de voorlopers en ingewijden, daar kun je beter bij horen dan de achterblijvers.

Human Enhancement heet dat project van de Technazi’s: de Ubermensch maken die zijn Wil tot Macht als maat van alle dingen kiest. Beheersing. Want wat anders is immers de mogelijke uitkomst?

Of je nu als de vroegere Alchemisten, Waarzeggers en Yogi ‘hogere kennis’ nastreeft die je macht over anderen geeft, of via techno-bliep? De motivatie was altijd eender: macht.

…de Klimazi’s masseren de geesten ook voor project ‘De Nieuwe Mens’, zie Wedo2030.com, de SDG-doelen van de Verenigde Nazi’s met Kofi Annan van de JP Morgan Chase-bank als hoofdspreker

De Voorlopers, de ‘Geinitieerden’
De Technazi’s denken even seculier-utopisch als de Klimazi’s (De Duurzamen), dat fascisme met het vriendelijker groene gezicht.

Die komen in de Rai samen op 8 november met We Do 2030: het maken van De Nieuwe Wereld en mensen met ‘Planetair Bewustzijn’, via de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Nazi’s.

Ook proza over ‘de koplopers’ die ons de weg gaan wijzen, zij die al verder zijn en die de weg wijzen voor de rest’…Je leest die zelfde retoriek in ‘De Aarde heeft Koorts’ (2008), het grappigste klimaatboek aller tijden van Jan Paul van Soest. Een kleine voorhoede/elite met een ‘hoger bewustzijn’ die de weg leidt.

…’de voorlopers’ met spiritueel zieneres Marieke de Vrij’

….en de zieners
Ik herlees nu de Engelse versie van ‘Earth Fever, living conciously with Climate Change’ (2009). Een aanrader voor iedereen die ook eens wat wil lachen bij relativerings-loze sektes als die van de Duurzaamheid.

Na 60 pagina’s waarin Jan Paul van Soest cs de Klimaatwetenschap/Hogere Kennis in pacht hebben, komen ze met ‘Spiritueel Zieneres’ (een New Age-heks) Marieke de Vrij (blz 63) opdraven.

Het Nieuwe Bewustzijn was er nog niet, zo te lezen:

Recently I read the fields of conciousnes in Holland. One of the greatest collective fields I saw was the field of indifference. It is a slow, ponderous field of passive energy.

🙂 🙂 🙂

As if in the field of material needs a level of satiation has been reached, in which ‘more’ doesnt result in increased contentment. This means that new themes thaat beg for attention (‘Such as the Climate Problem;the Authors’) can penetrate the heart only with difficulty.

…met de geheime kennis in pacht

Maar goed: Van Soest cs noemen ook december 2012 van de Maya Kalender als een datum waarop ‘Nieuw Bewustzijn’ zou aantreden: de New Age of Global Understanding, Planetair Bewustzijn, hier al beschreven.

En Van Soest cs hebben de zelfde systeem-goeroe als voorbeeld, uit wiens werk Pieter Winsemius ook zijn inspiratie haalde bij A Thousand Shades of Green (2002): Peter Senge, ‘The Systems Thinker’.

….zij die reeds ‘Geinitieerd’ zijn

De Verlichte Elite leidt de niet-geinitieerden naar Utopia
De overlap van Klimazi’s en Nazi’s is geen toeval. Ze delen namelijk geestelijke wortels in de Gnostiek en theosofie..

Of het nu ‘de wetenschap’ is of ‘de hogere wijsheid van natuurvolken/Oer-Germanen’ of spiritueel ge….. De gemeenschappelijke noemer is: de hogere kennis in pacht hebben, die niet voor het klootjesvolk leesbaar is.

Dat klootjes-volk moet door een ‘elite’ de weg gewezen worden, danwel uit de weg geruimd.

De Boardroom-Gnosticus waar ook Pieter Winsemius zijn mosterd haalde in 2002 met ‘A Thousand Shades of Green’. In ‘De Aarde heeft Koorts’ komt hij ook opdraven als ‘de visonair’

Een zelfverklaarde ‘elite’  met De Hoge Kennis bepaalt de Grenzen van het reservaat, onze bewegingsvrijheid- Planetary Boundaries. Aldus de Wageningse mysticus Marten Scheffer en Wagenings scientist Wim de Vries.

De Verlichte Systeem-Gnostici hebben voor jouw en Mij de ‘Veilige Grenzen’ bepaald: Planetary Boundaries

Waarom is die van bovenaf opgelegde mensverbetering nodig?
Zie de website Gnostic Warrior.com voor een overzicht van wereld-opvattingen uit deze millennia-oude denktraditie. Heel leerzaam.

Dat elite-zelfbeeld delen ze, vanuit een Nietzscheaanse kosmologie, die nu min of meer de standaard-leer van het Westen is: de mens schiep God, en moet nu zichzelf (her)scheppen. De Nieuwe Mens, de Godmens.

De sterkste mens met de sterkste ‘wil’ met het meeste kapitaal bepaalt wat de rest moet doen. Waarheid is wat De Partij, ‘Het Doel’ vraagt.

Uit die Gnostische traditie kwam ook de hier reeds vaak behandelde Thule Society voort waaruit de Nazi Partij voortkwam. En met een Oosters occult symbool, de Swastika voor de veroveringsleer van het Elite-volk.

Zo dachten de Nazi’s ook over moraal: de mens moet zichzelf ontwerpen, en daarbij tegenstand onderwerpen.

Ook Crowley en zijn Golden Dawn. stonden in Gnostische Traditie.

Jij bepaalt jezelf = ‘satanisme’= Gnostiek
De stromingen van New Agy-klimazi’s en Satanisme lijken ver uit elkaar te liggen. Maar ze delen allebeide die Wil tot Macht, en hun idee van ‘ingewijde elite’ die de rest mag koeioneren.

Dat- jij bepaalt je ‘hogere’ zelf- is ook het wereldbeeld dat Anton La Vey’s Satansbijbel (1969) uitdraagt. Daar werden een miljoen exemplaren van verkocht. Alles wat Christus leert, daar leert hij het tegendeel van.

Zelfverheffing als deugd, in plaats van nederigheid enzovoort. Sla een ander 10 keer zo hard terug.

Tegelijk was het verboden om Mein Kampf van Adolf Hitler te bezitten/lezen. Maar paralellen in filosofie zijn opvallend.

Zo draagt La Vey dat boek op aan ondermeer Karl Haushofer, de hoogleraar Geopolitiek die het concept ‘Lebensraum’ voor Hitler uitvond. Karl Haushofer zijn student en vriend Rudolf Hess was de typist terwijl orator Adolf Hitler zijn Kampf voor de Nieuwe Mens dicteerde in de gevangenis in 1923.

Godenschemering Roodbaard….1890: Britse Nietschze

En La Vey draagt zijn oproep tot morele transgressie op aan ‘Ragnar Redbeard’ (= Godenschemering Barbarossa!), die al in 1887 ‘Might is Right, ‘The Survival of the Fittest‘ schreef: dat is Sociaal Darwinisme, het Britse antwoord op Nietschze.

….its power over the more intelligent followers of Marx, Lasalle, Jaures, Hearst, Bebel, Bernstein, is beyond calculation. In fact this book is a veritable religious and political earthquake, marking the complete collapse of a false and depressing philosophy that has held sway for nearly 2,000 years.

‘Nothing is true’ it declares (‘dat zegt Jan Paul van Soest ook met co-auteurs RZ), ‘nothing is permanent; all things are open to you; the world is to the Strong; struggle is forever; they may take who have the power; they can keep who CAN.’

The author proclaims himself a Messiah of Evolution; — a re-incarnate Odin (= Wodan bij de Germanen), whose mission it is to journey from nation to nation, and city to city, teaching and preaching the ancient, true, heroic and masculine Evangel of valor and gold

Zuid Afrika was het enige Westerse land waar de Satansbijbel verboden was tot 1993. 🙂

‘Sex Magik’ = seks-rituelen van Crowley

Het ‘wat doen we na de orgie’-levensgevoel….
Aan de filosofie van La Vey was dus niets nieuws. Wel had het Oosterse wortels, net als veel Gnostici. Crowley’s initiator bij de Orde van Golden Dawn was Boeddhist en stichter van de Theosofische Society. Hij hielp het Boeddhisme in het Westen populariseren.

Markies de Sade propageerde morele transgressie al eeuwen eerder als verlossingsleer, alleen dan voor een klein gezelschap. Crowley maakte transgressie toegankelijk voor de massa.

Die popularisatie volgens het motto van Aleister Crowley, kent iedereen als profane Drie-eenheid van de popcultuur: 1.Sex 2.Drugs 3. Rock & Roll.

‘Unleashing the Beast’ zoals deze studie het noemt. 

Triomf van de WIL/Doe wat je WIL, zoek je ‘Hogere Zelf’

Doe wat je wil! De Triomf van de Wil, de superioriteits-gedachte die bij de Nazi’s collectief-rascistisch was (het elitaire Herrenvolk geboren om te heersen) en bij de popcultuur individualistisch.

Ik beter dan Jij, als moedige doorbreker van kleinburgerlijke taboes. Het omkeren van alle waarden. (= Crowley, maar ook Nietschze)

Al die porno-snol-types die de pop-industrie uitbraakt van Madonna tot Lady Gaga en die Criminegers die geweld en menselijke zelf-verlaging verheerlijken, hun cultus van de Dood preken inclusief het Zwarte Gat van het Ego.

Even ‘de beest’ uithangen.

Zodat we in de 21ste eeuw met een ‘wat doen we na de Orgie’-gevoel zouden achterblijven, aldus deze studie. Kortom: ook via Crowley/de popcultuur haar transgressie en nihilisme, zijn mensen ontvankelijk gemaakt voor ‘iets nieuws’: Tsja, wat nu…

Roman  van Crowley 1917, ook songtitel van Iron Maiden

Opnieuw geboren worden….
Zie ook ‘Moonchild’, een liedje van Iron Maiden op Seventh Son of a Seventh Son (1988), wat mij betreft hun beste album. Dat is de titel van een roman van Crowley: daarin strijden 2 sektes van ‘geinitieerden’ in hogere kennis- donker en licht- om wie ‘de nieuwe mens’ mag verwekken. De Moonchild.

Als de donkere sekte wint is het een Satanskind, wint de Witte magie dan is het een soort Verlossser-figuur. Eigenlijk het plot van Rosemary’s Baby. Haal nu even de opzichtige Hocus pocus er af en het theater, en dan zie je: ook hier is de wens gelijk.

Men wil ‘De Nieuwe Mens’ maken. Ten goede of kwade, het is maar wie aan de macht komt, het project is eender.

Als bewonderaar van Flea, de bassist van de Red Hot Chili Peppers ontdek ik nu pas dat ‘Sex Magic’ een letterlijke verwijzing is naar Crowleys seks-rituelen. Die shopte hij bij elkaar uit de Oosterse filosofie (Yoga, Tantra) om ze voor sektarische inwijding toe te passen: het orgasme als ‘de kleine dood’ (zie ook George Battaille, ‘le petit mort’).

En morele transgressie was de manier om als nieuw mens herboren te worden. Zoals een Christen zich doopt- kopje onder water, jezelf ritueel verzuipen, je oude ik sterven zodat je geestelijk herboren kunt worden.

De monnikspij van Cistercienzer monniken is symboliek voor de Lijkwade: ze zijn gestorven voor de wereld. Daarom willen de Klimazi’s eerst ook al het oude- de hele economie- stuk maken. Al het oude moet sterven, zodat het ‘nieuwe’ kan leven.

Oer-oude symboliek, niets nieuws.

De Bijbel van Silicon Valley, Hyper-libertarisme en bankiers: Atlas Shrugged, ook een Satansbijbel

…tot de ‘Selfmade Man’
Wat La Vey predikte lijkt ook op het Libertarisme van Ayn Rand, de koningin van de Hyper-Libertariers. De ‘selfmade men’, die alle successen aan zichzelf wijten en alle falen aan anderen. Een elite met superieure gaven heeft het volste recht de rest te overheersen.

Ayn Rand werd de profetes van Silicon Valley, maar ook van de bankiers-elite onder Alan Greenspan.

De anti-these van Jezus Christus in de Bergrede.

Christus wilde de zwakkeren beschermen, Satanisten, Klimazi’s, Nazi’s etc beschermen juist een zelfverklaarde ‘elite’, de ‘systeemdenkers’ en de ongeborenen (‘toekomstige generaties’) terwijl ons media-establishment tegelijk abortus, zelfmoord (de jubelende ontvangst van Herman Brood zijn ‘moedige’ dood, beschamend…) euthanasie verheerlijken.

Niets menselijks is immers heilig. Ja de wensen van de elite die zijn heilig.

Dat La Vey zijn filosofie in 1969 plompverloren en zo opzichtig mogelijk ‘Satansbijbel’ kon noemen, zegt overigens meer over de tijd waarin hij leefde dan over La Vey.  Het werd toen ‘de norm’ om morele grenzen over te gaan.

Zodat uitzinnige jongelui bij een concert van de Rolling Stones bijvoorbeeld het hele Kurhaus afbraken.

…het Nieuwe Mens-project van toen met Eugenetica: Lebensborn, de Nieuwe Mens fokken en de ‘gedegenereerden’ onschadelijk maken

De Geheime Leer
De Baphomet die La Vey op de cover zet, het bekende pentagram met bokkenkop, dat is een Gnostisch symbool, zo stelt Gnostic Warrior. Het zou een omgekeerde afkorting zijn: Temple omnium (= universele) hominum (mens) pads (…, ze zeggen ‘vrede’ maar dat is Pace, niet Pads) abba (Vader)

Die bok zou staan voor verering van de Natuur.

Gnostici zouden voor ‘niet-geinitieerden’ hun boodschap verpakken, zo stelt Gnostic Warrior. Ongeveer als het IPCC ook doet: ze claimen het weer in 2100 te voorspellen met computermodellen, van ge-initieerden die de ‘Hogere Kennis’ bezitten.

De Geheime Leer (Secret Doctrine) heet ook het schotschrift van de Theosofie waaruit de Nazi’s hun Aryosofie haalden.

De gnostische traditie kent ook het Duizendjarig Rijk, de Millennium-verwachting, de degeneratie die door een Groots Plan gekeerd moet.

De epische strijd tussen donker (de joden bij de Nazi’s) en licht.

Conclusie: Klimazi’s staan in lange traditie
Die zelf-opvatting van elite met hogere kennis, die is kortom is al duizenden jaren oud: zij kent vele gezichten, donker, licht en groen. Maar steeds de zelfde wortels.

Het geeft de klimaat-nondiscussie een mooi Dan Brown/Harry Potter-luchtje. Hartstikke spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *