Nep-onderzoek Volkskrant onthult: ‘Wij van PC-Eend, adviseren PC-eend’…

Over datum. Villamedia (NVJ huisorgaan)screenshot 23-12-2017

De ex-Ombudsvrouw van de Volkskrant Annieke Kranenberg, predikt de resultaten uit Volkskrant-‘onderzoek‘ dat ze zelf fabriceren. Uit ‘Nieuw Onderzoek’ blijkt dat je de Volkskrant en De Overheid altijd moet geloven.

Want anders span je samen met Russische Trollen die De Overheid ondermijnen. Oftewel, het kan altijd weer gekker bij de Zelfhaat-Jihadisten van de Volkskrant.

…vooral wanneer kranten dat nep-nieuws zelf met nep-onderzoek fabriceren

Trees Geers van TNS Nipo enqueteert ook al in opdracht van de Europese Commissie om een verband te vinden tussen nieuws-consumptie en aanhankelijkheid aan Europa.

Een verband dat ze dan omdraaien: let maar op. Je bent heel simplisisch ‘teuguh’ Europa, omdat je ‘de verkeerde’ nieuwsbronnen consumeert.

De Subsidie-journalistiek komt op voor De Staat die haar financiert

In plaats van: je informeert je beter, leest boeken van experts in plaats van het gerotzooi van partijdige papegaaien van ‘kwaliteitsmedia’. En je kent het Brusselse hof uit eigen ondervinding.

Daarnaast: hoe kun je ‘tegen Europa’ zijn, dat betekent niets. Net als ‘tegen de Noordzee’ zijn.

Wij van PC-eend adviseren dus PC-eend… Omdat je anders met ‘Russische Trollen‘ samenspant. Nee werkelijk, het staat er echt. 🙂 Is dat geen complot-theorie dan? Vervang ‘Russische Trollen’ door ‘Tsjechische kabouters’.

Wist je dat Homofobe Racistische Huiskabouters ook samenspannen tegen De Volkskrant, die bellen stiekem naar de ledenservice en zeggen dan abonnementen op…

…Stiekem fluistert hij dit obscure blog in wat we moeten schrijven met orders van Poetin! 🙂

Er zit hier in de voortuin ook zo’n Kabouter: Ethel. Die moet ook niets hebben van Politiek Correcte bakfiets-bakvisjes. ‘Baard-gleuven met deeltijd-intellect die de Zelfhaat-Jihad komen prediken’, zegt Ethel. ‘Verwelkte Tinder-zaadtoiletjes met rugzakje’, zegt Ethel.

Ethel zegt ook: ‘Kasja Ollongren (D66) als god-loochenende ‘power-vrouw’ heeft meer weg van een wat sneue vent.’

Een beetje interressant intellectueel over de zwarte bril heenkijken, tot applaus van NRC Damesblad en andere Zelfhaat-Jihadisten die het Oude Establishment verdedigen tegen Het Boosaardige Kobolden-Volk.

Ja die recalcitrante Ethel…. 🙂 Je moet ‘m ’t beste maar met een zak kabouterzout nemen. 🙂

De opstandige tuinkabouter Ethel, met een lijntje naar Poetin.

Wij van PC-Eend, Adviseren PC-Eend
Onbedoeld demonstreert ‘Wij van PC-Eend, adviseren PC-eend’-onderzoek wat HET centrale probleem is van wat zich de ‘professionele’ journalistiek noemt.

Je kunt beter je beperkte tijd op aarde besteden aan deugdelijke bronnen: boeken van experts, primaire literatuur en de wereld buiten om je heen. In plaats van de propaganda van kranten-redacties die de agenda van instituten volgen, hun persberichten en de excrementen van slechts 2 persbureaus. (Reuters en AP)

De valse onafhankelijkheid van die oude media: mensen zijn niet achterlijk, ze prikken daar doorheen. Maar wie het volk minacht…

…wie NRC Trouw en Volkskrant op fouten betrapt, politieke vooringenomenheid, die spant samen met Rusland 🙂

Vergelijk de hier besproken media-mishandeling door De Volkskrant en NRC van het enige Kamerlid dat kan rekenen: Pieter Omtzigt (CDA). En kijk naar de fluwelen handschoen waarmee Pechtold (D66) nu geaaid wordt.

Of de wijze waarop De Volkskrant de keurige intellectueel dr. Thierry Baudet als halve en hele Nazi wegzet op de voorpagina ‘Is Baudet Extreem Rechts?’… Terwijl ze (voormalig?) sympathisanten met massamoordenaars als Mao en Pol Pot (Wijnand Duivendak, Paul Rosemoller) op een schild hijsen.

😉 De Staat wenst Eensgezindheid 

Waarheid is wat De Partij vraagt: de Zelfhaat-Jihad
Het probleem van het oud papier is echter niet haar partijdigheid. Iedereen mag partijdig zijn. Journalistiek is nooit objectief geweest, en zal dat ook nooit zijn.

De Volkskrant is altijd PvdA-partijorgaan geweest, hun hoofdredacteuren als Pieter Boertjes (PvdA burgemeester in Hilversum) demonstreren dat. Ze voerden altijd openlijk campagne voor HUN PvdA.

De Volkskrant is een oud zuilen-product dat een tik van de molen van ’68 kreeg, de ideologie van Zelfhaat predikend van ‘Weg Met Ons’ en Klimaat-Zelotisme.

Iedere vis die je in de Volkskrant verpakt, verandert in Zure Haring uit een leeggeviste zee in het jaar 2048. In een vrije samenleving kun je dan gelukkig zeggen: zo’n over datum-blad, dat zeg je op. Probleem opgelost.

..’Nieuw Onderzoek’ moet autoriteit suggereren bij marketing van de eigen abonnee-verliezer

Het kernprobleem van de oude journalistiek is vooral: de afwezigheid van kritisch reflectievermogen over het eigen functioneren. ‘Wij zijn goed omdat Wij dat van onszelf vinden’.Zo’n hysterisch ombudsvrouwtje is slechts exponent van een breed sentiment bij NVJ-ambtenarij.

Als slagers die het eigen vlees keuren. En als steeds minder mensen ze geloven, dan ligt dat altijd aan iemand anders. Aan ‘de ontlezing.’

Of gewoon omdat ‘ze’ populistische haatzaaiende homofobe klimaatontkennende seksistische racisten’ zijn. Het zegt iets, wanneer een Volkskrant naar de overheid kruipt voor steun, omdat ‘het Volk’ hen niet meer gelooft. Omdat het volk onze steeds leugenachtiger en corrupte overheid terecht niet gelooft.

Soort zoekt soort.

We moeten Eensgezind als Een Volk achter Kasja Olongren staan van de Volkskrant/Volkische Beobachter

Oude journalistiek verwart de (door zichzelf) toegekende autoriteit van een instituut, met het waarheidsgehalte van hun producties.

En dat is het kern-probleem van de oude media. Autoriteitsredeneringen zijn geen indicatie voor waarheid. Waarheid is waar bewijs naartoe wijst. En je theorie van de wereld bepaalt verder hoe je ‘feiten’ interpreteert, wat je in de schaduw plaatst of in het licht zet.

Wie nergens ook maar niets van weet, die vaart blind op toegekende autoriteiten.

‘De Volkskrant en Greenpeace als Handelaren in Angst’: bestel HIER via Bol.com

Verslag van een Journalistiek Schandaal
Laat de redactie van De Volkskrant bijvoorbeeld nog eens het uitstekende boekje ‘Het Gifschip, Verslag van een JOURNALISTIEK schandaal’ herlezen van Jaffe Vink. Over de journalistieke blamage begaan door Jeroen Trommelen (De Volkskrant), die op gezag van Greenpeace campagne voerde tegen ‘het Gif’ van de Probo Koala, dat dood en verderf in Afrika zou zaaien.

Ook hier weigerde de Ombudsvrouw van de Volkskrant het eigen falen te erkennen. Falen, dat wel door Karel Knip van NRC was opgemerkt.

Let wel, als hoofdredacteur van Platform Investico mag propagandist voor Greenpeace Trommelen nu niet alleen een ton euro subsidie per jaar toucheren.Hij kreeg voor aantoonbaar onjuiste journalistiek ook nog een Daniel Pearl Award. Om de afwezigheid van zelfreiniging te onderstrepen.

En hij mag mij (en Marcel Crok) in De Groene en Trouw door het slijk halen. Via 2 redacteuren die je vertrouwen winnen, om dan na 2 uur keurige uitleg ‘citaten’ uit hun duim zuigen.  Om je als idioot weg te zetten, want niet gedienstig aan Trommelen’s ideologie van Zelfhaat-Jihad.

Schreef ik al jaaaaaaaren terug in De Vervuiler wordt Betaald voor Financieele Dagblad en Climategate.nl, maar dan ZONDER SUBSIDIE.

Op zijn best schrijven die Investico-kwaliteitsjournalisten met Overheid/Milieuclub-gezind sausje en zonder begrip van chemie/biologie, wat ik 4 jaar terug al schreef voor het Financieele Dagblad zonder subsidie. Maar dan MET begrip van de zaak.

…je moet Sylvana op een schild hijsen of je bent een nepnieuws-rascist. In plaats van: er in het geheel geen aandacht aan schenken

Verweven met oude macht, in dienst van oude macht
Het ging bij Trommelen zijn journalistiek onvermogen om H2S, een stof die we van rotte eieren-lucht kennen. Echter, bij de heersende pH kon H2S niet op de beschreven wijze vrijkomen. De meeste journalisten weten echter al niet wat pH is. Omdat ze nooit in chemie geschoold werden.

Zjoernaliesten zijn voor minstens 90% alfa’s en pretpakketjes die met de PvdA of erger sympathiseren. Die politieke sympathie is ze gegund. Die achterlijkheid niet Laat staan dat wij achterlijkheid voor waar MOETEN aannemen via manipulatie en intimidatie..

Ze ontberen iedere vak-kennis op het gebied van chemie, biologie, natuurkunde en rekenen kunnen ze al helemaal niet.

Daardoor zijn ze niet in staat tot zelfstandig onderzoek. Want bij gebrek aan eigen kennis, schrijven ze automatisch over wat een autoriteit voorschrijft. Wat ze geloven willen is ‘waar’, los van de vraag of het ook waar is.

Rockefeller Foundation (= CIA) koopt ook the Guardian om nep-nieuws te berichten met miljoenen dollars voor ‘onafhankelijk’ alarmisme over 2030 Agenda. (SDG doel 11 ‘Resilient Cities’)

En daar ligt nu juist de angel van het debat. Zie het recente ‘75%-insecten verdwenen’-onderzoek, dat door een WEL vakbekwame wetenschapsjournalist Arnout Jaspers werd ontmaskerd. Als fysicus heeft hij gevoel voor ‘data’ en hoe die statistisch bewerkt worden, en dus ging een alarmbel rinkelen.

Zie ook mijn recente artikel in Elsevier ‘Trucs bij het Tellen’, de 4 hoofdkenmerken van nep-onderzoek waarmee aan de overheid gelieerde academici en NGO’s steeds media halen. Het deksel van de beerput is nog maar net gelicht. Daarover later meer.

De papegaaien van ‘kwaliteitskranten’ zijn er als eerste bij om alarmerend nep-nieuws van milieu-activisten als ‘Belangeloze Wetenschappelijke Waarheid’ te verkopen als ‘drama’.

Klakkeloos overschrijven van vals onderzoek: De Volkskrant.

Journalistiek is nooit een betrouwbaar venster op de wereld geweest.
Op zijn best is journalistiek overhaaste historie van iemand die zich 2 seconden inlas. Kwaliteits-journalistiek klinkt dan ook als ‘welriekende drol’. Journalistiek is ook geen beschermd beroep. Dat zogenaamde ‘professionele’ journalisten hun positie aangetast zien door de opkomst van nieuwe media is dan ook geweldig.

Mensen kunnen nu controleren wat die journalisten schrijven. Is het wel waar wat ze zeggen, bestaan er meer visies?

In het eigen kennisgebied van natuur, biologie en milieu kunnen we na honderden misstappen concluderen:  meestal klopt het niet wat oude media vertellen of is het zwaar overdreven.

..waarom zou je traditionele kranten geloven met hun brandhout?

Alle journalistiek draagt element propaganda
Neem bijvoorbeeld Pier Vellinga, de klimaat-‘hoogleraar’ zonder 1 fatsoenlijke publicatie over klimaat op zijn naam. Alle ‘professionele’ journalisten hijsen hem op een schild als De Hooggeleerde Meneer met Witte Jas die Wij Allen Moeten geloven.

Al op 12 juli 1988 na terugkeer uit Toronto overdreef Vellinga de zeespiegelstijging in Nederland met factor 2,5 in NRC Handelsblad. Dat overdrijven en verkopen, daar werd hij voor aangenomen door VROM.

…een paar rapportjes van wetenschappelijk gemankeerde activisten zijn voldoende, om NRC Damesblad de hele planeet te willen doen redden. Nog meer Nep-Nieuws waar de emotie van de redactrice het verhaal draagt

De journalist stelde geen wedervraag ‘klopt dat wel’, maar liet Vellinga als planeet-reddende autoriteit leeglopen. Omdat hij met zijn Goede Zaak sympathiseert, krijg je een brave schooljongen die De Meneer laat leeglopen als belangeloze Goedmens.

Net als bij het Financieele Dagblad bij Ed Nijpels in 2014, nadat ze mij er uit trapten na een telefoontje van Ed. Even een goedmaak-interview.

Zie hoe het Dagblad van het Noorden vorige weekeinde ‘Klimaatgezant’ Marcel Beukeboom zonder tegenspraak laat leeglopen. En wie kritische vragen stelt is meteen de Jood van het establishment, de Klimaatontkenner…. Zoals je ook alleen maar Racist of Goed-mensch kunt zijn.

Christendom afzeiken/Westerse Zelfhaat prediken is de Volkskrant sinds ’68 toevertrouwd: maar wie iets over de Koran zegt heet ‘Islamofoob’

Volkskrant-agitprop zowel lomp als subtiel
Propaganda bij de Volkskrant werkt niet alleen opzichtig zoals tegen Pieter Omtzigt (CDA), maar ook subtiel. Hun journalist Martin Sommer veegt 2 december de vloer aan met de Marxistisch aandoende ‘Klimaatwet’, en de niet falsificeerbare ‘wetenschap’ die hieraan ten grondslag ligt.

Dat stuk van Sommer zit achter een betaalmuur. Maar de ‘weerlegging’ van een psycholoog-historicus (…), die kan iedereen vrij toegankelijk lezen.

Die klimaatwet komt uit de koker komt van Maoïstische kraker en crimineel Wijnand Duivendak (2007). Van de partij van Mao- en Pol Pot-aanhanger Paul Rosemoller. Mao is een massamoordenaar die minstens 30 miljoen Chinezen over de kling joeg. Pol Pot is die atheistische lijkenvreter van The Killing Fields.

Maar dat vindt de christenhaat predikende Volkskrant geen probleem, zulke sympathieën.  Liever vergelijken ze de keurige intellectueel dr Thierry Baudet met een Nazi op de voorkant ‘Is Thierry Baudet Extreem Rechts’?

Wij weten gelukkig tegenwoordig steeds beter, wat wel en niet waar is.

…dat is niet iets van ‘tegenwoordig’: je weet dat nooit en moet dus op onderzoek uit. We zien hier al wie de verspreider is van de nep-hype over Nep-Nieuws. D66 en de Euro-federalisten

Zeg vandaag de Volkskrant nog op
Naast de afwezigheid van kritische zelfreflectie overheersen vooral de technische problemen. Journalisten kunnen niet rekenen, of zijn gewoon te dom en te lui. Ze schrijven ook continue de aantoonbaar onjuiste opgaven van rendement van windturbines over van de wind-industrie en de Overheid.

Bij het NOS Journaal kennen ze het verschil nog niet tussen ‘energie’ en ‘vermogen’. De chef economie Sander Warmerdam die in mijn dorp woont weigert daar iets tegen te doen. Omdat hij zichzelf heel goed vindt, en zijn collega’s bevestigen elkaar sociaal in narcistische zelfbevlekking.

Volkskrant bericht ‘zoals wereldleiders het wensen’, namelijk dat wij een hekel aan onszelf moeten hebben en daarvoor moeten boeten

Zelfhaat-Jihad Oude media over datum
Samengevat is de kern van  de zaak dus: volmaakt journalistiek onvermogen, en de vrije markt van nieuws die vervolgens haar werking toont. Alleen de NPO kun je helaas niet opzeggen, NRC, Volkskrant en Trouw wel.

‘Kwaliteits’-berichten zijn steeds volgens de zelfde architectuur opgebouwd. Een Autoriteit die Wij Moeten Geloven zegt met ‘Nieuw Onderzoek’ dat de wereld vergaat.

NRC wil voor de gespeelde nuance dan nog berichten dat de wereld ‘enigszins’ vergaat.

De realiteit is echter bij meer evenwichtige analyse van beschikbaar BEWIJS: het ging nog nooit zo goed met de mensheid. In Ecomodernisme, het Nieuwe Denken over Groen en Groei breken wij dan ook van harte met de stroom van negativistisch nep-nieuws dat zelfbenoemde autoriteiten over ons uitbraken.

De ecologische en humanitaire realiteit buiten media ziet er rooskleuriger uit, dan het negativistische nep-nieuws dat de lobby van Zelfhaat-Jihad nu al decennia over ons uitspuugt, met de Volkskrant voorop. Met onze OVERHEID gaat het daarentegen de verkeerde kant op.

Een krant die de kant van de Overheid kiest (Olongren) dienen wij dan ook- net als in het Nazi-tijdperk- met gezond wantrouwen te bejegenen

One Reply to “Nep-onderzoek Volkskrant onthult: ‘Wij van PC-Eend, adviseren PC-eend’…”

 1. Kritiek op NPOradio1 EenVandaag door VK journalist Jan Tromp op verkiezing van Thierry Baudet was dat een dergelijke verkiezing maar beter niet gehouden kan worden.

  Gijs Rademaker in EenVandaag Opiniepanel: ”Het valt me door de jaren heen vooral op dat deze discussie wordt gevoerd als er een rechtse kandidaat wint. Ik heb deze discussie nog nooit gehoord toen Samsom of Timmermans won”, zegt Rademaker.

  Jan Tromp ontstak in woede. Toonde zich geschoffeerd…… wierp de kritiek ver van zich af. (Stel je voor de VK objectiviteit doorzien….)

  Was dit weer een zuiver voorbeeldig subtiel VKaatje van Jan Tromp? 🙂 . YES!!!!

  https://www.nporadio1.nl/achtergrond/7341-mediaforum-politicus-van-het-jaar-verkiezing

  Kerstgroeten uit VK (Verenigd Koninkrijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *