Schaamteloos Energie-Nepnieuws door Spindoctors Rijksoverheid.nl

Een Positief Effect op de Energierekening, ‘Schone’ energie

De Europese Censuur-commissie die beoordeelt wat ‘nepnieuws’ zou zijn, moet ingrijpen bij Rijksoverheid.nl van Kasja Olongren (Binnenlandse Zaken). Rijksoverheid.nl roept al 5 jaar dat het Energieakkoord de energie-rekening bij consumenten ‘lager’ maakt, terwijl deze honderden euro’s stijgt per huishouden per jaar.

De spindoctors van Rijksoverheid.nl liegen continue over ‘duurzaam’. Ze verkopen hoopvolle prognoses als feit, blazen opbrengsten op van windturbines in ‘huishoudens’, en verkopen weggemoffelde lastenverzwaringen als ‘lagere energierekening’.

De Leugen Regeert, letterlijk: De Regering (Kabinet Rutte 1 +2 + 3) Liegt over de grootste staats-uitgave in de geschiedenis (10 maal Deltawerken), en komt daarmee weg zonder 1 Kamervraag.

…waar wachten jullie op: pak onze overheid aan

Zie dit persbericht uit 2013, waarbij Henk Kamp een sigaar uit eigen doos als winst verkoopt. Een ‘Positief effect op de energie-rekening’, die in werkelijkheid met honderden euro’s stijgt. Dat ‘positieve’ effect is niet meer dan een redeneer-truc, die ze ook bij Windpark Borselle 2 toepasten.

Verkooptruc Rijksoverheid.nl
De hoop/verwachting van beleidsverkopers, dat het 1,5 miljard euro minder subsidie zal kosten dan het exorbitante bedrag (bijna 60 miljard euro subsidies/extra lastenverzwaring) dat eerder was berekend, die leggen ze uit als ‘positief effect’. Zo van ‘ik beroof je niet van 100 euro maar van 50 euro, dus bespaar ik je 50 euro’.

Terwijl de consument tot 2030 mogelijk 12-13.000 euro meer moet bijbetalen voor elektriciteit alleen. Als we de kosten-prognose van de Britse Klimaatwet op Nederland 1 op 1 kunnen overzetten

De energierekening voor burgers stijgt per gezin met honderden euro’s dankzij het Energieakkoord. Dat is een volgens de Algemene Rekenkamer (2015) 73 miljard euro belastinggeld kostende operatie om het door Brussel in 2009 vastgestelde 14-procent dure energie-doel te halen in 2020, 16% in 2023 (Energieakkoord)

Daarbij pocketen ‘duurzame ondernemers’ van de VNO-NCW en Energie Nederland die miljarden euro’s (SDE+) subsidies. Die subsidies zijn een Rechtse hobby, in de steigers gezet door CDA-Kamerleden. Verkoper is de misschien wel meest leugenachtige mens van Nederland: Ed Nijpels en zijn Vereniging Voor Dieven (VVD) als voorzitter van de Borgings-commissie.

Voor hun clientèle van energiebedrijven en de VNO-NCW even onder dreiging van staatsgeweld komen winkelen. Tsja, ‘liberalen’, niets is meer wat het vroeger betekende.

Sponsoren Nederlandse Wind Energie Associatie, profiteurs Energieakkoord

Eigen Huis berekende een stijging van 260 euro per jaar door belastingen. Die rekening loopt verder op, wanneer die windturbines, bosstokers en zonnefarms eenmaal stroom leveren. Omdat de SDE+-subsidies per kWh worden uitbetaald. Voor zonnestroom krijgt een duurzame ondernemer bijvoorbeeld 11 cent per kWh subsidie.

Dus wanneer al die Megawatts aan vermogen straks aangeschakeld staan in 2023, dan gaat de rekening pas echt oplopen naar wel 1000 euro per jaar extra of meer.

Zonnige subsidies

‘Meer Banen’
De ‘meer banen’-propaganda is ook een leugen, eerder breed toegepast in de Sovjet Unie. Je kunt heel Rusland een baan geven als Rode Plein-veger, door het gehele staatsbudget op te maken aan Rode Plein Vegen.

En dan roepen ‘duizenden Rode Pleinvegers voor Schoon Rode Plein en werkgelegenheid’. Maar is daar ook vraag naar? En heeft dat ook nut? Of de Afsluitdijk volzetten met miljoenen gouden tuinkabouters. Heel leuk, maar publiek nut?

De subsidies die RVO uitdeelt, het kan niet op 🙂

Al 33 miljard euro beloofd aan ‘duurzame’ ondernemers
Tot nu toe beloofde De Staat al 33 miljard euro van die SDE+-subsidies aan mensen die windturbines in natuurgebied zetten (Windpark Fryslan van Anne de Groot pal tegen de Waddenzee) of die bos verbranden in houtstook-centrales (Essent/Eneco).

Hoeveel banen zou je in de reele economie scheppen, wanneer je die 33 miljard euro inzet voor iets waar vraag naar is. Handen aan het bed in de Zorg? Of politie die niet bij mensen binnenvalt als ze iets op Facebook roepen dat de Totalitaire Overheid niet zint, maar die inbraken oplost.

Wat is er groen aan een industrieterrein met siliciumpanelen? (Delfzijl)

Of wanneer je als burger de honderden euro’s per jaar niet gedwongen moet geven aan ‘duurzame ondernemers’/Eneco. Maar aan je lokale winkelier kunt besteden, of in mijn geval: het tuincentrum. (ik wil voor de nieuwe jungle-kamer nog veel schaduwplanten kopen)

…’we gooien minder geld weg’ verkopen als ‘kostenbesparing’; Rijksoverheid.nl liegt continue bij verkoop windhandel. Ook die ‘1 miljoen huishoudens’ zijn een leugen. Geen enkel huishouden neemt wiebelstroom af.

‘Schone’ energie is een reclame-kreet
Het verkooppraatje hierbij is dat dit dan ‘schone’ energie is, een betekenisloze marketing-kreet. ‘Schone’ energie is net als ‘schone aarde’ en ‘schoon milieu’ een gevoel: iets door PR-mensen bedacht. De aarde is nooit ‘schoon’ geweest. En windturbines vervuilen het landschap, er is geen objectieve graadmeter wat ‘vuil’ is.

Meer dan de helft van alle subsidies uit het energieakkoord gaan naar de stook van tot ‘biomassa’ omgedoopte bossen.

Bos omzagen en opstoken is ook ‘groen’ volgens Nationaal Groenfonds

Bij de stook van hout komt meer CO2 vrij dan bij kolen. Het rendement van energiecentrales op hout is lager. De KNAW stelde 2015 al vast dat je zo geen CO2 reduceert en mogelijk meer produceert. Daarnaast- veel belangrijker- komen bij houtstook benzeen, fijnstof enz vrij. Aardgas daarentegen is 2 maal minder CO2-intensief dan kolen.

Echter, van de milieubeweging/overheid moeten we van het gas af.

Het Ministerie van Waarheid: hoopvolle prognoses verkopen als feit

Sinds de commissie Wallage in 2001 voor pro-actieve overheidscommunicatie bevolkt een groeiend leger beleidsverkopers de burelen van de overheid. Die spindoctors van De Staat zetten beleid en bestuurders ‘in de markt’ via het Ministerie van Waarheid: Rijksoverheid.nl.

Liegen is sindsdien het nieuwe normaal voor de overheid, zeker nu Vadertje Staat met Moeder Aarde (de door haar met honderden miljoenen per jaar gesubsidieerde milieubeweging) is getrouwd.

Uitgaven subsidies voor Energieakkoord tot 2030 volgens Algemene Rekenkamer in 2015

Een andere verkoop-truc: Rijksoverheid.nl liegt continue dat wiebelstroom ten gunste komt aan ‘huishoudens’.

..geen enkel ‘huishouden’ neemt de wiebelstroom van zon af

Geen enkel ‘huishouden’ zou op deze wiebelstroom draaien. Achter iedere ‘duurzame’ installatie draait een backup van gas of kolen, om het net stabiel te houden.

Achter iedere sterke wind-farm staat een sterke backup

En hier zie je dan de verkooptruc die ze toepassen: een prognose van ‘minder subsidie nodig’ verkocht als ‘lagere rekening dan voorzien’

De ‘lagere’ energierekening is een ‘minder stijging’: ik beroof je niet van 100 maar 50 euro en ‘bespaar’ je 50 euro

 • Je kunt mijn werk steunen, door een bijdrage voor bier, boeken & benzine te leveren, de drie B’s en brandstof voor de Firma Rypke BV. Of een project steunen, bv mijn wetenschappelijke paper over wetenschapsfraude (ik herschrijf nu al versie 4), het boek over 2030 Agenda of nieuwe idee-vorming over natuurlijke historie en bescherming. Dat kan via Stichting Milieu, Wetenschap en Beleid. IBAN NL04INGB 0005526038 onder vermelding van ‘Interessante Tijden/Rypke’.  Alles is welkom, van een pak koffie, een zak kippenvoer voor Stientje, Marjanne en Esther (mijn legkippen) tot tropische Kamerplanten. Alle donateurs van deze maand dank.

4 Replies to “Schaamteloos Energie-Nepnieuws door Spindoctors Rijksoverheid.nl”

 1. Citaat uit je verhaal: “Voor zonnestroom krijgt een duurzame ondernemer bijvoorbeeld 11 cent per kWh subsidie.”
  Zo werkt de SDE-subsidie niet: je krijgt geen 11 cent subsidie maar de APX-marktprijs (momenteel circa 3,5- 4 cent) wordt aangevuld tot 11 cent. Hoe hoger de marktprijs des te lager de subsidie; een wezenlijk verschil.

  1. Volgens mij klopt het hier wel: want de SDE-subsidie is maximaal 15ct, en de 9-11 ct die de overheid nu beschikbaar stelt (zie schema) is dan afgestemd op die 4 ct die je noemt, maar corrigeer mij als het niet zo is.

 2. Off-topic, maar had je dit al gezien?
  http://www.welingelichtekringen.nl/media/767434/op-facebook-bevriend-met-een-psychopaat-zo-herken-je-hem.html
  “Een andere mogelijke verklaring is dat psychopathische personen zich aangetrokken voelen tot zware politieke onderwerpen, omdat ze vaak gaan over macht, autoriteit en conflict en daar houden ze van.”

  Dit is dus de nieuwe manier om de autoriteiten onwelgevallige schrijvers weg te zetten… ach het is gewoon een psychopaat.
  Nou pas maar op waar dat naar toe gaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *