Blauspjocht/Boomklever

Je hebt de Bumperklever, SUV-rijders die er steeds voorbij moeten met haast. Maar dus ook de boomklever. Ze maken het geluid van een ijsblokje dat over het ijs glijdt, maar je kunt het geluid ook vergelijken met dat van de sirene bij de botsauto’s.

In het Fries heet hij Blauspjocht, wat ‘blauwe specht’ betekent en zo komt die boomklever ook wel over: als een spechtje.

Ze weten ieder klein gaatje groot genoeg te hakken om er zelf in te kunnen. Ik heb er nooit enige uitdaging in gezien om echte ‘vogelfoto’s’ te maken, met ieder veertje op de goede plek. Deze kwam per toeval tot stand omdat ik bij een kennis in zijn fotohut in Drenthe op bezoek was.

Als je er dan toch bent, waarom dan even geen plaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *