Tirannie van Groene Intenties

In Elsevier Weekblad deze week mijn verhaal over 2030 Agenda en het Ecokapitalisme: hoe milieuclubs en multinationals elkaar wederzijds bevoordelen. Milieudefensie voerde campagne tegen multinationals, maar krijgt tegelijk 10 miljoen euro van het Ministerie van Buitenlandse Zaken om dat te doen.

Dat zelfde ministerie (Hugo von Meijenfeldt) is de dependance van de belangen van VNO-NCW (stichting SDG-Charter), het Global Reporting Initiative (Bankier Herman Mulder) en multinationals als Unilever.

Die pleiten weer met Paul Polman (High Level Panel of Eminent Persons) voor 2030 Agenda: het corporate wereldsocialisme, waarop Unilever met die uit de kluiten gewassen verffabriek DSM (Feike Sijbesma), gasboer Shell en andere multinationals hoopt binnen te lopen.

Klimaatprotestanten en Klimaat-Jihad-strijders in Brussel, de Baptists die de Bootleggers van overheid/multinationals helpen

Ze hopen op 12 biljoen dollar die via klimaatbelastingen vrij komt, wanneer 2030 Agenda via bijvoorbeeld een klimaatwet vertaald wordt in nationale regelgeving. Dan kunnen ze met De Staat in de hand hun aandeelhouders plezieren.

Die Klimaatwet is weer mede bedacht door Wijnand Duivendak (‘Baptist’), oud-directeur van Milieudefensie en voormalig (?) aanhanger van massamoordenaar Mao, net als Paul Rosemuller: en beide Groen Links. Niemand in de zogenaamde ‘kwaliteitsmedia’ die hun sympathie van vroeger (?) nog eens oprakelt.

Juist ‘links’ (de moralistische ‘baptists’) is de natuurlijke partner van moraal-loos rechts (Bootleggers), crony-capitalists die De Staat aanwenden om hun aandeelhouders te masseren.
Met de Bootleggers and Baptists-speltheorie is de symbiose van milieuclubs (baptisten, moralisten) enerszijds, en overheden/multinationals (bootleggers uit op macht en cash) te verklaren.

Die speltheorie was een puzzelstukje dat nog miste bij het verklaren van overheids-subsidies aan milieuclubs, zowel in Brussel als in Nederland. Ons Ministerie van Buitenlandse Zaken is ’s werelds grootste donor van clubs als IUCN en Milieudefensie met haar zusterclub Friends of the Earth Europe. Maar ook van clubs als Oxfam Novib.

De bedragen zijn niet voor de poes

Friends of the Earth (in Amerika opgericht) voert campagne tegen kernenergie. Dat is weer in het belang is van Shell en andere olie/gasbedrijven.

IUCN voert campagne voor ‘Natural Capital’, Natuurlijk Kapitaal. Daar varen bankiers weer wel bij, omdat je bedrijven zo niet alleen dwingt voor CO2-compensatie maar ook ‘biodiversiteit’-compensatie kunt laten betalen: nadat je dat via wetgeving door de overheid laat afdwingen.

Von Meijenfeldt stopt ook IUCN jaarlijks 10 miljoen euro gemeenschapsgeld toe. Platform BEE is weer verbonden met globalisten-club Globe International/Club van Rome

De door bankier Herman Mulder (ABN Amro) opgerichte club ‘Trucost’ wil cashen op die zogenaamde ‘externalities’, lasten die bedrijven op ‘de natuur’ zouden afwentelen. Het idee dat je voor ‘verlies van biodiversiteit’ als bedrijf dan geld moet betalen.

Dankzij de lobby van Pavan Sukhdev (Deutsche Bank) en het rapport The Econonomics of Ecosystems and Biodiversity (TEEB) hangt al een prijskaartje aan wat ze ‘ecosysteemdiensten’ noemen, nu ook bij Europees beleid rond ‘Biodiversiteit’. Wel 3-10 biljoen euro zou jaarlijks door de 100 grootste bedrijven aan ‘ecosysteemdiensten’ benut worden, zomaar gratis. Maar nu zou dat verdampen als ‘Verlies van Biodiversiteit’.

Het uiteindelijke doel van 2030 Agenda is dus eigenlijk de privatisering van de publieke ruimte, het water, de lucht, de grond, onder toezicht van een technocratisch bestuur. Met als ‘beheerder’ van die publieke ruimte een elite van bureaucraten/academici, bankiers, multinationals en NGO’s

Ecologisch Alarmisme dient een agenda van top-down-planning: je hele leven op de bonkaart uit naam van De Planeet

Sinds Garrett Hardin zijn artikel ‘The Tragedy of the Commons’ in Science in 1967 heten de lucht, het water, de zee, het klimaat, de moerassen en bijvoorbeeld tropische regenwouden zogenaamde ‘commons’: gemeenschappelijke weidegronden.

Het idee van Hardin- naar analogie van gedeelde weidegronden- is dat individuele vrijheid het collectief ruineert. Iedere herder heeft baat bij een extra schaap ter begrazing van de weide, maar als collectief krijg je zo overbegrazing.

Natuurlijk Kapitaal, een bankiersding met steun van De Staat (Bootlegger) en IUCN/UNEP (Baptist)

Beprijzen van de natuur is een idee van mensen als Lester Brown, dat uit de koker van de Amerikaanse elite komt van New York-liberals, zoals de Rockefeller-familie. Maar ook de Packard-familie, Bloomberg en vele leden van de prive-jetset die het wereldgebeuren willen sturen met hun miljarden-vermogens via ‘filantropie’.

The Fourth Industrial Revolution & Life Boat Ethics
Ze delen via clubs als de Trilateral Commission en Council on Foreign Relations een ideologie waarbij het wereldbestuur meer gaat lijken op dat van China, een technocratie.

Top down-planning, de eliminatie van individuele vrijheid/individuele identiteit, een politiestaat (de Sleepwet) en controle over ieder aspect van ieder’s leven uit naam van de Heilige Efficiency, Life Boat-ethics. In de reddingsboot van Planeet Aarde wegen menselijke waarden te zwaar, die moeten over boord.

Daarom zijn ze ook zo door Artificial Intelligence gefascineerd en techno-bliep: je ziet dat de promotieclub voor 2030 Agenda, Pakhuis de Zwijger (Mulder, Wijfels, Worldconnectors) ook continue vermarkten, die techno-bling.

Het 1984-levensgevoel was eerder nog niet technisch realiseerbaar. Maar met de voortgang in digitech moet het op termijn mogelijk zijn iedere ‘planetary citizen’ te controleren op ieder aspect van zijn leven.

…aldus het World Economic Forum

Voor de ‘gezondheid’ van ‘de planeet’. Je ziet daarom ook dat ze je identiteit willen globaliseren, uithollen. Dus dat je geen ‘man’ meer bent of ‘vrouw’, of blank of zwart: je moet 1 grote amorfe meltingpot zijn die van China tot Oude Pekela in de zelfde mal past, digitaal modelleerbaar.

The Age of the Machines: Pakhuis de Zwijger is het 2030 Agenda-dramplatform opgericht door bankiers Herman Mulder en Herman Wijffels (Worldconnectors)

De echte gekken lopen los rond en krijgen subsidie
Terug naar de theorie, die de eindjes der lobbyisten aan elkaar knoopt.

De Baptisten van Oxfam Novib (Farah Karimi, Groen Links) die campagne voeren tegen ‘belastingontduiking’, daarvoor jaarlijks met 200 miljoen publieke euro’s betaald door De Staat Nederland (de Bootleggers): terwijl je beter campagne voert voor toezicht op de wijze waarop de OVERHEID met belastinggeld smijt.

Oxfam Novib krijgt ook 200 miljoen publieke euro’s per jaar van Von Meijenfeldt

Publieke inkomen van OXFAM: geen wonder dat ze tegen belastingontduiking actie-voeren. Ze draaien zelf volledig op met De Staat bij burgers geroofd geld

Althans, gezien vanuit het perspectief van ons, de Human Resources van De Staat en bankiers, formerly known as ‘Burger’. Voor een alternatieve visie op de ‘moraal’ van Oxfam Novib, kun je nog dit artikel lezen van econoom Ivo Vegter:

Een einde aan de tirannie van goede ( = ‘groene’) intenties: iemand?

One Reply to “Tirannie van Groene Intenties”

  1. Scratch my back priciple: “Give a little and take the lot”! Het is een nieuw soort feodaal imperialisme: “geef kralensnoeren gratis weg” (aan de klimaatgekkies om hun stil te houden) en “delf vervolgens de kostbare fossiele grondstoffen en sloop de oerwouden voor palm oil & suger cane”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *