86 procent kans op een Babawafra in 2030

Op het ijs van De Leijen in de IJskoude Friese Wouden

Een Babawafra is een onderbelicht massa-psychologisch fenomeen dat sinds 1997 in web-omgeving verspreidt. Het bestaan van dat fenomeen in afzonderlijkheid- een Wafra- lees je hier in Nederland nu voor het eerst op Interessante Tijden. Ik wist tot vandaag ook niet dat het bestond.

IJskoud. De kans dat het als Babawafra opduikt, als massa-fenomeen ligt op 86 procent in 2030.

Dat is althans de voorspelling van deskundigen, die het fenomeen Wafra (afkorting van Wave Fraction) waarnamen en haar zelforganisatie tot Babawafra analyseerden. (Baba staat voor Bayesian bacteriological, vanwege de exponentialiteit van het fenomeen: vergelijkbaar met deling van een-cellige pathogenen)

Computer-geeks en nerds houden van grappige namen. Babawafra dus, de balk-en-splinter-theorie van realiteits-filtering.

Wie het fenomeen ‘zelforganisatie’ nog niet kent, raad ik dan ook aan eerst deze expert-site te raadplegen, theorievorming die ontstond na het boek van biochemicus en professor Stuart Kaufman ‘The Origin of Order’. (1994) Hoe uit schijnbare chaos door zelforganisatie complexiteit kan ontstaan.

Van fysica tot studie van evolutie, de term is nu algemeen.

De Leijen bij Siberische poolwind, ik was er niet eerder geweest, nu wel

IJskoud: Noord Korea aan de Noordzee in 2030
Een manier om te weten of mainstream-media je lezen, is of ze termen die je zelf uitvond overnemen. Toen Rob Wijnberg van De Correspondent/George Soros (Open Society Foundation) de term ‘Noord Korea aan de Noordzee’ ging gebruiken 3 augustus 2017, wist ik: ha, die leest Climategate.nl, mijn vorige webstekkie. Daar werd die term al juli 2016 gelanceerd.

Zelfs wanneer hij het niet direct imiteerde of gelooft het zelf te bedenken: dan is de kans groter dat mensen een term gaan gebruiken wanneer deze eenmaal in het realiteits-domein rondvliegt. Als een soort condensatiekern. Je vindt die theorie al bij bioloog Rupert Sheldrake in The Science of Life, biologische veldtheorie.

Het gevoel ooit gehad, dat je werd aangestaard?

Sneeuwwitte suprematie
Noord Korea aan de Noordzee klinkt ijskoud, net als de Siberische Wind die nu rond het huis waait uit de hoek van de Goelag Archipel. Voor 2030 zie ik een kans van 47 procent, dat een Politiestaat realiteit wordt in Noordwest Europa. (2030 Agenda)

Al kiest iedereen via zijn eigen realiteits-filter natuurlijk de eigen oorzaak voor zo’n politiestaat.

Rob Wijnberg en zijn Randstedelijke koffiebar-dominees (van Joop.nl tot Publieke Omroep en Volkskrant) zien Geert Wilders als Hitler Incarnate, vanaf hun redactie-preekstoel (= Moral Higher Ground). Al kan Thierry Baudet even goed fungeren als ‘extreem rechtse’ boeman in hun realiteits-filter.

Omdat zij de Hoeders Der Waere Beschaving zijn Aan Wie Alle Subsidie en Postcode Loterij-geld Toekomt, tot in Eeuwigheid, Amen.

Terwijl die rechtse populisten, white supremacists en Altright alles bedreigen dat hen dierbaar is: het warme gevoel over zichzelf (en daarmee recht op subsidie.) Geweldpleging en demonisering zien ze daarom als morele opdracht. Zo ging de eveneens ge-Hitlerde Pim Fortuyn al eerder het hoekje om.

Je gunt ze hun filter op de realiteit, want verzet verhard ze enkel in hun eigen geloof. Of dat warme gevoel ze zelf warm houdt in 2030 vragen we ons hier af.

Mijn eigen afkomst, die van de voorvaderen: Waldpykjes, de Herder is myn Redder, nu met Centrale As er door (rijdt lekker!)

Hier is waarom:

De eigen voorspelling voor een ijskoud Noord Korea aan de Noordzee heeft betrekking op 2030 Agenda, dat de VNO-NCW/VVD nu invoert met Kabinet Rutte 3. De kans van 47 procent kun je afleiden uit een opvolging van fenomenen, die samenhangen met Babawafra-vormen van zelforganisatie, complexiteit en chaostheorie.

  • Een lage democratische alertheid bij massamedia en gevoel voor maatschappelijke proporties. Daar heb je de eerste 27 procent beet, namelijk de invloed die media op besluitvormingsprocessen hebben in een internet-gedomineerde nieuwsvoorziening. Als onderdeel van de totale 50 procent in een massa-maatschappij, de 23 procent is Wafra-speling in een web-omgeving.
  • Wanneer je dat nog niet begrijpt, we leggen het concept voor mensen met trager begripsvermogen later uit. De wat intelligenter lezer kan hiermee toe, dus als je daarbij hoort: lees verder.

De Leijen bij Rottevalle/Opeinde

IJskoude Ed en de Bende van Nijpels
Democratische alertheid? Hier een voorbeeld: Gisteren kopte de Telegraaf op de voorkant met de hete nieuwe liefde van Gordon: Thorne. Die rekken bij schrijven nu elkaar’s rectum. Voorpaginanieuws met hoog Vaseline-gehalte.

Rectale ridders lof toezingen, dat zijn de DEUG-symbolen van nihilistisch rechts. Al was het maar om moslims mee (weg?) te pesten. Zoals (lof voor) windturbines en rancunegers als Sylvana deug-symbolen voor Wijnberg en de zijnen zijn.

Daarnaast zag je nog wat typisch Telegraaf-nieuws naast Gordon over kruimeldiefstal van gangsterschoffies. Voor het misdaad-brood en spelen-gehalte. Die wil De Telegraaf dan ongetwijfeld weer ‘keihard’ aanpakken met een Kraaimfaaiter en meer blauw op straat die je in de knieen schiet.

De 107 miljard euro onkosten van de Bende van Nijpels (zijn Energieakkoord) met IJskoude Ed vond De Telegraaf opnieuw geen nieuws waard. Of de 10 BILJOEN euro die uit naam van 2030 Agenda uit het publieke domein in vooral Europa vrij moeten komen, zoals via een Klimaatwet van Kameraad Wiebes.(VVD66)

Er is namelijk geen ‘autoriteit die de Telegraaf citeren wil’, die door hun realiteits-filter breekt. Moet 107 miljard euro op de gebleekte anus van Thorne ge-etst staan, voor de Telegraaf het eens overneemt? Nee, want de redactie wil ook een beetje wel en beetje niet met ‘duurzaam’ meedoen, ze weten het niet helemaal. Verkoopt het?

Het realiteits-filter van De Telegraaf gebiedt, dat zij ‘Links’ als ‘De Vijand’ zien. Terwijl we door ‘Rechts’ rectaal genomen worden, namelijk door de VVD (Ed Nijpels, Robert Reibestein, Pieter Winsemius, Hans de Boer enz). En de VVD is Telegraaf- achterban.

En ik las deze 21ste eeuwse variant op het werk van Edward Bernays (Propaganda) en Jezus Christus zijn ‘Balk en Splinter’: daar lees je nu (niet letterlijk) een bespreking van

Onzichtbare Middelvinger van De Markt
Een zelfde realiteitsfilter zien we bij de Volkskrant, dat lijfblad voor Rode Rancuneuzen die in Het Klimaat een groene strohalm vinden voor hun gedram. Die ‘onthullen’ nu dat Klassenvijand Shell/NAM voor de reorganisatie de Staat (belastingbetaler) 40-50 miljoen euro kost. Terwijl de NAM gewoon winst maakte. Maar ja, daarom voeren ze die operatie ook uit: voor de aandeelhouders.

Via een stoplicht-systeem werd personeel bij de NAM de wacht aangezegd. Rood is ‘vertrekken’, Oranje is ‘twijfelgeval’ en ‘Groen’= je mag nog een jaartje door als je onkritisch blijft en iets geks roept over ‘duurzaam’/2030 Agenda steunt.

Zo loos je dan duizenden medewerkers op de maatschappij om de kwartaalwinsten op te poetsen voor aandeelhouders. Terwijl Shell een PvdA-bedrijf is, van bijvoorbeeld Dick Benschop, oud-medewerker van Den Uyl. Met Wim Kok als eerdere commissaris en Margreeth de Boer.

Maar door het Realiteits-filter van Volkskrant-journaille zul je ze nooit hun eigen PvdA-nest zien bevuilen. En zo ziet iedereen de splinter in andermans oog maar niet de balk in het eigene.

 Onzichtbare Middelvinger van De Markt/Marx
De Volkskrant haar realiteits-filter gebiedt dat ze WEL oog hebben voor zonden van de NAM. Maar niet voor 107 Miljard euro die de Bende van Nijpels met IJskoude Ed steelt met gebruik van De Staat. Want die diefstal met staatsgeweld is voor ‘het Klimaat’. En ‘groen’ is de laatste stroman van Rood om te signaleren ‘Wij Deugen’.

Die preekstoel van moraliteitsbesef geven ze niet op.

Maar wat is er nieuw, aan het NAM-nieuws, in de context van modern bedrijfsleven? Multinationals en banken lozen al decennia hun ‘overcomplete’ personeel met duizenden tot tienduizenden op de maatschappij, om hun winsten op te poetsen voor de aandeelhouder. Dat deed Ad Scheepbouwer ook al bij KPN, om zichzelf daarna voor die bestuurlijke daadkracht met Bonus te belonen. En wij noemden dat al de Onzichtbare Middelvinger van de Markt.

CEO’s, de Central Executioner Officers. IJskoude beulen die de Westerse beschaving om zeep helpen.

De Markt is Survival of the Fittest/Biggest, een Darwiniaans concept, net als de Klassenstrijd van Marx en de Rassenstrijd van Dolfie.

En voorstanders hebben allemaal ‘De Feiten’ in pacht. Volgens hun eigen realiteits-filter. En staan ook nog eens diametraal tegenover elkaar, te modder gooien.

Spreeuwen heten volgens Sovon Vogelonderzoek/CBS nu bedreigde ‘boerenlandvogel’: een categorie die Ruud Foppen uitvond/in het leven riep

Hoe bereken ik de 47 procent?
Hoe je de 47 procent vervolgens berekent en de 86 procent kans op Babawafra, daar komen we in een volgende aflevering op terug. Daarvoor moet je iets van Bayesian complexity begrijpen. Als ik dat uitleg wordt de blog te lang.

Alleen wat slimmere mensen hebben aan deze uitleg al voldoende. En de kans dat jij als lezer niet tot die 10 procent behoort is 90 procent.

En ik wil toch meer mensen bereiken dan 1 op 10. En nee, je bent niet ‘slim’ wanneer je roept: ‘huh huh, een Babawafra bestaat heulemaal nie‘. Dan behoor je tot de onderkant van de 90 procent. En wil jij daar bijhoren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *