Kun je de Bende van Nijpels (VVD) met Offgrid voor zijn?

Energy House van Cees Collart: te duur en energiegat in de winter

Voor Ingenieurs-tijdschrift De Ingenieur publiceerde ik 2010 het profetische artikel ‘Los van het Net‘: hoe kun je zoveel mogelijk energie-zelfvoorzienend worden als de energierekening dankzij overheidsbelastingen door het plafond gaat uit naam van Tulpenmanie 2.0: Nederland Klimaatgidsland.

De midden en lage inkomens moeten voor 2030 qua energie echt in survival-modus, Sovjet-achtige toestanden, omdat De Staat ze ook van aardgas af wil.

We herkennen hier de handtekening van IJskoude Eddy en zijn Nijpelitaanse Maffia. Voor duurzame groei van je lasten

Met Offgrid- los van het net- kun je de Staat een stapje voor zijn: zo was het idee. Want dan snij je de lijn door- het energienet- waarlangs IJskoude Eddie en zijn Bende van Nijpels (VVD) je stijgende belastingen oplegt. Om wind-miljardairs en rijke CDA’-grondbezitters/VVD’ers aan subsidie te helpen. (SDE)

Het maakt niet uit wat je stemt (dat deed het al nooit), dit gaat door omdat de rijkste lobby hiervan profiteert. En dat ben jij, de burger niet.

CO2-aflaten kopen: hoe je geld in de brand kunt steken, straks mogelijk verplicht via Klimaatwet

Niet haalbaar?
Conclusie was toen in 2010: offgrid – los van het elektriciteitsnet is bij bestaande bouw niet haalbaar, dankzij energiegebrek in de winter. Nu de overheid (Gasunie, Gasterra) ons gas aan het buitenland en de industrie/Duurzaam DSM wil blijven verkopen- wordt de offgrid-vraag echter nog meer urgent.

Onze Staat vindt ‘Duurzaam’ DSM – die groene verffabriek- van D66’er Hans Wijers (Trilateral Commission) belangrijker dan de belangen van 16 miljoen Nederlandse burgers.

Je kunt dankzij de Staats-prioriteiten van IJskoude Eddie (multinationals/ bankiers op 1, burger op NUL als belasting-batterijtje) dan op tienduizenden euro’s extra lasten rekenen als huis-eigenaar. Om je hele energievoorziening om te gooien.

Er is geen schonere en efficiënter brandstof dan aardgas met zo’n prachtige energie-dichtheid: vindt maar eens waardige vervanging.  Een enorme kapitaalvernietiging dus ook, ‘duurzaam’: zo’n heel gasnet ligt daar dan straks ijdel in de grond.
Tel dat afsluiten van die meest schone fossiele brandstof ter wereld, bij de duizenden euro’s per jaar extra energielasten. Die trends maken tijdig reageren urgent: je kunt beter je geld investeren in eigen energie dan dat je het afdraagt aan IJskoude Eddie en de Bende van Nijpels (VVD).

Je moet toch tienduizenden euros kosten maken als ‘huiseigenaar’ (hypotheekbezitter): dus waarom dan niet Offgrid?

Verdeelstation Slochteren. Voor 2030 moet iederen van onze leugenachtige en corrupte overheid van het gas af, zodat Gasunie en Gasterra het aan de industrie en het buitenland kunnen blijven verkopen (Gasrotonde-strategie)

Huis-tuin-thorium-reactor
Het liefste zou je het energiegat met klein kern-reactortje dekken. Maar die huis-tuin-thoriumreactoren bestaan nog niet. In theorie zou je met zon toekunnen, althans ik, wanneer opslag-systemen verbeterden.

Mijn laagste hindernis voor Offgrid is tegelijk het grootste obstakel. Mijn zeer minimale stroomverbruik van 1100 KWh per jaar, met geen enkele investering kun je uitgespaarde (reeds lage energie-)onkosten terugverdienen: je moet enkel investeren omdat De Staat energie kunstmatig peperduurzaam maakt.

Die 1100 KWh is voor een ruime tussenwoning met drie verdiepingen (1/3de van normaal ‘huishouden’, de helft van een ‘normaal’ 1-persoonshuishouden). Die vraag is makkelijk te dekken met zonnepanelen (dak op het zuiden) wanneer je enkel kijkt naar bruto jaar-opbrengst.

‘Duurzaam’ is Anti-Leven, zonder kind ben ik als overtuigd carnivoor meer ‘duurzaam’ dan Jesse Klaver

Ja ik ben meer ‘duurzaam’ dan Jesse Klaver op zijn papa-dagen, zonder kind. Al 8 jaar niet in een vliegtuig gezeten, welke klimaatreddende planeet-ridder kan mij dat nazeggen? Dagelijks sla ik koolzuur op uit Belgische abdijen.

Maar omdat zonnepanelen in de winter 7 maal minder energie leveren dan in de zomer (lagere zonnestand), zit je met een probleem:

  • Hoe krijg je ’s winters voldoende elektriciteit. Je kunt wel batterijpakken aanschaffen en stroom opslaan, maar langer dan een maand kun je zulke accu’s niet opladen.
  • En nog erger: wanneer de nieuwe Kleine IJstijd komt in 2030, hoe verwarm je dan je huis met een waterig winterzonnetje? Met warmtepompen kun je in de zomer opgeslagen warm water gebruiken in de koudere perioden. Dat water verhitte je met zonneboiler, maar dan kom je bij steeds koudere winters ruim te kort.Wie het antwoord weet, een installateur of wie dan ook: neem contact op!

 

Meer duurzaam dan Jesse Klaver op papadagen, geen CO2-uitstoter gewikkeld in babyvet en geen consumptie-eisend bakfiets- zeikwijf met Groen Links-opinies en ‘Ik Bel dus Ik Besta’

Gezond Verstand-Meter
De grootste energiebehoefte zit  in je warmtevraag. Je zou – eenmaal los van het gasnet- eventueel een installatie op campinggas kunnen aansluiten voor het koken.  Er is nog LNG zat (Liquified Natural Gas), ook zonder Slochteren is er aardgas voor eeuwen.

We hoeven geen ruzie met Poetin, wel Russisch gas dat Nederland sinds 1968 al koopt. Ruziezoeken met de Russen is er vooral, omdat de EUSSR een eigen leger wil rechtvaardigen. Het Russisch Orthodoxe christendom staat me ook meer nabij, dan dat New Age-Globalistengeloof van wereldeenheid en Earth Charter, ‘smart city’-technogelul.

Al was het maar dankzij de koormuziek van Rachmaninov. Oneindig mooier dan een genderneutrale robotstem op Radio 538 met computerdreuntje.

Verder kun je de gasvraag afknijpen, maar nooit helemaal afschaffen. Ook mijn gasvraag per jaar (677 kuub) is de helft van een ‘normale’ tussenwoning.

Je hoeft bijvoorbeeld niet iedere dag onder de warme douche, wanneer je niet in de varkensmest werkt maar schrijver en fotograaf bent. Al dat gepoets en parfumpjes. Hou toch op.

Het is verder ook onzin om een ‘Slimme Meter’ te installeren. Ik heb de ‘gezond verstand’-meter geïnstalleerd. Met mijn vinger zet ik de verwarming lager, en stook op 18 graden in plaats van 20. Want waarom stook je op twintig en trek je dan een trui uit omdat je het anders te warm hebt.

En raad eens wat er dan gebeurt? Dan verbruik je minder gas. Of ik op die vinger nog patent aanvragen moet, eens met het octrooibureau bellen. Innovatienetwerken breken zich al het hoofd, hoe zoiets bedacht.

 

Ook je bewegingsvrijheid willen ze insnoeren (2030 Agenda), we gaan in survival-modus ( = ‘Duurzaam’)

100 duizend euro meerkosten, oeps
Die gaten in je winter-verwarming blijkt vooralsnog onoverkomelijk, zeker wanneer het in 2030 weer is afgekoeld en we ijzige winters hebben.

Ik interviewde ondermeer Cees Collart van Energy House, het project van een zelfvoorzienend huis in de wijk Mirre in het Brabantse Veldhoven. Het los maken van het net gaf meerkosten bij zijn huis van bijna een ton euro. Dat is evenveel als wat mijn huis kostte.

En de website van het energiehuis bestaat niet meer. Dus we nemen aan dat het geen succes was, omdat je in de wintermaanden qua energie niet uitkomt.

De meerkosten komen door installatie van accu’s voor 300 KWh energie-opslag, een warmtepompsysteem om warmte op te slaan, 4200 Wp-vermogen aan zonnepanelen, een buffervat van 1000 liter voor warmte-opslag, isolatie.

Hout als ‘transitie’-brandstof. Er blijft voor 2030 geen boom meer staan

Wil je ’s winters warmpjes er bij, dan moet je de warmtepomp aanzetten. Maar zo’n warmtepomp vreet weer stroom, waar je in de winter juist ook weer gebrek aan hebt. Een alternatief is natuurlijk een hout-ketel.

Maar ik wil niet bijdragen aan Stille Lente, dat de vogeltjes niet meer in de Lente zingen omdat alle bomen en groen in de klimaatkachel zijn verstookt dankzij campagnes van de milieubeweging.

Al met al ziet het er voor Zelfstandigen Zonder Perspectief (ZZP) in koud en donker Nederland zeer slecht uit voor 2030. Had je zo’n vrij en mobiel leven. Rooft de Vereniging Voor Dieven je dat lekkere leventje af. Dan word het toch wat persoonlijk nu.

Ze hebben ook allemaal van die demonische koppen, die VVD’ers

Is Ed Nijpels een kindermisbruiker?
Een vondst die ik wel grappig vond: VVD -Vereniging Van Demonen. Zoals de Aasgieren van D66 ook iets demonisch bezetens hebben, die fanatische uitstraling en arrogantie van ‘het intellectuele/morele gelijk’ dat Pechtold uitstraalt: net als Mephistoles.

Zie ook zo’n ING-commissaris, Curator van VVD-denktank Teldersstichting en  Wereld Natuur Fraude (WNF) en Wouter van Dieren’s Springtij, het Neurenberg-festival van Nationaal Klimaat-Socialisme: Robert Reibestein. Die lijkt toch sprekend op Graaf Dracula, een Vampier, bloedzuiger.

Het zou mij niets verbazen wanneer Ed Nijpels een kindermisbruiker is, die naar Thailand reist om het rectum van jonge jongetjes te scheuren. Zo’n kop heeft ie gewoon, IJskoude Ed. En in die morele categorie plaats ik IJskoude Ed, met reeds 1 been in de Hel.

Hij is dan ook de ‘man on the job’ als voorzitter van de Borgingscommissie van het Energie-‘akkoord’.

Ed mag vervolgens het rectum scheuren van alle lage en midden-inkomens in Nederland: die mogen uit naam van Tulpenmanie 2.0 hun vrij besteedbaar inkomen afdragen aan de Nijpelitaanse Maffia (VVD)

Dat klinkt allemaal niet zo Salonfahig, subsidiabel enzo. Maar ik hoor ook niet thuis in de salon.

Deze ‘rant’ dient als psychologische bevrediging. Wat meer dan machteloze woede hebben wij Human Exploitables ter beschikking, wanneer je zonder enige inspraak wordt beroofd en uitgezogen uit naam van Tulpenmanie 2.0: Nederland Klimaatgidsland. Is dat geen ordinaire criminaliteit? Mogen wij onszelf dan niet op gepaste wijze verdedigen?

Tulpenmanie 2.0

Je hebt voor die observatie geen klimaatkennis nodig. Weet jij net als ik ook niks van klimaat en zal het je ook worst zijn, het gemiddelde weer over 30 jaar? Geen van de politici of journalisten die dit beleid verkopen weet ook maar iets van klimaat.

Dus kan je met mensenkennis en historische kennis volstaan. Die kennis is met duizenden jaren wereldliteratuur en 40 jaar eigen ondervinding veel meer solide, dan klimaatkennis na een kwart eeuw IPCC

  • de kans dat ‘de Klimaatcrisis’ een hoax is gedreven door angst, sociale druk, perverse subsidie-prikkels, leugen en hebzucht: die is 1000 maal groter dan dat VVD-politici integer zijn en de planeet redden met peperduurzame zakkenvullerij.

Misschien wel een miljoen maal.

Daarom hoop ik dat IJskoude Ed en zijn Nijpelitaanse Maffia spoedig als biomassa in de Hel mag roosteren.

Maar goed: haat is niet de wijze waarmee je dit oplost, hoe terecht ook. Dus wensen we de ex-katholieke Ed God’s Liefde toe. Dat hij tot inkeer mag komen en op zijn knieën vergeving vraagt (in plaats van aan een lul zuigt in een Darkroom. Of wat Ed verder ook op zijn knieën uitspookt en waar ik liever niets van weet).

Wat de Energietransitie betreft: er is maar 1 kosten-effective kandidaat, een betrouwbare energievorm die kapitaal en de natuur spaart, tegelijk leverancier van warmte en stroom: en die heet kernenergie. Kijk ook dit interview met EcomodernistMichael Shellenberger, kandidaat-gouverneur voor Californië.

Met kernenergie blijven de bomen (biomassa) staan. Wat een stralende toekomst!

2 Replies to “Kun je de Bende van Nijpels (VVD) met Offgrid voor zijn?”

  1. Er zitten teveel mensen op hoge posities die niet ter zake kundig zijn dat is, denk ik, een van de grootste problemen. Lees het boek van Arthur Rorsch “Science Friction” dan wordt u veel duidelijk.
    Dat zo’n man als Ed Nijpels aan de knoppen zit is een grove schande door hoort een technische wetenschapper te zitten. Het is alles politiek gekonkel en belangen verstrengeling en dat noemt zich een democratisch land? Me hoela!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *