Mark Rutte (VVD), de Blended Finance-‘Bitch’ van Donkergroene CEO’s

The Banker’s Bitch 

Na waarheidsgetrouw campagne-voerend te stellen dat windturbines op subsidie draaien, toont CEO Mark Rutte (VVD) van Corporate Nederland BV zich nu – zoals voorspeld- de ‘Bitch’- van donkergroene Multinationals en Bankiers. Die azen op 100den miljarden klimaatbelasting-euro’s, die Windvaantje Rutte nu voor ze regelt.

Bron Bloomberg: Een ‘investeringsgaatje’ van 3000 miljard euro voor het Redden van De Planeet: dat vult Rutte via de Klimaatwet

Dat blijkt in Elsevier Weekblad, waar Windvaan Rutte 5 pagina’s politieke advertentie- ruimte krijgt om zijn ‘visie’ voor Europa te ontvouwen, voorzien van commentaar van uitstekend journalist Jelte Wiersma.

Blended Finance: PPS waar belastingbetaler alle risico draagt
Donkergroene CEO’s als Dick Benschop (PvdA, eerder Shell, nu ‘klimaatbezorgd’ KLM) willen – tot plezier van hun aandeelhouders- de Nederlandse bevolking brandschatten via gebruik van staatsgeweld uit naam van ‘De Afspraken in Parijs’ (2030 Agenda), hier Tulpenmanie 2.0 gedoopt: Nederland Klimaatgidsland.

Zij willen investeren in door politici tot ‘groen’ gedoopte projecten, maar alleen wanneer de belastingbetaler de risico’s draagt. Dat heet eufemistisch dan ‘Blended Finance’.

Zie mijn Elsevier-verhaal ‘Hoe Milieuclubs en Multinationals elkaar helpen’ hoe hun lobby werkt voor wel 10 duizend miljard euro publieke investeringen in 2030 die vooral uit Europa moeten loskomen, en de voormalige koloniën. En  lees dit rapport dat ontstond over de ‘Blended Finance’-conferentie van de Werelbank in Rotterdam in 2015.

Trump doet immers niet met ‘Parijs’ mee. Dus klampen de klimaat-bezorgde wereldbankiers en CEO’s zich voor hun winstbejag vast aan het minst democratische instituut sinds de Sovjet Unie: de Europese Unie en braafste jongetje van die Euro-klas, klimaatgidsland NL.

Belanghebbenden zijn de Dutch Sustainable Growth Coalition (Heineken, Unilever, Shell, KLM cs), VNO-NCW (Stichting SDG-Charter), OECD, Wereldbankiers, de UNEP en de bankier-maffia achter World Economic Forum. (mede opgericht door Maurice Strong, maatje Chase-bankier David Rockefeller, Trilateral Commission)

Bankiers de lusten, belastingbetalers de lasten
Dat eufemisme ‘Blended Finance’ komt van het World Economic Forum in Davos en de Wereldbank, om het financiele gaatje van duizenden miljarden te dichten (wat bedrijven zelf niet willen financieren) voor ‘Sustainable Development’ (‘Duurzaam’).

Dat houdt dus in: Bankiers en CEO’s de bonussen/Multinationals de lusten, belastingbetalers de lasten van investering. Mocht ‘duurzaam’ toch niet de Betere Wereld brengen/Planeet Redden? Dan dragen wij als belastingvee de financiele risico’s in achterhaalde en niet-renderende techniek van windvaantjes op zee. Ongevraagde ‘innovatie’ die ons uit naam van morele overreding wordt opgedrongen (De Planeet redden).

…uit rapport Wereldbank: ze durven zelf de risico’s niet te dragen, dat moeten belastingbetalers doen

Ze riepen- aldus Bloomberg- een Blended Finance Taskforce in het leven, om 1000 miljard euro publieke gelden los te weken voor 2030 Agenda. Men komt nog een beetje geld te kort. En dat regelen ze nu ondermeer via Mark Rutte, Ed Nijpels en Eric Wiebes.

Via topbankiers en de CEO’s van multinationals komt die kapitaalvraag dan bij CEO Mark Rutte op het bordje. En via Wiebes wordt Bankier’s wil wet. En onder druk van Bill Gates die Rutte in november nog bezocht: vanwege 2030 Agenda.

UNDP zoekt naar belastingpotjes

Tegelijk is de UNDP (Verenigde Naties) al naarstig op zoek naar belastingpotjes in ontwikkelingslanden, met de OECD: het programma ‘Tax Inspectors Without Borders’.

Dus waarom denk je dat het nieuws der (in dit artikel aangehaalde) Panama-Papers zo luidruchtig de wereld rondging, behalve om ‘draagvlak’ te maken voor Internationale Belastingheffing voor de SDG-doelen?

We citeren:

Through this programme, we have provided 25 developing countries with targeted tax audit assistance programmes to help build local capacities to tackle complex international tax questions. These programmes have mobilized an additional US$328 million in tax revenues so far.

To combat tax evasion and avoidance, and illicit financial flows that drain developing countries from vital resources, both domestic efforts and international cooperation are necessary.

Het door de belastingbetaler ‘geredde ING’ met Shell-man Jeroen van der Veer en VVD-klimaatalarmist Robert Reibestein

Pensioenpotje plunderen voor De Planeet
Ook de Nederlandse pensioenpotten willen ze voor 2030 Agenda/SDG-doelen al aanspreken. Dat meldt de advertentiebode van VNO-NCW: het Financieel Dagblad, de krant waarvoor ik schreef tot ik na een telefoontje van Ed Nijpels (VVD Energie-akkoord) weg moest.

De omslag naar duurzame energie in Nederland moet ook worden betaald uit algemene middelen, dus belastinggeld. Als dat gebeurt samen met geld van bijvoorbeeld pensioenfondsen, dan hoeft de belasting niet meteen omhoog.

Dit stelt Patrick Lammers, topman van energiebedrijf Essent, voor. Hij is bang dat het draagvlak voor de energietransitie ondermijnd wordt doordat burgers er een opslag voor moeten betalen op hun energierekening zonder dat ze er iets tastbaars voor terugkrijgen.

Corporate Morele Chantage, nu ook op de advertentiepagina’s bij Elsevier Weekblad

Het Groene Geld-Toilet: De Transitie
Dus ondanks alle propaganda voor ‘draagvlak’ zijn ze toch bang dat de Nederlandse bevolking zich niet wil laten brandschatten voor Tulpenmanie 2.0. Welvarend ZIJN is nog geen argument om die welvaart dan door het Groene Toilet te spoelen.

Als die 1300 miljard euro vlijtig gespaarde pensioen-gelden der Nederlanders niet al via een pennestreek van Rutte/de partijen waarop u stemde aan Mario Draghi (ECB, Goldman Sachs) zijn toegezegd. Want daarmee willen ze de wankele euro immers ‘redden’. Dat is de – door de Bank For International Settlements (BIS) – ontworpen muntunie zonder welke ook het Europese Eenheidsproject uiteenvalt.

En Windvaan Rutte wil/moet Mr Europa zijn, als hij na zijn premier-functie tenminste een lucratief baantje wil. Zoals EU-commissaris Barrosso die Goldman Sachs-commissaris werd.

Energie-Akkoord = Blended Finance-voorpost
Wat houdt dat ‘klimaatgidsland’ in? Het land dat 0,5 procent van de mondiale CO2-productie voor zijn rekening neemt, dat gaat de rest van de wereld laten zien hoe je met klompen en vooral heeeel veel windmolens De Planeet redt.

Uiteraard liegt Mark Rutte in zijn door Elsevier uitgelichte redevoering: dat die honderden publieke miljarden voor multinationals Nederland dan concurrentie- en innovatievoordeel zou geven. Alsof uit-ontwikkelde techniek als windenergie innovatie levert, in plaats van overbruggingskrediet voor Shell en Van Oord bij lagere olieprijzen.

Want neem het Energieakkoord. De Algemene Rekenkamer raamde de kosten van de EXPLOITATIE-subsidies (SDE-opslag over je energierekening) op 73 miljard euro. Voor 14% op papier/politiek tot ‘duurzaam’ verklaarde ELEKTRISCHE energie ( = op haar beurt 13 procent van het Nederlands totale energieverbruik)

Het Eco-Communistisch Manifest; Die Philosophen haben die Welt nur Verschieden interpretiert, es komt daran auf Sie Zu Verandern

Exploitatie-subsidies zijn niet voor innovatie, die vullen 10 tot 15 jaar het exploitatiegat van niet-renderende en achterhaalde techniek. En dan zijn ze weg, verdwenen in diepe aandeelhouders-zakken.

  • De architectuur van ‘Blended Finance’ werkt als bij de ‘redding’ van ABN-Amro voor 27 miljard euro door de belastingbetaler.  Waarna VVD-lachebekje Gerrit Zalm en zijn bankiers gewoon weer vrolijk bonussen toucheren. Om die ‘redding’ te financieren draaide De Staat (Gasterra) de Groninger gaskraan vol open. Marx Rutte verhoogde wat lasten, zoals de BTW.
  • Wel: vermenigvuldig die ‘redding’ met een factor 20-30. En dan kom je komt dus in de buurt van de operatie die ze ‘De Transitie’ noemen. Tulpenmanie 2.0.

Reken op minstens 20 duizend euro onkosten extra per gezin, zeg maar dag tegen uw vakantiegeld en bestedingsruimte. En dat uitgelicht in Elsevier Weekblad, dat magazine voor brave VVD-stemmers, waarin ze een Pakistaanse dissident citeren die zegt ‘Vrijheid betekent over eigen middelen beschikken’.

…meer belastingheffen zodat nep-ondernemers hun kasboekje kunnen spekken: VNO-NCW van crimineel Hans de Boer

Markt-Marxisme, Crony Capitalism
De constructie heet in Amerika ‘Crony Capitalism’:Met subsidie je aandeelhouders te plezieren. Het lijkt veel op Marxisme: want of je nu een Geleide Planeconomie met De Staat oplegt.. of je gebruikt De Staat als Multinational voor een Geleide Planeconomie met Duurzame 4-jarenplannen.

Daarom noem ik Mark Rutte ook wel Marx Rutte. Als zetbaas van het Klimaat-Socialisme, ook wel A-Socialisme genoemd.

De meest succesvolle wijze van lobby werkt via morele overreding. Daarom financieren zij ook (via De Staat) milieuclubs als Milieudefensie voor morele chantage, en ligt Robert Reibestein (ING, VVD) in bed met Tjerk Wagenaar (Natuur & Milieu, Stichting de Noordzee) bij klimaatfestival Springtij.

Het Nederlandse brein achter deze operatie is McKinsey-jongen Pieter Winsemius (VVD). Zie ook dat SER-zetbaas van het Energieakkoord Wiebe Draijer (nu Rabobank) ook bij McKinsey vandaan kwam.

Genderneutrale en Kinderloze Mark Rutte krijgt orders van Gates….

Windvaantje Rutte
Ik overhandigde Rutte in De Jordaan nog persoonlijk De Staat van het Klimaat in 2010 (moet ie vast nog weten, hij zat met vrienden te eten), het klimaatboek van Marcel Crok waarin ik hoofdstuk 6 schreef (de biologie). Dat aanvaardde Rutte op zijn bekende joviale managers-wijze.

Nu is windvaantje Rutte plots gedraaid in de richting die zijn toekomstige carriere beter van pas komt bij het World Economic Forum, commissariaatje bij Shell of Goldman Sachs: die van 2030 Agenda.

Mark Rutte evenaart in kinderloosheid en genderneutraliteit Edward Heath, de Britse Bachelor-Premier (1970-1974) der conservatieven. Hij ontpopt zich nu alvast als de Bitch van bankiers, gaat even voor ze ‘krom staan’, om straks een lucratief baantje te scoren.

En wie weet wat daar meer voor verboden genoegens bij komen, wanneer je het voor geld toch niet meer hoeft te doen.

Over IJskoude Ed Nijpels circuleren in mijn dorp (waar hij als commissaris van de Koningin woonde) toch al zulke duistere geruchten, waar je liever maar niets van weten wilt. 

Voorbij Goed en Kwaad
Rutte lijkt- volgens mijn perceptie dan- wel de belichaming van de nihilistische Westerse ‘man’. Hij moet capabel zijn, en ook goede kanten hebben (netto zijn we moreel gezien even slecht) want hij werd premier en heeft vrienden. Maar je weet niet of zijn ‘ja’ niet een seconde later ‘nee’ zal zijn als ’t zo uitkomt (‘waarheid bestaat niet’).

Zoals Elsevier ‘m citeert ‘wie een visie heeft, die raad ik aan een dokter te bezoeken’. Dus als iemand dan plots wel een visie ontvouwt: kun je dan wel van een visie spreken?

Een tijd van Nihilisme, waarin de waarde van een mens in CO2-uitstoot gewogen wordt. En waar klimaat-fanaten Rutte prijzen om zijn kinderloosheid: in levensvatbare beschavingen is onvruchtbaarheid juist teken van degeneratie.


Conclusie: Klimaat-Hedgen
Via de Klimaatwet van Eric Wiebes waarmee alle coalitie-partijen straks instemmen, dwingen ze de Nederlandse belastingbetaler dan tot investeringen in bijvoorbeeld windturbine-subsidies voor land-eigenaren als ASR Vermogensbeheer en subsidie-miljonairs. Zo kun je iets dat geen waarde heeft (klimaatschuld, CO2 = ANGST) omzetten in iets dat wel waarde heeft, land, vastgoed, whatever.

Het welvarende Nederland is nu dus tot 2030 Agenda-proeftuin van Europa verklaard, zoals ik reeds schreef. De mondiale welvaarts-herverdeling uit naam van De Planeet. Zo van ‘als ze in Nederland pikken dat we ze bestelen, dan kunnen we dat in heel Europa doen’.

Zo’n operatie lijkt op de wijze waarop bankiers ook Griekenland en Ierland plunderden, of hoe Hedgefunds de Hema uitkleedden. Je zadelt een land op met torenhoge schuld en rente/belasting, en laat zo’n land dan via de inwoners bloeden.

Die landen moeten dan in arbeid en via goederen van echte waarde (bv grondstoffen) boeten, je rooft en verkoopt de inventaris. Of je dat nu uit naam van Hete Lucht (CO2, klimaat) doet of een kredietcrisis die je zelf veroorzaakte….

En U, lezer, U pikt dat net als de ‘redding’ van ABN Amro en ING opnieuw. Je zou dat bijna als klimaat-stresstest kunnen zien, die financiële crisis.

2 Replies to “Mark Rutte (VVD), de Blended Finance-‘Bitch’ van Donkergroene CEO’s”

  1. PS, een ‘bitch’ is hier een overdrachtelijke term voor iemand die als onderman dient, van ‘be my bitch'(bv in gevangenis, mannetje die als vrouwtje van inmates dient) wat je ook bij misdaadfilms en gangastarap tegenkomt. Ik vertrouw mogelijk teveel dat mensen doordenken, maar meestal doen mensen dat helaas niet. Meestal reageren ze als een dier op een prikkel. Het is een positie waar Rutte misschien zelf ook niet in terecht had willen komen.

    Help de groei van Interesante Tijden met een donatie voor bier (10 euro), boeken (20) en benzine (50 of meer)(BBB) via Stichting Milieu, Wetenschap en Beleid. IBAN NL04INGB 0005526038 onder vermelding van ‘Interessante Tijden/Rypke’ en ik lever je dagelijks nieuwe inzichten: goeie deal toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *