1968-2018: Vijftig jaar verplicht geloof in journalisten-onzin

Op de achtergrond Syrie en bij helder weer is zelfs Damascus te zien

Vandaag rij ik naar de Abdij van Postel in het Belgische Mol waar Pater Daniel Maes zijn tweede oorlogsdagboek over Syrie presenteert. Zijn ooggtuigen-verslag als pater in een Syrisch klooster gaat lijnrecht in tegen de CIA-propaganda die onze media leren.

Alsof Assad de boze dictator is die om morele redenen weg moet. Terwijl het een legitieme president is, die ook niet-Islamitische minderheden beschermt.

Maes schreef ook een boek tegen de ‘verworvenheden’ van de Mei ’68 revolutionairen die de Volkskrant vandaag in het zonnetje zet. De geestverwanten van het journalistendom, die tegen de menselijke natuur ten strijde trokken om de wereld te verbeteren/zichzelf op de voorgrond te zetten (haal door wat niet van toepassing is).

Voor zover er in media nog iets waardevols gebeurd, dan is het door niet-journalisten als Dave Rubin (zie hieronder zijn interview met Tom Sowell)

De meeste mensen kennen dit werk uit de jaren ’30 vorige eeuw niet van Marxist Reich, pupil van Freud

De Volkskrant veranderde toen van katholiek dagblad naar het Neo Marxistische pleeblaadje dat het nog steeds is.

Als Social Justice Warriors de bevolking der Lage Landen belerend met Morele Superioriteit en identiteits-politiek. Op ‘rechts’ trad de banalisering in, die je dagelijks van de Telegraaf ziet afspatten.

De enige moraliteit en antenne voor ‘het hogere’ die je daar afziet is een vrucht van de Social Justice Warrior; Telegraaf/Spelletjeshow-moraal van ‘je zo opzichtig mogelijk solidair met homo’s verklaren’. Met wat Joop van den Ende-herrie op de achtergrond, gehersenspoeld klapvee en witte gebitten met zonnebank-pommadekoppen, Rene Froger-types.

Hormonale driften opgesekst met wat politiekerig geleuter

‘Rechts’ en ‘Links’ werden geestelijk even leeg, want ze vermoordden God, het onmeetbare, onnoembare waarvan je geen Gesneden Beeld kunt maken.

Zodat laatst bij de Goede Vrijdag-dienst in Nijkleaster in Jorwerd God zelfs met ‘Jij’ werd aangesproken in Psalm 22: mijn God waarom heb JAI mij verlaten. Alsof je een bord van de overheid langs de snelweg leest. Hou JIJ je aan Je Snelheid.

Door een korteknipte feminist die Jezus verkrachtte tot social justice warrior. Altijd maar dat socialistische gezeik over sociaal onrecht, zo’n oproep tot collectief ingrijpen. Terwijl Jezus een rechtse racist was, hij predikte enkel voor de Joden, en wilde het brood voor de kinderen niet aan de honden geven.

Dat deed Paulus met zijn Apostelen pas.

Toen God met Jij werd aangesproken in Jorwerd

En terwijl Christus de vinger Naar Binnen wees, in plaats van wat te schreeuwen om Overheids-ingrijpen/links beleid. Voor je aan wereld verbeteren toekomt en planeetje redden, ben je al een leven lang druk met jezelf verbeteren.

Ik kom dus ook nooit meer in de kerk, want er wordt geen christendom gepredikt maar seculier socialisme, met prioriteiten ontleend aan massamedia. Linkse onzin. In moderne fabriekshal-kerken met een bak herrie erbij tussen dansende frisse Gristen-Hindes in navel- strakke tepeltruitjes en bilbroekjes. ‘Ja, nou, daar voel ik me gewoon prettig in’. 🙂

Kom je er als Hijgend Hert der Jacht ontkomen met een harde lul weer uit, zo’n Pinksterbloem-kerk. 🙂 In traditionele kerken zie je een sterfhuis van bejaarden, het tegendeel van het lentegevoel, het andere uiterste.

Dat wat zich nog christen noemt in NL, het is Seculier Light als de Grrristenunie. Bij de moderniteit in een goed blaadje willen komen om zieltjes te winnen voor een afgezwakte variant op het zelfde cultuur-Marxisme.

Nij Kleaster Jorwert

Dankzij die Marxistische Revolutie werden de geslachten tegen elkaar opgezet (Seksenstrijd/klassenstrijd), kreeg de Identiteitspolitiek voedsel, en moet je iemand verplicht geweldig vinden OMDAT het een vrouw, neger, homo en/of verweggier is.

Dat gedram werd zelfs een gebod in de Grondwet (wijziging Artikel 1: Non-Discriminatie)

In plaats van dat je ieder individu op basis van eigen kwaliteiten en tekortkomingen beoordeelt, zoals het christendom dat al sinds Jezus Christus leerde: eigen verantwoordelijkheid naar God, de Eeuwige waarvan wij geen gesneden beeld naar eigen wensen kunnen maken. Alleen voor God ben je gelijk, maar voor elkaar bepaald niet.

Individualisme is niet de uitvinding van ‘De Verlichting’ of ‘Het Liberalisme’. Historisch Revisionisme wel, daar grossierde de ’68-revolutie in. Na de lijkenbergen van het Nazisme en Socialisme beweren dat het christendom voor alle geweld in de wereld verantwoordelijk is.

Atheïsten- de hoeders der geestelijke armoede- die vanuit een christelijke moraal het christendom willen veroordelen.

..hoe Allah verscheen in Jorwerd

De ‘verworvenheden’
En vervolgens explodeerde het aantal echtscheidingen, de criminaliteit steeg, je moest zelfs een slot op je fiets doen, kon de deur niet langer los laten, honderden miljarden euro’s aardgasbaten werden opgestookt om PvdA-stemvee te kunnen importeren, ter bestendiging van het Staat-theisme.

Om zo de uitbreiding van Vadertje Staat te kunnen financieren, als de nieuwe echtgenoot van gescheiden vrouw met kinders. Zodat nu De Staat de enige Vader onder de Hemel is tot wie de Lompen-proletariers zich wenden voor ieder ongemak in het bestaan. Du Politiek moet Ut doen, de al dan niet uitgesproken oproep waar ieder Journalisme-product toe aanzet, na het in Choco-letters plat slaan van 1 of ander GROOT ONRECHT!!!.

De politiek heeft maar 1 instrument, De Staat met haar vele gezichten en eigen deelbelangen.

Ook verplaatste men het eigen oordeelsvermogen van nuchtere waarneming en wijsheid door duizenden jaren overlevering, naar een kaste van gepriviligeerden. De ‘deskundigen’ op alle tereinen des levens, de sociologen, toegepaste vrijetijdswetenschappers en andere leuteraars met een academische titel ervoor. Je hebt nu zelfs Transitie-deskundigen en Gender-wetenschappen.

Voor wijsheid kwam ‘deskundigheid’ in de plaats, de belering door mensen met een politiek-economisch belang bij dat standpunt.

Het Journalisme wurmde zich op de voorgrond als de nieuwe predikanten-kaste, die vanaf de redactie-kansel ons meent te kunnen vertellen wat we wel en niet mogen geloven, wat wel en niet moreel door de beugel kan, zich verschuilend achter hun favoriete ‘deskundigen’ als buikspreek-pop van hun eigen Marxistische ideologie.

Wat onze gespreksonderwerpen moeten zijn en wat onze politieke prioriteiten dienen te worden.

De Lompen-intelligentsia van de PvdA-pretpakketjes en hun NVJ. Je hebt zelfs een Vereniging Voor Onderzoeksjournalistiek. Dat betekent dus dat journalisten nooit onderzoek doen, en als ze dat dan wel doen: dat het een aparte buitencategorie moet zijn. Jaarlijks fêteren ze elkaar met hun Tegel, het bord voor de kop.

Ook heb je de World Press Photo, met steeds de zelfde Social Justice Warror-producties en hun jank-plaatjes.

Als je de bijschriften leest bij die ‘gekwetste neger in Boezewoekistan’-plaatjes of ‘Jammerende onrecht-minderheid in Verweggerije’ krijg je jeuk. Het is altijd ‘schrijnend’. Alweer zo’n moreel appel tot ‘betrokkenheid’- ook zo’n woord waar dat Rode Hoed/De Balie-tuig verzot op is.

Je betrokken voelen bij mensen die zo ver weg mogelijk wonen. In plaats van bij je buren en directe naasten, die zowel aardig als hinderlijk kunnen zijn. Kortom net als echte mensen.

Eigengeilerij is het.

Schatrijk op publieke kosten, Rode Cohn-Bendit verfde zich groen

Revolutieleider in Parijs van mei ‘1968, de Jood Daniel Cohn Bendit werd Europarlementarier voor De Groenen. Hij zal door het toucheren van 12.000 euro per maand sinds de jaren ’90 onderhand publiek betaald miljonair zijn. Aan de vruchten van de revolutionairen kent men de boom.

De journalistiek, zij kan beter worden afgeschaft. Zij was altijd al volstrekt nutteloos met haar hijgerige neiging de realiteit plat te slaan tot verkoopbaar format.

Natuur is alleen maar interessant als het “ERNSTIG BEDREIGD!!!’ heet, en een paar tiende graad opwarming wordt dan al snel ‘KLIMAATCATASTROFE!!!!’. Opdat wij vervolgens naar de adverteerder getrokken worden, die zin windturbines en CO2-aflatenhandel aan de man brengt ter bezwering der weergoden.

Jorwerd (Jorwert op z’n Fries)

Voor geloof in de wijsheid van Eeuwen, God, kwam veel uitzinniger geloof in de plaats.

Vervolgens nam wat zich ter academie ‘wetenschapper’ noemt, dat hijgerige gedrag over. Men moet scoren in massamedia met het zelfde gekrijs om nog aan geld te komen voor onderzoek. Het onderwijs werd gesloopt, zodat de juf nog geen mus van een kievit kan onderscheiden.

Wel heeft Tinder-juf een tattoo boven haar string-bil. Zo’n ‘U bevindt zich Hier’ aanwijs-tribal voor als je haar op zijn hondjes neukt. Dan kun je daar tegenaan kijken als je haar op de billen kletst, nadat ze haar vrouwenblad las met ‘de nieuwste tips voor betere seks bij nieuw breipatroon/voeding/wetenschappelijke ontdekking.

Met journalisten wordt het nooit wat want ‘wij zijn goed omdat wij dat van onszelf vinden’: de journo-slagers keuren hun eigen vlees, en als geboren narcisten vinden ze zichzelf altijd geweldig. Ik ook. 🙂

Raaigras-woestijn bij Jorwerd, met de toren van de Mammon (Avero) op de achtergrnd

Een alternatief is geweld tegen journalisten. Laten we de redacties van Trouw, NRC Damesblad, NOS, Volkskrant en al het Linksche Thuigh bestormen.

Dat de hoornbrillen door de lucht vliegen van die Social Justice Warriors, neem scheermesjes mee en scheer hun baardjes van 3 dagen af.

Neem een bende hitserige Afrikaanse ‘vluchtelingen’ mee uit het Ach- Wat-Zielig- Zoekers-centrum, die al die feministische zeikwijven ter redactie met hun pretenties ter redactie honderdmaal verkracht en uitwoont.

Dat ze eens weten wie ze verdedigen, als ze weer een gekleurde stropop in hun artikel opvoeren, om zichzelf als De Morele Juistheid op te werpen. In het zoveelste ‘Kijk Mij, Beter dan Gij’-artikel.

Laat de Volkskrant een spijtbetuiging op de voorkant publiceren ‘Excuses voor een halve eeuw onzin’. De Counter-Revolutie van 1968 in mei 2018: een woedende menigte die journalisten-redacties bestormt en van ze eist dat ze met hun onzin staken.

In de natuur vind je meer waardevolle waarheid dan in de krant: zoals in mijn Abdij-tuin

Gewoon omdat ze nergens voor deugen, het journalisme.

Sterker nog, de maatschappelijke schade van het journalisme ligt op honderden miljarden euro’s. Zonder journalistiek in je leven – een dagelijkse negatieve selectie uitzonderlijkheden en leugens uitgebraakt door persbureaus- ben je veel gelukkiger.

In de stilte- zonder chocoladeletters en uitroeptekens- kun je tot veel grotere waarheden en inzichten komen dan in een bak met gepolitiseerde herrie. In de natuur bijvoorbeeld. Dat is mijn kerk nu.

Al was het maar omdat de predikant met zijn linkse praatjes- ontleend aan het journalisme- daar zijn bek houdt.

2 Replies to “1968-2018: Vijftig jaar verplicht geloof in journalisten-onzin”

 1. Goed nieuws voor jou.
  Er zijn nog 2 kerken in Friesland waar een rijke Christus voor een arme zondaar wordt gepredikt.
  De Gereformeerde Gemeente in Drachten en die in Oudemirdum.

  Morgen is Ds C. Hogchem in Oudemirdum. Dat wordt zeker geen socialistisch geleuter.
  Denk dat het gaat over Petrus. Daar heeft hij in Genemuiden 7x over gepreekt.
  De oude Petrus en de nieuwe Petrus en leg daar het hart van Rypke maar eens naast.

  We eindigen maar met de Staten Vertaling.
  Jesaja 20:14 De HEERE heeft een zeer verkeerden geest ingeschonken in het midden van hen, en zij hebben Egypte doen dwalen in al zijn doen, gelijk een dronkaard zich om en om wentelt in zijn uitspuwsel.

  Nederland is heden ten dage gelijk aan deze woorden.
  Je mag voor het slapen gaan ook Jeremia 5 lezen. Ook van toepassing op het bandeloze Nederland.
  Links Nederland is trots op haar tolerantie, maar het is verworden tot een bandeloze bende zonder God of gebod.

  Rypke, welterusten en morgen een goede zondag.

  Groet, Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *