Pater Daniel Maes ondergraaft ‘Green Man’ Franciscus

Norbertijner Pater Daniel Maes met een bruin biertje van de Abdij van Postel, 80 jaar en vol leven & energie. Bewonderenswaardig mens.

De Kempense pater Daniel Maes was even terug uit het Syrische klooster Mar Yakub. Dat werd uit ruïnes van een 6de eeuws klooster herbouwd in 2006. Daar ontsnapte Maes ternauwernood aan de dood, na een aanval door terroristen die het Syrische regime omver willen werpen.

Daders van de aanval, waren mensen die in onze media steeds als ‘vrijheidstrijders’ worden afgeschilderd. Maar die in werkelijkheid moslim-extremisten zijn, opererend met steun van Amerika en Saoedi Arabië, Laatst-genoemde Islam-dictatuur heeft Amerikaanse gevechts-vliegtuigen (F15) in haar wapen-arsenaal.

De moslim-extremisten zijn instrumenten van Realpolitik, die om grondstoffen en wereldmacht gaat.

In zijn tweede dagboek plaatst Maes ook de Westerse klimaatbelastingen in de zelfde context van macht-streven door Angel-Saksische financiële belangen als de oorlog in Syrië.

De regisseur, Trudy

Op die wijze bekritiseert Maes ook indirect het beleid van Paus Franciscus. Die paus speelt met zijn Encycliek Laudate si juist de Green Man. Hij predikt een vorm van Planeet/Natuur- en Grondstof-verering onder invloed van de Milieu-Globalisten van de Club van Rome als Joachim Schellnhuber.

Gretchen Daily, promotor ‘Natural Capital’, Schellnhuber = klimaatpaus Angela Merkel

Paus Franciscus roept op tot ‘Ecologische Bekering’, en tot collectivisme via ‘netwerken van gemeenschappen’, weg van het vrije individu dat zich alleen aan God verantwoordt.

Daarmee verlegt deze Argentijnse Jezuïet de kerkelijke prioriteit voor redding van de menselijke ziel, naar redding van iets buiten de mens. Ergo, de mens wordt middel. Terwijl redding van de menselijke ziel afgelopen 2000 jaar de prioriteit van het christendom was. Het zijn dan ook Interessante Tijden.

Aan de dood ontsnapt in Syrie

De Greenman is de god met eikenblader-gezicht, die afgeleid kan zijn van Dionysus, de Romeinse God van vervoering, net als Pan een geile natuurgod die van muziek en drank houdt. Je vindt ‘m veel verwerkt in Middeleeuwse (kerk)gebouwen in Engeland en woonhuizen. Veel kerken werden gebouwd op vroegere Heidense heilige plaatsen, zoals heilige eiken. Daarnaar kan de Greenman een verwijzing zijn.

Hij kan ook van Sylvanus zijn afgeleid, de Romeinse bosgod, waar Silvo Tijssen van Staatsbosbeheer ook naar is vernoemd. Sylva is Latijn voor bos.

De Milieubeweging en Popcultuur halen de Greenman weer van stal. Zo heb je ook een Green Man festival in Wales. Onderschat de kracht van symboliek niet op mensen, wil ik maar zeggen, waarover later meer.

De Abdij van Postel in de Belgische Kempen

In de Abdij van Postel van de orde der Norbertijnen presenteerde Maes in bijzijn van de Russische Staatstelevisie het tweede deel van zijn (hier besproken) Syrisch Oorlogsdagboek:

…een ooggetuigenverslag van hoe Syrië werd vernietigd door moslim-extremisten met steun van het Westen, haar NATO bondgenoot Turkije. En de sponsoren van Salafisme, Saoedie Arabie en Quatar.

Regina, de heerlijke Russin van de Staatstelevisie

Ook Israel kan geholpen hebben bij de destabilisatie van Syrie. Want Israel heeft belang bij een zwak Syrie als marionetten-regime van Amerika en Saoedi Arabie. Wanneer het geen aanspraak meer doet op de geannexeerde Golan-hoogte.

Hoe Allah verdween uit de Golan…Foto genomen in 2008.

Omgekeerd zou je dat als Israel ook doen: want je zou wel gek zijn om de watertoren van je land (Golan) op te geven.

Stel dat Mount Hermon door Hezbollah in bezit zou worden genomen, en andere partijen die Israel van de kaart willen vegen. Dan kunnen ze prijs-schieten op Tel Aviv. Toen ik het land in 2008 bezocht had Hezbollah nog net het noorden beschoten met Katjoesja-raketten.

Geopolitiek gaat nooit over de simpele goed- en kwaad-platitudes (‘boze dictator versus democratie’) waarmee een oorlog aan het publiek wordt verkocht. Moralisme speelt geen rol. Wel zijn er belangen.

…nou, ik ben voor Poetin, als ze zulke vrouwen hebben in Rusland. Regina, spreek uit Redzina…

Gasbelangen spelen in dit geopolitieke steekspel een belangrijke rol. Bedenk dat Qatar de thuisbasis is van de grootste LNG-installatie van Shell.

Ook speelt het streven van de Amerikanen om de enige wereldmacht te zijn ( = uni-polair), volgens de Wolfowitz-doctrine uit 1992. Paul Wolfowitz orkestreerde de Irak-oorlog en werd directeur van de Wereldbank.

Dat instituut zadelt 2de en 3de Wereld-landen met schulden op, als vorm van Amerikaanse machtspolitiek (zie John Perkins, Confessions of an Economic Hitman). Het instituut leidt de wereld nu ook richting Klimaat-dictatuur. (2030 Agenda)

Het Militair Industrieel Complex en Eco Industrieel Complex van 2030 Agenda zijn 1.

2030 Agenda: ‘De Transitie’ naar Globalistische Technocratie onder VN-vlag, Uni-polair macht-streven

En natuurlijk speelt in het conflict in Syrië ook het streven mee van de Russen, om weer een serieuze geopolitieke speler te zijn. Een vorm van zelfbewustzijn onder Poetin, nadat de zwakke alcoholist Jeltsin het land de afgrond in trok. Dat herstel verklaart Russisch ingrijpen in 2015.

Zonder de Russische steun was het regeringsleger van Assad mogelijk al bezweken.

Trudy komt ook op de Russische TV

De stelling die Maes nu verdedigt in zijn tweede deel, is dat dit conflict een kentering kan vormen. Dat de Amerikanen en de Zionistische lobby (niet te verwarren met het gelovige Jodendom, Zionisme is – zoals hier beschreven– 19de eeuws Westers nationalisme en seculier Volkisme)  een zogenaamde multi-polaire wereldorde moeten leren accepteren.

Daarin vormen landen als Rusland en China een tegenwicht bij Angel-Saksische belangen.

Volgens Maes was de laatste raket-aanval door de Amerikanen-  als vergelding op het Fake News ‘Assad gebruikt chemische wapens’ een mislukking. Het zou ‘kleiduiven schieten’ zijn geweest voor de lucht-afweerraketten van Russische makelij.

Poetin zou het spel handig hebben gespeeld om ‘gezichtsverlies’ voor het Westen te beperken. Dat gezichtspunt van de Pater ging er natuurlijk bij de Russische Staats-tv in als een Orthodoxe Preek bij een Russisch Orthodoxe Patriarch.

Bij de heftige passages kreeg Regina tranen in de ogen

Wie leeft op een dieet van propaganda van Westerse mainstream-media als het NOS Journaal zal hier ongetwijfeld steigeren.

Maar slechts een beetje historische kennis van de regio en inzicht in geopolitiek helpt om je beeld bij te stellen. De ‘Arabische Lente’ die het NOS Journaal de huiskamer in bracht als ‘fraihait, blaihait’, het was een door Golfstaten en Saoudi Arabie aangestichte moslim-fundamentalistische ontwrichting.

Nog steeds ondervindt de Egyptische toeristen-industrie de vernietigende gevolgen van die coup van de Moslim Broederschap. Een fundamentalistische winter.

(Verwoeste) Syrische bunkers met zicht op Mount Hermon. Bovenop de berg ligt een Israëlische militaire basis

Ook Vlaams journalist Jens de Rycke bevestigt veel van Maes zijn observaties over zowel (incompetente) Westerse media als over de situatie ter plekke in zijn ‘Dagboek van Granaten in Damascus.’

Westerse ‘ervaren’ journalisten die nog nooit in Syrië kwamen, die klakkeloos de propaganda overnamen. De beginnend journalist De Rycke deed wat zij nalieten – zich ter plaatse informeren- en hij vertelt zijn eigen verhaal in ‘Dagboek van Granaten in Damascus’. (zie hieronder zijn boek afgebeeld)

Demografie speelt ook een rol: sinds de jaren ’70 groeide de bevolking in Syrië van 4-5 miljoen naar 24 miljoen nu. Vindt voor die mensen maar eens voldoende werk en voedsel in een vrij droog land. Die problemen spelen ook in andere landen van het Midden Oosten.

Vlaamse journalist Jens de Rycke die naar Syrie vertrok, vertelt een vergelijkbaar verhaal (uitgeverij Polemos): niemand van de Syriers wilde oorlog, wel hervormingen

Maes zou met zijn kloosterlingen vermoord zijn door ‘de rebellen’ ( = extremisten) in 2013, als het Syrische regeringsleger hen niet had gered van die door de CIA bewapende moordenaars-bendes. De titel ‘Poetin en Assad hebben onze levens gered’ verklaart dan al een deel van zijn steun aan Assad en het oude Syrie voor de ontwrichting. Als je leven erdoor gered wordt, ben je sympathisant.

Dat Syrie was een relatief welvarend en stabiel land, dat bovendien ook geen staatsschuld heeft. De mensen hadden het zo slecht niet.

Jens de Rycke en de Syrische Yvette Shamier van Hospitainer, organisatie voor nood-ziekenhuizen in oorlogs-gebied

Terwijl Nederland – zoals hier beschreven– voor 50 duizend euro per werkende Nederlander bij Rothschild en co in het krijt staat met haar staatsschuld van 500 miljard euro.

Syrië was verre van ideaal, vele partijen wensten hervormingen. Maar het was ook zeker niet de achterlijke karikatuur-dictatuur die onze media schetsten.

Trudy in de regie

Wie Assad bekritiseert zonder ooit in Syrië geweest te zijn, moet ook eens kijken hoe Nederland met haar eigen democratie omgaat.

De Klimaatwet die ieder gezin met nog eens tienduizenden euro’s lasten opzadelt, af te dragen aan multinationals en bankiers. Het afpakken van de pensioenpot van de Nederlanders, voor Mario Draghi (ECB, Goldman Sachs)

Als we hier geen (geleende) welvaart door aardgasbaten hadden, wie weet waren we dan iets bescheidener met ons moreel geheven vingertje naar zowel de Russen als naar Assad.

Signeer-sessie

Maes noemt door onze media als James Dean-achtige ‘rebellen’ geportretteerde  bendes gewoon ‘terroristen’. Hij beschrijft hoe zowel gematigd soennitische moslims als christenen door deze – door onze regering gesteunde- misdadigers vermoord worden.

Hij verhaalt over mensen die hun gekidnapte zoon terugkrijgen, in stukken gesneden in een plastic zak voor de huisdeur gedumpt. De presentatrice van de Rusissche Staats-tv, Regina kreeg er tranen van in de ogen, terwijl Maes met zijn kenmerkende energieke handgebaren verhaalde.

Soms ook met brok in de keel van wat hij van dichtbij meemaakte aan oorlogs-wandaden. Oorlog is moord en vandalisme, en dus begaan beide kanten misdaden.

Zoals de Amerikanen ook 2 atoombommen op onschuldige burgers gooiden, en mogelijk 3 miljoen Vietnamezen vermoordden, waaronder met chemische wapens (Agent Orange). En de Engelsen pleegden genocide met brandbommen op 130 duizend burgers in Dresden.

Dan is – gemeten in bodycount– Assad nog een lieverdje.

Maes en de Russsische TV

Volgens Maes zijn Westerse journalisten door hun onjuiste berichtgeving medeplichtig aan de volkerenmoord en destructie die Syrie de afgrond in trok. Dit conflict past in de zelfde reeks als de vernietiging van Libie en Irak. Zoals Maes de toestand van het ooit economische centrum van Syrie beschrijft, Aleppo op Goede Vrijdag 5 april 2013:

Ooit het economische hart van Syrie, is een ruine: 1300 fabrieken zijn verwoest, 130 duizend families zonder werk. Er is geen elektriciteit. Een aantal dokters van het ziekenhuis is vertrokken

Gastenpater Benny van de Abdij van Postel

Decennialang leefden moslims en christenen in Syrie in vrede naast elkaar, er is dan ook geen sprake van een religieus conflict.Zo fotografeerde ik op de Westbank in Jericho ook een moslim-meisje met hoofddoek en een I Love Jesus-meisje naast elkaar.

Net als in het Libanon voor de- mede door Israel aangestichte- crisis van de jaren ’80 en Palestina voor de stichting van de Staat Israel. Syrië is een bakermat van het christendom, waar ook de taal van Jezus, het Aramees werd gesproken. Christenen vormen net als in Egypte een minderheid van ongeveer 10 procent.

Zoals Maes beschrijft (blz 14):

Enkele jonge mannen- moslims-vrienden van het klooster- zorgen met gevaar voor eigen leven ervoor dat allerlei dingen voor ons gedaan werden zoals het halen en brengen van mensen, het doe van boodschappen… terwijl van ons hier niemand een stap buiten de deur kan zetten zonder zijn leven te riskeren.

Welnu, als die mannen niet in de zelfde hemel komen als ik- God wees mij genadig- dan wil ik tot God bidden zoals Mozes voor zijn volk: als zij er niet in mogen ‘…zo delg mij nu uit Uw Boek’ (Exodus 32:32)

Westbank Jericho….christenen en moslims kunnen prima samen leven, in Palestina en ook in Syrië, zonder het eigen geloof weg te relativeren

Het Mar Yakub-klooster vangt Soennitische moslims op, waarvan bijvoorbeeld de vaders gesneuvelde soldaten zijn van het Syrische leger. In hun strijd om het land te verdedigen tegen buitenlandse infiltratie sneuvelden al 100 duizend van hen.

Die Soennieten komen bij Pasen de kloosterlingen ‘Zalig Pasen’ wensen. God kent de zijnen.

Balletje vangen met de gasten

In het eerste deel van zijn oorlogsdagboek, beschrijft Maes ook hoe hij een soldaat van het Syrische regeringsleger- een moslim- inzegent op diens verzoek voordat hij de strijd in gaat. Je kunt dus op de overeenkomsten in geloof wijzen, zonder daarbij je eigen identiteit als christen op te geven.

Gastenpater Benny van de Abdij van Postel

Even bij de Abdij aanbellen

Abdij van Postel, Maes was altijd de rondreizende pater, en tevens moraal-theoloog die buiten de deur les gaf

In zijn dagboek (blz 10) plaatst Maes ook een kanttekening bij de moderne kerk, die geen jongeren meer trekt.

Dat zie je ook aan Abdijen als die van Postel, een sterfhuis met alleen nog de jonge gastenpater Benny van middelbare leeftijd. De vitale Maes kan als 80-jarige qua energie nog voor veel jonger door. Maar je bent uiteindelijk zo oud als je bent.

Als christenen wat meer visie, overtuiging en ruggengraat hadden, zouden ze ook jongeren aantrekken. Kijk naar de enthousiaste jongerengroep van de Mediawerkgroep Syrie’, met website www.mwsyria.com

In de Abdij van Averbode, de ‘Ecokerk’ aan bidding van de Greenman door Franciscus en zijn Laudato Si, ingefluisterd door Vrijmetselaar en Club van Rome-lid Joachim Schellnhuber

We zien in de Katholieke kerk onder Franciscus een zelfde beweging als eerder bij de Protestanten en Wereldraad van Kerken, met hun ‘Verklaring van Accra’.

De Will to Please naar seculieren, door socialist/activist te spelen. In de Abdij van Averbode trof ik bovenstaand affiche van de ‘Ecokerk’  en Klimaatnetwerk.be, met beroep op de Eco-encycliek van Paus Franciscus.

De kerk van de Abdij van Averbode. Alleen vanuit Geloof als inspiratie kun je zo’n gebouw maken. Activisme en socialisme vermoordt die inspiratie in zelf-rechtvaardiging.

Dat groene activisme komt doordat Franciscus onder invloed staat van de klimaat-adviseur van Angela Merkel, Club van Rome-lid en vrijmetselaar Joachim Schellnhuber. Die wil uit naam van Klimaat de wereldbevolking terugschroeven. Er zou maar voor 1 miljard mensen de ruimte zijn.

Het concept dat de Club van Rome hiertoe verkoopt heet ‘Planetary Boundaries’, veilige grenzen voor de mensheid. Eerder (1971) heette dat ‘Grenzen aan de Groei’.

Terwijl Maes die geopolitiek van bankiers en multinationals juist bekritiseert. Hij plaatst die klimaat-lasten in de context van Amerika’s uni-polaire macht-streven. (blz 29)

Vanaf het begin hadden we begrepen dat hetgeen de westerse media uitkraamden over de ‘vreedzame burgeropstand’ pure manipulatie was. En geleidelijk ontdekten we de drijfveren van het hele poppenspel:

Wall Street, de wapenindustrie, de vrijmetselaarsgeest (veel klimaat-fanatici zijn vrijmetselaar, de klimaatastrologie past in gnostische traditie RZ), het hechte verbond van het Westen met de fundamentalistische islam die overal het vuile werk moet doen (zie eerder Afghanistan met de Taliban RZ)…

Alles wordt toegedekt met schitterende slogans: ‘Vrijheid voor Irak’ rechtvaardigde vernietiging van deze oudste beschaving, en de ‘Arabische Lente’ en een ‘Nieuw Midden Oosten’ waren de maskers voor gruwelen in de hele Arabische wereld.

Kerk Averbode, een Norbertijnse Abdij

En de ‘vrienden van Syrië’ voerden dit mooie land tot aan de rand van de afgrond. Nu is de wereldbevolking ongeveer murw genoeg om naar een ‘wereldbestuur’ en een heerlijke ‘nieuwe wereldorde’ te verlangen! ( = 2030 Agenda RZ)

De acties daarvoor gaan onverminderd voort. In de Derde Wereld moeten oorlogen de wereldheersers helpen om de grondstoffen te stelen en meteen de armoedzaaiers te elimineren. En in het rijke Westen worden bankcrisissen en economische rampen uitgelokt.

Er komen nauwelijks nog nieuwe monniken bij

Deze moeten de mensen wijsmaken dat morgen de hemel op ons valt, als we niet alle willekeurige dictatoriale en draconische regelingen aanvaarden. De zogenaamde ‘opwarming van de aarde’ is het middel waardoor iedereen en alles onredelijk kan worden belast.

Ondertussen worden de fundamenten van het leven en het samenleven wereldwijd afgebroken door het massaal doorvoeren van Abortus (Nederlandse regering steunt de naar de Nazi vernoemde abortusclub Marie Stopes Foundation met tientallen miljoenen euro’s RZ), euthanasie, eugenetische en veterinaire manipulaties van het menselijk leven en vooral door het afschaffen van het huwelijk: de basis-cel van iedere samenleving.

Een sterfhuis-constructie, het kloosterleven in België

Alle ‘verworvenheden’ van D66 en de generatie ’68 in zo’n daglicht als in het Oorlogsdagboek van Maes: dat zul je in reguliere media niet gauw tegenkomen.

We citeren Maes hier voluit, omdat er veel waarheid schuilt in wat hier staat beschreven. De klimaatbeweging komt voort uit de eugenetica en het (Neo-)Malthusianisme.

Wie niet weet wat Malthusianisme is: ga het eens opzoeken en informeer je. Malthus is de kern van de groene ideologie. (Gij Zijt Teveel) Zie in die context dan de openingsregels van het vrolijk en aanlokkelijk gezongen Green Man van Britse band XTC:

Please to bend down for the one called the Greenman

He wants to make you his bride

Please to bend down for the one called the Greenman

Forever to him you’re tied

Voor eeuwig zit je aan ‘m vast, zoals bij iedere verslaving. Zie ook de sterke connectie tussen drugsgebruik en opkomende natuur-verering in de jaren ’60. En hoe drugs-liberalisatie samenhangt met het seculiere project Nieuwe Mens (Aldous Huxley: Brave New World en The Doors of Perception).

Van Thomas Huxley zijn kleinzoon Aldous.

En herinner dan nog eens wat ik aan het begin schreef: dat de Green Man is afgeleid van de Romeinse god van Vervoering, Dionysus. En plaats dat bij de Dyonisische geest die Nietzsche al omhelsde, na God 130 jaar geleden dood te verklaren in het Westen: vermoord door het Nihilisme.

Bevrijding begint bij kennis. The Green Man is De Natuur/Planeet die je moet aanbidden. Volgens Thomas van Aquino was alles dat je aanbidt dat lager staat dan God, automatisch slecht voor je. Het degenereert je als mens en heeft ook maatschappelijke gevolgen.

Zie daarom het Earth Charter dat Steven Rockefeller schreef, en dat in bijzijn van onze Koninklijke Familie en Ruud Lubbers (Club van Rome) in het jaar 2000 in het Haagse Vredespaleis werd gelanceerd.

‘De Aarde’ als nieuwe (Staats-)religie van de nieuwe mensheid met ‘Planetair Bewustzijn’, al dat wollige proza over wereldvrede voor een uni-polair macht-streven.

Green Man Paus Franciscus

Daarom zijn de laatste tekstregels van ‘Green Man’ zo veelzeggend, in de context van Paus Franciscus zijn klimaatwaanzin over een ‘Natuurlijk Evenwicht’ dat hersteld moet ( = Griekse mythologie). En met zelfs een ‘Ecokerk’ van een Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede:

See the Greenman blow his kiss from high church wall
And unknowing church will amplify his call

Spiegelvijver Abdij van Averbode, een museum en sterfhuis, geen levende kerk

De Abdij van Averbode, museum, kermis en sterfhuis, geen levende kerk

Het geloof dat alles neutraal is, onschuldig, dat is in zichzelf niet neutraal. Je kiest altijd partij, althans: vanuit christelijk perspectief gezien.

5 Replies to “Pater Daniel Maes ondergraaft ‘Green Man’ Franciscus”

  1. Dan zal het ook wel waar zijn dat de vorige paus==Benedictus– is afgezet omdat hij te conservatief was en niet mee wilde in de klimaat-hype. Over de islam was hij toch kritisch?
    En dan vervangen door de –goedgelovige–volgzame–islam knuffelaar– groene– Franciscus.

    Obama/Clinton en de bankiers hebben Benedictus pootje gelicht.
    Hij is nog steeds onder de levenden. Hij was toch zo oud en ziekelijk?

    Groet, Jan

  2. Er stierven zo’n 25.000 Duitse burgers in Dresden, geen 130.000. Bovendien was het een gecombineerde actie van de RAF en de USAF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *