Insecto-Geddon: Er zijn geen bloemen meer, Friesland stort in!

Easterwierum met Koekoeksbloemen in de wind

Je hebt boeren die hun land bruin spuiten met herbicide, om het vervolgens met egaal glanzende bijna plastic raaigras-mat in te zaaien. Dat is een feit, observatie, want je ziet het overal om je heen. Daar ervaar je stille lente, afgezien van wat gakkende ganzen die als vliegende koeien zich tegoed kunnen doen.

Na mestinjectie eten meeuwen bodemleven op

Je ziet ook na mest-injectie dat een invasie meeuwen en spreeuwen het omhoog-gebrachte bodemleven komt opsmullen. Milieubeleid en de miljarden euro’s lastenverzwaringen door milieubeleid maakten meer agrarische natuur kapot dan ons lief is, zo luidt de Rypothese die serieus onderzoek verdient.

Het gifgroene raaigrasland na mest-injectie gesteriliseerd

Maar in bermen en langs wegen is het nu een ware bloemen-orgie, ruikend naar frisse jonge dames met blanke omhoog krullende borstjes waarvan je diep gaat inademen, hmmmmmmmmmm.

Zo mooi als 3 jaar terug krijg je ’t niet meer….

De koekoeksbloemen langs de Zwette richting Leeuwarden zijn niet meer zo heftig als 3 jaar terug toen ik dit beeld kon maken.

Toen zaten er ook witte koekoeksbloemen tussen

Maar ze doen nog steeds hun best. En bij IJsbrechtum kon ik dit knalgele veld van scherpe boterbloem vastleggen.

Zijn er werkelijk geen bloemen meer op het platteland? IJsbrechtum bij Sneek

Niks mis mee toch?

Wanneer je dan je wereldbeeld baseert op milieuclubs en hun media-vrinden, aandacht-trekkers die via supranormale prikkels en chocolateletters de adverteerders moeten lokken: alles in de jacht op nieuwe fondsen/subsidies en macht. Dan krijg je het volgende beeld voorgeschoteld:

🙂 Natuurmonumenten staat op instorten, ledental keldert al jaren met tienduizenden per jaar

Natuurmonumenten doet nooit wetenschappelijk onderzoek, daar hebben ze geen geld voor over. Bijna 30 miljoen euro per jaar gaat op aan marketing en politieke lobby, dat is bijna het dubbele van wat het jaarlijks met tienduizenden kelderende ledental ophoest aan contributies.

Dus is het een fondsen-wervingscampagne, schaamte op jou Bjorn van den Boom. En wanneer krijg ik de West Vleteren nog toegestuurd? (bij een poging het redelijke te zien in een medewerker van Natuurmonumenten, hadden we een Wiedergutmachungs-ontmoeting in A’dam. Hij had Abdijbier meegenomen als vredes-geschenk, dat was ik vergeten mee te nemen…)

En ook thuis gonst het van de bijen en hommels in het Gouden Regenwoud.

Insectogeddon in Langweer

Insectogeddon in Langweer, onze leefomgeving staat op instorten!!!!

De leefomgeving staat op instorten 🙂

…De kastanjebloesems exploderen, en dan moet de Vlinderstruik nog gaan bloeien. Kun je nagaan wat daar straks omheen gonst en vlindert….

Zweefvliegen op vlinderstruik voor huis, van Insecto-Geddon is hier niets te zien

…een probleem is misschien wel ‘Exoten’-beleid, waardoor landeigenaren drachtplanten als de berenklauw moeten bestrijden in plaats van laten staan voor insecten. Hoor je de oplichters van Natuurmonumenten en hun mediasukkels niet over….

De reuzenberenklauw, onmisbare aanwinst voor onze natuur en voor vele bijen, zweefvliegen en andere insecten.

…of de prachtige drachtplant springbalsemien, een zegen voor bijen in de zomermaanden. Die gaan ze dan- verplicht door de overheid- met Roundup te lijf omdat de Overheids-Milieubureaucratie anders boetes mag uitdelen.

Reuzenbalsemien aan de Lek bij Groot Ammers, een ‘invasieve exoot’, die straks midden in het bijen en broedseizoen uitgeroeid moet met gif en machines

Ik begrijp kortom niet de strategie van milieuclubs, tenzij het doel is om de geloofwaardigheid van zichzelf en wetenschap uit te hollen.

Dat je geen ecosystemen meer hebt maar een Ego-systeem; een visie op natuur waarbij zij zich meer belangrijk mogen voelen dan anderen met andere visie op natuur dan ‘broos vaatwerk, de mens is een plaag’.

De minachting voor serieuze wetenschap van milieuclubs, zo jammer, volmaakte afwezigheid van zelfrelativering en kritisch denkvermogen. De politiek en commercieel gemotiveerde tunnelvisie, en slechts eurotekens in de ogen. Zo vulgair en eerloos.

Het redelijke alternatief voor groene oplichting: zie www.ecomodernisme.nl

Kies daarom voor het Ecomodernisme, het alternatief voor alarmistische overdrijving voor fondsenwerving is Groen zonder Doem. Wij bevelen ons van harte bij U aan.

We kennen allemaal het verhaal van Cry Wolf, steeds ten onrechte doem zaaien. Als er dan WEL eens echt iets aan de hand is, dan gelooft OOK niemand je meer. En we zitten midden in een Westerse beschavingscrisis die aandacht verdient.

One Reply to “Insecto-Geddon: Er zijn geen bloemen meer, Friesland stort in!”

  1. Wat een schitterende foto´s en een duidelijk verhaal daar geniet ik weer van!
    Natuurmonumenten in 2005 opgezegd! Kon mij er niet meer in vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *