In Frisian Intensive Farm-Fields, the poppies still blow…

…between the windmills, row by row, and the larks they bravely sing….

Het gedicht dat arts John Mc Rae schreef (1915) over de Eerste Wereld Oorlog rond Ieper (In Flanders Fields), je kunt het ook naar het Friese boerenland vertalen, althans op deze plek; windpark de Bjirmen, de oudste windfarm van Nederland met nog bescheiden turbines die al 20 jaar oud zijn.

Op rommelhoekjes tussen de akkers komen de klaprozen nog op die vroeger als akkeronkruid golden, maar die nu waardevolle ‘biodiversiteit’ heten.

Schietgat in de loopgraaf Ieper, ook hier verschenen windturbines

De klaproos staat voor (Britse) militaire historie, de verering van voorouders die offers brachten in de gehaktmolen van de Eerste Wereld Oorlog (1914-1918). Die oorlog brak 1 jaar na opening van het Haagse Vredespaleis uit.

Het idee van de bouw van zo’n vredes-symbool ontstond in 1899, op instigatie van de Russische Tsaar Nicolaas. Het paleis werd opgericht op ‘neutrale grond’ (Nederland na Haagse Conventie 1907), De grote mogendheden, Duitsland, Rusland, Groot Brittannie en Frankrijk  voorzagen dat door de militaire wedloop in de 19de eeuw een conflict kon ontaarden.

Ze konden die Industriële Oorlogvoering niet voorkomen, net als de Tweede Wereld Oorlog niet. De Carnegie-stichting is sinds 1913 eigenaar van het Vredespaleis. Zij promoten globalisten-politiek van 2030 Agenda uit naam van de wereldvrede. Terwijl de grootste militaire macht Amerika die permanent in oorlog is, zich onttrekt aan de jurisdictie van het in het Vredespaleis gevestigde Internationale Strafhof.

Het gerechtshof voor overwinnaars-justitie in Den Haag. De Amerikanen onttrekken zich ook aan 2030 Agenda haar belangrijkste drukmiddel, het Parijse klimaatverdrag van 2015 en aan het UNCLOS-oceanenverdrag. Zoals ze zich eerder uit het Kyoto-klimaatverdrag terugtrokken.

Op rommelhoekjes schieten de klaprozen op, hier bij het oudste windpark van NL

Klaprozen zijn papaver-achtigen, 1-jarige planten waarvan de grote broer, Pavaver somniferum die grondstof levert voor opium en morfine. Dat doe je door de vruchtdoosjes in te snijden, zodat het bruine sap uitlekt:

Where the poppies grow: papaver van naaste verwant Papaver somniferum waaruit je met inkepingen het bruine sap kunt oogsten, grondstof van morfine

..het bruine sap is de drugs, je wordt ‘high’ van het natuurlijke insecticide dat de plant produceert tegen vraat door plaagdieren/ongewenste biodiversiteit.

Een bloem komt uit de knop

De stinkende gouwe in mijn tuin is familie van de papaver-achtigen, die heeft gele bloempjes en oranje melksap.

Hier bij het oudste windmolenpark van Nederland, Oosterbierum kun je ook leeuweriken horen zingen, je hebt een afwisseling van rommelhoekjes en akkers. Daarom kreeg ik het gedicht van John Mc Rae als idee.

En zo tussen de randen duiken dus de klaprozen op, de ‘poppies’ uit het gedicht die met de wind meewuiven.

…en de bijen, hommels en insecten weten de klaprozen te vinden, ondanks dat het leugenachtige Natuurmonumenten roept dat Insectogeddon naakt, een uit zijn verband gerukte niet representatieve studie die een ‘trend’ veinst via rammelende statistiek, extrapoleren naar heel Nederland voor alle insecten.

Zeg vandaag nog Natuurmonumenten op en sluit je bij de 400 duizend mensen aan die afgelopen 15 jaar die oplichters vaarwel zegden

…als je dat doet, ben je dus niet in de natuur geïnteresseerd en effectieve oplossingen.

Met dank aan broeder in het goede, Hans Keuper

Je bent er slechts op uit om mensen geld uit de zakken te kloppen en uit op politiek gewin, over de rug van de voedselproducenten. Nieuwe Oogst, het blad van de agrarische sector meldt overigens dat Natuurmonumenten de spotjes tegen boeren- als schuldige partij aan Insectogeddon- afgelopen donderdag introk.

En dan, wat zouden boeren moeten doen voor ‘behoud van biodiversiteit’? Meer akkeronkruid tussen hun gewassen? Wie krijgt de rekening?  In ons boek “Ecomodernisme, het Nieuwe Denken over Groen en Groei’ pleit ik voor meer respect voor eigendomsrecht en eigen verantwoordelijkheid. Als je iets wilt, moet je het zelf doen met eigen middelen.

Laat ieder op eigen grond de eigen verantwoordelijkheid nemen. Gedram met media-campagnes, daar groeit geen bloem meer van, er verdampen hooguit marketing-miljoenenen die ook ter verfraaiiing van het landschap besteed konden zijn.

Het enige dat groeit door media-gedram, dat is de bureaucratie en dus lastendruk voor de mensen die het landschap maken.

Laat dan her en der wat rommelhoekjes over, en in mum van tijd heb je ook het akkeronkruid weer terug. Geef de natuur 1 vinger….

…ook bij Firdgum zie je de klaprozen opkomen op een rommelhoekje, waar mensen even niets mee deden.

De klaprozen (met prikkeldraad van de loopgraven) zijn natuurlijk symbool voor de Eerste Wereld Oorlog, waar ik afgelopen jaar al over schreef in verband met herdenking van de Derde Slag bij Ieper in de zomer van 1917. Dit jaar is het een eeuw geleden dat het laatste bloedige jaar van die oorlog in ging.

De klaproos als herinnerings-symbool komt dankzij Moina Belle Michael, bekend als ‘The Poppy Lady’, hij kwam ‘oorspronkelijk’ uit Zuid Europa

Zie ook mijn bezoek aan de Noord Franse Romagne, waar met hulp van Amerikaanse Soldaten in september 1918 de Siegfried-Linie van de Duitsers werd doorbroken. Je Europese Historie herontdekken is belangrijk, omdat je door die kennis ook iets van je eigen afkomst leert.

Meer kennis maakt je minder gevoelig voor misleiding door de leugenfabriek der journalistiek.

De media-propaganda en ‘framing’ van maatschappelijke fenomenen rijkt verder dan het vervormen van ecologische vragen tot bangmakerij die overheids-uitbreiding faciliteert.


Zie ook het verschil tussen hoe massamedia over de recent gevangen genomen Britse journalist Tommy Robinson berichten, en wat hij zelf te zeggen heeft. Opgegroeid in een volkswijk in Luton (bij Londen) die door Islam-radicalen wordt overgenomen.

Mensen die gewoon met ‘Dood aan Groot Brittannie’-borden en Niqaab over straat mogen lopen, je vrouwen voor hoeren mag uitschelden en bespuwen, je dochters als prostituees exploiteren en ze verslaafd maken.

En die dus ook bij protest tegen Groot Brittannie, het land dat ze opvangt, de Poppies vertrappen en in de fik steken, die herinnerings-symbolen aan de offers van Britse soldaten sinds de Eerste Wereld Oorlog.

Komt die autochtone bevolking in opstand, dan filmt de leugenfabriek der journalistiek dat in het frame van ‘kijk die racistische aso’s eens’.

Herinneringskruisje met klaproos in de Menenpoort Ieper in Flanders Fields

Je kunt het gevangen nemen van Tommy Robinson zien als klassieke ‘verdeel en heers’-politiek. Je laat bevolkingsgroepen wat op elkaar losgaan terwijl je de eigen globalisten-politiek door het keelgat schuift (2030 Agenda).

Want dat is ook wat ‘de strijd tegen klimaatverandering’ is. Globalisten-politiek, haat tegen het eigene, je historie, tradities en je afkomst. Via exorbitante lastenverzwaring uit naam van ‘De Energietransitie’ verbouw je de economie tot een staats-gecontroleerd apparaat en je berooft de midden en onderklasse van haar (bestedings-)vrijheid.

Zonder welvaart en geld, word je net zo monddood als de laag opgeleide autochtone onderklasse nu al is.

Hier, is het ook niet gek dat een politicus die 24 uur per dag voor zijn leven moet vrezen vanwege zijn standpunten, en die 20 zetels haalt, en die in Groot Brittannie een speech mag houden, hier in onze media stelselmatig verketterd wordt? Dat je al moet haasten ‘nee hoor ik ben niet van de PVV’, zo’n frame is er opgeplakt door de leugenfabriek der journalistiek.

Een reden kan zijn: dat wereldvreemde leugenvolkje in hun redactieruimtes sympathiseert met ‘de hoog opgeleiden’. In een seculiere maatschappij heb je alleen papieren ‘meetbare’ normen voor beschaving. En dus heet ‘hoog opgeleid’ synoniem met ‘beschaving’. En die pretpakketjes van de PvdA of erger zijn op papier ‘hoger opgeleide’, met een studie Internationale Communicatiemanagement of Sociale Politicologie.

Terwijl het de laag opgeleide autochtonen zijn die de rekening krijgen van massa-immigratie, die zien hoe hun wijken overgenomen werden in enkele decennia….

Men roept ten onrechte wel iets over ‘linkse media’, maar ‘links’ staat hier niet voor klassiek links zoals bij Vadertje Drees. Het staat voor wereldvreemde metromannetjes uit de munttheesalon en intellectueel luie lieden die nog nooit echt werk hoefden verrichten, die in een sociale bubbel leven. En hun vrouwtjes.

De vervreemding die dat geeft, dat je niet meer in je eigen land woont, maak het eens mee. En machteloosheid, dat je ook geen zicht hebt op verbetering.

Zo ben ik ook naar Friesland ‘gevlucht’ als Zelfstandige Zonder Perspectief (ZZP’er). Hier op het platteland kun je nog een normaal huis krijgen tussen de autochtonen in de natuur. Mijn laatste jaar in Amsterdam verbleef ik tussen de vervreemding van een ge-islamiseerde wijk, Islamsterdam, van Geuzenveld-Slotermeer.

Ik heb het met eigen ogen gezien, de buggies vol toekomstige taalachterstandjes van mensen die hier decennia wonen en nog steeds weigeren de taal te spreken.

Ik heb ook in Amsterdam Zuid gewoond waar je er niets van hoeft te zien als je maar genoeg geld hebt. En dan kun je mooi van die ‘beschaafde’ partijen blijven stemmen die het zich veroorloven kunnen om weg te kijken.

De oudste windfarm van Nederland, bij Oosterbierum in het ‘intensieve boerenland’

Daar kom je ook alleen maar ‘buitenlanders’ tegen die hoog opgeleid en bevoorrecht zijn. Net als in Wageningen, alleen maar gezellig en internationaal. Dus kan je met warm gevoel over jezelf je vervolgens verbazen over dat racistische plebs dat de ‘verkeerde partijen’ stemt.

Niets is sociaal zo weinig sexy ter deug-signalering, als ‘Autochtone laag opgeleiden’, daar wil niemand mee geassocieerd worden. De ‘proles’ uit Orwell’s 1984, die ik ook beschreef bij het artikel over protest tegen ‘De Doodsvaardersplassen‘. Je kunt ter sociale zelfprofilering het beter opnemen voor ‘de biodiversiteit’ of ‘de dieren’ dan dat je opkomt voor laag opgeleiden.

Vroeger nam ‘Links’ het voor hen op. Maar nu heb je geen ‘Linkse’ partijen meer, zelfs de Socialistische Partij (SP) is een klimaat-activistisch en elitair zootje hipsters. Op deze wijze doorgezet, krijgen we dus een burgeroorlog: wat inhoudt, de bevolking verzet zich fysiek tegen een steeds leugenachtiger en meer autoritaire overheid.

De Derde Wereld Oorlog was 9-11 al begonnen, vraag het de mensen in papaverland Afghanistan in Libie, Irak, en Syrie maar….Het met militaire middelen opleggen van Globalistische Seculiere politiek.

Voor WIE moesten die arme Amerikaanse soldaten dood?

En de jonge Britse en Amerikaanse jongens uit de lagere sociale klassen die daarvoor als soldaten geofferd worden, met duizenden tegelijk, als proefkonijnen van nieuw wapentuig van de wapenindustrie.

Kom je vervolgens als Britse soldaat met je benen door een bermbom afgeblazen terug in London Luton. En dan word je door Islam-radicalen bespuwd, zonder dat de politie ingrijpt. Die neemt liever op valse gronden Tommy Robinson gevangen. Iemand die bij zijn presentatie bij de Oxford Union een eigenschap etaleert die seculiere ‘hoog opgeleiden’ zo deerlijk missen:

Oprechtheid. Rjocht en Sljocht zoals de vroegere Friezen.

2 Replies to “In Frisian Intensive Farm-Fields, the poppies still blow…”

  1. Het is NIET het Internationaal Strafhof maar het Internationaal Gerechtshof dat in het Haagse Vredespaleis zetelt. Zie ook de door jou gebruikte link.
    Het Internationaal Strafhof ligt richting Scheveningen (-Bad).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *