Aardse Buitenwezens geland bij Nederlandse natuurrivier, intelligent leven?

Je kunt met telescopen het heelal afschuimen op zoek naar buitenaardse wezens. Mark Zuckerberg van Facebook is sponsor van zo’n programma. Maar waarom zou je, als er aardse buitenwezens bestaan als weidebeek-juffers die zo mooi boven het water kunnen dansen als blauwe elfjes.

Ik noem dat aardse buitenleven dan ook blauwe libellen. Want dat is wat het eerste in je opkomt als je ze ziet. Weidebeekjuffer is een hele mond vol, dat zeg je niet op een zomermiddag terwijl je van het mooie weer en de zomergeuren geniet.

Nou vooruit, blauwe juffer zou nog beter zijn. Een libelle vouwt zijn vleugels niet, die blijven recht uitstaan. Een juffer vouwt ze boven zijn rug. Een compromis tussen biologisch correct en wat je spontaan invalt.

De blauwe juffer danste boven de Regge, een natuurrivier in Overijssel waar je door kunt waden, het stroomgedeelte uitgezonderd. Ik maakte er even ‘contact’ mee: ging voor zijn uitvalsbasis staan met de camera, en als je ‘m een zetje gaf deed hij een uitval naar je.

Mark Zuckerberg van Facebook sponsort de zoektocht naar buitenaards leven. Zou er op aarde intelligent leven zijn?

Dat boven-water-ballet, voeren ze natuurlijk op om de mannetjes te intimideren.

Komt er een wat groenig en schuchter gekleurd vrouwtje voorbij, dan racen ze er met een hele groep achteraan. Zo gezien levert de natuur niet meer inspiratie dan voor een doorsnee B-film. Een levend wezen handelt vaak niet naar meer dan een simpel computer-programma, geschreven in vier letters A C T G van zijn DNA.

Een beetje informatica-student moet wel een programmaatje ‘blauwe juffer’ kunnen schrijven in Nullen en 1-nen, bits, di-gitaal, twee letters

Een aards buitenwezen boven de Regge…

En toch had ik wel een uur plezier, daar tot de middel in het water van de Regge staand met de foto-camera. Wat de functie van het gedrag van die juffer was kon me gestolen, en wat voor waardevolle rol die in het ecosysteem zou hebben. Boeiuh...

…ze waren leuk om naar te kijken en zagen er buitenaards uit, de zon scheen, het water was helder, Trudy lag langs de kant haar Terrier-siesta te houden, je doet je sloffen uit, trekt je broekspijpen op, waadt met camera door de rivier.

En ik dacht: ‘wat een mooie dag, wat een mooie dag, voor de Dood.’ 

Weidebeek-juffers maken uitvalsvluchten vanaf een stekje in het water, de dansvlucht moet andere mannetjes intimideren. Komt een vrouwtje voorbij dan racen ze er achter aan.

Wanneer je het ‘intelligent leven’ op aarde wilt ontsnappen, mensen die op papier en in theorie heel slim heten, dan is het aardse buitenleven de plaats om te zijn. Wie het buitenaardse leven zoekt, heeft vooral meer budget en techniek tot zijn beschikking ..

Maar dat zelfde gevoel van verwondering en ‘hoera, ik leef’, je krijgt het ook met telescoop niet te zien zolang een bord voor je kop zit.

Gewoon languit in het geurige gras liggen tussen gonzende bijen, vlinders, genietend van de zomerzon. Tel uw zegeningen, daarom ben je Zelfstandige Zonder Perspectief (ZZP’er) geworden.

Dat je al 14 jaar permanent vakantie hebt en toerist kan zijn, zonder netto op andere mensen te parasiteren (iedereen die aan het publiek infuus hangt).

…ze zijn bijna sierlijk, kunnen boven het water dansen

..mooie uitstraling, buitenaards bijna

Oeverlibel, was hier ook te zien: de recht uitstaande vleugels. Hij is ook blauw

De Regge komt uit in de Overijsselse Vecht bij Ommen. Je treft er landschappen die eeuwenoud lijken, en op de 1 of andere manier voel je je als mens daartoe meer aangetrokken. Zoals je ook liever in een mooi oud Nederlands stadje loopt, of het nu Hindeloopen is of Amsterdam, dan in bijvoorbeeld Zoetermeer of Almere.

…Dit is ons landje, kijk hoe mooi het nog kan zijn bij zoveel overbevolking van wezens die voor ‘intelligent leven’ doorgaan, Homo sapiens…

De Regge is weer ‘natuurlijk’ gemaakt ten opzichte van eerdere kanalisatie. De oevers mogen weer afslijten, en meteen pikt de ijsvogel daar dan een broedhol in

…en daar wemelde het dan van de blauwe juffers die eigenlijk weidebeekjuffer heten. De Regge is wel een weidebeek….

Een bank waarin de ijsvogel zijn nestje kan boren

De Regge kronkelt onder een spoorbrug door, links Koninginnekruid

Kruiden en bijen, het wemelde vanzelfsprekend weer van de 2/3de verdwenen insecten

…je trof er nog een ouderwets hooiland bij een begraafplaats, waar de kneu (vinkachtige) een nestje had gemaakt. Dat was bij het klimop snoeien bloot gelegd, maar de vogeltjes bleven er stug op de 6 eitjes broeden.

Blootgelegd bij het snoeien van de begraafplaats: een nestje van de kneu met 6 eitjes

Een schermbloemige, ze lijken allemaal op elkaar

Frambozen, lekker

…een paradijsje kortom.

One Reply to “Aardse Buitenwezens geland bij Nederlandse natuurrivier, intelligent leven?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *