Flitslichten vanaf de maan te zien….

De maan, La Luna, van Lunacy: Gekte, wat ‘maanziek’ heet, en waarom weerwolven ook naar de maan huilen

Had u ooit gehoord dat diverse Apollo-maanmissies flitslichten vanaf de maan zagen toen ze in een baan rond de maan vlogen? Precies een halve eeuw terug in 1968 begonnen de Apollo 7 en 8-missies met testvluchten in een baan rond de maan.

Als voorbereiding van de maanlanding van de Apollo 11-missie op 20 juli 1969 door Buzz Aldrin en Neil Armstrong die wereldwijd op tv te zien was.

Zo kun je ook je leven invullen

Waartoe mensen in staat zijn; je kunt een Travestietenbar uitbaten met Female Impersonators, “seeing is believing, men will be girls‘. Voor transgender-gedoe kon je al 13 jaar terug terecht in Bourbon Street New Orleans, voor het politiek correct werd om daar een hogere menssoort in te zien..

De maan met 400mm-lens, je ziet de kraters liggen

Maar je kunt dus ook een raket-reis naar de maan technisch mogelijk maken met een team ingenieurs, wetenschappers en piloten die het beste uit zichzelf halen. De historie daarvan kun je zelf bij een bezoek aan NASA in Houston zien.

V2, Wernher von Braun en Walter Dornberger hun creatie

De in 1971 en ’72 volgende Apollo 15 missie en de Apollo 16 missie maken net als eerdere astronauten melding van flitslichten die ze vanaf de maan zien. Dat wist ik eerder niet.

Het is gek dat dit niet in vette krantenkoppen verscheen, en tot de dag van vandaag wist ik dat na 43 jaar dus ook niet. Toch is het waar. Zie hier maar in het Apollo 15-verslag van de Nasa op bladzijde 149:

…wat was dat nu? Waren het de Russen Apollo 15 Missieverslag Nasa blz 149

Het flitsen zou op de gekscherende opmerking van Wernher von Braun kunnen slaan, op de vraag wat de astronauten bij maanlanding voor wezens zouden aantreffen. Waarop hij opmerkte ‘De Russen’.

Dat die Russen de Amerikanen al voor zouden zijn, nadat ze in 1961 met dat Apollo-programma begonnen. Zoals de Russen met hun Spoetnik ook als eerste in de ruimte rondvlogen. In het Apollo 16-missierapport zie je opnieuw melding van flitsen vanaf de maan:

IN het Apollo 16 Missierapport

Von Braun was natuurlijk de Nazi-raketgeleerde en SS’er die de Amerikanen via Operation Paperclip met nog 1400 Nazi-wetenschappers uit Duitsland haalde, om de eigen (militaire) technologische vooruitgang een duw te geven.

V2-raket Peenemunde

Het is bijzonder de moeite waard om eens Peenemunde te bezoeken, waar Von Braun met collegae de V2-raket ontwikkelde.

Peenemunde met de vloeibare zuurstof-fabriek die nu het Peenemunde-museum is

Je kunt die Apollo-missies als culminatie van Westerse superioriteit zien, heldhaftigheid. En dat straalt de krasse knar Buzz Aldrin in 2016 nog steeds uit als hij voor de American Conservative Union een motivatie-speech geeft van ‘tijd om naar Mars te gaan’. Nu krijg je al wetgeving om mensen met ‘gekwetste gevoelens’ te beschermen voor hun nichterige lange teentjes.

Toen had je kerels die met een raket naar de maan vlogen, met een kans van 1 op 3 om te sterven, en die koelbloedig al die handelingen verrichten onder tijdsdruk, zoals het loskoppelen van een maanmodule. Het lijkt wel alsof het Westen toen op haar hoogtepunt zat, waarna in 1968 de culturele degradatie begon van Westerse zelfhaat, culminerend in de moderne milieubeweging.

Die maan-exploratie is alvast beter geld besteed dan aan de reeks zinloze oorlogen die dankzij de Neo-Cons van de Project for a New American Century werden begonnen.

108
Zonder de maan was er geen leven mogelijk op aarde, hij schermt ons van meteorieten af. Door de maan zijn periodieke aantrekking vervormt de aarde steeds een klein beetje zodat je Eb en Vloed krijgt.

Wat ik eerder nog niet wist; de diameter van de maan en afstand tot aarde en zon zijn in precies zo’n verhouding, dat complete zonsverduistering mogelijk is. Hoe ‘toevallig’.

Of juist: wat een getuigenis van (mathematische) orde in het heelal, zodat het leven mogelijk is. De (gemiddelde) afstand van de zon tot de aarde, gedeeld door zijn diameter komen uit op 108. De (gemiddelde) afstand van de maan tot de aarde gedeeld door zijn diameter komen ook uit op 108.

The Watchers….De maan begluurt ons

Het getal 108 haal ik uit deze presentatie van een kereltje die als soldaat voor de Amerikanen in Mosul diende. Dat is de stad waar ooit de Sumerische beschaving ontstond met haar spijkerschrift, uitvinding van het wiel, het opdelen van tijd in 60 seconden en 60 minuten. Die zouden ook al astronomische kennis hebben die wij pas recent weer herontdekten.

En er zijn diverse oude beschavingen die dus dat getal 108 als ‘heilig getal’ hanteren, het komt al bij Yogi’s voor. De ‘meeneem-boodschap’ is: mensen waren toen lang niet achterlijk… Ook is het vreemd dat je vroeger op school niet meer van die eerste grote beschavingen leerde.

Dus oude beschavingen waren niet stupide
Het gangbare wereldbeeld dat seculiere academici en massamedia opdringen, is dat mensen vroeger ‘primitiever’ waren dan nu. Dat mensen in de kerk dachten dat de aarde plat was, terwijl de Oude Grieken al wisten dat hij rond was. Mensen toen waren even ‘slim’, maar je kunt met de kennis van nu achteraf altijd lacherig oordelen.

En er waren ook beschavingen die toen kennis hadden die wij nu niet hebben. Bedenk alleen al hoe ze in Drenthe die dikke Hunebedden konden bouwen met enkel spierkracht. Of hoe ze de megalieten van Stone Henge op hun plek kregen…

Hoe ze die klus klaarden, daarover zijn mensen ook nog niet uit-gespeculeerd.

Stonehenge, voor astrologische waarneming?

De Romeinse beschaving was ook hoger ontwikkeld dan de Westerse was tot de 17de eeuw aan toe. In het gangbare ‘wetenschappelijke’ wereldbeeld past ook het idee dat godsgeloof iets ‘primitiefs’ is dat mensen langzaam loslaten door steeds meer kennis.

Dus dan zijn ‘goden-verhalen’ ook consequent ‘mythologie’, verzinsels van de menselijke geest zonder feitelijke grond er in, sprookjes. Maar wat als er ook een kern van waarheid inzit. Neem het zondvloed-verhaal: het kan zijn dat vlak na de IJstijd plots de zeespiegel met tientallen meters steeg, en dat die ervaring door mondelinge overlevering in volksverhalen werd vastgelegd.

Via de fusie van wetenschap en ‘mythologie’, komen we dan bij de meer exotische ‘Holle Maan’-theorie, Die kijk op de maan werd al door SF-schrijver HG Wells (de zelfde schrijver die de ‘Mensenrechten’ bedacht) geformuleerd in 1902. Met de Apollo-missies kwam voor die kijk op de maan weer belangstelling, zoals via onderstaand boek:

Kreeg voeding dankzij de Apollo-missies

Die theorie kreeg dankzij de flitslicht-waarnemingen van Apollo-astronauten in de jaren ’70 voeding: dat je de maan als een ruimteschip kunt zien dat precies in de goede baan rond de aarde is geplaatst. Maar ook door de massa-metingen en seismische metingen die ze ondernamen. Zo konden zij bijvoorbeeld ook ‘maanbevingen’ meten, net als aardbevingen.

De maan heeft een wel 1/3de kleinere dichtheid, en leek ook als een soort ‘bel’ te trillen (in de woorden van de astronauten) toen zij hun Lunar-probe loslieten op het maan-oppervlak.

Durbuy

Mix die verbazend onbekende observaties van de Apollo-astronauten, met oude verhalen uit de eerste Sumerische beschaving (4000 BC) over de zogenaamde Annunaki, en dan heb je de ‘Holle Maan’-theorie bij de kop in zijn moderne vorm. Sumerische klei-tabletten zouden verhalen over de ‘Luchtgod’ die neerdaalde en wat we nu ‘engelen’ noemen zouden eigenlijk aliens zijn.

…mag ook niet op je boekenlijst ontbreken voor geinformeerde ‘what if’-speculatie

Zo zijn er in Bijbelboek Genesis ook duistere verhalen over ‘reuzen’ die zich verlustigen aan de dochters van mensen. De minder orthodoxe theorie van de mensheid luidt dan: die Aliens kwamen op aarde om moderne mensen te maken, en die mensen vereerden ze als ‘goden’.

Vanuit dat wereldbeeld kom je op de theorie, dat in de ‘Holle maan’ buitenaardse wezens leven, die deze maan als ruimteschip rond aarde parkeerden. Dat is de theorie die complot-veteraan David Icke sinds 2010 op het web verspreidt, hij is TE mooi om onvermeld te laten.

Maar Icke staat dus in een langere traditie van Holle Maan-theoretici die al minstens een eeuw oud is.

De Hadley-berg op de maan is meer dan 3 kilometer-hoog. Dit is een berg in de Negev-woestijn bij Jordanie

Bergen op de maan van kilometers hoog
Overigens dachten mensen vroeger ook dat de aarde hol was, dus zo ver gezocht is die theorie niet. Nota bene de astronoom Edmond Halley formuleerde in 1692 zijn Holle Aarde-theorie. Ook in mythologische context speelt die ‘Holle Aarde’ een rol, zoals bij Noorse mythologie over ‘Midden Aarde’ waar Tolkien naar verwijst.

Dat zou slaan op het verloren ‘thuisland’ in het binnenste van de aarde van het Arische ras. De toegang daartoe zou bij Thule op Groenland te betreden zijn. Al zouden er ook SS-expedities naar Tibet gaan die geloofden dat de ingang ergens in de Himalaya lag.

De Amerikanen hebben op Thule hun noordelijkste luchtmacht-basis.

Tijdens de Apollo-missie reden ze met hun maan-karretje wel 24 kilometer rond, vlakbij het Hadley-gebergte en het Apollo-verslag van de Nasa meldt dat er bergen zijn van 3 kilometer hoog.

De maan op de Veluwe

Momenteel bestaan zowel bij de Amerikanen als de Chinezen plannen om de maan te herbezoeken, maar dan nu voor mijnbouw. Er zou veel titanium te winnen zijn, en de Chinezen zouden er Helium3 kunnen winnen voor kernfusie. Dat Helium3 daalt er neer bij zonnestormen.

Als de maan op maximale afstand van de aarde beweegt, dan is hij onbeschermd door het magnetisch veld dat onze planeet beschermd tegen zonne-bombardementen. En daarom kan er dus zo’n hoge concentratie Helium3 te vinden zijn.

De vraag is nu dus wie het eerste terug zal zijn op de maan, nu we al 50 jaar er geen voet meer op zetten. Zullen dat Amerikanen zijn of Chinezen? De volgende keer dat je naar de maan kijkt, laat dan alvast je fantasie op de loop gaan. Stel dat er meer op die maan te vinden is dan men ons vertelde?

Uit missieverslag Apollo 8 verkennings-missie van oktober 1968

Waarom keken mensen er schijnbaar 50 jaar niet meer naar om, die maan, nadat het Apollo-programma ophield?

Het is alvast wonderlijk dat er gewoon mensen rond die mysterieuze schrijf vlogen, la Luna, waarnaar ook het Engelse woord ‘Lunacy’ voor ‘gekte’ is vernoemd, ‘maanziek’ zoals dat vroeger heette.

Vooral ‘normale’ mensen zijn knettergek, mensen die ‘het bestaan’ zomaar voor lief nemen zonder er vragen bij te stellen. En dus weten we nog steeds niet: wat waren die flitslichten nu? Heeft iemand een idee? Is er meer bekend dan wij weten en houdt een kleine groep mensen kennis achter?

8 Replies to “Flitslichten vanaf de maan te zien….”

 1. Ik blijf het ook ongelofelijke missies vinden; die maanlandingen en vraag mijn ouders ook nog wel eens om hoe dat was om die eerste missie op tv te zien in 1969.
  De lancering van die Saturnus V is ook een aanrader om te zien en horen (op jijbuis; geluid hard zetten!).

  Ik dacht trouwens dat de maan ook zo’n 3 of 4 cm/jaar van de aarde af beweegt (baan om de aarde wordt groter).

 2. Dank je wel voor dit informatieve artikel. Als je stappen zet om wijsheid te vergaren, worden de tijden steeds interessanter. Je constateert dan ook dat je eigenlijk je hele leven door opgelegde indoctrinatie programma’s op het verkeerde been bent gezet om als onderdeel van de intensieve menshouderij te functioneren. Vooral zo doorgaan Rypke, daar hebben mensen wat aan, nu en de komende generaties.

 3. Het Visual Light Flash Phenomenon gaat over lichtflitsen die de astronauten waarnemen in hun zichtsveld. Men gaat er van uit dat die flitsen in de ogen ontstaan door kosmische straling. De “Investigation” bestond dan ook uit de ogen laten wennen aan volledig donker en dan flitsen af te wachten. Zie:
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0042698905006735
  en
  https://alteaspace.wordpress.com/2011/11/01/the-effects-of-cosmic-rays-on-astronauts-the-light-flash-phenomenon/

  Het waren geen flitsen vanaf de maan.

 4. Beste Rypke,
  Graag wil ik nog even reageren aangezien ik zag dat u journalist bent, voor u kan dr. Steven Greer een zeer interessant onderwerp zijn, voor de hele mensheid zelfs!
  Zoveel mogelijk mensen moeten dit weten, in Amerika is de bal al aan het rollen.
  1 keer kijken heeft geen zin meedere lezingen bekijken is echt noodzakelijk anders kunnen we het niet goed begrijpen!
  Door toeval heb in 2017 het boek Nieuwe Dageraad de Akasha geopenbaard gelezen van Helma Broekman, uitgeverijheijink.nl
  Zelf heb ik altijd al gedacht dat we niet alleen zijn in het heelal maar na het lezen van dit boek kon ik het bijna niet geloven.
  Tot dat ik weer door toeval terecht kwam bij Dr. Greer, hij heeft vele bewijzen van documenten tot astronauten, piloten en andere belangrijke mensen die hier nooit over mochten spreken! Veel zaken die dr. Steven besprak herkende ik uit het boek.
  Ik weet ook dat er veel nep is op youtube maar mijn conclusie is dat dr. Greer en Helma de waarheid spreken!
  De gewone mensen moeten het na vele jaren doofpot ook weten en kunnen we eindelijk beginnen met het redden van onze bijzonder mooie planeet.

  Ik hoop dat u mij serieus neemt, het is echt erg belangrijk voor de mensheid!

  Met vriendelijke groet,

  Gerda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *