Zo ziet Amerikaans bos er uit dat Nederland kapt voor ‘biomassa’

Deze foto verscheen al in diverse bladen, maar hij was ook goed gelukt…

Binnen klimaatbeleid krijgen de windturbines de meeste (negatieve) aandacht, maar mensen vergeten dat 50 procent van de ‘duurzame’ energie-doelen gedekt worden met ‘biomassa’. De overheid spendeert een miljardje of 3 aan subsidies tot dit jaar, om bos uit de Oostelijke Verenigde Staten tot houtsnippers te laten vermalen.

Dat heet dan ‘duurzaam’.

De cypressen zijn behangen met ‘Spaans mos dat vernoemd is naar de lange baarden die Spanjaarden hadden

Die houtpellets kunnen kolencentrales als de Amercentrale van Essent (sponsor van klimaat-agitatieclub HIER) dan bijstoken, en vervolgens heten ze ‘groen’.

De subsidies die RVO uitdeelt, het kan niet op 🙂 Bron: Algemene Rekenkamer 2015

Het type bos dat ze daar vernietigen om de Nederlandse overheid ‘groen’ te poetsen, ziet er ongeveer zo uit, veel cypressenbos.

In de Atchafalaya-delta, zijtak van de Mississipi

Ik fotografeerde dat in de Atchafalaya-delta in Louisiana, de staat die naar de Zonnekoning Louis 14 is vernoemd toen dit gebied nog onder de Franse kroon viel. Het is een zijtak van de Mississippi.

Deze foto verscheen nog in NRC Damesblad bij een verhaal van mijn hand

Aardig nieuws is verder dat de Telegraaf gisteren zonder bronvermelding mijn bericht van 3 maanden geleden overnam: dat Ed Nijpels zijn (in de verkoop staande) woonboerderij in Langweer het meest beroerde energie-label denkbaar heeft: Energielabel G, zelfs dubbel glas kon er bij Ed niet van af.

Dat meldden wij 3 maanden geleden al

Om even een idee te krijgen van de Miljoenen-boerderij van Ed bij mijn woondorpje Langweer:

De woonboerderij van Ed Nijpels aan De Diken bij Langweer

Waardoor we dit prachtige woordgrapje met Ed konden uithalen. Het is toch een mooie samenkomst van omstandigheden dat wanneer je de G van Ed Nijpels zijn Energielabel wegpoetst uit het bericht van mediasukkel Rob Berends (Gelderlander), de krantenkop plots de realiteit van Bestuurlijk Nederland adequaat samenvat:

Met het wijzigen van 1 letter zou de kop tenminste nog kloppen

Ed Nijpels is de voorzitter van Milieucentraal. Dat is een Groen Links-clubje dat voor 2,5 miljoen euro subsidie per jaar van de Ministeries van BuZa en I/M U en Mij vertelt wat mij moeten eten en niet mogen eten vanwege ‘het klimaat’.

Milieucentraal, betaald door De Staat, met Ed Nijpels als voorzitter

Je ziet dat wat ik hier schrijf, vroeg of laat ook wel doorlekt naar de mainstream-media.

De Telegraaf zou een zoveel betere krant worden, wanneer ze haar VVD-cheerleaderschap opgaf, en een fatsoenlijke oppositiekrant werd tegen onze toenemend corrupte overheid als pinautomaat van banken/multinationals.

Een krant die niet langer volgens links-rechts-cliches bericht.

Maar volgens de ‘clash’ in het debat die er nu WEL toe doet: traditionalisme en nationalisme versus globalisme, integriteit versus de groene leugen. Dan kun je veel beter gebeurtenissen in samenhang verklaren die je nu als losse incidentjes naast elkaar meldt.

Een echte VOLKS-krant zou je dan krijgen.

  • Doe vandaag nog een duit in het collectezakje van Interessante Tijden via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke, en voeg je bij de vaste en incidentele donateurs die doneren voor bier (10 euro) boeken (25 euro) en benzine (100 eu) de ingredienten die Interessante Tijden op de rails houden.
  • In ruil  Iedere dag een nieuw inzicht en altijd voorzien van spectaculaire fotografie. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *