Wat voert de Rood(wang)schildpad in zijn schild?

Roodwangschildpad

De Rothschildpad is spin in het wereldwijde web van complotten dat uw levensgeluk hindert dat eigenlijk absoluut en volkomen hoort te zijn. Maar net wanneer je na een rondje internet van de ontdekking van die samenzweerder bent bekomen, kom je de Roodwangschildpad in Friesland tegen.

Wat zou die in zijn schild voeren?

….ze kunnen makkelijk 30 jaar worden

De officiele autoriteiten zeggen wel dat deze exoot zich hier nog niet voortplant. Omdat deze Amerikaanse Rockefeller onder de schildpadden 8 weken warmte van 28-32 graden nodig heeft, voor zijn eieren uitkomen.

De wat koelbloediger mannetjes komen in de koudere broedhopen uit, de vrouwtjes hebben meer warmte nodig om vrouw te worden.

Oftewel, de temperatuur van de broedhoop dicteert het geslacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *