Nederland 100 % fossielvrij scheelt 0,00018 graden ( = NIHIL)

De email aan Ed Nijpels, waarna ik een telefoontje van het FD kreeg;

Nadat ik deze email (30 juni 2014) naar Ed Nijpels stuurde over de (ecologische) rentabiliteit van klimaatbeleid, kwam een telefoontje van het Financieele Dagblad. Dat ik niet langer welkom was. Ze hadden een boos telefoontje van Ed/De SER gehad. (waar McKinsey-jongen Wiebe Draijer toen de scepter zwaaide.)

Ed Nijpels (toen oa SER) wilde niet antwoorden op vragen; wat is de ecologische rentabiliteit van tientallen miljarden euro’s investering in het SER Energieakkoord (voorloper Klimaatwet) voor ‘groene groei’ (van lastenverzwaring en staats-schuld).

Had ik 10 juni nog het omslagverhaal ‘De Vervuiler wordt Betaald‘ geschreven voor FD Energy Pro over EXTRA CO2-uitstoot van hout-biomassa waarvoor Essent miljarden euro’s subsidie kreeg. Waarvan de KNAW in januari 2015 de juistheid onderstreepte. En wat Trouw (22 november 2017) en Zembla (22 maart 2017) pas 3 jaar later meldden.

Maar plots is alles dat je schrijft kut. Of zoiets. Een komma op de verkeerde plaats, 0,1 bleek 0,11 te zijn. Schande!

Ton van der Ham (de Alfa-male van Zembla) pikte de biomassa-werkt-niet- tip op, na een lezing in september 2014 in Huis Utrecht voor de VVOJ en VWN over mijn WNF-onderzoek ‘Het Wereldbestuurfonds’, en hoe je in de daarop volgende ‘communicatie-oorlog’ standhoudt.

Maar Zembla doet nooit aan bron-vermelding. Net als die keer dat ze deelname in de uitzending beloofden na dat WNF-onderzoek (augustus 2012).

Het groen vernis van Corporate Inc anno nu

Ze zonden september 2012 Der Pakt mit dem Panda uit van Wilfried Huisman. Strekking gelijk aan Wereldbestuurfonds een maand eerder (alle geld op aan reclame); WNF is het groene vernis van Corporate BV. Had ik even als onbezoldigd redactielid mogen meedraaien bij Zembla. Wat een eer 🙂

Slachtoffer van ‘duurzaam’ (juveniele slechtvalk), bij de Eemshaven staan windturbines die wel 100 ‘beschermde’ vogels per jaar per stuk uit de lucht slaan (Bron Altenburg & Wymenga)

Nou ja je bent een beetje dwaas of je bent ’t niet. En wat mij niet doodt maakt geeft me cynische humor.

Het gecombineerde media-effect van ‘Het Wereldbestuurfonds’ (kwam bij Radio 3, 1 Vandaag, RTL Nieuws, voorkant Telegraaf enz) en de Zembla-uitzending was gunstig. Het WNF verloor in 1 jaar 60 duizend leden. 🙂 Die verloren zielen hebben ze nu dankzij hun marketingbudget van tientallen miljoenen (waarvan jaarlijks 15 miljoen euro Postcode Loterij) al weer terug-gesnoept.

Maar toch… het deed ze even pijn. Dus ergens heb je nog de hoop; met constructieve en onderbouwde journalistiek kun je een verschilletje maken.

Ed Nijpels bedreigt iedere publieke bestuurder die zijn windturbine-maffia in de weg staat

FD kwam enkel nieren proeven
Op 15 juli kreeg Ed Nijpels van het FD (Alexander Weissink) een beschamend goedmaak-interview waar hij de regionale democratie mocht afbranden. Iedereen die zijn windturbines in de weg zou staan was gek; of zoiets. We noemen het FD niet voor niets de Enecobode, dat KPMG/VNO-NCW advertentie krantje.

Vergelijk het met het nep-nieuws van de ‘Terrorisme’-coordinator dat op de voorkant van mijn provincie-sufferdje (Leeuwarder Courant) verscheen. Wie iets tegen windmolens heeft is terrorist. Of zoiets;

Ons provincie-sukkeltje, bewerking van een persberichtje/verkooppraatje van de overheid

Ik beschouw 95 procent van wat in massamedia verschijnt als flauwekul, omdat het ge-(spin-)dokterde info is van persbureaus en instanties. Daarnaast heeft 95 procent der journalisten geen analytisch abstractievermogen, het zijn pretpakketjes van de PvdA of erger. Niet voor niets stelde Julian Assange van Wikileaks al dat mensen massamedia net zo weinig nog vertrouwen als politici en advocaten.

Na de lezing in Huis Utrecht belde Ton van der Ham nog naar het FD om het Nijpels-relaas te verifieren.

Vervolgens belde de FD-adjunct nog, maar enkel om de nieren te proeven, het eigen straatje schoonvegen. Dat ik domweg gelijk had, zijnde ‘daar waar logica, rede en bewijs naar toe wijzen’; dat mocht er niet in. Zo is ‘de journalistiek’ van Nederland, relaties met de macht zijn vaak belangrijker dan waarheids-vinding en publieke verantwoording. Beter iemand die de ruimtes tussen de advertenties braaf volgiet, dan inhoud.

Kretologie verkopen van 2030 Agenda (van DGCS/VNO NCW)

Het FD loopt aan de leiband van Eneco, de VNO-NCW en KPMG. Dat kun je ook aan hun proza zien.

Je ziet bij het FD dat ze al die sleutelwoorden uit 2030 Agenda nu ook helpen verkopen van ‘inclusiviteit’ tot ‘de stad heeft de toekomst’. Het zijn propagandisten van corporate BV, onderdeel van de distractie-industrie genaamd ‘journalistiek’. Beschamend…

Goh je verwacht het niet met integere VVD’ers aan het roer 🙂 Follow the Money vandaag

Ed Nijpels bezien in context van Failed State met maffiose trekken
De publiek overgenomen bank (voor 21,7 miljard euro in 2008) ABN Amro was in 2006 al actief in belasting-ontduiking in oa Duitsland, en de Nederlandse overheid wist daarvan. Dat meldt Arno Wellens voor Follow the Money, een verslag van de zogeheten Cumex-Files.

De bank van Gerrit Zalm (VVD) ging daarmee door als publieke bank. Wellens zijn maatje bij Cafe Weltschmerz (waar ik ook 3 maal verscheen), de jurist Sven Hulleman noemt de VVD al consequent Vereniging Voor Dieven. Ik schroom niet hen krediet te geven voor goed werk als hun dat toekomt, wat bij Eric Smit zijn FTM bepaald niet altijd opgaat. Evenals bij Zembla, waar ‘chemie’ altijd gelijk is aan ‘gif’.

Eerder in het bericht over Net-Cowboy Mel Kroon van Tennet toonde ik al hoe Nederland trekken krijgt van een Failed State, we noemen het maar ‘Nigeria aan de Noordzee’. Nog zo’n kat in de zak van 18 miljard euro, wat Tennet moet lenen op de Kapitaalmarkt om vooral het Duitse net op te knappen. Dus kun je het gedrag van Nijpels in die context zien; van een maffiose failed state.

ABN Amro aan het deug-signaleren = 2030 Agenda. Ze zijn ook heel klimaatbezorgd

Graai-Haaien en een enkele naieveling voor het vriendelijke gezicht
Gesjeesde politici – deels werkzaam als ‘senator’ ( = lobbyist) in de Eerste Kamer (zie Niek Jan van Kesteren van de VNO-NCW)- werken vervolgens als lobbyist voor Corporate BV en sluizen onder het mom van planeetje-redden, ‘veiligheid’, en ‘gezondheid’ publieke miljarden naar hun boven-bazen, maatjes en gunstelingen.

Voorbeelden: Ed Nijpels, Gerrit Zalm, Wim Kok, Hans Wijers, Cees Veerman, Diederik Samsom, Laetitia Griffith, Pieter van Geel, Ben Knapen: iedereen die met creatief interpreteren van ‘waarheid’ voor geld geen moeite heeft krijgt wel ergens een commissariaatje, vaak nog terend op het Wachtgeld van de Kamer.

Maak je het echt bont, dan kun je net als Hans Wijers uitgroeien tot topdog met miljoenenpand aan het Vondelpark. Morele chantage als publiek verdienmodel. Veiligheid, gezondheid, milieu, je krijgt er nooit genoeg van. Wie is er tegen ‘meer veiligheid’? En daarom spekken dat soort lui de kas ook van milieuclubs; morele chantage in media, om publieke miljarden los te weken.

Voorzitter van Multinational-plunderaars DSGC; zo’n Ezel gelooft er echt in 🙂

Ben je grenzeloos naief, dan kun je als Harrie Potter (JPB) voorzitter worden van de Dutch Sustainable Growth Coalition; multinationals als Shell, Heineken en Unilever die plots de planeet gaan redden.

Als u even honderden miljarden euro’s overmaakt (zie hun pre-formatiebrief aan formateur Edith Schippers; ze verwachten duizenden miljarden euro’s te netten). Dat je zo’n academie-mascotte als onschuldig gezicht hebt, iemand die werkelijk gelooft dat die graai-haaien van multinationals het voor ‘het klimaat’ en ‘de planeet’ doen.

Net als Kamermeisjes van de Gristenunie, goedgelovigen.

Zullen ze Thierry Baudet net als Pim Fortuyn ook doodschieten?
De Klimaatwet is 1 van vele voorbeelden hoe vooral VVD’ers en CDA’ers zo hun achterban helpen verrijken.

Zoals in de Installatiesector (Uneto-VNI van Doekle Terpstra), het bankiers-wezen ( gedwongen leningen voor isolatie en warmtepompen, of hebt U zo even 20 duizend euro bij kas voor een warmtepomp en isolatie?), 130 miljard euro subsidies voor Eneco en andere windturbine-subsidianten.

Zoals Anne de Groot (1,2 miljard euro) voor een 89 turbines groot windpark pal tegen ‘Werelderfgoed’ Waddenzee in ‘kwetsbaar natuurgebied’ het IJsselmeer; waar de overheid mag zand-mijnbouwen, maar waar je als palingvisser nog geen netje mag uitwerpen. Want dan zou je de natuur verwoesten.

De publieke winst voor 500-1000 miljard euro gedwongen lastenverzwaring = 0,00008 graden (theoretische maar niet significante) klimaatwinst. Hoe bereken je dat? De kosten, die rekende sociaal geograaf Pieter Lukkes al eens voor en Theo Wolters. De graden komen uit de overheid haar eigen stukken. Die komen verbazend overeen met wat Baudet nu aanhaalt.

Op 9 april 2016 liet ik al op Climategate.nl zien dat het Kabinet Rutte 2 ZELF WIST dat CO2-beleid geen enkel klimaat-effect heeft. Dat bevestigden ze in hun verweer tegen het Urgenda-proces (de regering zou 25% CO2-reductie tov 1990 moeten realiseren voor 2020) in deze Kamerbrief, de ‘memorie van Grieven;

BIJLAGE BIJ KAMERBRIEF IENM/BSK-201677286 Dus dan heeft de Nederlandse Klimaat-alleingang geen enkele zin, aldus de door Sharon Dijksma (PvdA) aan de Kamer overhandigde Memorie van Grieven

Nederland fossielvrij scheelt 0,00018 graden
Als 25 procent CO2-reductie tov 1990 (ongeveer 210 Megaton/jaar, een emissie-aandeel van 0,35% op het totaal) dan volgens (RIVM/KNMI) klimaatmodellen maar 0,000045 graden klimaatwinst geeft. Kan de lezer die tenminste lagere school afmaakte dan uitrekenen, wat de Klimaatwet (45%) aan klimaatwinst geeft?

Dus de media-mensen die nu protesterend wat over ‘de wetenschappers’ gaan brabbelen, en dat ik dat niet ben. So What? Bij die academie-prostituees wil je tegenwoordig toch al niet horen; zie de replicatie-crisis in de wetenschap. De wat? 🙂 ( je bent te dom voor mij)

Die 0,000045 graden bij 25% CO2-reductie IS het getal van die wetenschappers waar jullie zo vol over zijn. (omdat je geen flauw idee hebt hoe wetenschap werkt, maar je wilt met autoriteitsredenering een ander het spreekrecht ontnemen, zie ook Moorlag van PvdA tegen Thierry of Tseard Zoethout tegen Marcel Crok)

Zal ik ’t dan voorrekenen?

Falende Journalistiek bij Elsevier Weekblad sinds Simon Rozendaal met pensioen is

Een Mooi Item voor Zembla in 2021: ‘Klimaatwet geen klimaatwinst!’
Stel dat je Nederland volledig fossiel-vrij zou maken zoals milieuclubs en hun ‘journalistiek’ willen (terwijl de rest van de wereld vrolijk kolen, gas enz doorstookt) dus 100 procent; dan zou de wereld in theorie dus 4 x 0,000045 graden minder opwarmen = 0,00018 graden. Dat is statistisch niet significant, niet meer dan de opwarming in 1 seconde in de ochtend. Er is bij mijn weten geen thermometer die dat verschil kan meten.

Doe je 50 % fossielvrij, dan kom je dus op 0,00009 graden minder opwarming, en voor 45% tik je dus af op 0,00008 graden. Hoe Thierry en zijn klimaatman op 0,00007 komen, het doet er ook niet toe. Wat is 1/10 duizendste graad ook behalve nul, nihil publieke baten. Voor 1000 miljard euro investeringen.

Je kunt er een tienduizendste naast zitten, maar over die ordegrootte praten we; gelijk aan NUL, NIHIL.

Een mooi item voor Dagblad Trouw en Zembla in 2021! 🙂

Krijgen ze dan De Tegel, de prijs voor jarenlang een bord voor je kop hebben.

.Habitat-code 3220: Stuifduinen…

  • VRAAG: Als er zo overduidelijk sprake van miljarden-oplichting is voor iedereen met meer dan 2 hersencellen: waarom loopt Ed Nijpels dan nog los rond? Dienen Nijpels en zijn voltallige Nijpelitaanse Klimaatmaffia (VVD) niet in de diepste kerker opgesloten?
  • Wat is de aankoop van ABN Amro en de dividend-belasting-hype nu vergeleken met 1000 miljard euro voor nul publieke baten?
  • Wanneer je denkt; Interessante Tijden is ook niet geheel waardeloos bezig, doe dan vandaag even een duit in ’t zakje, dan bedoel ik 100 euro of meer via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke
  • …want dan krijg je ‘Ecomodernisme, het Nieuwe Denken over Groen en Groei’ (2017, Nieuw Amsterdam) toegestuurd; daar staat die 0,0000 graden klimaatwinst ook in voorgerekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *