Waarom stuurt LNV Cees Veerman op Franse vissers af?

Cees Charon (Veerman van het dodenrijk) die ons land over de Styx vaart voor eigengewin, 19de eeuws Romantisch schilderij van Olexandr Lytovchenko

Via zijn mobiele nummer 06 51028258 poogde ik vergeefs de uitgerangeerde CDA’er Cees Veerman te pakken te krijgen. Dat is de multibestuurder met Franse slag en eigen consulting-firma in Goudswaard. Als Postcode Loterij-bestuurder sponsort Veerman boerenplaag Wakker Dier.

Veerman is in die rol ook sponsor van milieuclubs, die de visserij belasteren in media, zoals Natuur en Milieu, WNF, Natuurmonumenten.

Momenteel voeren Natuur & Milieu en Stichting de Noordzee campagne tegen onze vissers, voor het volzetten van de Noordzee met windturbines.  Dat je zogenaamd ‘bezwaren’ uit, maar die nuances dienen  het uiteindelijke doel; industrialisatie.

Die industrialisatie wassen ze groen onder het motto ‘natuur is daar waar geen visserij is’. Met campagnegeld van het I/M-ministerie en het EZ-ministerie, en sponsoring van Eneco. Het vuile spel dat de valse elite ten koste van onze visserij-families speelt is ziekmakend.

Over de bestuurlijke architectuur achter die pesterij, gaat deze 4de episode uit de Diek-cyclus, Le Dique uit de Quota 500 van de visrechten.

Neen dank u, voor gecorrumpeerde advertentie-journalistiek ga je niet betalen

Veerman, de Charon die onze vissers over de Styx voert?
Groot was de verbazing na het Pulsvisserij-debacle in het Europees Parlement op 28 februari, toen dat EP tegen legalisering van de puls-visserij stemde. De Fransen slaagden er in, het Europees Parlement tegen het elektrische vissen van de Nederlanders te keren.

En massamedia brachten ons deze boodschap:

Het Ministerie van LNV stuurde op 28 februari Cees Veerman naar de – tegen pulsvisserij protesterende – Fransen toe. Althans, als media-stunt; ‘Voormalig LNV-minister moet als gezant de pulsvisserij redden’. Zo meldde het VNO-NCW-advertentieblad Financieele Dagblad, ook wel de Eneco-Bode genoemd.

Maar Interessante Tijden denkt altijd een kilometertje verder; Hoe kun je nu iemand sturen die de visserij via de achterdeur naait, hoe geloofwaardig is die om onze vissers te helpen?

Haventje Fecamp (FC) met op achtergrond de vis-afslag

Ik las dat als ‘Veerman moet het gezicht van het Ministerie van LNV redden’. Alsof CDA-multibestuurder Veerman de fout kon herstellen die ambtenaar Ton IJlstra (Economische Zaken) maakte;

 • Dat je niet met een onderzoeks-ontheffing 84 vergunningen kunt lospeuteren zonder scheve gezichten in een Europese ‘Unie’ waar nationaal belang prevaleert
 • Terwijl het overduidelijk is dat die ontheffingen voor commerciële doeleinden gebruikt worden.
 • Met het Buckler der Mariene Biologie, Imares als biologische geloofwaardigheids-leverancier kom je er dan ook niet.
 • Tenzij je hele doel van die operatie is; veeg ons straatje schoon, rookgordijn en fuck the fishermen.

Ach: laten we maar meteen het antwoord op de vraag geven ‘waarom stuurden ze Cees Veerman, de Charon die onze vissers over de Styx (dodenrivier) naar het Dodenrijk voert?

Omdat Nederland 1 van de meest corrupte bananenrepublieken van Europa is, Nigeria aan de Noordzee.  Waar je als politicus begint, om bij bewezen verdiensten dan in het corporate circuit een kruiwagentje te krijgen; als hun lobbyist. Waar corrupte multi-bestuurders uit de generatie ’68 louter voor eigengewin ons land naar de kloten helpen.

Als we dat even volks mogen uitdrukken, in zogeheten ‘klare taal’.

Fecamp (FC), Romantisch Bretons visserijplaatsje

Prijs schieten door het ‘Franse’ BLOOM in het Wespennest
Want ja: Imares (nu ‘Wageningen Marine Research’) heeft veel meer commercieel belang bij de windustrie (groen poetsen windturbines met rapporten) en overheids-projecten dan bij de visserij. Het is de RIVO (sinds 2004, Rijks Institituut Visserij Onderzoek) niet meer.

Het was prijs-schieten voor het Franse Bloom op de puls-ontheffingen van Nederland. Dat deden ze effectief, met 4 ton euro guerilla-marketingbudget per jaar. Zo gaat dat in deze oneerlijke wereld. Maak handig gebruik van massamedia, het onbenul van (vrouwelijke en vrouw-mannelijke) politici die enkel op gevoel af gaan. Zo bewerkt je het gevoel, de linkerkant. En rechtsom bouw je een rationele zaak, door de onwetenschappelijkheid van Imares-onderzoek te tonen.

En dan is ’t kat in’t bakkie.

BLOOM, 3 Franse lobbyisten hebben meer effect dan 2 Visserij-organisaties

De ‘wetenschap op bestelling BV’ van Imares is – zo weten vaste lezers- bepaald niet het neusje van de zalm.

Zoals ik al vlot de methodologische fouten in Imares-rapporten vind. Zo blijken die Franse NGO’s als BLOOM ook niet gek. Dat toont hun klacht bij de Europese Commissie van 27 juni dit jaar. Het was dus een kwestie van aftellen. De superieure guerilla-marketing van BLOOM lijkt onze vissers nu een extra financiele strop te geven. Je kunt dan wel ‘sssshht’ doen, maar wil je dan zelf niets horen?

Dat sympathieke EMK, de vissers-actiegroep tegen oa windturbines op zee: je kunt met een veel kleiner budget en liefdewerk niet op tegen gepokte en gemazelde top-marketeers. Het is in mijn ogen dan ook misbruik van de mannen van EMK, dat Vissersbond en Visned ze als gratis PR-vehikel gebruiken om eigen fouten op het pulsdossier recht te zetten.

Die EMK-vissers hebben al hun handen vol met protest tegen de industrialisatie van de Noordzee. Laat de Vissersbond niet in vastgoed investeren maar fatsoenlijk mediabeleid.

Een visafslag met de Franse Slag in haring-stadje Fecamp. Met halve ruines waar de duiven tussen nestelen

Strategie Noordzee 2030 = ‘fuck the fisherman’…
Dat puls-hoofdpijndossier voor die kottervissers van EMK bovenop de schade die de NEDERLANDSE overheid ze al aandoet via het afpakken van visgebied voor windturbines. Het is de NEDERLANDSE OVERHEID met haar vele gezichten die hier fout zit.

Het heeft dus geen zin meer om wat ‘stomme milieuclubs’ te blijven roepen. Van groter belang is: WIE financieren de anti-krachten tegen onze vissers en waarom?

 1. De Nederlandse overheid.
 2. Cees Veerman (CDA) zijn Postcode Loterij.
 3. Mensen als Katwijker Niek Jan van Kesteren (afzwaaiend VNO-NCW-voorman), Vice-Voorzitter CDA, lobbyist in de Eerste Kamer, PP-adviseur en bestuurder bij Stichting de Noordzee sinds 2015.

  De Pier van Fecamp

Wanneer je dat weet, dan glij je toch van je stoel als je leest dat ze Cees Veerman sturen…

Zou Stichting de Noordzee geen tonnen euro’s subsidie per jaar krijgen en zulke steun van boven, dan moesten ze zichzelf al lang opheffen. Ze hebben minder leden dan een Fries gehucht. Zonder subsidie en loterijgeld bestond ook Natuur en Milieu al niet meer, Cees Veerman’s vroegere werkgever Natuurmonumenten zou een fractie zijn van de multi-miljonair die het nu is.

Kortom: ‘De Fransen’ kwamen net iets te goed van pas als zonden-boque. Nu de NEDERLANDSE overheid onze vissers via Strategie Noordzee 2030 het leven zuur maakt, in opdracht van Corporate BV, de VNO-NCW.  Dus verwijt mij aub niet meer dat ik weiger nog ‘milieuclub boeh‘ te roepen. We hebben lang genoeg de hofnar gespeeld…

Het is nu tijd om de duivel terug naar de Hel te sturen.

Fecamp was vroeger een haring-stadje, foto van portret op muur vissers-afslag Fecamp

Toon mijn ongelijk aub
Mijn ongelijk zou me intens dierbaar zijn. Maar….Ik stelde in 2014 in Den Haag bij de Raad van State al tegen EZ-ambtenaar Ton IJlstra; jij kunt de vissers helemaal niet beloven dat je die puls-ontheffing wel even tot permanente vergunning maakt. 

Dat bepaalt het Europese Parlement, niet de ambtenarij van Economische Zaken

IJstra is met Wim van Urk deel van de zelfde ambtenarij die ook Stichting de Noordzee sponsort om vissers onder druk te zetten. De vissers die ik met het Vergunningenhuis samen vertegenwoordigde in het VIBEG-proces (gesloten gebied Noordzeekustzone tegenhouden) zijn getuige.

Zulke bootjes gebruikten ze vroeger

IJlstra gebruikte die valse belofte tegen de Vissersbond om zo zijn gesloten gebieden in de Noordzeekust-zone (VIBEG) te forceren. Dus puls-ontheffingen als ruilmiddel voor dat andere deel van de Vissersbond-achterban, de plat-vissers die niet in de 12 Mijlszone mogen vissen (+300 PK). Nu staan straks beide partijen met lege handen. Zowel die garnalenvissers en kustvissers als de grotere kotters; kudo’s Vissersbond.

Die hebben meer geld over voor nieuw vastgoed, dan fatsoenlijk mediabeleid. Dat mag EMK dan voor ze doen..

Vervolgens is dan mijn vraag; WAAROM werd Cees Veerman met goedvinden van Vissersbond/Visned dan op ‘De Fransen’ afgestuurd?  Omdat ie toevallig een boerderij in Le douce France heeft en steenkolen-Frans spreekt? Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Lekker vis eten in Fecamp

Niek (CDA), een Bliek van Diek
Het enige logische antwoord kan zijn; om het straatje van het Ministerie van LNV schoon te vegen. Niet voor de vissers en hun families, waar mijn hart naar uitgaat.

Cees Veerman stopt immers met de Postcode Loterij ook miljoenen euro’s toe aan clubs die onze vissers treiteren, zoals Natuur & Milieu. Die actie-dependance in Utrecht van Natuurmonumenten- zonder leden- voert nu campagne voor peperdure windturbines op zee, ten koste van hun visgebied.

Veerman en Laetita Griffith (VVD KPMG) pompen met de Postcode Loterij clubs vol met miljoenen, die ook faliekant tegen kernenergie campagne-voeren. Terwijl je met 1 kerncentrale al die windustrie-terreinen op zee overbodig maakt, visgronden spaart, duizenden vogelslachtoffers per jaar vermijdt.

Sfeervol toch?

Wie ook maar meer dan 2 hersencellen heeft denkt dan verder en stelt: Het lijkt sterk, dat bepaalde belangen die clubs bewust al dat geld geven om Kernenergie verdacht te maken en kolencentrales. WIE?

Shell profiteert van ‘groene’ gekte. Die multinational wil haar gas verpatsen als ‘transitie-brandstof’, en backup voor wiebelstroom uit wind. Bedenk dat het bestuur van Natuurmonumenten traditioneel uit veel Shell-personeel bestond. En dat Natuurmonumenten hun voorzitter RvT Hans Wijers tot 23 mei ook vice-voorzitter RvC van Shell was. It’s a small world 🙂

Ook belanghebbend bij milieuclub-sponsoring en steun dat is de VNO-NCW van Hans de Boer, en de Kattukker Niek Jan van Kesteren (CDA-Eerste Kamer, VNO-NCW, Stichting de Noordee).

Die lobbyclub van multinationals en het grootbedrijf. Die heeft meer baat heeft bij ‘Nederland van het gas los’ (miljarden voor de installatie-sector van Doekle Terpstra CDA, Uneto VNI) en ‘help de offshore-sector aan publiek geld’, dan oplossingen die in publiek belang zijn.

Zo begrijp je al een beetje, waarom Kattukker Niek Jan bestuurder is bij een anti-visserijclub…. Wat zijn belang daarbij is… De VNO-NCW heeft belang bij natuur- en milieuclubs die geen donder om de natuur geven, maar alleen net als hun, enkel om macht en geld. Van het zelfde leugenachtige kaliber.

Veerman is bestuurder bij groot-financier anti-visserijclubs. Redt Veerman de visserij? 🙂

Corrupt Demagogisch Appel (CDA)
Dat sponsoren van media-laster tegen boer & visser, onze voedselproducenten, dat doet Veerman de gesjeesde LNV-minister en ex-voorzitter van Natuurmonumenten dus saamhorig met andere CDA’ers, namelijk Pieter van Geel en Ben Knapen. En met de Vereniging Van Diek (VVD), de Nijpelitaanse Maffia.

Het CDA was met Ruud Lubbers al verantwoordelijk voor de oplichting die ‘duurzaamheid’ heet; het met staatsdwang verarmen van je bevolking via lastenverzwaringen. Dat beleid is de erfenis van de nu 50 jaar jubilerende Club van Rome (sinds 1968, bekendste rapport ‘Grenzen aan de Groei’, dus tegen welvaartsgroei van iedereen buiten de 1%).

Een jaar na het rapport ‘Grenzen aan de Groei’ (1972), in 1973 werden visquota onder lidstaten verdeeld. Die ‘begrenzing’ van visvangst via eigendoms-recht is OOK een gevolg van dat Club van Rome/Tragedy of the Commons-denken.

Hofleverancier van Doom & Gloom sinds 1968

Lubbers was lid van de Club van Rome, tot hij ter helle voer afgelopen jaar. Of dacht je nog werkelijk dat de C bij CDA voor ‘christelijk’ stond? 🙂 Nadat Charon hem over de Styx voerde wachtte Ruud een warm zwavelbad.

Hoe sfeervol wil je het hebben; de haven van Fecamp

Cees Veerman, een Luciferiaan
Veerman is onderdeel van het corporate baantjes-circuit met gesjeesde politici, die als postduif voor publiek geld fungeren in Den Haag. Harde kern-lid van wat Thierry Baudet ‘kartelpartijen’ noemt. Die vertolken samen met VNO-NCW de werkelijke macht. Schijnbaar tegenstrijdige zaken als het sponsoren van op papier ‘linkse’ clubs helpt juist die rechtse graai-elite.

Precies volgens de in Elsevier Weekblad beschreven Baptist-Bootlegger-speltheorie. Links en rechts krabben elkaar’s rug.

Cees Veerman is van die witteboorden-maffia duidelijk 1 geworden. Als bestuurder van het Nationale Groenfonds, dat boskap voor klimaat-centrales financiert. Wie zo bestuurt, toont dat hij corrupt en leugenachtig genoeg is om tot de Luciferiaanse elite toegelaten te zijn; dat je voor geld alles doet en geen moraal hebt.

Mensen die openbaar ‘de wetenschap’ zijn toegedaan maar die privaat in duistere zaakjes zitten.

Ook de Franse vissers hebben een gezin te onderhouden…

Veerman weigerde zich te verantwoorden. Dus heb ik mijn hart via de SMS laten spreken. Dan kom je maar met gestrekt been in. Wanneer er in Cees Veerman nog een laatste restant menselijkheid zit ondanks zijn omgang met de Luciferiaanse elite (publiek doen of je voor ‘de wetenschap’ bent, privaat voor Lucifer en eigengewin), moet dat ‘m dan toch wat doen.

Herinnering; Helaas ontving ik nog geen antwoord op mijn vraag. Mag ik dan concluderen dat de C bij CDA staat voor corrupt. En dat U een wandelende leugen bent, de archetypische links lullende rechtse zakkenvuller. Of hebt U wel het fatsoen en moreel besef om U publiek te verantwoorden bij inhoudelijk zeer relevante vragen?

Dat ‘de toon’ niet zal bevallen doet niets af aan de geldigheid van de kwestie die ik te berde breng. Zoals ‘beschaving’ ook niets van doen heeft met ‘op sociaal geaccepteerde wijze een vals getuigenis geven/leven. Hartelijke groet RZ

Het motto indachtig van Schopenhauer, dat je mensen het beste uitscheldt die toch niet voor rede en beschaving open staan. Cees Veerman deugt niet. Amen.

Een mini-vissersbootje voor de krijtrotsen

Parlevliet Francais? Mais Oui!
Dus je gaat dan kijken; als men Cees Veerman stuurde, was er niet iemand anders met meer invloed in Frankrijk die ze beter uit Nederland hadden gezonden?

En zo komen we bij de opening van het Diek-dossier, de Kattukker Viskapitalist van de Quota 500; een cyclus van 3 afleveringen die me al veel commentaar opleverde. Nee, IK ben nog steeds de Fisherman’s Friend en dat zal ook niet veranderen.

Maar je stelt wel de logische vraag: Parlevliet Francais? Mais Oui! Le Dique Parlevliet est un Capitaliste du Peche en le Douce France, de Euronor, et du Compagne de Peches!

Zo kom je dan ook in Saint Malo terecht. Mathilde Jounot (Van de film ‘Oceans, voices of the invisibles’ over hoe corporate BV de oceanen opkoopt) woont in Saint Malo. Dat is een schilderachtige visserij-plaats aan de Bretonse kust. Helaas liep ik Jounot net mis, ze filmt net in Senegal voor de opvolger van haar film.

Puntkokkels op bazaltstrand Saint-Malo

Maar er was nog een reden om naar Saint Malo te gaan.

Wanneer je bij Le Dique Parlevliet Francais in de boeken kijkt, zie je dat hij voor miljoenen euro’s belang heeft bij de Franse versie van de Vissersbond, le Group de Compagne de Peche. En in Euronor, hij kocht net de Franse tonijn-gigant CFFO. In Saint Malo doopten Le Dique en zijn Rose de Mercure afgelopen maand een nieuwe vangfabriek, de Emeraud.

Bij de doop van de Emeraude waren zowel de burgermeester van Saint Malo aanwezig als de ‘provincie-president’ van Bretagne. In Duitsland doopte Angela Merkel al 1 van Der Diek seiner Fang-Faktoreien Het ontbreekt alvast niet aan hogere ingangetjes…

Ook een Bliek van Le Dique et ce Vang-Fabrique

Le Dique zwemt in het zelfde CDA-zakennetwerk van VNO-NCW-goeroe, multi-commissaris en leeftijdgenoot uit Katwijk, Niek Jan van Kesteren. Sterker nog; Niek Jan is ADVISEUR van de PP-groep.  Niek Jan is de vice-voorzitter van het CDA.

Niek Jan is ook lobbyist in de Eerste Kamer  En bestuurder van de SER, waarvan Wiebe Draijer en Ed Nijpels ons aan de windturbines uit het Energieakkoord hielpen.. En Niek Jan is dus bestuurder van Stichting de Noordzee, de club die windturbines op zee een groen verfje helpt geven ten koste van onze vissers.

 • Dus keren we terug naar het thema van ons verhaal: waarom zou je dan Cees Veerman op ‘de Fransen’ afsturen?
 • Lijkt het niet stug dat Veerman en Niek Jan elkaar niet kennen en dus ook Le Dique?
 • Zou het niet logischer geweest zijn voor de visserij om Le Dique te sturen?

  Lobbyist voor PP in de Eerste Kamer… Een Bliek van Diek = Niek

Als Le Dique, die home grown Kattukker Viskapitalist, de mogelijke nr 1 in de Europese Quota 500, zich al jaren horizontaal en verticaal de Franse markt inkoopt. En de Duitse. Dat Angela Merkel je Duitse bootje komt dopen. Em dat de Franse crème je Franse bootje-doop bijwoont in Saint Malo..

Met zijn ‘revolving credit facility‘ waarmee hij jaarlijks tot 62,5 miljoen euro uit kan ‘lenen’/zich inkopen. Iedereen met geld heeft vrienden, rijen dik, echte vrienden. Was het voor Le Dique niet kat in’t bakkie geweest de BLOOM-veenbrand te blussen? Tenzij DE WIL ER NIET WAS?

Let op dat deze Kattukker multi-miljonair nooit 1 cent doneerde aan de sympathieke visserij-actieclub EMK. Nee, dat budget hoesten de visserij-families op die ook de kosten krijgen van het verlies van visgebied en het puls-avontuur. Wanneer Diek een leuke vent was, dan zou hij zijn mattie Niek Jan opdragen per direct uit Stichting de Noordzee te stappen.

SM Saint Malo, Une Vang-Fabrique du Dique?

Conclusie: Cees Charon, de Veerman die vissers over de Styx brengt
De enige reden om Cees Charon ) naar de Fransen te sturen, is dus: het straatje schoonwassen van de LNV- en EZ-ambtenarij die anti-visserijclub Stichting de Noordzee sponsoren. Dat clubje van CDA-lobbyist en VNO-NCW-coryfee Niek Jan van Kesteren, de Ed Nijpels van het CDA.

Had het Ministerie van LNV werkelijk serieuze zaak willen maken van het puls-dossier, dan hadden ze Le Dique wel gevraagd. In het ideale geval was het dan zo gegaan: Parlevliet Francais? Le Dique de ouwe geldzak belt aan. Dan stond de Franse vissersbond direct in de houding, zo beeld ik me dan in.

Maar LNV is historisch gezien bepaald ook niet zonder zonde ten aanzien van Le Dique zijn Quota 500-positie. De Ambtenarij van het uit de as herrezen LNV-ministerie is chantabel, en houdt de kaken stijf op elkaar over de vraag; wie zit op de haverkist met Quota?

Een jurist die per 1 november visserij-kartelonderzoek ter academische promotie wil doen, die kan dat bevestigen…

Golven klotsen tegen de pier van Fecamp

Proof me wrong, s’il vous plait
Dus opnieuw; je mag mij van alles verwijten, op bezoek in Saint Malo.

Maar we zijn hier ook weer geen malloot. Het is energie-verspilling om wat tegen die meisjes en ezeltjes van milieuclubs te schoppen. Als daar mensen tussen zitten die echt van natuur houden, dan kunnen die zelfs partners van EMK zijn. Je moet de mensen hebben die ze het geld en de invloed geven om zichzelf/onredelijk te zijn.

Andere krachten zijn hier in de weer. In theorie kan Le Dique zelfs baat hebben bij het opjutten van Franse vissers tegen die van ons.

Bedenk dat Van der Zwan (reder uit het Diek-collectief van Pelago-Cowboys) net 8 kotters kocht. En dat 150 miljoen euro van de 750 miljoen euro PP-omzet al afkomstig is uit demersale visserij (platvis als schol en tong). En dat na de aquisitie van Heiploeg nu op papier 250 miljoen euro van die 750 uit garnalen-omzet komt.

Stel dat er dankzij alle lastenverzwaring door aanlandplicht, verlies van visgebied en de strop die ‘verlies van de puls’ heet nu familiebedrijfjes met quota zijn, die de handdoek in de ring moeten gooien.

Wie profiteert daar dan van? Het antwoord op die vraag kun je zelf bedenken…

Charon, Veerman in de Divina Commedia getekend door Gustave Dore

The Boatman’s Call
Wanneer we dan een gemeenschappelijke vijand moeten identificeren; Zijn dat dan huppelmeisjes van milieuclubs, naïeve bakfiets-meisjes met die baardaap-advocaat van ze, Auke Wouda?  Of Imares-‘wetenschappers’ met een hypotheek? Of zijn het de mensen die achter de schermen aan de knoppen draaien?

Mij dunkt; De Vijand, dat zijn Luciferianen als Nijpels en Veerman, Van Kesteren, de gewetenloze multi-bestuurders die ons land over de Styx naar het dodenrijk varen voor eigengewin. Zij die publiek de mond vol hebben over ‘de wetenschap’ en die zich prive te buiten gaan aan geldklopperij en wazige geestes-zaken. Anti-christenen.

To Hell with the Devil, Christus Jezus verlos ons van de Boze, Amen.

Waarom zouden zij niet exact het zelfde mogen reageren als Nederlanders in hun geval?

En dan; Wie ‘de Fransen’ dan van alles verwijt van emotie tot enzovoort: zou die niet exact het zelfde doen als zij, wanneer een leger Fransen hier voor de kust kwam pulsen?

2 Replies to “Waarom stuurt LNV Cees Veerman op Franse vissers af?”

 1. Veel gelezen deze tekst, ook in menige ‘lobby’, neem dat maar aan.

  Toch durft bijna niemand te reageren, van hoog to laag, op land en op zee, want ongunstig voor persoonlijke belangen en imago. Komt bij: u ‘Ziener Rypke’, speelt altijd zo pijnlijk op de man/mens/vrouw. Levensgevaarlijk. Of dat geen afbreuk doet aan je werk, meen ik ook wel eens ingebracht te hebben. Je reageert op zo’n vaker gestelde vraag meestal geirriteerd en met het antwoord ‘dat sommige mensen pek en veren verdienen.’ Of het verstandig is, weet ik niet, maar wie durft dat nog? Openlijk. In deze benauwde tijd.

  Hoe dan ook: is dit niet waar de klassieke onderzoeksjournalistiek, nu voorzien van wat vleugjes vrij associerend en opinierend – en voor de vuist weg filosoferend – blogisme, voor bedoeld is? Zelfs al is maar 50% waar, of 25% , wat hier vanuit het brein van de ingevoerde beschouwer vloeit, dan nog is deze tekst van Groot Algemeen Belang. Nu gaat het over visserij, maar vervang dat voor Veeteelt en er valt eenzelfde tekst te produceren.

  PS
  Ik overweeg nog even of ik dit wel of niet laat staan, na plaatsing. Want ‘belangen’ en ‘imago’. Maar goed, besmet ben ik toch al en te ver afgedreven bovendien. Keep up the good work.

  1. Ha Michel, wees welkom. Je zult de eerste niet zijn die bang is voor sociale besmetting, maar je hebt kloten genoeg.

   Iemand beschuldigen van ‘op de man/vrouw’ spelen IS OOK OP DE MAN SPELEN; het is een cirkelredenering en debat-truc. Als iemand liegt en je zegt’leugenaar’, is dat een constatering. Zoals ‘de bal is rond’

   Wanneer mensen mij te slim af willen zijn is het van belang dat ze niet dommer zijn, anders wordt ’t een beetje aandoenlijk allemaal… Dat er voor mij ook nog een element van sportiviteit in zit 🙂

   En ja, ik schrijf over Niek Jan van Kesteren (VNO NCW, MKB Nederland), en geheel toevallig belt ene ‘Marga’ van MKB Nederland vandaag uit Rotterdam met een wazig verhaal. Ik heb de hoorn er maar op gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *