Toverspreuken, iedereen gebruikt ze (on)bewust….

Woudreuzen, die laat je staan en daar knuffel je mee als Boslim

Toverspreuken werken alleen wanneer je het zelf niet door hebt. Of je ‘voelt’ wel aan je water dat er iets niet klopt, maar kunt de vinger er nog niet helemaal op leggen. Word je dus bewust van wat men via woordkeuze aan je wil opdringen, om zo greep op je geest te krijgen

Hier boven afgebeeld zie je een oud eikenbos, waarvan ik gisteren even een oude woudreus knuffelde als Orthodoxe Boslim, oude bomen-fundamentalist. Als je zegt ‘eikenbos’ roept dat een andere voorstelling en beleving op, dan wanneer je het ‘biomassa’ noemt. Een Woudreus voelt anders dan ‘resthout’, ‘oerbos’ voelt anders dan ‘houtplantage’.

Het is maar 1 van de vele voorbeelden, hoe je met woorden kunt toveren; dat je een gevoelswaarde aanbrengt bij een woord, een voorstelling waarmee je mensen voor je wint.  En hoe je ook juist met een woord kunt ONT-toveren, dat je alle gevoelswaarde ontdoet bij een voorstelling. Biomassa kun je met subsidie doordraaien.

Als ik nu op een avond door Langweer loop, zien we nu al de gevolgen van het duur maken van aardgas met belasting . In 2016 kon je zelfs subsidie krijgen voor houtkachels van de Rijksdienst voor Onderwerping van Nederland (RVO). Plots hangt de geur van brandend bos boven ieder dorp, alsof we weer terug in de Middeleeuwen zijn beland.

Toen werd ook langzaam maar zeker alle bos gekapt voor brandhout, zodat we op turf (biomassa) overgingen en hele veengebieden afgroeven tot ‘plassen’ (van Vinkeveen en Ankeveen tot Eernewoude)

Friederichen-Eiche

MET gevoelswaarde
Eikenbos heeft een gevoels-waarde, en dat is positief. Zoals eikenhouten meubels ook staan voor schoonheid en degelijkheid.

Een oud Eikenbos ga je zuinig mee om, daar ga je in wandelen, je luistert er naar de ijl ratelende najaarszang van de roodborst, het herfstlicht komt laag tussen de stammen naar binnen, blaadjes in alle kleuren van de regenboog tot fel oranje, behalve groen.

Daarom krijgt ‘ontbossing’ bij mensen ook een negatieve klank. Omdat je bij bos de voorstelling hebt van een levende natuur-gemeenschap. En wist je dat bomen en planten wel duizenden typen chemicalien hebben, waardoor ze ook met elkaar kunnen communiceren? Dus stel, er komt een plaag van bastkevers aan op 1 boom, dan kan die boom signaalstoffen loslaten.

De Eik van Ulvenhout tussen de A58 in; symbool van natuurliefde

Zo leren omringende bomen dat ze defensieve maatregelen moeten nemen. Dat ze chemicaliën-productie opvoeren van stoffen waar die kevers een hekel aan hebben. Niet voor niets zijn veel planten pure gif-fabrieken, tjokvol alkaloïden, natuurlijk insecticides. Wanneer je een Vogelkers openhaalt met je duim, de bast, dan ruik je een amandel-lucht.

Dat is blauwzuur (HCN), het dodelijke bestanddeel uit Zyklon B; het ontluizingsmiddel in concentratie-kampen, dat door de Joodse chemicus Helmut Haber al in de jaren ’20 was ontwikkeld. (zie ook Jonathan Spiro 2009?.

Het werd bij ontluizing van migranten naar de VS gebruikt en later Palestina: dat hun kleding werd vergast; luizen konden namelijk vlektyfus overbrengen, zoals vlooien in ratten immers De Pest overbrengen. En als je er maar voldoende hoge concentraties van gebruikt, HCN, dan is een insecticide vanzelf een oorlogswapen waarmee je mensen verdelgt.

De eiken verliezen al hun laatste blaadjes/biomassa

Van alle gevoelswaarde ontdaan
Met het toverwoord ‘biomassa’ haal je juist alle gevoelswaarde weg uit een bos. Het is plots een economisch exploitabel goed geworden, dat je met subsidie kapt om in een klimaatdoel-kachel bij te stoken. Omdat je geen enkele andere Waarde hebt dan geld, je bent VVD’er, Nihilist en slaaf van een Economistische Dictatuur.

Deze manier van toverspreuken is afkomstig uit de militaire intelligence-wereld en heet ‘de-sensitizing’; je ongevoelig maken, zodat je iets makkelijker vernielt.

Zo’n truc halen mensen natuurlijk ook bij andere mensen uit. Dat je iemand waarmee je ook een biertje kon drinken makkelijker doodschiet. Terwijl mensen helemaal niet graag een ander mens doodmaken, tenzij het sociopathen zijn, Ed Nijpels-achtige lieden zonder enige ethiek, geweten of scrupules.

Untermenschen.

Ook zo’n woord. En je ziet hierboven wat ik met 1 zin aan gevoel wil overbrengen; het gekke is dat je dat via deze leestekens en symbolen dus ook KUNT doen. Dat je iemand kunt doen briesen van verontwaardiging, enkel doordat deze de leestekens/runen in zich opneemt om dan een voorstelling te vormen.

Wat wonderlijk is dat eigenlijk…Het schrift is pure toverij, magie dat over duizenden kilometers afstand werkt; alsof afstand niet bestaat.

Knuffelwoud; wanneer ik een Eik was zou ik dagelijks knuffeling door heksen met dikke tieten willen

Het toverstafje genaamd ‘vrije pers’
Je kunt mensen in een soort ‘trance’ krijgen met woorden die door herhaling en bezwering een gevoels-lading kregen. Dat je mensen met zo’n toverwoord in 2 kampen kunt verdelen van ‘voor’ en ‘tegen’. Met ‘democratie’ bijvoorbeeld. Wat het nu precies betekent, daar heeft iedereen een vage maar vooral zeer positieve voorstelling van. Waarom?

Je kunt ook vragen; als de stem van 2 idioten zwaarder weegt dan die van 1 wijs man, is democratie dan zo fantastisch? Heb je wel eens gezien wat voor ultra-lichtgewicht er tegenwoordig in de Tweede Kamer rondspookt? Verwar je ‘welvaart’ (op de pof, met staats-schuld van 500 miljard euro) niet met ‘democratie’, burger-zeggenschap over het landsbestuur?

Is ‘democratie’ in Nederland niet vooral ‘zeg je nee, dan krijg je er twee’? (Europese Grondwet, Oekraïne enz) Zodra een politicus naar ‘het volk (populus, het gepeupel) luistert in Nederland dan schieten ze ‘m dood. Of hij moet onder permanente gorilla-bewaking.

Terwijl de ‘vrije pers’ (de seculier-liberale eenheidsworst die vrijheid van de zelfde menings-uiting bewaakt), alles doet om ze als het Bruine Fascistische Populisme-kwaad af te schilderen. Demoniseren, negatieve betovering aanbrengen.

Illuminati-tempel Berchtesgaden, symbool van De Verlichting ( = Illumati) van de Luciferianen (Lucis = Licht)

Nee, alleen ‘gelovigen’ (lees; christenen) zijn ‘irrationeel’. Wij hebben ‘de Verlichting’ en ‘superieure Westerse Waarden’. ( = U hebt geleerd de meest uitzinnige onzin voor ‘waar’ te houden gesust door massa-consumptie, welvaart op de pof, gecombineerd met sociale intimidatie en sociaal-economische uitsluting)

Een zelfde heb je bij een toverspreuk die ‘duurzaamheid’ heet; je moet dat beslist fantastisch vinden. Anders mag je niet meer meespelen op het schoolplein waar ze de publieke knikkers verdelen.

Mensen hebben bij dat toverwoord ook direct hele vast omlijnde voorstellingen. Gevoels-associaties, die ze via massamedia door herhaling en bezwering tot ‘eigen mening’ is gemaakt. Men denkt direct aan windturbines; hoe ‘duurzaam’ zijn windturbines die je al na 10-15 jaar vervangt omdat het subsidie-regime verandert?

Terwijl een kerncentrale wel 50 jaar meegaat?

Waarom is het duurzaam om bos in Litouwen en Amerika te kappen, dat in houtpellets te versnipperen om het hier tegen miljarden euro’s belastinggeld per jaar bij te stoken in een kolencentrale? Wat is er ‘groen’ aan een bergweide vol zonnepanelen gezet?

Nieuwe Kolencentrales Maasvlakte die ‘groen’ zouden zijn wanneer je er bos in bijstookt; daartoe is die van de Nuon hier bij Delfzijl ook al omgebouwd

Met logische vragen breek je de betovering
Je snapt nu dus ook waarom massamedia met hun politici/journalisten en het massa-onderwijs niet willen dat je zelfstandig gaat nadenken.

Omdat je dan

 • a. nooit meer zo stupide bent om nog iets van ‘de journalistiek’ aan te nemen, progressieve nep-intellectuelen die zich met een voorhoede associeren; waarom zou je de realiteit via zo’n filter tot  je nemen?
 • b. omdat dan de betovering verbreekt, waarin hun systeem je gevangen houdt.

Want zodra je logische vragen gaat stellen, verliezen toverwoorden hun grip op je geest. Je gevoel onder de gordel, waar je onderbewust die positieve associaties vasthield, die bij onttovering door de rede plots een andere aanblik krijgen.

Bij massamedia/de journalistiek en massa-onderwijs geldt ‘waarheid is wat de partij vraagt/wat de autoriteit zegt’. Wanneer een zjoernaliest wil weten of iets ‘waar’ is, dan doet ie een belrondje langs ‘de deskundigen’ en daarvan schrijft ie de adviezen over. En daar moet je dan maar naar luisteren anders noemen ze je ‘wetenschaps-ontkenner’. Of ‘populist’.

Het journalisme heeft allerlei toverwoorden bedacht, bezweringen, demoniseringen om bokken en schapen te scheiden, zij die wel en geen spreekrecht zouden hebben. Het beste zou de gehele journalistiek zichzelf opheffen; wat een weldadige rust zou dat geven. Alleen journalisten kunnen niet zonder ‘De Pers’.

Euro-milieucommissaris Potocnik bij door European Journalism Centre geregisseerd pers-uitje. Potocnik is nu bestuurder van lobby-club Globe EU

Massamedia houden je via agitatie in een lagere staat van bewustzijn, van permanente agitatie en beschuldiging. In plaats van contemplatie en bezinning. Zodra je voor jezelf gaat denken, hou je ook op geschikt te zijn voor massamedia en ‘de journalistiek’; dat je weigert over te schrijven wat anderen voorschrijven, terwijl je door de leugens prikt, en de ijdele autoriteits-redeneringen die ‘waarheid’ moeten heten.

Dat doet alle marketing/propaganda met je, het uitschakelen van je ratio via bezwering en herhaling, aanspraak op de kleine hersenen met beroep op autoriteit:

 1. Is Milka de tederste verleiding sinds er chocolade is?
 2. Voel jij je daadwerkelijk lekkerder in een Peugot? Of zijn er efficiënter manieren om je lekkerder te voelen dan via het kopen van een tienduizenden euro’s dure Franse auto?
 3. Hoor je ook bij een speciale Cultus, een Stam van daadkrachtige ‘Just Do it’-mensen wanneer je op van die belachelijke pipo-schoenen met luchtkussentjes loopt?
 4. Ben je werkelijk een ‘verstandig mens wanneer je ‘voor de energietransitie’ bent? En wat is dat dan?

Ook als je nooit enig flauw benul van energie en natuurkunde hebt gehad, maar je meent er wel zelfs een boek over te kunnen schrijven? Ja, je wijdt zelfs je hele leven aan het verdedigen van iets, waar je bij het stellen van logische vragen de grond onder je voeten bij zou verliezen…

Watervoetafdruk, ook een vorm van ‘toverij’ om op je geld en grondstofffen beslag te kunnen leggen

Rijdend door Brabant zag ik ‘Red de Noordpool’ op een viaduct staan.

Wat valt er te redden aan een klomp ijs op Groenland en het drijvende zeeijs daar omheen?
Moet de ijsdikte op Groenland 3 kilometer zijn, 3,2 kilometer of 2,8 en wanneer is die ijsklomp dan ‘gered’?
KUN je een ijsklomp ‘redden’?

De door massamedia via herhaling en bezwering betoverde ziel- die waarschijnlijk nog nooit op de Noordpool is geweest- die wilde hooguit zijn deugdzaamheid signaleren. Bij 95 procent van de mensen is dat de functie van ‘mijn eigen mening’; het signaleren aan andere soortgenoten dat zij ‘goed’ zijn of zelfs ‘beter dan de ander’.  Bij welke ‘stam’ ze horen.

WAT mensen zeggen interesseert ze meestal geen reet, als het sociale effect maar de gewenste uitkomst heeft.

Wat bazelt zo iemand nu?

Of neem bovenstaande advertentie; wat bedoel je nu met ‘duurzaam met de planeet omgaan’. Die planeet is er al miljarden jaren, heeft die een mens nodig die hooguit 100 jaar leeft? Volgens het woordenboek staat ‘duurzaam’ voor ‘lang goedblijvend, van lange duur’. Wie/wat is er nu meer duurzaam?

Wat is ‘duurzaam’ anders dan wat je ook wel deugdzaam noemt?  Een braaf batterijtje van de dictatuur der economie, waarin alles van Waarde weerloos is gemaakt. En waar je via massamedia zoveel mogelijk klapvee en stemvee in je kamp weet te toveren. Immers, wat is ‘publieke opinie’ anders dan ‘gepubliceerde opinie’, een massagevoel dat door de gekochte media er via herhaling is ingeramd.

Het standpunt waar het meeste geld achter zat, dat langs de poortwachters wist te glippen via herhaling en bezwering, wat het meeste sociale prestige kreeg. Maar waarom is ‘sociaal prestige’ het zelfde als ‘waar’?

Germaanser kun je het niet krijgen, gothische kruisen en oude eiken

Omdat iets niet zou bestaan als het niet ‘meetbaar’ zou zijn. Daarom wil ik je de afsluitende vraag stellen; hoe kijk je nu tegen je ‘vrijheid’ en ‘democratie’ aan. Als je bewust wordt in hoeverre marketing en propaganda- toverspreuken dus- je wereldbeeld dicteren en bepalen wat je wel en niet ‘goed’ mag vinden?

De slagzin om in enkele maanden 113 duizend Amerikaanse soldaten in september 1918 de dood in te jagen was ‘Making the world safe for democracy’…. Een toverspreuk met verstrekkend gevolg, die George Bush en de Neocons 90 jaar later bij de verwoesting Irak nog eens herhaalden.

20,697 duizend wetenschappers zeggen dat ’t goed voor je is!

Een slagzin om vrouwen massaal aan het roken te krijgen ‘duizenden dokters zeggen dat ’t goed voor je is’, bedacht door de aarts-vader van Spindoctoring/woorden-toverij Edward Bernays. En het lukte Bernays in combinatie met Hollywood-sterren, want voor de jaren ’20 werd een rokende vrouw gezien als een hoer.

De slagzin om 1000 miljard euro uit te geven voor 0,00007  graden klimaatwinst ‘duizenden wetenschappers zeggen/97 procent zegt’. Dus wie dacht dat toverij niet meer bestond? Het is overal om je heen, zo zeer zelfs dat je het niet meer opmerkt. Zo betoverd ben je al…

Het zijn beproefde propaganda-technieken om een ‘exact’ klinkend getal te gebruiken als ’97 procent’ of  20.679 dokters; dat ’t heel wetenschappelijk is bepaald. Want zoals de advertentie de twijfelaars over de streep trekt (kleine lettertjes); The figures quoted have been checked and certified by LYBRAND, ROSS BROS AND MONTGOMERY Accountants and Auditors. 

Eikenwoud/Biomassa

Omdat De Massa (het betoverde klootjesvolk) automatisch geneigd is De Leider te volgen, de ‘autoriteit’. Zoals Spindoctor Bernays stelde; de essentie van PR is dat je me meer geloofd wanneer ik me ‘Dr Bernays’ noem.

Goebbels en vele anderen na Bernays hebben zijn wijze lessen ter harte genomen, van Rijksoverheid.nl tot de Klimazi’s van de Milieubeweging. Maar als het goed is begrijp je nu een beetje hoe je hun betovering kunt verbreken…Want zoals Goebbels al vaststelde; zodra mensen door krijgen dat ze voor de gek gehouden worden, dan houdt de betovering op.

Marketing-toverspreuken werken alleen wanneer je het zelf niet door hebt. Of je ‘voelt’ wel aan je water dat er iets niet klopt, maar kunt de vinger er nog niet helemaal op leggen. Dus wanneer men meldt ‘steeds meer boeren hebben psychische problemen’; hebben de boeren dan een ‘ziekte’ gekregen, of reageren ze gezond op een verziekte overheid/maatschappij en naar DDR-neigende bureaucratie?

Om maar eens een dwarsstraat te noemen.

 • Word je dus bewust van wat men via woordkeuze aan je wil opdringen, om met een bezwering van woorden greep op je geest te krijgen. Dat is pure toverij.

2 Replies to “Toverspreuken, iedereen gebruikt ze (on)bewust….”

 1. Zo die zit! hopen maar, dat dit eens goed door dreund naar onze zogenaamde volksbeunhazen toe . Weer een prachtig mooi artikel die ik ga verspreiden .werkelijk uit je tenen geschreven ! dank je wel! en met een harte groet van Paulien

 2. Inderdaad wederom een raak stuk! Zal het doorsturen.

  Wil het woord duurzaam, groen, transitie, en alle e-cq slimme bla bla, niet meer horen of zien.

  De bijbehorende fotootjes van een nog resterend stukje natuur blijven een genot om naar te kijken!

  Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *