Met 1 miljard euro SDE+-subsidie sneuvelt 66 duizend hectare bos

In de Bosmaand op Interessante Tijden, november kunnen we nu met de rekensommetjes van vorige artikelen in de hand, en tabellen van RVO (Rijksdienst voor Onderwerping Nederland) bepalen hoeveel bos RVO- met haar subsidies per jaar verwoest.

Volgens de Algemene Rekenkamer keren ze na 2018 per jaar gemiddeld 1 miljard euro subsidies uit voor tot ‘biomassa’ gedegradeerde bossen. Die worden toegekend per opgewekte hoeveelheid energie, dus aan houtstokers in bedrijf. 

Het financiële directie-instrument om Groentopia via Vierjarenplannen te bereiken, dat is de SDE+-regeling die RVO-ambtenarij uitkeert. Daarvoor had je de SDE-regeling en daarvoor de MEP-regeling. Die subsidies zijn allen de uitvinding van CDA-politici. Het Communistisch Democratisch Appel (CDA) helpt dus de Geleide Plan Economie inrichten, met het ‘wortel’-deel (geld-lokkertje) van Carrot and Stick.

BIOMASSA

SDE+ is dus de Carrot van RVO, steeds knellender regulering is The Stick. Zoals het verlies van publieke inspraak op de Publieke Ruimte (Rijkscoordinatie-regeling 2008) en de Permanente Crisiswet (2010 Hirsch Ballin CDA). Alle windmolens heten nationaal belang, dus verzet werd zinloos.

Pieter van Geel kwam met de MEP; daarmee werd via subsidiering van het stoken van Amerikaans bos in de Amercentrale (Essent) het 10-10-10-doel van de EU gehaald; 10 procent ‘duurzame’ energie en 10 procent ‘CO2-reductie’ op papier.

Vadertje Staat weet alles van economie; je rooft geld bij de productieve klasse en verdeelt dat aan mensen zonder rendabele initiatieven

Een miljardje of 4, maar zelfs de Tweede Kamer mocht niet weten hoeveel Essent nu aan Staatssteun kreeg om haar Klimaatdoel te halen. Pieter van Geel zit nu in het bestuur van de Postcode Loterij; daarmee financieren VVD’ers en CDA’ers hun subsidie-gestuurde economie.  De voorzitter van Essent haar ‘duurzaamheid’-commissie was ook een VVD’er; Bert Pauli.

Meer dan miljard euro subsidie voor het stoken van bos per jaar

Met de rekensommetjes van Novembermaand Bosmaand op Interessante Tijden kun je nu berekenen wat 1 miljard euro SDE+-subsidie PER JAAR voor tot ‘biomassa’ gedegradeerd bos voor ravage aanricht. Want 33 euro per MWh = 33 euro per MW/3600 seconden = 1 cent per Megajoule.

Dus per kilo hout die je opstookt krijg je 15 cent subsidie (verbrandingswaarde 15 Megajoule/kg)

Gelouterd door het vuur

In 1 miljard euro zit 6,66 miljard maal 15 cent (1 kilo hout). Dus je stookt 6,66 miljard kilo hout op wanneer je 1 miljard euro SDE+-subsidie uitgeeft per jaar. Dat is 6,66 miljoen ton. Wanneer 1 hectare bos 100 ton biomassa bevat, stook je dus 6.666.666/100 = ZES EN ZESTIG DUIZEND HECTARE BOS op.

Voor Het Klimaat. Daar kun je plussen en minnen bij op tellen en aftrekken. Maar het ligt in de ordegrootte van TIENDUIZEND

BIOMASSA

Maar wacht eens even, wat ik bij de Internationale Revolutionairen van ‘Global Citizen’ lees:

Maar…. Voordat Marx Rutte mij nu ‘Terrorist’ gaat noemen en de AIVD op de nek zet van Interessante Tijden, dat we vanwege ‘Nepnieuws’ en ‘Veilig Internet’ van het web verbannen worden, of ‘gedelete’. Als je maar genoeg Vuur voor de Revolutie toont, Optimisme, dan kan het natuurlijk allebeide tegelijk! 🙂

 • EN de halve Veluwe opstoken per jaar tegen subsidie voor het Klimaat.
 • EN het bos redden voor het Klimaat.

  2030 Agenda

Dubbeldunk heet dat verenigen van logische tegenstrijdigheden in de Nederlandse vertaling van George Orwell’s 1984. Dus Marx Rutte, bij deze mijn openbare spijtbetuiging.

Ik zal nooit meer De Partij met mijn bourgeois/klimaatontkenners-vergiftiging bespotten. De Klimaat-Socialistische Eenheids-Partij die de Klimaatwet invoert (Klimsoc) heeft altijd gelijk, en ik was door saboteurs van Marcel Crokstein benaderd om De Transitie te saboteren via Klompen in de Machinerie….

Gelukkig heeft Jan Paul van Soest mij op tijd doen inzien… 🙂

Bij RVO werkt het brandhout der samenleving; vertaal ‘slecht idee’ in het Engels en je hebt een ‘Advisor Renewable Energy Large Scale’

Voor de mensen die nog NIET geheel gek zijn geworden en afgestompt, hieronder wat foto’s van ‘BIOMASSA’ bij mij in de buurt. De Bossen waar ik dagelijks te vinden ben, het Hjirremoattejeweze-Woud, Fries Boerbos vlak om de hoek.

BIOMASSA

BIOMASSA

BIOMASSA

BIOMASSA

BIOMASSA

BIOMASSA

BIOMASSA

BIOMASSA

Biomassa 🙂

 

5 Replies to “Met 1 miljard euro SDE+-subsidie sneuvelt 66 duizend hectare bos”

 1. Beste Rypke, misschien is het een idee wanneer je uit dit zeer goed onderbouwde verhaal alle agressieve en beledigende teksten (hoe terecht die wellicht ook zijn) verwijdert. Op die manier verlaag je je niet tot de mensen wie je aanspreekt en zul je ook een groter publiek bereiken en aanspreken. Het verhaal op zichzelf is al zo schrikbarend dat iedereen daar zijn eigen conclusie aan kan verbinden.

  1. @Pieter Was ik maar zo FATSOENLIJK als jou 🙂

   Ja dan….

   (probeer je aub niet boven mij te verheffen met ‘tips’ alsof ik debiel zou zijn, dat is heel onfatsoenlijk voor iemand die je niet kent, het is ook onfatsoenlijk om iemand die je niet kent bij de voornaam aan te spreken, zo van ‘you punk’. Je reactie diende uitsluitend om mij op bedekte manier neer te halen ten opzichte van je Verheven Persoonlijkheid )

   Hadden we allemaal maar zulke Hogere Inzichten als Pieter Vonck.

  2. @Pieter Vonck, juist dat nep-volk, dat met een masker voor, zich anders voor doet dan dat zij in werkelijkheid zijn, is het grootste probleem van dit land. Rypke is echt/ puur, uiteraard wordt dat door velen die met een masker voor leven om eigen belangen te waarborgen niet gewaardeerd: veel te confronterend om in de spiegel te kijken!

 2. Dag Meneer Zeilmaker,

  60K hectare bos, jeetje. Waar komt dat vandaan? In nederland komt volgens mij meer bos bij dan dat er weggaat. En ik weet zelf niet beter dan dat als je een stukje bos wilt kappen, dat je het ergens anders moet bijplanten, in meervoud. Ik neem aan dat een bos ook gewoon hout oplevert met dooie bomen e.d., maar dat zal maar een beetje zijn. Wordt dit dan allemaal geimporteerd? Hoeveel is dat per jaar? Waar komt dat vandaag? Heb je daar ook gegevens over of cijfers? Hoeveel is dat dan voor de hele Nederlandse markt voor biomassa?

  Mvg, Mario

  1. Beste Mario; in het artikel staat de berekening van de INDICATIE, de ordegrootte, wees specifieker in je vragen, wanneer je WILT WETEN HOE HET ZIT, en als er fouten in de rekenmethode staan of de opgave van biomassa per hectare (van bos, dat ik uit de Amerikaanse bosbouwliteratuur haal), geef vooral betere getallen.

   De ordegrootte van tienduizenden hectares bij dat subsidiebedrag moet HELAAS wel kloppen, want ook de houtkachel van Staatsbosbeheer vraagt ergens rond de 1000 ha per jaar, en een grote 1311MW centrale zou tenminste de halve Veluwe per jaar vragen; Martijn Katan kwam daar op een vergelijkbare ordegrootte, 4 hectare per uur in houtvolume

   Dus kom vooral met betere berekeningen en getallen. Tenzij je niet wilt weten hoe ’t zit, dan doe je alsof je vragen stelt terwijl dat enkel een gesprekstechniek is ter zelfverheffing voor politieke doeleinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *